login |

Megint keresik a tehetséges sorozatírókat

2018. 04. 26. 16:38 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: hírek

Pár éve az HBO (Aranyélet és talán majd most A gyilkos halom), majd a ContentLAB (A mi kis falunk, Korhatáros szerelem) adott pályázata révén olyan íróknak (vagy írójelölteknek) lehetőséget a szakmában való dolgozásra, akik nincsenek a tűz közelében. Most a Hypewriter tűzött ki hasonló célt maga elé.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország televíziós közös pályázata, pitchfóruma tehetséges kelet-közép-európai alkotókat keres és tévésorozat-ötleteket, hogy aztán annak, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában elkészüljön, és egy RTL-csatornán bemutatásra kerüljön.

A budapesti Hypewriter pitchfórumra (hypewriter.tv) 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozatok ötletét várják. Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni, a pitchfórumra június 25–28. között kerül sor, ahol a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt.

A nevezés feltételeiről, valamint a díjakról a fent linkelt oldalon vagy a tovább mögött olvashattok.

Díjak:

– 10.000 € pénzdíj a legjobb forgatókönyvért.

– 110.000 € természetbeni hozzájárulás a pilotepizód gyártásához. A győztes projekt pilotepizódját az alkotóval közösen a Paprika Studios és az RTL Magyarország fejleszti tovább – majd az elkészült epizódot a Paprika Studios gyártja, és az RTL Magyarország sugározza.

Nevezési feltételek:

– Koncepció: 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozat ötlete. A beküldhető koncepciók száma nem korlátozott.

– Formátum: a nevezéshez szükséges minden anyag PDF formátumban küldendő be.

– A nevezés kizárólag elektronikus úton történik.

– A nevezés nyelve: angol.

A koncepciókkal nevezni a Filmfreeway platformján lehet a következő anyagok felöltésével:

– a sorozat kétoldalas szinopszisa (angol nyelven)

– a pilotepizód treatmentje (angol nyelven)

– a pilot egy teljes jelenete forgatókönyv-formátumban (angol nyelven)

– a jelentkező CV-je (angol nyelven)

Nevezési határidő:

A nevezés határideje 2018. május 15.

A nevezők értesítése:

A Paprika Studios 2018. június 4-ig értesíti a jelentkezőket.

A stúdió törekszik a megadott értesítési határidő betartására, azonban fenntartja a jogot, hogy kitolja a határidőt. A Paprika Studios nem vállal felelősséget a megváltozott határidő miatt esetlegesen felmerülő költségekért.

Nevezési szabályzat

1. A Hypewriter televíziós pitchfórumra a nevezéseket kizárólag angol nyelven lehet benyújtani.

2. A kiírók kizárólag olyan nevezést tudnak elfogadni, amelynek szerzője kijelenti, hogy joga van a versenyre való nevezéshez, valamint átadja a következő jogokat a Paprika Studiosnak, illetve szavatolja a következőket: a jelentkező nevezésével exkluzív vételi jogot biztosít a Paprika Studiosnak a nevezéstől számított 6 hónapos időszakra a nevezett anyagokra és azok elemeire vonatkozó összes jogra és azoknak minden médiafelületen történő felhasználásra.

A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

6 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2018. 04. 26. 16:58

Hehe. Kár, hogy az idősek otthonában jàtszódó dramedym nem működne Kelet-Európában, pláne nem 10 részben. Pedig az minden haverom szerint jó sztori. Kicsit krimi, kicsit heist, kicsit Öreglányok, kicsit Született feleségek.

Arról szól, hogy egy luxus idősek otthonába bedugott felesleges szülők kifundálnak egy tervet, hogy valakin és az őket nélkülözni akaró gyerekeiken bosszút álljanak egy jól kivitelezett tervben. Persze van az otthonban sorozatgyilkos, rejtőzködő kamu-öreg fiatalasszony, meg egy-két egyéb fura szerzet is.

Csicsi - 2018. 04. 26. 17:53

Kati néni.

Ez nem rosz☺miért nem küldöd be?

Deny - 2018. 04. 26. 17:55

Kati néni: Ez zseniális! :D Címe van esetleg? Ezt már most nézném, pitchelni kéne valamelyik amerikai csatornának.

Tyberius06 - 2018. 04. 26. 19:15

Kati néni: ez engem is érdekelne, szerintem fasza ötlet :)

Casey Novak - 2018. 04. 26. 19:29

@Kati néni: kűggyed befelé!

Amúgy azon akadtam most föl, hogy milyen zseniális név az hogy Hypewriter, és milyen király a plakátjuk.

Kvanar - 2018. 04. 27. 02:24

@Kati néni:

Pár hónapja feltölthetted volna az AmazonStudiosra, de már nem fogadnak el feltöltést. Bár loglinet amúgyis ritkán vesznek meg.

Egyébként a notification date már most kitolódni látszik június 11-ig.
A világ bármelyik tájáról lehet nevezni, szóval bőven benne van a pakliban, hogy a világ másik tájáról érkező projekt is bekerül a 8-ba, hiszen úgyis szeretnek Európában kísérletezni a sorozat remakeléssel, átírással.

Az meg már önmagában menő, hogy a readerek kezén átfut az anyagod, akár bekerülsz a 8-ba akár nem, sokszor automatán törölnek kéretlen submissionöket a stúdiók, így legalább biztos lehet benne az ember, hogy elolvassák a cuccot, még ha automata e-mail fog érkezni válaszként akkor is. ;)

Nyugodtan engedjétek el a fantáziátok. Az ilyen kiírásoknál kb fele-fele arányban válogatnak a pitch fórumokra trend követő és trend setter alapötleteket, vagy olyan trendbe vágó ötletet, aminek újító a történetvezetése vagy a hangulata.

Hajrá gyerekek, nehogy nekem egy új-zélandi vagy ausztrál fószer, vagy nő ötlete nyerjen. Azokból már dolgozott itt elég… :D

(Michael Greaves, Josie Ward, meg RIP Greg Stevens, igaz ő kisfiúkat molesztált, de halottról jót vagy semmit.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz