login |

Európa is létezik: La Casa De Papel / Money Heist

2018. 04. 25. 18:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video, ,

Folytassuk a sort a rovatban (aminek a célja és lényege az ajánlás, a promóanyagok összegzése, illetve a nézői vélemények gyűjtése) az idei év legnagyobbat szóló európai dobásával, ami nemrég a Netflix legnézettebb, nem angol nyelvű sorozatává vált. És ami szerintem is ott van az első négy hónap három legjobb újonca között.

A spanyol Antena 3 sorozatának sztoriján tényleg nincs mit ragozni, egy bankrablás történetét láthatjuk, tipikus heist-sorozatról van szó tehát, aminek a megvalósítása és a történetvezetése már közel sem tipikus.

Egy nőről szól, aki szerelmét elveszti egy bankrablás során, és pont azelőtt, hogy a rá váró rendőrök karjai közé sétálna, feltűnik egy titokzatos, magát Professzornak nevező figura, hogy meginvitálja, hogy vegyen részt egy piszok nagyszabású rablásban. A célpont a spanyol pénzverde, de magáról az akcióról, a konkrét tervről nem sokat tudhatunk meg

Kritika: La Casa De Papel-pilot (winnie)
Elérhetőség: magyar Netflix (angol felirattal és angol szinkronnal is)
Hazai tévés premier: nem volt
Státusz: 1 évad készült el eddig, amit a Netflix két részletben tett elérhetővé. És a 2. évad (vagy a Part 3) már be van rendelve, és az a tévét kikerülve, rögtön a Netflix-en válik elérhetővé.

Olvasói vélemények:

nézem a la casa de papelt és ez valami hihetetlen jó cucc.

Abszolut daralhato es vegig elvezetes!

Én már végignéztem és imádtam nagyon.

Eszméletlenül jó sorozat, 2 nap alatt ledaráltam az egészet, nem lehet abbahagyni.

Nagyon király, beszippantott, le is daráltam pár részt egyben.

A plakátok alatt, a tovább mögött 4+1 előzetes (van angol nyelvű és van angol feliratos is) – az utolsó a második etaphoz készült, így spoileresebb.

A Part 2 előzetese

6 hozzászólás Ne habozz!

Theo - 2018. 04. 25. 19:03

Nagyon jó, csak sajnos van benne jó pár elég feltűnő hiba is. Bár az egyik lehet csak fordítási, hogy 5 szerb helyett angolul csak 4-t mondanak, meg volt még egy hasonló eset. A többit inkább nem spoilerezem.
Azért kíváncsi vagyok a 2. évad miről fog szólni, és főleg kikkel. Mert a csapat lényegében csak 1 fővel csökkent, sőt pár hónap is már ugyanannyian lesznek :)

tüske - 2018. 04. 25. 20:42

Warning: eléggé szappanoperás a második fele – legalábbis az elsőhöz képest. Ettől még tetszett, de néha úgy tűnt, nem tudják eldönteni, hogy csavaros heist-filmet, vagy szappant akarnak csinálni, ami egy bankrablás idején játszódik.

A motivációt szerintem nem sikerült kibontani rendesen, pedig az a dal, az kurvajó, azokból az összekapaszkodásokból ki lehetett volna hozni többet – na majd hátha a folytatásban.

Bence - 2018. 04. 26. 01:40

OFF: Akkor ezek szerint működik a telepátia, mivel pont arra gondoltam, hogy de jó lenne ha bepromóznátok ezt a sorozatot, abszolút megérdemelné a nagyobb hírverést :-)

idioty - 2019. 11. 22. 23:15

Fura most így utólag olvasni, hogy legnézettebb nem angol nyelvű sorozata, és közben nincs csak ez az egy kibeszélő, nincs kritika, nincs semmi visszajelzés a “rajongók” részéről.

Egyébként én egymás után daráltam le a 3 “Netflixes” évadot. Rettenetesen élveztem. Bár az első évadot szinte le sem tudtam tenni, második kicsit kevésebbnek éreztem (pedig az is eredetileg az elsőhöz tartozik).
Egyébként telis tele van hibákkal, átgondolatlanságokkal, sőt a szereplők is simán kifordulnak magukból akár csak azért, hogy egy poén jól süljön el. Mindezek ellenére nagyon várom a következő évadot. Ha jól értem még vagy két,évadot berendelték belőle. Vagy hármat vagy egyet. A berendelés hír kiírása alapján nem igazán lehet eldönteni. :)

winnie - 2019. 11. 23. 08:31

van kritika, ott a posztban linkelve, 29 kommenttel:)

idioty - 2019. 11. 25. 06:37

Akkor ezt benéztem. :) köszi!
Bemásolom a kommentem egy részét oda.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz