login |

Pilot: On My Block

2018. 04. 11. 21:22 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ennyire rég vezettek meg, mint a Netflix tette az On My Block-kal. Csináltak neki egy baromi jó előzetest, és minden igaz, ami benne van, sőt, vannak is jó poénok a sorozatban, csak épp ritmusa nincs három rész alapján. Ami nagyon hiányzik belőle.

Az On My Block tipikus esete annak, amikor az ember rájön, hogy vagy elfogytak a kreatívok Hollywoodban, vagy egy részének még nincs igazán gyakorlata. Mondjuk ide esetleg az utóbbi lesz igaz, ha jóindulatúan tekintek a Eddie Gonzalez, Jeremy Haft, Lauren Iungerich nevét tartalmazó készítői listára, akik közül igazán csak Iungernich-nek volt sorozatos gyakorlata az Awkward.-dal.

A történet amúgy négy elsős gimisről szól, akik Dél-Los Angeles, bandákkal teli területén nőnek fel. Egyikük sem fehér, ez is szerepet játszhatott a berendelés kapcsán, jó, hogy végre mindenki kap esélyt, viszont ez a tényleges minőségen is meglátszik.

Az On My Block konkrétan egy szkeccs show-nak érződik, amit valamennyire összekötnek a főszereplők. Vannak remek meg mosolygós poénok, van, ami rosszul sikerül, akad némi dráma is, de ezek egyszerűen semmi flow-val nem bírnak. Nem organikus, amit látunk, nem gördül előre érdekesen a sztori.

Olyan, mintha az írók megírták volna az emlékeikből ezeket a “ciki” eseteket, de nem tudták volna épkézláb módon egybeolvasztani őket. Ez pár nézőnek biztos, hogy nem gond, végre róluk szól valami, magukra ismernek és arra, hogy nincsenek egyedül az érzéseikkel. Viszont ettől maximum fontos lehet a sorozat, de aki csak empatikusan belenézne a történetükbe, annak nehéz lesz itt ragadni.

Nyilván nem lehet mindenki Donald Glover, aki az Atlantával mindent bizonyít magáról, de ő nem meglepő módon profik keze alatt kupálódott ki, amellett, hogy tényleg kreatív ember. Úgy tűnik, egy Community sokkal jobb alapozás, mint egy Awkward. volt. Ez így három rész után csak közepes.

(Mivel Netflix-es a sorozat, ezért az egész évad egyszerre került kiadásra, így későbbi részek ismeretében érdemes általánosságban kommentelni, vagy megvárni az évadkritikát, vagy jelezni a SPOILER-t.)

4 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2018. 04. 12. 07:42

Az elején én sem voltam meggyőződve, hogy ez annyira jó lesz, mint sok más Netflix sorozat, inkább csak ilyen laza szórakozásnak tűnt, tehát három rész után én sem értékelnék tán jobban, de ahogy haladt előre egyre jobb lett, az évad második felére már nagyon jó volt, szerintem felfelé ívelt a teljes szezon, szóval várom a folytatást, ha lesz.

Vannak ilyen sorozatok, amiknél valamiért nem az elejétől érezzük azt a pluszot, amit várnánk.

winnie - 2018. 04. 12. 07:51

igen, főleg a streameseknél gondolkoznak ennyire teljes szezonos ívben, és nem ez az első, aminél a kezdés és a zárás között elég nagy utat tesznek benne, ami közben elég nagyot is változik a sorozat.

mark - 2018. 04. 12. 09:45

Végignéztem az évadot, és alapvetően tetszett, hangulatilag hozta a “Netflix-szintet”, de pár helyen, elsősorban a történet kapcsán, volt megbicsaklás. Számomra a RollerWorld-szál feleslegesnek tűnt, eléggé untam, el is pazarolták rá Jamal karakterét. Néha zavaró volt egyébként az Apple-termékek igen kifejező használata, bár ennek nyilván megvolt az oka. Ruby karakterét nagyon eltalálták, Jasmine felbukkanása is mindig színt hozott az adott részbe. Az első rész nagyon bejött, utána nálam kissé leült, aztán jött az 5. rész, a csúcspont, utána megint leült kicsit, végül az évadzáró kifejezetten sokkoló véget kapott. Számomra adja magát, hogy valamelyest az Everything Sucks-hoz hasonlítsam, hisz az is még kvázi friss termék és hasonló coming of age-sorozat, és a két sorozat közül mindenféleképpen az Everything Sucks a befutó nálam, mert ’90-es évek (zene+környezet), a sztori koherensebb volt, és a karakterek is jobban az ember szívéhez tudtak nőni.

winnie - 2020. 02. 19. 05:21

hát, ez nekem nagyon bejön eddig 3 rész alapján.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz