login |

Into The Badlands: kezdett a 3. évad

2018. 04. 24. 19:30 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika,

A reckoning has come. Join us or die.

Így is lehet posztapokaliptikus sorozatot csinálni. Szeretem mind a Mad Max-féle világot és színskálát, nincs bajom a The Walking Dead-es fakóval sem, de azért a prímet mindenképp az Into The Badlands tiritarka univerzuma viszi, talán a nagy kontraszt miatt.

Elég nagy kihagyás után visszatért a motorizált harcművészes AMC-dráma, amiben még mindig kőkeményen repkednek a színészek, megdolgoztatva a drótköteles stábot. Az első évad annak idején az egyik legjobb sorozatos élményem volt, és a második is remekül kezdődött, de az utolsó 4 részre eléggé botladozott (főleg a 2×07-08), kissé hányavetivé vált az írás azzal, hogy a szereplők folyton ott tűntek fel, ahol szükség volt rájuk.

De, szemben a The Walking Dead-del, az S2-ben létrejött a várt nagy összecsapás, nem mismásolták el, szóval vártam a 3. évadot, amiről sejteni lehetett, hogy még szélesebbre tárja ezt a kiskirály bárók által felosztott feudális univerzumot, hiszen Azra keresése kapcsán a 2. évados zárásban egy elég komoly lépést tett Nick Frost karaktere.

A készítők nem haboztak, rögtön egy akciójelenettel rántottak be minket, sőt, kettővel, hiszen a háborús kitekintés után kaptunk egy látványos egy-az-egy-elleni harcot is egy régi ismerőssel, aki idén állandó szereplő lesz, ezzel is egy érdekes találkozással kecsegtetve minket. (Azért remélem, hogy nem annyira ellenséges lesz a míting, mert őt jobban el tudnám képzelni szövetségesként.)

Utána, ahogy kell, ismertették mindenki jelenlegi pozícióját, azonban szemben a második évaddal, amikor vagy hat külön szálon indultak meg egymás fele a szereplők, ezúttal nem volt ennyire széttöredezve a kép, többen már a pilotban is összefutottak, Sunny pedig kapott is egy pofont az élettől Henry kapcsán – kíváncsi vagyok, hogy akarnak-e ezzel komolyabb sztorit, vagy csak a felfedezés okán akarják kiírni a gyereket egy időre, mert vele kicsit lekorlátoznák az egykori clipper-t.

Láthattuk, hogy mi a helyzet az Özveggyel, illetve Tildával (végre nem anyuval vágatja a haját, vagy csak megtalálta a fésűjét, komolyan mondom, felszabadító érzés – nem azért, mert gond lett volna a stílusával, de a változatosság gyönyörködtet), de ordas hazugság lenne, ha valaki azt állítaná, hogy az ő sztorijuk kötötte őt le legjobban, hiszen a végén feltűntek az újonnan és tippre igen messziről érkezett szereplők, akik…, na igen.

Jó volt a nyitány, remélem, lesz elég történet az idei 8+8 részhez. Az évadnyitóból kiindulva a látványt és a harcos jeleneteket még eggyel feljebb csavarták, utóbbiak terén még mindig tudnak újat nyújtani, ami megnyugtató érzés.

Az mondjuk azért elgondolkodtat, hogy a feketeszem-jelenséggel mit terveznek, mert látványosan a végletek között mozognak: M.K. eléggé le lett nerf-ölve és most totálisan passzív karakter látszatát kelti, a “többiek” pedig kifejezetten OP bagázs.

23 hozzászólás Ne habozz!

- 2018. 04. 24. 19:37

Amennyire kezdtem megkedvelni MK korábbi “haderő-létét”, annyira lettem most csalódott :( Azt valahogy sejtettem az előző évadokból, hogy lesznek még páran, akik rendelkeznek ezzel az erővel. No meg valamelyest bíztam benne, hogy ő lesz a Jani köztük. De ha nem is, remélem legalább megtalálja végre a helyét a főbb karakterek között.

FP Jones - 2018. 04. 24. 20:46

én most ezt olvasva el is kezdem a sorozatot :)

CryoGenetic - 2018. 04. 24. 21:25

Engem csak az az egy dolog zavart a nyitányban, hogy ezt a fekete-szemes-OP dolgot kezdik egy kicsit túlhasználni. Eddig ez ritkaság volt és láthattuk, hogy begyűjtötték ezeket az embereket a kolostorba, hogy “képezzék” őket, most meg már ott tart a sorozat, hogy kis túlzással ugyan, de szabadon rohangálnak ezek a félisteni harcművészek.
A másik dolog meg, hogy ez a képesség egyfajta önvédelmi mechanizmus volt, itt meg magukat vagdossák, hogy beindítsák a folyamatot? Nem hülyeség ez így? Meg hogy ki-be lehet kapcsolni ez az egészet? Hiszen láthattuk, hogy a végén a srác kilépett a dologból, majd vissza. Ez így baromság.
Számomra így elvesztette a misztikus jellegét ez a fekete-szemes dolog és degradálódott egy sima szuperképességgé, amit csak azért birtokolnak majd mások is, hogy még nagyobb bunyókat lehessen rendezni.

winnie - 2018. 04. 24. 21:37

van benne valami, bár lehet, hogy ők direkt begyűjtik ezeket, képzik, kutatják a “képességet”, esetleg direkt fegyveresítik (vagy tenyésztik őket), és kvázi csak náluk van ilyen (meg a kolostorban)? vagy eleve csak ők vannak nekik és kész? a ritkaság az behozásukkal nem vész el (amíg nem lesz egy fekete sereg), de a túlerőt nem tudom, hogy lehetne kezelni. remélem, nem kryptonittal, vagy mk ismételt bepöccentésével.

aztán lehet, hogy a 2. részben majd mindent jól megmagyaráznak.

wirth6 - 2018. 04. 24. 23:43

“Meg hogy ki-be lehet kapcsolni ez az egészet?”

Én úgy emlékszem már az első évad végén is így volt. Az utolsó részben amikor jöttek a shaolin szerzetesek begyűjteni a srácot, simán bekapcsolták ők is amikor Sunnyval verekedtek.

csekov - 2018. 04. 25. 09:11

Azért ez a Tigris és Sárkány féle repkedés egy kicsit már túlzás. A régi kínai kung-fu filmekben (meg az azok előtt tisztelgőekben) még oké, de ide már sok, pláne egy fehér nőtől meg fekete fickótól. Aki repked az legyen mandulaszemű, vazze! :)
De a sorozat jó.

Citrom - 2018. 04. 25. 10:00

Csekov
Wuxia sorozaton számon kérni a wuxiaságot nem szerencsés.

Ezekben a filmekben egyik fő stíluselem a tigriséssárkányos repkedés :)

Krisz611 - 2018. 04. 25. 10:04

Srácok!

Ez a pasi akit az özvegy most a régensévé fogadott kicsoda? Láttam az összes részt eddig de nekem nem rémlik :(

winnie - 2018. 04. 25. 10:29

Krisz611: sunnyék “haverja”, aki segített nekik a hídon a 2. évad elején. övé volt a gyűrűs kard, az a volt clipper, akinek 999 tetoválása van, aki méltó ellenfelet akart 1000.-nek és akinek levágta a kezét sunny vagy baijie.

Aredhel - 2018. 04. 25. 11:03

A fekete fickó a legtöbb “öléssel” rendelkező harcos/korábbi régens. Sunny a 2. évadban futott vele össze úgy a 3.-4. rész táján, amikor próbált visszajutni “Rosszföldére”. Nem akartak harcolni, aztén mégis, végül egy levágott kéz lett az eredmény, és a megerősítés, hogy tényleg Suny a legnagyobb badass :-) ha jól emlékszem…
Tetszett a kezdés. Osztom a feketeszem elcsépelése miatt aggódók véleményét. Ugyanakkor a 3 új fekete szemes Azrából jött, szerintem onnan való mindenki, akinek itt a Badlanden ilyen van. Plusz volt rá utalás, hogy Sunny is onnan való, csak azt nem fejtették ki, hogy akkor neki is volt ilyen képessége és elvesztette, vagy valami más történt. Mindenesetre gyerekként volt iránytűje. Szóval nem meglepő, hogy a gyerekének is fekete lesz a szeme. Márha genetikai alapú a cucc, és nem valami más misztikus izé :-)

krisz611 - 2018. 04. 25. 13:10

Ó tényleg már emlékszem :) Köszi srácok!

owerwild - 2018. 04. 28. 00:57

örülök, hogy folyatódott a sorozat!

A második évadban egy kicsit csalódott voltam, mikor a karakterek -számomra legalábbis- stílusidegen dolgokat kezdtek el csinálni.

Hogy az Özvegyből hirtelen nem lesz szimplán “jó” karakter, azt már szinte vártam.
De Sunny oké, hogy abbahagyta az ölést, viszont kifejezetten a másik oldalra esett át.
Hogy nem akar gyilkolni , egy dolog, de hogy maga mögött hagyja a levágott kezű ipsét, akiről pontosan lehet tudni, hogy utánamegy, egy átlagember még elköveti ezt a hibát, de a legnagyobb nyíró?… van a jóság, meg van a hülyeség.

A végén pedig kifejezetten csodálkoztam. Ledöfi a főg*cit.. és a poklok poklán nevelkedett, harcban edzett, mesteri nyíró nem tudja, hogy MINDIG BIZTOSRA MENJ!.. pláne, hogy egyszer a tag már túlélte, hogy hasba szúrják, és ennek Vail fogsága lett az eredmény.

Valahogy nem tudom elképzelni másként, mint hogy Sunny hasbaszúrja a tagot, esetleg a szemébe néz elégtételnek, majd a következő mozdulattal levágja a fejét, vagy végighúzza a pengét valahol, amiről tudta, tanulta és tapasztalta, hogy abból ember/báró fel nem kel.

A főgonosz fia is fura volt, mindenki tudta, hogy megbízhatatlan, hogy nagypofájú, hogy kvázi egy felkapaszkodott senki, hogy minden szava hazugság, és mégis újra megbíznak benne… Fura volt.

Most úgy festhet, fikázom a sorozatot, pedig imádom. Vannak, hibái, de mi tökéletes?

CryoGenetic - 2018. 05. 07. 09:47

A második résszel számomra kasza a sorozat.
Sosem volt egy kimondottan jó sorozat, de a bunyók és egyes karakterek szerethetőek. De a többi… a bárókat elintézték, így kellett egy új konfliktus szál nehogy unalmassá váljon a Zözvegy legújabb kalandjai minisorozat. De most komolyan, volt bármi értelme annak, ami korábban történt? Mkay ügyködése a szerzetesek közt totális időhúzás volt, ugyanott vagyunk, ahol előtte. Sunny kijutott, majd Baiji-val visszajött Badlandre. Wow.
Erre most behozták az új szálat, amitől annyira hányok, hogy tekergetem, csak látni ne kelljen, annyira érdektelen.
Meg hogy ki ölte meg valójában Mkay anyját, most komolyan? Nehogy már csak úgy ki lehessen szabadítani és lelépni kell az erőltetett konfliktus. Áhh…

Citrom - 2018. 05. 07. 13:49

2. Rész:

Hja, hogy ezek az új “azraiak” nem onnan jöttek, hanem ők is Azrát keresik.
Ezzel a vallási fanatikus szállal nem tudok mit kezdeni. A várfoglalás, barangolás rpg-n felnőtt emberként nagyon hangulatos volt nekem, ugyanakkor túl világidegen.-eddig úgy volt, hogy az apokalipszis után kvázi feudális államban voltunk, ahol tudtak és használták a régiek technológiáit valamelyest ( röntgen, protézisek) ez az új banda pedig totál homálynak tűnik.
Ráadásul a fekete szeműekről sem tudnak sokkal többet,mint “mi”.
A papnő fellógatást csak fél szemmel néztem.

Mk szál valóban erőltetett, nem is értem most az anyja halála körüli események idővonalát.
Sunnyékkal semmi nem történt.
A Waldo-Nathaniel csere jól sikerült.
Lydia ismét játékban, ami nagyon kell a sorozatnak, ” okos” karakterek kevesen maradtak.
Szegény Tildának senkiben nem szabadna bíznia többé :D
Bajie két rész után kezd papírmasé karakterré válni sajnos.

hummel - 2018. 05. 21. 00:17

Nem tudom szó nélkül hagyni: a vak kannibál gyilkosoknak elég volt egy hasdőfés, ellentétben Quinn-nel, aki még azután is ugrált, mint a bolha. Tavalyi évadfináléban nagyon elszállt a képzelet az írókkal.

Az évad piszok jó. A kép átrendeződött az újakkal, Tilda is a szárnyait próbálgatja. Chau bátyja is érdekes figurának ígérkezik. MK szála viszont nem tetszik, főleg evvel a tömjük magunkat minnél több kábítószerrel és sajnáltassuk magunkat betéttel. Ha ezúttal hiszünk MK látomásának, akkor Quinn vajon miért mészároltatott le egy egész falut, és ezt MK miként felejthette el, egyáltalán ennek az idővonala engem is érdekelne.

hummel - 2018. 05. 22. 08:01

Castor meglepően ’gyenge’. Gaius a múltkor egy darabig tartotta vele a lépést, most meg nem tudott visszaváltani a srác, így Minerva elég hamar kiütötte. Mellesleg fejben sem erős – persze egy beteg, kétségbeesett ember, miért lenne az – ezért is ugrott Cressida első szavára. Gondolom Minerva is sikeresen ’elbeszélget’ vele.

adnam - 2018. 06. 14. 17:42

Polippal egész jól lehet nundzsakuzni :)
Lassan az egész Badland tudni fogja hova tart Sunny?

citrom - 2018. 07. 05. 21:39

3×08

csendesen megjegyezném, hogy a Nathaniel-es csatát kb minden kardozós, harcolós, háborúzós sorozat készítése előtt le kellene vetíteni tananyagként.
mindenre figyeltek, még a sáros vér fröccsenése is tökéletes volt.

scz - 2018. 07. 16. 15:34

Van arról valami hír, hogy mikor lesz az évad +8 része? imdb csak 2018-at ír sugárzási dátumnak, ami elég tág tartomány.

winnie - 2018. 07. 16. 16:11

az imdb-n lehet fals infó, nem érdemes azzal foglalkozni, ezért van az oldalsávban a premiernaptárunk, mert ahogy bejelentenek egy időpontot, oda felvezetjük. ha nincs benne, akkor még nem tudni.

businé tolnai mariann - 2018. 07. 17. 21:02

sziasztok! azt szeretném kérdezni,hogy a 3. évad hány részből áll? köszönöm.

Citrom - 2018. 07. 18. 14:18

Mariann:

16 részes
Most vagyunk a féltávos nyáriszünetnél.

A következő 8 rész vetítési ideje viszont még nincs megadva ( valószínűleg ősszel lesz) :)

piszkosfred - 2018. 09. 02. 21:41

Valahogy nem volt idom erre, most bepotoltam a harmadik evadot.

A masodik utan voltak fenntartasaim, a vegere majdnem kaszaig jutott, de milyen jo, hogy maradtam.

Ez az evad siman az elso szintjen van, borzaszto jo lett, mind tortenet, mind az akciojelenetek szintjen.
Varom a masodik felet, mint a messiast :)

Marha jo hangulata van, es a karakterek is izgalmasak (kiveve MK, meglatjuk mi lesz belole)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz