login |

Survivor – 36×10: Let’s get to the vote

2018. 04. 26. 19:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Hmm…, hmm…

Mintha kicsit túlzsúfolt lett volna a mostani epizód, valahogy úgy éreztem, hogy a játékok, a jutalom, illetve a Ghost Island túl sok időt vett el attól, hogy a tábori viszonyokkal foglalkozzanak, mert ott elég érdekesek voltak, illetve lettek volna a történések.

Persze így is kaptunk egy jó pár részletre kiterjedő zanzát, de tippre, ha kétszer ennyi idő jutott volna a részre, akkor is lett volna mit mutatni benne. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Desiree esett ki.

Hát, igen. Ha valaki nagyot akar húzni, akkor megesik, hogy ő kerül szopóágra. Desiree-vel is ez történt, de nem azért, mert szervezkedni mert, hanem mert Laurel Dom-ék jó ügynökeként leadta a drótot az idolmonopólium tulajdonosainak.

Des elképzelése jó volt, és az is, hogy kezdeni akart valami, de eléggé elővigyázatlan volt tőle, hogy ennyi embert beavatott a tervébe, és elég volt egy lék. Persze még így is érdekes szituáció állt elő annak kapcsán, hogy feltételezhették volna, hogy a Malolo találta ki az egészet, de a klasszikus he said she said-szitu esetében annyi jel mutatott arra, hogy ő a ludas, így ezzel az érveléssel sem ment sokra.

Egyébként a szervezkedés nagy vesztese Kellyn lehetett volna, leginkább ő koppant annak köszönhetően, akit szövetségesének hitt, talán most már ráébred arra, hogy fenyegetést jelent és elkezd komolyabban játszani, nem csak kapcsolatokra építi a játékát.

Maga a rész nem volt rossz, de valahogy felejthetőre sikerült, úgy éreztem, hogy a játékok eredménye nem túl érdekes, most sem a védettséget szerző kiléte nem volt annyira fontos, sem pedig a fene nagy jutalom nem hordozott magába semmi látványt vagy luxust. (Vicces volt, hogy a legfapadosabb reward és hatalmas ujjongást váltott ki a játékosokból, akik nyilvánvalóan kábé minden ehetőre így reagáltak volna.)

A Ghost Island kapcsán az jutott eszembe, hogy azért jár a pacsi a készítőknek, hogy bár megtehették volna, hogy érdekessé varázsolják az évad maradék GI-komponensét azzal, hogy mind a három választást pozitívvá teszik (ez sosem derülne ki), de be merték vállalni azt, hogy az oda küldött játékos mellényúl, mint ahogy az Angela tette. Oké, az is igaz, hogy egy ‘No vote’ választás is komoly, játékbéli következményekkel járhat, de most nem ez történt.

Kíváncsi vagyok, hogy Dom-ék betonszövetsége mire fogja vinni a többiek ellen (főleg, ha lesz fiúk kontra lányok felállás), mert idővel többen is elkezdhetik magukat alul érezni, ami robbantásra késztetheti őket, azaz az okos idolhasználat elengedhetetlen lesz – most ráadásul Donathan is szert tett egyre.

Ha már Dom, akkor azzal, amit a mostani részben tett, ismét csak megerősített abban, hogy muszáj neki szurkolnom. Ugyanis rutinosan nem utasítgatott másokat, nem pánikolt, hanem pont megkérdezte azt, hogy kinek hisz a másik, azt az illúziót kelti, hogy bevon mindenkit a döntésekbe, és ez fontos lehet a legvégén.

Ja, és azt se feledjük, hogy ebben a szezonban a játékosok tudják, hogy a top4-ben nem lesz kiszavazás, hanem két játékos tűzgyújtó versenyben fogja eldönteni, hogy melyikük kerül döntőbe. Na, nem mintha most lehetne ilyesmire játszani, fogalmam sincs, hogy a mostani erőviszonyok mely szövetségek irányába fogják billenteni a játékot.

     

5 hozzászólás Ne habozz!

Slushyberry - 2018. 04. 27. 00:46

Na végre felhoztam magam az évaddal.
GI-n engem nagyon idegesít, hogy játék-nemjáték-játék-nemjáték, de inkább ez mint RI.
Legjobban Michael győzelmének örülnék, már csak az eyecandy miatt is. De komolyan, nálam simán veri az összes JAws top10est.
Egyébként aki az új részek várása mellett nem tud mit kezdeni magával, annak nagyon tudom ajánlani a 2017-es ausztrál Survivort. :)

Enzo - 2018. 04. 27. 17:39

36×10
1. Na végre volt rá utalás, hogy éheznek – ahhoz képest, hogy mennyire be lett harangozva a felére csökkentett kajaadag az évadban, eddig nem volt belőle nagy para.
2. Dom álma, amit mesélt Laurelnek a legelején, az mi volt már, te jó ég :DDD
3. Megint kavicshúzás… lehet, hogy nem mernek senkit GI-re küldeni, mert mi van, ha már van ott egy idol? Azért remélem lesz még stratégiai emberküldés, mert ez így elég lelombozó.
4. Vicces volt, hogy Michael ment el idolt keresni, de Donathan találta meg… a shelter alól közös erővel előszedés pedig fantasztikus jelenet volt :D
5. Ilyen jelenet se sokszor van, hogy az immunity nyakláncot nem attól veszi vissza Jeff, aki elnyerte (mert ugye pont Angela volt GI-n, ezért Desiree adta át helyette)
6. Zsinórban 3. női egyéni immunity-győzelem, nem semmi!
7. Angela megúszta, hogy nem volt szavazata, megint nem lehetett észrevenni a hiányt. Remélem lesz olyan is, hogy mondjuk pont a döntő szavazatos játékos bartereli el a szavazólapját a semmiért a Ghost Island-en :D
8. Sebastian “Dezeray” feliratú szavazólapja is megér egy misét, nagyon durva hogy mennyire nem képesek leírni neveket a játékosok folyton :D

Desiree megpróbálta, de aztán nagyon benézte az egészet, és csak egyre mélyebbre ásta magát. Kellyn se hitte el, hogy ellene szervezkedik Des és Chelsea (utóbbinak így jól jött a győzelem, háttérben maradhatott), Laurelről meg egy pillanatra azt hittem, hogy veszélybe kerül… remélhetőleg jó döntés volt Dom-ékat választani (Dom amúgy tényleg jól játszik, ahogy írtad). Az még meglepett, hogy milyen nyílt volt az egész, mármint Des ahogy odament Laurelhez és szembesítette, meg később Dommal is hárman ugyanez. Jó, azért ez nem az egész részre igaz, lásd a Wendellnek nem szólás…
Jeff meg végre cselesen olvasta fel a szavazatokat (asszem Des 2, Michael 2, Des többi), elsőre megijedtem hogy Michaelre szavazott mindenki, mondom ha ezek után nem szavazzátok ki Desiree-t, akkor hülyék vagytok :D

#hétidézete Kellyn-é:
“I’ve been trying to be Sherlock Holmes, but I’ve been feeling like Helen Keller” :D

haruka - 2018. 04. 28. 08:35

Én még mindig nem értem, mi értelme ennek a ghost islandnek, volt valami, amit ennek köszönhetünk? Meg ez az állandó PC kavicsozás is… Gondolom a szerkesztők se nagyon örültek neki. :)
Kellyn továbbra is annyira antipatikus valmiért, Chelsea-n meg még mindig meglepődök, hogy ő is egy játékos, annyira semmilyen szegény.

Enzo, Seb védelmében, azért Amerikában bármilyen nevet adhatsz kb. bármilyen módon leírva, szóval nem csodálom, hogy nem sikerül eltalálni. :)

ThomastheBuzz - 2018. 04. 30. 21:32

Iszonyat idegesítő, hogy pár játékos passzivitása mennyire megöli a játékot. Sorozatban második szavazat ahol a power couple sebezhet volt és reális esély lett volna a kiszavazásukra, ehelyett Laurel leadja a drótot Dom-nak. Egyszerűen nem látok bele a perspektívájába, mert jelenleg van még 1-2 könnyű szavazás, aztán Angela és Chelsea, nem látom, hogy Wendell és Dom 1-1 idollal kiesnének a következő 4 szavazásban (remélem nem is történik így, ha mér Michael nem nyer). Nem értem a perspektívát, nincs sztorijuk, nincs komolyabb húzásuk mindketten tökéletes 3. helyezett emberek, hisz nem tettek túl sok mindent.
Jó évad, nekem kifejezetten tetszik a GI ötlete is nálam bevált és az idolok megfelelő időpontokban történő kijátszása miatt, nem öli meg a szavazásokat sem.

Egyedül azt nem értem mert ennek még nem néztem utána, meg most értem még magam utol az évadban és sok háttérsztorit nem olvastam, GI-n nincs elrejtve hidden idol?

Amiens - 2018. 05. 01. 15:06

@Slushyberry Valóban Michael lehetne Dom méltó ellenfele a játék végén, de kérdés, hogy engedik-e ezt nekik. Vélhetően nem. Amúgy már rég láttam az évadot, érdemes a 2016-t is megnézned.

Laurel hihetetlen hibát követett el, hosszú távon nem látom, hogy mivel nyerhetne az előző kettő ellen. Viszont érthető, hogy miért tette, pont hosszú távú tervei miatt, de kérdés, hogy lesz-e mellette ember, akivel ezeket véghezviheti.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz