login |

America’s Next Top Model: a 7-9. évad – írta Eloise

2018. 04. 24. 14:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az első három, valamint a második három szezon után, jöjjön a következő hármas.

Ezekben az évadokban nem sok minden változott. Maradt a zsűri és a helyszín, valamint a műsor menete is ugyanaz. Különösen jellemző volt rájuk, hogy olyanok kaptak esélyt bizonyítani, akik nagyon sokszor jelentkeztek a műsorba eddig hiába vagy, akik eljutottak válogatóra, de nem kerültek be a legjobbak közé. Bennem kicsit fel is merült, hogy ennyire nem tudnak kit választani vagy ez egy jó történet, amit el lehet adni.

A reality ennek ellenére nem vesztett népszerűségéből, a hetedik évad érte el az eddigi legnagyobb nézettséget. Valószínű nem kellett sokat könyörögni az ismert embereknek, hogy vendégként megjelenjenek a műsorban. Felbukkant többek között Queen Latifah, Fabio és Dita von Teese is. Emellett a show stábtagjai, a sminkesek, fodrászok, sztájlisztok, is egyre többet szerepeltek.

Nekem nagyon tetszett, hogy kaptunk egy kis betekintést a készülődésbe, ráadásul többször sikerült a műsort is feldobniuk. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A 7. évad egyik érdekessége volt, hogy a legjobbak közé bekerült egy ikerpár is. A két lány személyisége elég eltérő volt, ahhoz, hogy könnyen meg lehessen őket különböztetni. A testvérek között elég nagy feszültséget okozott, hogy annak ellenére, hogy Amanda szeretett volna jobban modell lenni, Michelle bizonyult a tehetségesebbnek.

Sajnos számomra a lányok többsége nem igazán volt itt érdekes. Aki képes volt kiemelkedni közülük az A.J. volt. Tetszett a stílusa, szép volt az arca és nagyon csinos volt. A makeover után Meggre jobban figyelmes lettem. Ebben persze az is közre játszott, hogy hosszú, göndör vörös haja lett, amit én mindig nagyon különlegesnek találtam. A modellek ekkor Barcelonát ismerhették meg közelebbről.

A nyolcadik évadban bukkant fel először a műsorban a táncos Benny Ninja, aki arra a tanította a modelleket, hogyan tudnak látványosan pózolni. Egy fotózás erejéig újrajátszották az ANTM egy-egy emlékezetes pillanatát, amihez a korábbi versenyzőktől kaptak segítséget.

Az egyik legjobban sikerült fotózás volt az évadban, amikor a lányoknak egy gyilkosság áldozatát kellett megeleveníteniük. A téma nem csak engem ragadott meg, a lányok többségéről a szokásosnál is jobb kép készült.

A műsor során Renee elég sokszor viselkedett borzalmasan, de általában elképesztően jó képek készültek róla. Szomorúan olvastam, hogy a verseny után mennyire kisiklott az élete. A másik versenyző, akit még érdekesnek találtam Dionne volt. Főleg, ha nem festették ki nagyon erősen, gyönyörű volt az arca.

A versenyzők Ausztráliába utaztak el, ami arra is jó volt, hogy az Australia’s Next Top Model kapjon némi reklámot. Egy rész erejéig a helyi verseny műsorvezetője, Erika Heynatz még a zsűribe is beült, valamint adott egy feladatot az amerikai versenyzőknek.

A zenerajongóknak érdekes lehet a kilencedik évad, hiszen felbukkant benne Mary J. Blige és Enrique Iglesias is. Ráadásul utóbbi Tired of Being Sorry című videóklipjének készítésébe is betekinthettünk, hiszen a versenyzőknek lehetőségük volt szerepelni benne.

A műsor készítői a kezdetektől hangsúlyozták, hogy nem zárnak ki senkit csak azért, mert valamilyen betegséggel küzd. Ezt bizonyították ebben az évadban is, hiszen az egyik versenyző Heather Kuzmich, Asperger-szindrómával küzdött. Ez időnként nehezebbé tette a munkát vele, viszont a lányt annyira tehetségesnek találta zsűri, hogy ezt nem tekintették akadálynak.

A sivatagban készült fotózás elképesztően tetszett. A koncepció az volt, hogy a sivatag közepén kigyullad a modell kocsija, és ott marad teljesen egyedül ezen a kihalt helyen annyi cuccal, amit az autóból ki tudott menekíteni.

A műsor során sokszor tapasztalhattuk, hogy egy-egy makeover milyen sokat tud változtatni a lányok külsején. A kilencedik évadban ezt Saleisha kapcsán nagyon éreztem. A korábbi hajával eléggé átlagosnak tűnt, viszont miután végzett vele a fodrász, már úgy nézett ki, mint egy igazi modell. Ráadásul elképesztően igyekezett minél többet tanulni a műsor alatt. Saleisha képein kívül még Chantalé tetszettek nagyon.

Ebben az évadban két úti célja is volt a versenyzőknek. Először St. John’s-ba (Antigua és Barbuda) utaztak, majd néhány résszel később Sanghajba és Pekingbe. Ha már Kínában jártak, természetesen készültek képek a Kínai nagy falnál is, ráadásul a lányok harcosoknak voltak ehhez beöltözve.

A reality azonban erre a szezonra szerintem elkezdett kicsit elfáradni. A lányok többsége még mindig nagyon szép volt, de egy részük egyáltalán nem volt érdekes. A részek tartalma és a kiesők személye pedig egyre kiszámíthatóbbá vált. Valószínűleg ezért hozott a tizedik évad elég sok változást.

5 hozzászólás Ne habozz!

Edete - 2018. 04. 24. 15:27

Nagyon jó kis összefoglaló. Én idáig már nem jutottam el, de jó így végigolvasni mi is történt a kaszám után.

FrankLuck - 2018. 04. 24. 17:25

Én is szívesen olvasom ezeket az összefoglalókat, magából az ANTM-ből nem láttam semmit, de reality-fanként jó követni egy veterán evolúcióját (mondanám, hogy nem érdekel a téma, de az Ink Masterről is azt hittem, hogy nem érdekel, most meg hetiben nézem és darálom a régi évadokat – szóval inkább csak nem merem bepróbálni, hátha bejönne).

winnie - 2018. 04. 24. 17:42

FrankLuck: ez azért nagyon a perem táncol és nagyon csajszis (mondom én, aki nézem), de egyetértek, mert néztem én már fodrászosat is (remek volt), és fix nézője vagyok a divattervezősnek.

Thomas - 2018. 04. 24. 23:43

Hasonlóan FrankLuckhoz, én is mindig érdeklődve olvasom ezeket az összefoglalóidat, csak hozzászólni nem tudok, mert nem láttam belőle semmit:) De tök jó lenne, ha a többi veterán realityről is születnének ilyen írások, mondjuk a Dancing with the Starsról, vagy pl. az American Idolról én is terveztem videós összefoglalókat készíteni, csak valahogy sosem jutottam el odáig, hogy belekezdjek:)

FrankLuck - 2018. 04. 25. 14:29

Jaj, igen, a Project Runway a másik, amibe nem merek belenézni… kifejezetten csajos realityt még nem néztem (már ha az Everlasting az UnREAL-ben nem számít annak, hehe), de annyira nem rettent el a téma, lehet, hogy augusztusban valamelyiknek nekiállok, ha nagyobb lesz a csend.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz