login |

Archer: kezdett a 9. évad

2018. 04. 26. 14:50 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Őszintén szóval fogalmam sincs, mit írjak. Alapból a tisztán komédiákról nehéz ennyi évad után újat mondani, és szerintem az Archer már biztosan nem szerez új nézőket sem, viszont rajongóként ott leszek a végéig. Az idei történések alapjait pedig már elmondtuk korábban.

A történet ezúttal egy veszélyes szigeten játszódik, és eskü mintha egy Rejtő-regény lenne az egész. Persze a készítők inkább az ősrégi hollywoodi kalandfilmekhez nyúltak vissza, nagyjából azokhoz amikből az Indiana Jones is építkezett. Csak itt épp humorizálnak a klisékkel.

He looks so peaceful, doesn’t he? Sometimes I wonder if he’s dreaming… but then I remember I don’t give a shit.

Ennek megfelelően a ki tudja, milyen állapotban levő Archer most egy trópusi szigetet hallucinál, vagy mi a fene. Ott félszemű pilóta, és természetesen az összes többi ismert karakter is feltűnik valami új szerepben. Az anyja most hoteltulaj, Lana a sziget úrnője és hasonlók – persze hagyok meglepetést is, de sok minden mást nem tudok mondani, az Archer Archer maradt a 9. szezonra is.

A lényeg, hogy ennyi alapján simán le fog csúszni ez az évad is, a környezetváltás feldobja annyira, hogy párszor elmosolyodtam rajta. A végén a cliffhanger kiforgatása különösen tetszett, de azért valahol már csak a kompletizmusom miatt vagyok itt.

14 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2018. 04. 26. 19:25

Hmm. A noir-ral ellentétben ez a miliő egyáltalán nem jön be, de vevő vagyok az állatságukra, mint általában.
Viszont folyton ott motoszkál az agyamban az “igazi” Archer sorsa, ezért nem tudom felhőtlenül élvezni. Nem mintha ez olyan fontos lenne, mint pl egy dráma esetében, sőt, külön pikáns, hogy húzzák az ember agyát, de a megválaszolatlankérdés-allergiám miatt már nagyon várom, hogy kijöjjön Bobby a zuhany alól.

Aldo - 2018. 04. 26. 20:45

Megint egy álomévad? A 7. magnumos szezont nem láttam, a 8. 40-es évekbeli noiros évadnál pedig úgy éreztem, hogy sok ziccert hagytak ki és ezerszer jobb lehetett volna. Meg is lepett, hogy nem oldották fel a cliffhangert a végén és csak szimplán véget ért az évadzáró. Mivel ez a szezon is csak 8 rész lesz, így jó 2,5 óra alatt le lehet darálni, mert már nem érzek késztetést, hogy hetiben kövessem végig. Sajnos ez a sorozat a 4. évad óta csak küszködik, de dicséretes, hogy igyekszik minden évaddal megújulni.

Fonix - 2018. 04. 27. 16:28

Nekem bejött az első rész, de csak 16 perc? Váó…

pytta - 2018. 05. 04. 09:14

@Fonix: rossz verziót töltöttél le, volt előtte egy cold open is.

@human: “az Archer Archer maradt a 9. szezonra is” – ezzel pont, hogy vitatkoznék, amióta elhagyta a realitás talaját a sorozat, és belementek ezekbe a tematikus “álomévadokba”, azóta rohadtul elvesztette szerintem a saját hangját a sorozat. Ez nagyon nem így indult, epizodikus egy-rész-egy-eset történet volt, most meg egy maximálisan átívelő – ahogy valaki más írta – 2,5 órás “film”.
Vannak jó pillanatai, nem arról van szó, de ez az Archer már nem az az Archer, amit elkezdtem nézni anno.
Konkrétan ehhez az évadhoz: egyelőre (két rész alapján) kicsit súlytalannak érzem, az izgalmas(nak tűnő) felütés után már az első részben is csupán max két poén volt, amin elmosolyodtam, a többi inkább fárasztó, a második résznél már kb öt perc után elvesztettem az érdeklődésem.
Az lenne az igazi csavar, ha az utolsó évad(ok)ra visszatérnének a titkosügynökös-nyomozós valóságba, és nyomnának egy ilyen retró-évadot, ahol azt csinálnák, amit úgy egyébként szoktak csinálni :)

Kiss Vince - 2018. 05. 20. 12:15

Én őszintén arra vártam hogy majd archer felébred 9. évadban de inkább még többet álmodik ez nem nekem nem igazán de így sem annyira rossz. Azért remélem hogy 10. évadban ami elvileg az utolsó rész lesz, felébred Archer

winnie - 2018. 05. 20. 13:44

“Azért remélem hogy 10. évadban ami elvileg az utolsó rész lesz”

nincs szó arról, hogy az utolsó lenne.

sota - 2018. 05. 31. 15:52

@winnie: “nincs szó arról, hogy az utolsó lenne”

De, sajnos már a nyolcadik évad előtt tisztázták.
Elcseszték az egyik (ha nem a) legjobb sorozatot, sajnos már az ötödik évadtól kezdve.

Mom - 2018. 06. 14. 18:40

Nem teljesen értem ezt a logikát: 18 percből kettőt arra pazaroltak, hogy “körbenéztünk” egy tök üres űrhajón. Minek? Elsőre is láttam, hogy űrhajó… Szörnyen gazdálkodnak az idővel. Ha hatást vadásztak, akkor pedig nagyon mellé! Leglaábbis nálam, de biztos volt, akinek ez jelentett valamit.

Nagyon unom ezeket az álom-évadokat. Az egyetlen, ami bent tartja a rostán, hogy nincs 3 óra az egész évad, ennyi belefér egy évben. De lehet hanyagolnom kéne, amíg visszatérnek a valóságba és akkor átugrani azt, ami kezdettől csak irritál.

Ez mondjuk kevésbé volt vontatott, mint az előző és az is valami, de sehol nincs a korai évadokhoz képest. Konkrétan azokra gondolok, ahol Archer még titkosügynök volt.

Pam és Figgis most egész jó karaktert kapott, de a madarat nem tudtam hova tenni. Honnan jött a képbe? Valamelyik karakter-típust helyettesítette, vagy mi?

Még van mindig pár poén részenként, ami üt, de pl azt, hogy ha valaki iszik, kivárják a többiek, mostanra eléggé túlhasználták.

És vajon a francia szövegeket miért nem feliratozták, ha a németet igen?

És sajnos úgy tűnik, a 10. sem a valóságban fog játszódni…

sota - 2018. 06. 14. 18:58

A 10. évad a 70-es évad sci-fi hangulatát fogja idézni. Nem vicc.
Tehát azt se fejtik ki, mi történt a kóma alatt a csapattal, vagy hogy kutatják-e Veronica Dean-t.

Nagyon sajnálom hogy így elszúrták a sorozatot. Az első négy évad volt az igazi, de a Vice után legalább megpróbált visszatérni a gyökerekhez. Nem értem, miért szükséges a kómát eddig húzni. A 8. évadot még be lehetett tudni annak, hogy adóznak Woodhouse szinkronhangjának, mivel elhunyt. De a 9. és a leendő 10. évadra nincs mentség.

pytta - 2018. 06. 15. 09:35

Az űr-Archer hosszú évek óta a leggagyibb húzása a sorozatnak szvsz – pedig ilyen húzásokból már volt egy pár… A Danger Island meg… hát olyan nagyon semmilyen lett. Nem is tudok mit írni róla.
@Mom: a madár Krieger volt, vagy gondolom ezt nyilván te is tudod, de akkor milyen karaktertípust nem értesz? A szövegeknél meg: a francia nem hordozott információt, a németeknél is csak azokat feliratozták, ami nélkül érthetetlen lenne a sztori. Ez a magyarázat.

Mom - 2018. 06. 15. 10:04

@pytta: basszus, tényleg! Pedig eskü kerestem, hogy melyik karakter maradt ki! :D :D Az angol hangokat sokkal nehezebben ismerem fel, mint a magyart, szóval magáról a hangról sem jöttem rá, amíg fel nem kapcsoltad azt a bizonyos villanykörtét a fejem fölött :P Köszi!

Okés, a feliratnál ez lehet(ne) magyarázat, de ettől még szerintem butaság. Akkor minek bele olyan szöveg, ami nem hordoz információt?

pytta - 2018. 06. 15. 10:27

@Mom: akkor örülök, hogy segíthettem :)
Nem az, hogy nem hordoz információt, de kontextusból/általános műveltségből azokat ki tudod következtetni. Pl. németben nem feliratoztak egy “was ist los”-t, vagy egy “verdammt”-ot, mert arra úgy nagyjából rájön az ember. Franciában sem egy “Mon dieu”-t – vagy olyat, ami az angolra amúgy nagyon hasonlít.
Viszont pl az egész kannibál törzs szöveg ismeretlen maradt, kivéve, amiket Noah fordított. Ez ugyanaz a kategória.

Vox - 2018. 08. 03. 06:11

@Mom: azért húzták az időt, mert az egy Alien-hommage volt, lásd még az Anyára való utalást. Ha esetleg nem láttad, nézd meg az Alien első néhány percét!

Az évad amúgy borzasztó gyenge volt. A negyvenes években játszódó évadot nem igazán kedveltem, ez meg szimplán unalmas volt. A sztori sehová se tartott és elég komoly ziccereket hagytak ki (pl. Krieger-ből madarat csinálni, amikor simán lehetett volna egy náci doki?). Felébreszthetnék végre Archert és visszatérhetnénk a valóságba, mert ez tiszta idő- és energiapocséklás.

pistikedev - 2018. 09. 30. 20:42

tudjuk mikor lesz szinkronosan? :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz