login |

Survivor – 36×09: A lot less predictable

2018. 04. 19. 18:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Annak ellenére, hogy a merge utáni első rész az erőviszonyokat volt hivatott rendbe tenni, és előre jelezni azt, hogy melyik irányba fog tartani a szezon, és persze a játékosok kiszórása, sem a rész elején, sem a rész végén nem volt egyértelmű, hogy mit fognak lépni a játékosok. Éljen a bizonytalanság?

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Libby esett ki.

Sajnáltam abból a szempontból, hogy szegény megérezte a vesztét a rá korábban leadott szavazatok alapján, próbált is tenni ellene (vagy inkább csak ki akarta nyomozni, hogy ki és miért pikkel rá), és megint nem esett volna ki, csak éppen Michael jó ütemben húzta elő az idolját, így neki kellett mennie. Nem jó így kiesni.

Azt hittem, hogy egyébként Wendell nagyobb veszélyben lesz, de nem sikerült megtartani Michael-nek a régi törzsi határokat, és megbontani a Dom-Wendell power couple-t, aminek kapcsán egyébként eszembe jutott megint az, mint múlt héten, hogy nem mindegy, hogy az idolokat egymás után vagy egyszerre kell kijátszani. Hiszen, ha Wendell biztos abban, hogy bentmarad, akkor nem idolozik, viszont azzal, hogy Michael idolozott, ő is idolozhatott volna, ha nem osztják meg a szavazatokat. Azonban , ha nem reagálhatna az idol kijátszására, akkor más a helyzet. Lehet, hogy nincs értelme ezen lovagolnom, és nyilvánvalóan lehet idollal idolra reagálni, mert miért ne, és egyébként sem osztott vagy szorzott a dolog, csak így számíthat, hogy Jeff felszólítása után ki jelentkezik előbb, illetve, hogy várnak-e egymás jelentkezésére.

Meglepett, hogy Laurel inkább negatívan reagált Wendell idolinfójára, igazából nem is értem, hogy miért kell elvárni a totális transzparenciát a szövetségesek részéről, illetve besérülni, ha azt nem kapják meg, de ennek lehet, hogy kihatása lesz a jövőre, és nem az lesz a Final4, akit Dom-ék megálmodtak. Főleg, miután Angela egy kicsit megpróbálta megkavarni az erőviszonyokat.

Ha már Dom, szimpatikus volt, ahogy kezelte Chris kiesését, még ha taktikából is. Ő tényleg a prototípusa annak a játékosnak, aki megnyerheti a szezont. De persze másokban is benne van. (Jó volt hallani, hogy elég nagy a sustorgás a táboron belül, és mi ugye a megbeszéléseknek a 90%-ával nem is vagyunk tisztában, kíváncsi vagyok, hogy milyen szövetségek alakulnak mostanság.)

Hahh, volt evő challenge, örömmel fogadtam a klasszikust, főleg, hogy gőzöm nem volt arról, hogy ki lehet az esélyes. Angela elég meggyőzően nyert, Wendell pedig megmutatta, hogy nem feltétlenül lesz belőle challenge beast.

Ismét csak korrekt volt a rész, és továbbra sem látom, hogy kik futhatnak be a célegyenesbe. Szerintem sok fog azon múlni, hogy Dom és Wendell időben észreveszi-e azt, amikor ki akarják őket szavazni. Mert csak sor kerül majd erre. És, ha jókor húzzák elő az idolt, akkor döntőbe masírozhatnak, de piszok nehéz lesz számukra.

Ennek a Miki Egér hajformának van valami hivatalos neve? Nem lep meg, hogy ennyire unatkoznak a szigeten, hogy egymás haját fonják meg tekerik be. Erről egyébként az jutott eszembe, hogy a korábbi szezonokkal ellentétben idén szinte nulla halászatot, tengeri vadászatot láthattunk. Pedig vannak erre alkalmas emberek. Úgy tűnik, sztori nem volt most ehhez.

     

4 hozzászólás Ne habozz!

Amiens - 2018. 04. 19. 22:13

Teljesen megerdemelet kiszavazas volt. Libby teljesen clueless volt a kezdettol a vegeig, ezert nem kell ot sajnalni. Michalert viszont erdemes aggodni, hogy meddig huzza ekkora celtablaval a hatan. Amugy az egesz noi csapat egy nagy kerdojel tovabbra is, ezert erdemes lenne minel hamarabb tplik megszabadulni, talan 1-2 kivetelevel.

wellwellwell - 2018. 04. 20. 10:38

Jo evad, bar sajna nincsen sulyos noi jatekos.

Enzo - 2018. 04. 20. 17:11

36×09
Dom jól mondta a tribalról visszaérve, most egy ideig tényleg meg kell húznia magát, mert hirtelen nagyon OP státuszba kerültek Wendell-lel. Mondjuk még így is ott lett volna a célkereszt a hátukon, ha Angela nem kavarja meg a dolgokat. Abszolút ellopta a show-t a részben, de nekem marha creepy az egész nőnek az összhatása, ahogy Michael “busz alá dobása” után beszélt, hogy majd mint egy hadszíntéren, győzedelmesen ott fog állni az áldozatok felett (WTF), meg amilyen fejeket vágott az immunity-n is, ahogy az üres száját mutatta meg rázta a fejét…uh.

Király volt az evős feladat ismét, meg amúgy poén, hogy pont Michael-Angela döntő jött ki, Michael ha ott nem is, de később megérezte a veszélyt és ellőtte az idolját (amit egyébként Jeff milyen cselesen vezetett fel, figyeltétek?: “this is not…just a stick anymore” :D)

A rewardon masszívan szimpatikusabb volt a lila csapat, meg is nyerték simán, főleg Wendell-nek köszönhetően. Vacsora közben néztem, mégis komolyan éhes lettem a taco-s ínycsiklandó nyereményt látva. Aztán az immunity-nél ez nyilván elmúlt :DD

Darabkák:
– Furcsa, hogy megint kavicshúzás volt, pedig mostmár aztán ismerhetnék egymást és taktikázhatnának. Jenna ment Ghost Islandre, és erről ennyi pont elég is.
– Én is észrevettem, hogy mindenki ilyen kis briósba kötötte a haját, bár én azt hittem, hogy az evés miatt kellett. Amúgy Sebastiannak is így volt, nem csak a lányoknak.
– Wendell hogy eldobta a halszemet, hozzá se szagolt kb :D megvan a gyengéje!
– Szegény Libby, na ő pont tipikusan az a játékos, aki egy “eltévedt golyó”, azaz valaki másnak az idolhasználata miatt esik ki (mint anno s19 Kelly, Russell miatt)
– Furcsa, Laurel és Donathan nem együtt szavazott, remélem ez csak véletlen, és maradnak szövetségesek, kb nekik szurkolok a legjobban :)

hlena - 2018. 04. 22. 00:15

A hajviselet neve space bun. Tetszett, hogy a lányokon kívül még Sebastiannak is megcsinálták a haját :D Én nagyon izgultam Wendellért, tetszene ha végig tudnák vinni a négyes szövetségüket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz