login |

Pilot: Deep State

2018. 04. 18. 18:00 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Mivel még nem írtunk a Fox International sorozatáról, így azt terveztem, hogy a kritikához megnézem az eddig kiadott részeket. Aztán véget ért a pilot és nem tudtam rávenni magam a folytatásra. Egy kémes thriller mindenféle izgalom nélkül?

Pedig minden adott volt arra, hogy valami jó süljön ki ebből. Vagyis inkább úgy mondom, hogy Mark Strong tökéletes lenne egy akciósorozatban, nem? Neki simán elhiszem, hogy oda tud csapni, és a kémes átveréses alap még akár egy 24-pótlékot, vagy Homeland-kihívót is jelenthetett volna. De nem jött össze.

A történet középpontjában egy visszavonult kém áll, aki békésen éldegél feleségével és gyerekeivel, amikor a régi kapcsolatából született, azóta kémnek állt fia halála miatt ismét aktiválják. Így kerül bele valami több országot érintő hálóba, ahol sok kocsi fel fog robbanni. Tipikus alap amúgy, az öreg már letette a lantot, de egy személyes ügy miatt kénytelen újra fegyvert ragadni, amiben még régi bajtársak is segítik, akik szintén emiatt ragadnak újra fegyvert. A gond, hogy minden más is tipikus a részben.

Amúgy a legnagyobb bajom, hogy nincs semmi, de semmi kiemelkedő eddig. Pedig a kezdésnek kéne a legizgalmasabbnak lennie. Igazán nem is a klisék használata zavar, azokból is lehet jó dolgokat kihozni (lásd John Wick), csak itt egyáltalán nem sikerül. Hogy a teljesen semmilyen akciójelenetekről ne is beszéljünk.

Mostanában az efféle sorozatoknál elég nagy vesszőparipám lett az akció kidolgozása. Mármint értem, hogy a tévében kevesebb az idő, és a Deep State azért simán a Fear the Walking Dead – 4×01 fölött volt, de valahogy mégsem éreztem közben semmi. Például ott volt a SWAT pilotja, ami ilyen szempontból ütött. És ugye itt azért mégsem a személyes dráma lesz a középpontban, hanem egy thrillerről beszélünk, amiben igenis számít a konfliktusok fizikai feloldása. Nem lehet mindent jumpcut-okkal és kamerarángatással elrejteni. Mondjuk itt legalább nem blőd módon kerülnek veszélyes helyzetbe a karakterek, ez is valami.

A pilot egyetlen pozitívumának az idővel való játékot tudnám felhozni. Viszont hiába üt egy cliffhanger az utolsó 3 percben, ha előtte szétuntam az agyam.

A lényeg: itt van Mark Strong, de valahogy mégsem adta a végeredmény. És itt nem is az a bajom, hogy szar volt a nyitány, hanem éppen a közepessége, a felejthetősége. Teljesen nem tudnék elrettenteni senkit tőle, de aki már sok hasonlót látott, annak semmit nem fog adni a Deep State pilotja. Talán majd a folytatás? Legyen mondjuk 6/10 ennyi alapján.

5 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2018. 04. 18. 18:45

Pedig Mark Strong eléggé megmutatta a Kingsmanekbe hogy mennyire jó

human - 2018. 04. 18. 19:19

jaja, végre akcióba helyezték a 2. részben :DD

Geza Kovacs - 2018. 04. 18. 21:47

Steril, jellegtelen, egynek nézhető. A cselekmény valamennyire szövevényesnek szánt, de nincsenek nagy trükkök, beszólások, pszichodráma, verekedés, politika, tragikus halálok. Szerintem ilyen közel-keletes exügynökös témában nem tesz jót neki, hogy brit sori.

Mark Strong 10/10 (a Kingsman 2-ben megrendezte a saját halálát és nyugdíjba vonult Franciaországba), és a többiek sem lennének rosszak egyáltalán, de a “szerkesztés” nekem nem elég komoly.

Snoopyzit30 - 2018. 09. 30. 15:19

Nekem nem volt sem steril, sem jellegtelen. Láttam már rosszabb Homeland évadot, szóval… ez most nem tudom melyik sorozatot minősíti inkább :-)

Szóval ez egy erős közepes, kémes-politikai-akció sorozat vagy mi a fene. Engem jól elszórakoztatott. Ami némiképp zavart, hogy a szereplők mintha ide-oda hoppanáltak volna, nem voltak jól átkötve a “hol is vagyunk éppen” részek. Az egyértelmű volt, amikor kiírták, persze, de sok olyan jelenet van, amiben egyik pillanatban még Franciaországban vannak, a másik pillanatban meg már vagy Bejrútban vagy Teheránban. Ami egyenesen fájt, amikor pikk-pakk az erőműnél voltak, itt jobban örültem volna, ha lett volna valami nehézség, ez megint túl egyszerű volt, csak hogy haladjunk.A szereplők kellően szimpatikusak, vagy unszimpatikusak voltak, hogy ez ilyenkor elvárható.

Ezért kap egy 7/10-et ez az évad. Én a 2.évadra is maradok.

Nikolka - 2019. 12. 03. 21:44

Én sem éreztem rossznak az évadot. Kifejezetten szerettem. Nyilván nem egy Homeland(bár Brody lányás évadnál jobb volt), de a Condor után néztem rögtön, és annál nem érzem gyengébbnek.
A szereplőgárda jó volt. A feleség volt irritáló nagyon, de “ez volt a dolga”.

@Snoopyzit30
Erre volt egy utalás, amikor mondta, hogy nem is örül neki egy 6 órás repülőút után.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz