login |

Fear The Walking Dead – 4×02: Megérte visszanézni?

2018. 04. 23. 19:30 - Írta: human

26 hozzászólás | kategória: kritika,

Nekem nem. Lehet, hogy ezt a bejegyzés végéig kellett volna húznom, de semmi kedvem most ilyesmihez. Így winnie-vel ellentétben két rész után szinte biztos, hogy hagyom a fenébe a sorozatot ismét. Pedig mennyi kedvencem szerepel már benne! Bár pont a második részből kimaradtak, és ezzel el is értünk a főbb problémámhoz.

Új nézőként a flashkback részek, mint a “mai”, egyszerűen feleslegesnek érződnek. Még akkor is, ha a premiernél izgalmasabb is volt a dolog. Már nem is tudom, hol futottam bele, de annyira igaz, hogy valami újat kéne kitalálniuk a két The Walking Dead készítőinek, nem újra meg újra felmelegíteni azt a székelykáposztát.

Tudom, hogy ember embernek farkasa a posztapokalipszisben, de az itteni gonoszok feltűnése olyan volt, mintha már a sorozaton belül is láttam volna többször hasonlót. Pedig lehet kreatívkodni, lásd a Terminus lakóit, vagy a Kormányzót, akik valamennyire kilógtak. Itt valahogy semmi extrát nem éreztem, amikor megérkeztek a flashback közepén.

Arról nem is beszélve, hogy ez a szerkezet, miszerint lassan egyre többet tudunk meg a két fő szál közbeni időről, a Fear The Walking Dead íróitól nem tölt el túlzott lelkesedéssel. Konkrétan hatalmas időhúzás szaga van, még akkor is, ha a 4×02 jobban tetszett, mint a fekete-fehér borzasztó akciójelenetes 4×01.

Azt már szinte alig merem szóba hozni, hogy miért is kellett ennyire eltávolodni a katasztrófa időpontjától? Oké, régi kérdés, bocsássátok meg nekem, de kimaradt 2 évad. Így egyszerűen teljesen olyan, mint az anyasorozat, csak más karakterekkel. Mondjuk annak a jobb évadjai jutnak egyelőre eszembe, de akkor is.

Az egyetlen ami a Fear the Walking Dead mellett szólhatna, hogy kevesebb a művészieskedő, Nicoterós baromság, de igazából a premierre még ez sem volt igaz. A 4×02-re talán már elmondható, de ugye megosztott lesz a játékidő.

26 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 04. 23. 19:45

Elolvastam a bejegyzés nevét, és mondtam magamban, “nem!”

aztán elmosolyodtam tovább olvasva :)

a Fear anno pont azért volt érdekes mert azt ígérték hogy olyan dolgokkal fognak benne foglalkozni, amikkel az anyasorozat nem. A Pilot pl szerintem egész jól is sikerült. De már az 1. évad végén eljutottunk gyakorlatilag ugyanoda ahol a TWD kezdődött. Lett belőle egy még olcsóbb TWD, más szereplőkkel…

winnie - 2018. 04. 23. 19:51

nekem bejött, szóval egyelőre maradok.

“Új nézőként a flashkback részek, mint a “mai”, egyszerűen feleslegesnek érződnek.”

ezzel viszont abszolút nem értek egyet. megy morgan, egy csapat megtámadja őt, és most megismerjük, hogy az a csapat, hogy kerül oda. pont ezt hiányolták páran a twd-ből, hogy a gonoszoknak nem ismerjük a múltját. na, most megismerjük. még akkor is, ha nem ők a gonoszok, hanem a főszereplők. de még visszatérő nézőként is tudjuk ezt, szóval pláne hasznos, hogy felhoz minket, hogy mi történt velük – az azért nem lehet elvárás, hogy totál új sorozat legyen, mégiscsak kell foglalkozni madisonékkal.

winnie - 2018. 04. 23. 19:53

“az itteni gonoszok feltűnése olyan volt, mintha már a sorozaton belül is láttam volna többször hasonlót”

ja, és ezt, bár a twd-memóriám sosem volt jó, dettó cáfolom. mármint nem mondom, hogy asztamindenit!, az ilyen nemgonosz gonoszok (oké, nem agresszívek), akik kivárásra játszanak, nem hiszem, hogy nagyon lettek volna. zombiterelők voltak máskor, az igaz, de ők, a beszivárgásukkal mégiscsak más hozzáállást képviselnek.

ezt nem a sorozat védelmében írom, szerintem pár rész és én is kiszállok az arányok miatt (a 4×01 jobban tetszett), de eddig nincs gond.

Csilla0422 - 2018. 04. 23. 20:01

Human, vedd úgy, hogy kaptál egy nagy tapsot.

Nick gazdálkodik, ahogy tette ezt Rick is. A csajok és Strand meg portyáznak? Persze mert ez egy teljesen biztonságos világ…

A stadionban vannak új arcok is, de semmit sem tudunk róluk. (Nyilván halottak lesznek.) Ahelyett, hogy ők lennének bemutatva rögtön kapunk 3 új arcot és 2 szálat. Legalább Naomi, Al és John eddig szimpatikus.

A részből egyedül Jenna Elfman belépője tetszett.
Madison és Alicia elég érdekes volt. Bízz bennünk, mi vagyunk a jó emberek… kár, hogy az Otto család és akikkel találkoztatok már tudnak erről mesélni.

Mel és a csapatáról még nem tudtam eldönteni, hogy a Kormányzóra vagy Neganre hasonlítanak.

Eddig semmi új nem történt, másolják a TWD-t, csak sajnos elég silány módon.

human - 2018. 04. 23. 20:50

“ja, és ezt, bár a twd-memóriám sosem volt jó, dettó cáfolom. mármint nem mondom, hogy asztamindenit!, az ilyen nemgonosz gonoszok (oké, nem agresszívek), akik kivárásra játszanak, nem hiszem, hogy nagyon lettek volna. ”

de valahogy az egész feltűnésük “már megint” érzés volt, semmi nincs bennük, sőt, kicsit túlírt ez a zombibezárás dolog, olyan mérnöki volt, hogy bemutatják a kamionon az egészet és a zászlót is.

. - 2018. 04. 23. 21:16

Nickkel vajon mi történik? Megnézve a mai részt, és a 3. Rész előzetesét mintha nyoma sem lenne az 1-2. Évados Nicknek. Fél a zombiktól? Poszttraumás stressz a robbantás miatt? Esetleg Salazar halála (?) miatt magát érzi felelősnek? Szerintem ez eléggé előrevetíti a halálát sajnos. Bár elég magánakvaló gyerek, lehet Morgannel lelket öntenek egymásba és mindkettő teljesen helyrejon lelkileg. Vagy Morgan is heroinfüggő lesz?:)
A gyerek sosem jelent jót ebben a sorozatban, Charlie szerintem bőven fog még gondot okozni bármennyire is aranyos.
Nekem eddig tetszik, jó a dinamika. Bármennyire is szar lett a TWD, én kitartok mindketto mellett a végéig és kíváncsian várom merre viszik a történetet. Mert ez meg felfelé megy.

winnie - 2018. 04. 23. 21:49

” A csajok és Strand meg portyáznak? Persze mert ez egy teljesen biztonságos világ…”

igen, épp azért portyáznak, mert már jó ideje ott vannak és elég biztonságos ahhoz, hogy megtegyék. nem hiszem, hogy vita tárgya lenne az, hogy a világ javarészt biztonságos, ha valaki tud zombit ölni, nyilván van egy csomó hozzájuk hasonló, önellátó közösség olyan amilyen állapotok közepette. a mi világunk is tele van “rossz dologgal”, de ettől még javarészt biztonságos.

“Mel és a csapatáról még nem tudtam eldönteni, hogy a Kormányzóra vagy Neganre hasonlítanak. ”

mármint melyik pszichopata tömeggyilkosra?:) mivel ne pszichopaták és nem tömeggyilkosok, ezért szerintem egyikre sem. ha valakikre, akkor a terminusosokra, mínusz az emberevés.

dexike3 - 2018. 04. 24. 06:44

spoiler
biztos, hogy a keselyűk bázisa után megy majd a hajsza az évadban. mivel mindent kipakoltak ahol jártak azt valahol tárolniuk kell és szerintem a konvojon ez nem fér el. amire még befizetek, hogy Madison-t elviszik, nem volt ott csapatban, így ezt feltételezem.
érdekes, hogy ha termesztenek paradicsomot, retket, stb. zöldséget, amik nem hosszú ideig tárolhatóak (esetleg fagyasztva), és azzal történik valami rögtön gebasz van és már éheznek.

irgum76 - 2018. 04. 24. 08:56

én úgy örültem neki, hogy végre elmentek kapálni :)
aztán portyázni, zombit hentelni
milyen jó volt már a tartályos jelenet
az egész rész bejött ismét
ez a fear nem az a fear amit eddig csak a hülyesége miatt néztem
inkább tényleg a TWD jobb idejére emlékeztet

bár Nick flashbackje a gátról még mindig nem sokat segített abban, hogy hogy úszta meg

erre a végén megjelennek Negan 2-ék ehhhh
na mondom itt is kezdődik a picsogás

ez az első két rész tetszett
de félek, hogy a folytatásban megint csak ember vs ember lesz

winnie - 2018. 04. 24. 08:59

“erre a végén megjelennek Negan 2-ék ehhhh”

ismét csak: mi bennük negan?:) persze lehet, hogy én értek félre valamit, de egy csepp agressziót nem láttam bennük.

“de félek, hogy a folytatásban megint csak ember vs ember lesz”

a másik verzió, ha ennyire lesarkítjuk, az ember vs zombi, ami csak annyiból állhat, hogy mennek előre és 40 percen át fejbe nyomják az élőhalottakat. annak az egyenlőtlen küzdelemnek nem hiszem, hogy sok értelme lenne, mint ahogy az ilyen címkézésnek sem.

Csilla0422 - 2018. 04. 24. 10:05

Én azért nem tartanék csajos “bulit” kint egy ilyen világban. Több pasi mellett nagyobb biztonságban érezném magam. Nem egy példát mutattak már arra, hogy nem a zombit tekintik fenyegetésnek, hanem a többi embert.

Irgum, ez a rész pont a TWD S3-at másolta, amikor a börtön udvarán gazdálkodtak. Ott tetszett, de itt már nem. Itt sem lenne baj, ha anno nem tesznek a készítők bizonyos kijelentéseket.

Winnie, attól, hogy a srác még nem mutatott agressziót még lehet pszichopata. A kivárásból arra lehet következtetni, hogy a kiéheztetés a taktikájuk. Ők sem termelnek, hanem elvesznek és nekik minden kell.

Nick meg túl sok zombiagyat evett S3-ban. Azt használta drog gyanánt.

Quantumleap - 2018. 04. 24. 11:13

Mel felajánlotta Madisonnak, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Ilyen lehetőséget se a Kormányzó, se Negan nem kínált, vagyis utóbbi igen, de nem egy egész csapatnak.

winnie - 2018. 04. 24. 11:24

Csilla0422: csak azt veszik el, ami már nem kell senkinek. nem kiéheztetnek, csak megvárják, amíg bedőlnek. nem segítik elő vagy ilyesmi. hullarablók, ha úgy tetszik. csak felcsipegetik a maradékokat, ld. keselyűk. és várnak másokat is a köreikben. ahol mindenki kedvére tehet, gondolom. vagy kiderül, hogy nem, de egyelőre az nem érv, hogy “pszichopata, mert nem mutatta” – egyelőre csak az ellenkezőjére lehetne mutogatni. és semmi értelme nem lenne másolni bármilyen főgonoszt, főleg, hogy kábé volt kettő eddig.

Seni88 - 2018. 04. 24. 11:28

A “Keselyűket” hasonlóan vezették fel, mint a Kormányzó börtön előtti felvonulását. Már, amikor ennyi jármű tűnik fel egy békés közösség telepénél abból sosem sülhet ki jó dolog. Elsőre nem tűnnek félelmetesnek,de ez a kivárós taktika egy poszt apokaliptikus világban sokszor célravezető szokott lenni. A zsizsikes-terménypusztulós rész hasonlóan lett felvezetve, mint a TWD-ben a jószágok elhullása. Még az sincs kizárva, hogy itt is felüti a fejét majd valamilyen betegség csak ne legyen igazam.
Ez a fajta időbeli ugrás is arra lesz igazolás, hogy főhőseink nem fognak tartósan egy helyen élni. Ők vagy egy rabló banda mindig elcseszik a tartós letelepedés lehetőségét.

irgum76 - 2018. 04. 24. 12:05

Winnie:

“vagy kiderül, hogy nem, de egyelőre az nem érv, hogy “pszichopata, mert nem mutatta” – egyelőre csak az ellenkezőjére lehetne mutogatni”

azért a tábor valószínűleg nem azért ürült ki mert megunták ott az életet

írisz69 - 2018. 04. 24. 16:36

Sok a TWD “áthallás” ez biztos. A kislány viselkedése is egyértelmű volt. De retkek! Akárhogy próbálod elégetni (benzin, gázolaj stb), ilyen tisztán, füst mentesen lehetetlen.

_Peter - 2018. 04. 24. 18:57

Nekem is na már megint Negan2 érzésem volt, de a csavar nem rossz: a keselyűk ilyen passzív-agresszív csoport. Egyelőre békések. Nem lepődnék meg kiderülne ők szabotálják a kinézett tábort. A stadionban a kém lány intézte el a termést? Mi van ha Madison az iskolai múltja miatt át tudja állítani a lányt? TWD-ben eleinte Enidről is teória volt a kémkedés, jó itt most meglépték ezzel a lánnyal.

Flashbackben Nick flashback (hogyne lenne művészkedés hahaha!) alapján PTSD tünetek. Kislánynak is mondta nem szeret kimenni, pedig régen folyton kint haverkodott a zombikkal betépve.

A jelenben az Alycia kommandó a keselyűknek vélt Morganékkel eléggé bepöccent arcot vágott, valószínűleg mégsem olyan békések!

Azon lépjünk túl megint a sivatagban hogyan furikáznak ennyi lakókocsival és busszal.
Maggie Grace SWAT járgánya mennyit fogyaszthat? :)

Geza Kovacs - 2018. 04. 24. 21:35

És akkor a comment:blogon fene tudja hány bejegyzésben istenítette sixx, hogy ez milyen posztapokaliptikus újszerű western lesz majd, és mekkora köröket ver majd most a TWD-re. Hihetetlen, ezek mit szívhattak?! A készítők tutira idióták, hogy ezt komolyan gondolják. És az 1. rész olyan jó volt végre. Aztán meg ez…

winnie - 2018. 04. 24. 21:42

a twd-re nem nehéz köröket verni:)

Kvanar - 2018. 04. 25. 00:24

Lehet csak a több éves storyliner/storyeditor rutin miatt, de nekem nagyon hamar levágós volt, hogy a kislány egy kém.
Amúgy frankó volt, bár én nem ugrottam volna egyből vissza az útszéli akcióhoz, hanem epizódonként 2 idősávban nyomtam volna jelen-flashback, de a FTWD írói nem olyan rosszak, mint a TWD-i, szóval lehet nagyon jó okuk volt erre a technikára.

Enzo - 2018. 04. 25. 01:59

(Már kevésbé tartozik ide, de ~fél év késéssel bepótoltam a 3.évadzárós kommentemet :D ha bárkit még érdekel :D http://www.sorozatjunkie.hu/2017/06/05/fear-the-walking-dead-kezdett-a-3-evad/#comment-2522858 )

winnie - 2018. 04. 25. 06:37

Kvanar: ennek technikai okai is lehetnek a színészszerződések miatt, hogy kiknek kell szerepelnie a részekben, de egyébként majd a folytatásban is lesznek érdekes időkomponensek.

Isaac - 2018. 04. 26. 10:19

Azért Maggie Grace elrablásával vigyázni kellene ;)

Kvanar - 2018. 04. 27. 02:05

winnie

Vágom, mindenesetre, egyelőre ez egy jó vonal volt. Ráadásul az első részben és itt is sokkal jobbak voltak az akciójelenetek megrendezve, mint TWD-ben, ami azért a nézők nagy részének még mindig nyom a latba valamit.
Az új karakterek pedig egyelőre érdekesek, ügyesen lettek felépítve.
A keselyűk első blinkre pedig jóval izgalmasabb ellenfeleknek tűnnek számomra, mint Neganek.

Enzo - 2018. 06. 17. 23:21

4×02 (pótlás péntekről)

A rész címe lehetett volna “Rohadó retkek és retkes zombik” is.
Hangulatos kis reggeli montázzsal kezdtünk, csak nem értem, mi történt a stadionban és hogy jött vissza Luciana? Kéne egy még korábbi flashback, bár gondolom ezt a két idősíkos témát fogják végignyomatni egy ideig. Ezek a furgonba terelt zombik voltak már valahol, de meg nem mondom, hogy a TWD-ben vagy itt. Mindenesetre érdekes az új csoport, van stílusuk, az tuti (és végre valaki biciklizik a zombiapokalipszisben, ezt hiányolom mindig). Már csak arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mit jelent a szám a zászlókon?

Darabkák:
– A robbanó teniszlabdákat lövő puska mekkora királyság már!
– Azért az elég hihetetlennek tűnt számomra Madisontól, akármennyire is jóindulatú, hogy a random nőciért, aki fegyvert fogott rá, leugorjon a zombikkal és dzsuvával teli sötét tartályba…
– Nick rendesen PTSD-s a gátrobbantás óta ezek szerint, de pont most, ennyi szarság átélése után??

Enerienne - 2019. 03. 22. 13:40

1. Madison elmondta Naominak mikor beszélgettek, hogy kint rossz dolgokat tettek, amiket “meg kellett tenniük”, de a stadionban végre visszataláltak régi önmagukhoz. – Gondolom ezért mentette ki gondolkodás nélkül Naomit. Abban az időben (365napban) tényleg egész békések és berendezkedtek. Azonban az új idősíkban láthatjuk, hogy a Mel banda totál kiégeti őket valahogy és újra visszatérnek a brutálisabb énjükhöz. Ki tudja, mi történt ott, ami ennyire átbillentette a dolgokat.
2. Azért Nick fel akarta áldozni magát az anyjáért és a testvéréért (nem tudhatta, hogy a robbantásos terve beválik-e, illetve, hogy majd segítenek neki), felkészült a saját halálára. És egyébként nekem fura volt az az egész jelenet, mert Takáék szinte az összes ellenséget lelőtték és Salazar is felbukkant, asszem 1-2en álltak már csak ott Nickkel, Nick mégis berobbantotta a gátat pedig erre semmi szükség nem volt már. Így az anyjáék nagy slamasztikába kerültek (a gerincbajos pasi is mondta, hogy nincsenek még elég messze ahhoz, hogy az örvényt megússzák), ő pedig végignézte, ahogy felrobban alatta a gát, mintha meg akart volna halni. Szóval szerintem ez elég komoly trauma lehet, aminek a jövőben ilyen következményei vannak, mint amiket láttunk.
3. Szerintem a zászlókon lévő szám a zombik számára utalhat, de ez csak egy tipp. Mert pl: a 475 (457?) a tartályoknál, ott elég sok zombit bezártak a tartályokba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz