login |

Második blikk: The Crossing

2018. 04. 16. 16:40 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

A pilotkritikánál inkább a kommentek között filóztunk azon, hogy mi lesz az ABC időutazós, 48 jövőemberes sorozatának a fő csapása, és hogy vajon csak a high concept-ben és a jövevények számában hasonlít a Lost-ra, vagy másban is?

Nos, úgy tűnik, hogy ebben is lesznek flashback-ek. Vagyis flashforward-ok. Mármint a jövőből érkezettek múltját láthatjuk majd – ami a jövőben játszódó jeleneteket jelent. Talán, ha a pilotban belebegtették volna ezt, és nem az 1×02-t indítják a 2180-as kiírással, akkor többen visszatértek volna. Persze dicséretes, hogy nem akarták telezsúfolni a kezdést, de csaliként jól funkcionált volna.

Szóval kaptunk Lost-os flashback-eket az egyik kiemelt karakterről, és jövő héten kiderül, hogy ez vajon visszatérő szál lesz-e vagy sem, illetve, hogy csak róla tudunk-e meg tudni pár dolgot, vagy a többi jövőmenekültről is. Tippre utóbbi lesz a helyzet, de ha már erre a vázra akarják felfűzni a narratívát, akkor igazán lehetne érdekesebb a történetmesélés. Mert a mostani flashback sztori elég zsenge volt, inkább csak infót adott nekünk pár, a jövővel kapcsolatos dologról.

Márpedig, ha így folytatják, akkor azzal csak le fogják lassítani a sorozatot. A kétszintes történetmesélés ugyanis hiába ad hozzá apránként a mitológiához, illetve ismertet meg minket a jövővilággal, ilyen formában csak egy 3 perces expozíciót fog kiváltani, amiben ledarálhatták volna, hogy kik is a csúcsragadozók, főemlősök a 2180-as években, mi az a járvány, és miért menekülnek el az emberek.

Sajnos előjött ebben a második részben az efféle sorozatok egyik bosszantó jellemzője is, a titkolózás, amit akkor igencsak utálnak a nézők, amikor arra szolgál az egész, hogy konfliktust generáljanak. Ezúttal két olyan szituáció is volt, amit megakadályozhattak volna a karakterek, ha megbeszélik a dolgokat vagy bíznak egymásban, de inkább a másik utat választották, s lőn erőltetett konfliktusok.

A 2. rész után is azt mondom, hogy bőven nézhető a sorozat (1×02: 5/10), de továbbra is megkérdőjelezem a saját nézésem jogosságát, hiszen még mindig nem láttam benne semmit, ami igazán biztató lett volna, vagy arra utalna, hogy valami újat hozna. Aki viszont kellemes, komfortkajára vágyik, annak lehet, hogy be fog jönni. Azért, mert annyira ismerős. És, ha később majd mégiscsak eltér a fősodortól, annál nagyobb lesz az öröm.

4 hozzászólás Ne habozz!

Lajos67 - 2018. 04. 16. 19:04

Lehetett volna jó is, de 2 rész után még nézhető legalább.

Ace - 2018. 04. 17. 08:37

Engem még mindíg érdekel. De továbbra is úgy gondolom ,hogy darálni fogom.

Captain Phillips - 2018. 04. 17. 09:47

A Lost ota utalom a flashback-eket, remelem nem valik gyakoriva. Ha igen, akkor adieu…

Thomas - 2018. 04. 17. 15:45

Én inkább idézlek, mert szóról szóra leírtad, hogy mi bajom volt ezzel a 2. résszel:)

“Sajnos előjött ebben a második részben az efféle sorozatok egyik bosszantó jellemzője is, a titkolózás, amit akkor igencsak utálnak a nézők, amikor arra szolgál az egész, hogy konfliktust generáljanak. Ezúttal két olyan szituáció is volt, amit megakadályozhattak volna a karakterek, ha megbeszélik a dolgokat vagy bíznak egymásban, de inkább a másik utat választották, s lőn erőltetett konfliktusok.”

Amúgy a sorozat még mindig tetszik, a sztori érdekes, a karakterek jók, de a két fő karakter pilot végi egymásra találás után nem erre számítottam a folytatásban, hogy átverik egymást oda-vissza, nem bíznak meg egymásban, titkolóznak, és ebből lesz a baj. Márpedig csak afelé halad a sztori, hogy nekik együtt kell majd dolgozni, meg tippe a nemzetvédelmis csaj is csatlakozik majd hozzájuk, ha majd rájön, mi van a háttérben. De most hogy így aláásták az egymásba vetett bizalmat, szerintem nem lesz könnyű értelmesen újra összehozni őket.

A flashforwardokhoz nem tudom, hogy álljak hozzá, talán nem lesz olyan hangsúlyos, mint a Lostban, de a rengeteg szereplő közül biztos lesz jócskán unalmas is. Ez most még elment, talán érdekesebb volt így megtudni a főszereplővel kapcsolatos infókat, mintha ledarálták volna. A járvány lesz még egy érdekes kérdés, de valami biztos lesz, mert ékezik majd Georgina karaktere, aki valami virológust fog játszani:) Nem mondom, szuper szerep neki, de akkor is nagyon várom már a felbukkanását:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz