login |

Finálé előtt: Homeland

2018. 04. 24. 21:24 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: kritika, video,

We started it.

Na, csak megérkeztünk Budapestre, csapott a stáb egy kis városnézést, ami megvallom, olykor kicsit el is vonta a figyelmemet, de azért többségében nem volt gond.

Mondanom sem kell, hogy maga a sorozat továbbra is hozza magát, ez a 7. évad számomra az elejétől a végéig nagyon erős, ritka intenzív, a 7×10-zel pedig megint produkáltak egy csúcspontot, ráadásul úgy, hogy szinte alig volt benne kémkedés és akció, az egész részt politikai játszmákból és magánéleti szálból állt, és mindkettő iszonyat jól sikerült, nagyon feszült volt.

Na, nem mintha a 7×09-cel (ami ismét lezárt egy fejezetet a szezonban, elég sokkoló módon) vagy a mostani 7×11-gyel gond lett volna, utóbbi szállította az akciós komponenst is. Mivel eléggé kiismerhetetlen az évad, amit jelez, hogy a premier utáni találgatások is eléggé zsákutcába futottak, ezért nem spoiler elárulni, hogy Oroszország volt a történések egy részének helyszíne, aki pedig ismeri az aktuálpolitikát, az nemnézőként is ki tudja találni, hogy milyen szál révén.

Are you coming back?

Korábban folyton emlegettem, hogy mennyire aktuális a Homeland (tud is aktuális lenni, hiszen a magyar epizódokat alig pár hete forgatták, szóval elég frissen tudták átírni őket, ha szükség lett volna rá), de a mostani történések kapcsán eszembe jutott, hogy vajon meg is fogja előzni az IRL-történéseket a sorozat? Ugyanis itt olyan dolgokra került sor, amikre jelenleg van is esély az amerikai politikában, és ha a fikcióból valóság lesz, az még ijesztőbbé teszi a most látottakat.

A sorozatbéli amerikai-orosz viszonyok nem tudom, mennyire reflektálnak a valóságra, hogy vajon Amerika tényleg erélyesen az asztalra tudna-e úgy csapni, hogy az oroszok visszakozzanak, de a diplomáciai képmutatás tekintetében biztos van rímelés – a tárgyalás a kedvenc jeleneteim közé tartozott, és nem csak azért, mert oroszul beszéltek benne. (Mindig jó hallani anyanyelvi oroszt (nekem is az), és itt tényleg nem spórolnak ezzel.)

Everything you think you know is fake.

Egy utolsó fénypont a részekből a Paley-s szál kipörgetése volt ráeszméléssel, farokbehúzással és Janet manipulációjával, ahogy a szenátor patriotizmusára apellált. Ez annyira jellemző momentum volt, mind főnök, mind pedig beosztott részéről, hogy meg sem rázott, így mennek ezek a dolgok. A következmények pedig…

A tovább mögött a finálé előzetese. Lecsengetnek vagy nagyot dobnak vajon?

24 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 04. 23. 16:09

Hát gyerekek, a 7×11 nem kicsit baszott oda.

_Peter - 2018. 04. 23. 17:08

Nagyon jó rész volt! Washingtonban és Moszkvában is felkavarták egymásnak a s.zart! :D

Budapest moszkvásítását nem vitték túlzásba. Utca névtábla nem cserélve cirillre, Andrássy út tábla sokáig látszott amikor a konvojt mutatták, választási plakátok, háttérben sörnyitó szobor, egy nem magyar nézőnek nem számít. Valódi hiba amikor Carrie mászott a párkányon és többször látszott az EU és magyar zászló. :)

Az akciózás tetszett, leszámítva a hotelből hogy tudtak megfigyelés nélkül elindulni fekete ruhában táskákkal a “diplomaták”.

bvr - 2018. 04. 23. 20:14

háháhá, ilyen jókat rég röhögtem mint a mai részen! :)))
Az a baj hogy a sorozat-reboot csak félig van kész, hiányoznak a vicces(vagy legalább annak szánt) egysorosok, azzal együtt pl. akár még egy majdnem közepes Die Hard film is lehetne (mondjuk pl. a szupergyenge utolsó és egyben ötödik “A Good Day to Die Hard”-nál tuti hogy jobb :)))

egy dolgot kiemelnék, F. Murray Abraham-et még ha csak pár percre is, de azért jó volt újra látni :))

carlos - 2018. 04. 23. 20:28

Spoiler!
Dejo,h a 80%ban felesleges 10. es a 11. reszt csak 1 nap kulonbseggel neztem meg. Ezek a parhuzamokat nagyon szepen vagtak. Lovik egymast amig a targyaloasztalnal megy a szinjatek, mindket orszagban full kaosz van es vegul a sajat fegyveruket forditjak ellenuk. A kapzsi hatalomehes szinjatek a szokasos Homelandes feszultseggel,utott ez a 11es. Carrie biztos az oroszoknal marad,megkinozzak es igy,h a csaladjat is hatrahagyta Jackkent ujjaszuletik.

seven - 2018. 04. 23. 20:54

“Lovik egymast amig a targyaloasztalnal megy a szinjatek,”

Ez volt a legjobb. A 4. évadban is volt egy hasonló rész, amikor Saul-t rabolták el, és leültek egymással a delegációk. Persze mindegyikük tudta a helyzetet, de nyíltan nem mondták ki, a háttérbe meg nyomták az operationt egymás ellen :D

Laja - 2018. 04. 24. 04:00

7×11 zseniális! Ahogy az egész évad. Kevés sorozat tud ilyen feszültséget hozni, hogy egyben minőségi is, és nem röhejes. A legtöbben ha vannak is ilyen részek, aztán jön 5 rész lassú szenvedés, a Homelandben viszont az egész sorozat egy hatalmas adrenalinbomba.

Kissur - 2018. 04. 24. 20:44

Juj mekkorát örülnék, és dobnám is rá a 10/10-et, ha az egyik orosz cellából Kiefer Jack Bauerként pislogna vissza, és összenézne Carrievel. :D
Szerintem nem kapják el Carriet, mert a 8.évad visszatér a Közel-Keletre.
Nem volt rossz ez a 7×11, végre pörögtünk, de valahogy nem hozta azt a mellkasomban, amit a 24 nagyobb támadásai és akciói adták. Olyan kis bénácska volt.
A “Tovább, tovább, tovább”-ot a hét idézetének jelölöm. XD
Azt észrevettétek a sok magyar baki mellett, hogy a fekete furgonok piros orosz rendszámmal indultak, a belvárosban magyar rendszámmal csapatták, majd amikor odaértek a helyszínre, akkor megint piros volt? Nagyon kapkodhattak itt nálunk.

Geza Kovacs - 2018. 04. 24. 21:45

Na ez már a 24 szintje. És nem jó értelemben mondom. Az sose akart nem akciósorozatnak tűnni, és azon belül voltak meg azok a jellegzetességei, amik miatt szerettem, és ebben itt nincsenek meg. Úgyhogy ez megfelelően ostobán színvonaltalan is lett.

Nem mellesleg a Kiefer Sutherland-es Designeted Survivorben pont a hetekben puccsolják meg a kormánytagok 25. alkotmánykiegészítéssel az elnököt, szóval még csak újszerűen sem hat ez itt nekem.

Elmennek Moszkvába és akciózgatnak? Egyik percben a moszkvai belvárosban vannak az erősen megfigyelt szereplők, 2 perc múlva meg valami vidéki dácsában szambáznak automata fegyverekkel??? Szerintem ottani léptékkel az vagy 40 perc autózás, ha nem több, de biztos nem követné őket 5 titkosszolgálatos autó ilyen esetben, véletlen se. Majd kegyelemdöfésként megteszik még egyszer ugyanezt a belvároson belül.

De valami hihetetlen, hogy a túszejtős szituációban csak úgy beszáguldanak a Vár udvarára, aztán a kutya nem foglalkozik velük. Carrie meg akrobatáskodik egyet az emeleten. Az orosz rendőrség meg sehol, erről híresek ugye, hogy sosem intézkednek, én is így hallottam.

Elgurult a gyógyszer rendesen. Az uccsó részben gondolom Putyint rabolják el a kémnő helyett.

winnie - 2018. 04. 24. 21:45

“Nagyon kapkodhattak itt nálunk.”

az nem kapkodás, csak hanyagság? hazai utóforgatás másik céggel? hiszen nem egyszerre történik a felvétel, a vonulás külön napon volt. de engem is meglepett, hogy ennyire nem figyeltek arra. nagyjából a furgonozás volt egyébként a leglólábabb, mert máshol végig kapott maszkolást és díszletelemeket a környezet, nem is tudtam sok értelmes képet lőni magyar vonatkozással. ott viszont full utcatáblás, rendszámos lebukás volt, és ahogy írod, az mindent elmond, hogy indulásnál és érkezésnél jó volt a rendszám.

Kissur - 2018. 04. 24. 21:49

Szerintem már csak azért is le lesz váltva az elnök asszony, mert az alelnökben én Trumpot látom. És szerintem eredetileg úgy gondolták, hogy női elnök itt, női elnök a valóságban, nincs több dolgunk, mehetünk a Közel-Keletre vissza. De így, hogy a sorozatban már megválasztott elnök asszony helyett a valóságban Trump lett, esélyt adott az íróknak arra, hogy ebben az évadban bemutassanak olyan eseményeket, amik eltávolíthatják a posztjából, és így ültessék be Trumpot a székbe náluk is.
De lehet, hogy ezt már én látom bele a túl sok konspiráció és Homeland nézés miatt. :D

Alain Prosztó - 2018. 04. 24. 21:51

Akkor most nem fogok egyet érteni. Az már lassan közhely, hogy a Homeland nagyon aktuális, és a 7. évadban se volt másképp. Nagyon jó volt az egész évad, ahogy mentek a játszmák, az áskálódás.
De ez a 11. rész szerintem nem volt jó. Az első 10 rész történései egyáltalán nem voltak földtől elrugaszkodottak. Úgy értem, simán el tudnám képzelni, hogy az ábrázolt dolgok így megtörténnek. És akkor erre elérkezünk a 11. részhez, ahol orosz földön kezdenek akciózni, embereket lelövöldözni, elrabolni. Nekem ez nem volt kóser.

winnie - 2018. 04. 24. 21:57

Kissur: de épp az a lényeg, hogy ezzel az elnökkel tudják, illetve volt lehetőségük eljátszani a trumpos szcenáriókat, nem? főleg az előző évadban. nyilván nem a konkrét valóságot, de voltak motívumok.

Kissur - 2018. 04. 24. 22:06

Hát nem tudom, de szerintem ez az elnök asszony kiáll magáért, Trump meg bólogatósabbnak tűnik, és inkább Logan elnök fajtának. És az itteni elnök Hillarys, mert keménykezűen nyilatkozott már a 6.évadban is.

seven - 2018. 04. 24. 22:11

Kiváncsi vagyok, hogy a fináléban durrantanak, vagy csak szépen lefolyatják a dolgokat. A homeland általában fináléra visszavesz, de most valahogy úgy érzem nem így lesz:

a 7×10 tökéletesen finálé-material lett volna, hisz a nagy akció után visszaszál magába Carrie, hogy úristen, most mi legyen (a’la 4. és 5. évad vége). De mivel most így a nagy bevetés előtt lezavarták, én úgy gondolom esélyes egy nagyobb cliffhanger is akár.

Nekem semmi baj nem volt Saul akciójával, a black ops művelekekről a valóságban se tudunk sokat. Pl 1 hónapja tele voltak a hírek az angoloknál megmérgezett kémről.

Carrie terve már nyilván elrugaszkodottabb volt, de a sorozat keretein belűl szerintem még mindig simán rendben volt, bár nyilván kicsit megtolták a popcorn faktorral is.

Szóval ja, osztom winnie véleményét, nagyon erős az évad, még ha azért akadnak is furcsa hézagok, meg kissebb hibák.

Fenrir - 2018. 04. 24. 22:25

11. rész zseniális volt!!

Laja - 2018. 04. 25. 03:20

Márcsak azért is jó volt a rész, mert engem is csak rövid másodpercekre tudott kizökkenteni minden idők egyik legrosszabbul Moszvásított Budapeste (mintha kb. beletojtak volna, jó lesz ez így az amerikaiaknak, még a ciril betűket se vágják, vagy nem tudom, mit gondolhattak).

seven - 2018. 04. 25. 08:16
Vincent Vega - 2018. 04. 25. 21:46

Zebegényben forgatták a dunakanyar közeli jeleneteket. A kitört kapu még mindig nincs javítva a birtok oldalában :)

Shannen - 2018. 04. 25. 23:00

Most néztem meg a 10. és 11. részt és csak dicsérni tudom továbbra is az évadot. A 10.részben a Franny-szálat tök jól lezárták (?), a 11.rész pedig konkrétan olyan volt mintha kb. 5 perces lett volna annyira pörögtek az események.

Tényleg kicsit szomorú, hogy ennyire hanyagul lett moszkvásítva Bp, de a hibák közül is engem a legjobban a “tovább, tovább” zavart, akkor mindig kicsit kizökkentem az izgulásból.

Az elnöknőt viszont továbbra is nehezen viselem, a paranoiája már nagyon idegesítő és nem, nem tudom megérteni és átérezni a helyzetét. Egy csomó dolgot és elszalasztott lehetőséget a saját önfejűségének köszönhet. Az alelnököt meg Trump-hoz hasonlítani,az nagyon messze áll a valóságtól. Pont, hogy itt az alelnök viszonylag normálisan kezelte a helyzetet és még a személyes ellenétek sem hagyták (volna), hogy beálljon a Keane-t eltüntetni akarók táborába.

Én bízom benne, hogy ütős finálét kapunk. Bár biztos lesz cliffhanger, azt azért jó tudni, hogy sem Carrie-t, sem Saul-t nem kell attól félteni, hogy idő előtt elhalálozna (lehet, hogy jövőre az utolsó évadban, ez már benne lesz a pakliban, de most még tuti nem).

Anthonz - 2018. 04. 26. 22:06

Hát ezen a részen már csak nevettem, ilyenek a James Bondban sincsenek, apám! Két titkoszolgálat fejesei beszélnek a semmiről Moszkvában, és közben Saulék hoztak magukkal 2 zsák fegyvert, és kávészünetben kiugranak a dácsához akciózni. A dácsa az néhány órányira lehet legjobb esetben is. Aztán az orosz titkosszolgálat megtámadja a másik oroszokat, mindezt Moszkva közepében.
Külön kedvencem, ahogy a konvojok robognak jobbra-balra, mindenhol full üresek az utcák, pont így képzelem el Moszkvát.
Nem várok el “realitást”, vagy ilyesmit, de itt full nevetséges volt minden, GOT féle teleportálásokkal.

seven - 2018. 04. 27. 09:44

“A dácsa az néhány órányira lehet legjobb esetben is.”

Direkt említették hogy moszkva szélén van, még egy-két epizóddal korábban.

A GoT-os teleportálások azért messze durvábbak voltak.

Clarice.Starling - 2018. 04. 29. 21:04

Azt azért soha nem gondoltam volna, hogy Claire Danes az OSZK-ban fog rohangálni két napon át. :D
Várom az utolsó részt nagyon.

AlfStokes - 2018. 04. 30. 09:03

Turkey, Poland, Hungary,
Nicaragua, the Philippines…
democracies now die.

Ez azert kemeny volt :) Bar itt forgattak honapokig, nagyjabol lattak, hogy mi is az abra.

Sajnos az utolso ket reszben nagyon gagyi iranyba mozdult el a sorozat. Moszkvaban/mellett fegyveres akcio, halottak, autos uldozes, karambol, aztan meg diplomacia vedettseg… persze.

Ezektol fuggetlenul nagy gratula a keszitoknek, mert osszessegeben nem volt rossz.

Bituz - 2018. 04. 30. 11:28

Sajnos évadról évadra gyengül a Homeland színvonala szerintem. Ez az évad már alig tud lekötni. A hab a tortán ezek a budapesti jelenetek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz