login |

Survivor – 36×08: War

2018. 04. 12. 16:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Mese nincs, merge van. Meg háború. Igazán epic volt az epizód, mint általában a merge utáni részek szoktak lennie, csak egy valamit sajnáltam, de azt nagyon.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Chris esett ki. Egy idollal a zsebében.

Na, a szkriptelt sorozatokat szokták így írni. Oké, a nagy szemben állás nem a fináléra jött el, hanem a félévadzáró/félévadnyitó mixepizódra, de a Chris/Dom-párharc csúcsra járatásánál jobbat kívánni sem lehetett volna. Vagyis nyilván lehetett volna, ha még tovább húzzák ezt a szemben állást, de azért így is nagyon emlékezetes epizód volt, és még emlékezetesebb tribal.

Azt mondjuk sajnáltam, hogy nem játszotta ki mindhárom veszélyben lévő az idolját, mert az is epic-kategóriás lett volna (tényleg poén, hogy pont náluk volt), bár akkor még viccesebb lett volna, ha Libby sem kap szavazatot. Az a Libby, akinek a kiesése nem sokon múlt, az “én legalább biztonságban vagyok”-mosoly egy időre le is hervadt a szájáról a rá szavazó lányoknak köszönhetően.

A fentiekből kiderül, hogy Chris-nek kedvezett a post merge idollutri, a kihajózás jópofa csavar volt, de azért nem estem hasra tőle, mint ahogy a nagy Ghost Island-es játéktól sem, ami ugyancsak nem kínált akkora dilemmát, mint egy ideig Domenic számára az, hogy ráhajtson-e Chris-re, vagy kezdjék először a volt Malolo-val. Chris kvázi beintett neki, és ezzel kiejtette magát. Valahol kár érte, még nem érte el nálam az irritáló pontot, inkább volt szórakoztató a maga tudálékosságával.

Az első védettség játékot Kellyn nyerte (Libby-vel “döntőzött” – az se semmi) és… hirtelen nem is tudom, hogy volt-e még valami, de ettől függetlenül az egész felvezetést élveztem Chris-szel és Dom-mal, az ide és oda való táncolást, a miniepizódokat, ahogy próbálkoznak, és főleg azt, ahogy arról beszélnek, hogy mi zajlik a fejükben.

ui: Az eszembe sem jutott, hogy Chris-nek még nem volt fáklyája. Szép. Rögtön ki is zúgott.

      

6 hozzászólás Ne habozz!

JRC - 2018. 04. 12. 21:12

Meglepő, hogy ennyire nem volt Chrisnek veszélyérzete, még azt követően sem, hogy Dom kijátszotta az idolt. Úgyis csak két tribalra volt neki érvényes – én biztosra vettem, hogy most fog élni vele.

winnie - 2018. 04. 12. 21:21

úgy tűnik, tényleg annyira naiv volt, mint amilyennek tűnt, de akkor ő azt hitte, hogy wendell esik ki?

egyébként volt már azó az idolok kijátszásának sorrendjéről? mármint így előnyben lehet valaki, ha tudja, hogy csak akkor kell kijátszania, ha valaki előtte is megteszi.

wondorog - 2018. 04. 12. 22:45

Zseniális rész volt, idei legjobb TC. Dom hangos szavazása, Wendell roastja a szavazásnál (hét idézete gyanús egy az egyben) és Chris koppanása. Libbyt azért sajnáltam volna, ha tripla idolnál megszívja, túl hamar bukott le a cuki kislányos álcával, így komoly célpont lehet, mint anno Parvati volt az s20-ban.
Kíváncsi vagyok innen hova tovább, Dom-Wendell trió elég op jelenleg az idolokkal.

Cota - 2018. 04. 13. 03:52

Jo naiv volt Christől, ha azt hitte h 10 embert szépen beoszt és fegyelmezetten leszavaznak a két fickóra. Jópárukkal szinte semmi kapcsolata nem volt.

Ha meg az idol 2 körre érvényes max akkor sokkal nagyobb eséllyel lehetett veszélyben most. Mivel ha itt nem kap szavazatot, vele szavaznak, akkor valszeg legközelebb sem fog sokat kapni. Ha viszont a többiek mégis Dom pártjára állnak, akkor jobb, ha most kijátssza.

Tényleg jó epizód volt nagyon. Végre kicsit átláthatóbb lett a szezon. Eddig annyi swap meg tribe volt, hogy azt sem tudtam követni, ki kivel van.

pity - 2018. 04. 13. 14:35

Úgy érzem most is egy középen lavírozó fog nyerni. Laurel játéka ígéri most nekem ezt.

Chris nagyon nem fog hiányozni.

Enzo - 2018. 04. 13. 22:53

36×08
Tyű, a szokásos merge utáni pörgős rész. Nem is szaroztak sokat, a previously után rögtön megkaptuk az egyesülést. A közös törzsnév (Lavita) mondjuk elég meh.

Nem is emlékeztem, hogy ennyi előnye van Domnak, nagyon OP, meg Wendell idolja is kiment a fejemből, lassan el kéne kezdeni kijátsza(t)ni ezt a sokmindent. A titkos Ghost Island-es kilopózás meghosszabbítható élettartamú idolért cserébe érdekes ötlet volt, de hogy Chrisnek ezt hogy sikerült összehoznia, hogy azzal a zsebében essen ki… ennyire elhitte, hogy odavitt a vízhez 10 embert, és akkor tuti mind vele fog szavazni? Már előre röhögtem, ahogy utána Donathan meg Laurel tudósítottak Domnak, na mondom ez nem ilyen egyszerű, pajti, mert Domnak vannak szövetségesei, meg rengeteg idol kavarhat bele a dologba :D

Darabkák:
– Érdekes volt látni Wendell mediátorkodását, ahogy megpróbálta összebékíteni a két harcost, majd ezzel csak egy célkeresztett festett a hátára, és majdnem szavazatokat is kapott.
– Volt a közepe fele egy Dom/Chris vágás, amikor egymásról beszéltek, és pont a témához passzoló jeleneteket vágták be, hát az egyszerűen zseniális volt :DDD
– 3 nő az immunity végjátékban, respect!
– A tribal is komoly volt, Dom hangos szavazásán jót röhögtem (szevasz, Penner!), de Wendell-nek sikerült felülmúlnia a “stop rapping, you’re trash” jelenettel :DD
– Furcsa egybeesés, hogy mivel ennyi szavazat jött Chris-re, nem tűnhetett fel senkinek, hogy ő nem szavazott, mivel elég volt a kevesebb is, hogy kiessen. Mondjuk ha szavaz, se tudott volna mit csinálni, az idolját kellett volna kijátszani. Első tribalon kiesni, priceless.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz