login |

Magyar jelenlét: Homeland

2018. 04. 30. 19:17 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: magyar jelenlét, video,

A Homeland 7. évados fináléjában, a 7×12-ben megint volt magyar jelenlét (talán a negyedik a szezonban, nemsokára kirakom a többit is), és mivel politikai a sorozat, közel sem annyira hízelgő, bár nyilván nem meglepő, hiszen pontosan tudjuk, hogy milyen a megítélésünk. A tovább mögött kiderül, hogy milyen illusztris társaságban emlegetnek minket. (Köszi a videót zolkó-nak!)

10 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 04. 30. 19:28

Nagyon jó beszéd volt, és szerintem politikai hovatartozástól függetlenűl mindenkinek szól. Már értem miért mondta Mandy Patinkin egy talkshowban nemrég hogy “optimista” lesz a finálé.

kpeter - 2018. 04. 30. 22:05

Ezek szerint a felsorolt országok jó helyek lehetnek, ha egy lapon említik őket velünk meg a lengyelekkel.

spamdog - 2018. 04. 30. 22:55

Akkora az orosz befolyás Magyarországon hogy Carrie-t is a Keleti pályaudvaron fogta el az GRU. :)

Mordekai - 2018. 05. 01. 09:49

Kapott kritikát bőven az USA is. A sorozat egyszerűen túl intelligens és nem teheti meg, hogy ne említsen meg bizonyos dolgokat.

Először O’Keefe: Amerikában 50 éve nem volt valódi politikai párbeszéd, a média töketlen, értelmetlen háborúkban halnak meg amerikaiak, tátongó szakadékok a társadalomban, tömegesen megszűnő munkahelyek, folyamatos támadás a keresztény értékek ellen, gender-propaganda, PC-korrekt baromság, stb… Itt Saul-nak csak egy “fair enough”-ra futotta…

Aztán Gromov a tárgyalóasztalnál: a NATO-terjeszkedés Kelet-Európában, a délszláv háború, Irak, Koszovó, Líbia, Szíria, háború, háború, háború… Itt meg Carrie akart témát váltani hirtelen…

Valahogy ezeknek a dolgoknak a fényében kevésbé súlyos Madame President monológja, de nyilván annak is van alapja.

Roltii - 2018. 05. 07. 10:34

Jó beszéd volt, mert nem bukott demokráciának említ minket, hanem csak haldoklónak, és ebben van bőven igazság… és itt most inkáb nem folytatom, nem itt van a helye;)

winnie - 2018. 05. 07. 11:06

igazából ez tényleg olyan dolog, amire tényleg pártállástól függetlenül lehet bólintani. gondolom, gondolkozhat bárki bárhogy, a tények azok tények. a különbség csak annyi, hogy van, akinek ez nem tetszik és tűr, csapkodja az asztalt vagy hisztizik olykor a levegőbe, más pedig tudja, hogy nagyon hatékony módja a hatalom megtartásának, és úgy véli, hogy ha ez az ára annak, hogy na “ők” legyenek nyeregbe, akkor azt mondják, hogy “ám legyen”, valamit valamiért, a cél szentesíti az eszközt. és szerintem az előbbiek is elismerik, hogy ezt érdemes csinálni, mert tényleg jó módszer, és ugye a félretájékoztatás, amit az évad is boncolgatott, nagyon jó új eszköz lett a foganatosításra.

(én, ahogy azt a kritikában is leírtam, amit ugyancsak említett keane, csak azt sajnálom, hogy még mindig vannak olyanok, akik szerint vannak “ők” meg “mi”. ez az, amit sosem értettem. attól, hogy valaki másfele húz, még nem lesz ellenség. és szerintem ezért a gondolkodásmódért már nem feltétlenül a politika felel, viszont igencsak épít rá.)

bruti - 2018. 05. 26. 13:40

Nincs mit szépítenünk, elkúrt ország vagyunk, a világ intelligensebbik fele látja is. A nagyobbik baj, hogy pár év múlva még ezt is visszasírjuk.
A finálé egyébként király volt, kivéve a végén Carrie túljátszott bolond fejét, mert az inkább mulatságos volt, mint drámai. :D

Csigusz - 2018. 06. 12. 16:07

“attól, hogy valaki másfele húz, még nem lesz ellenség.”

Az elmúlt évek közbeszéd hangulata megvan? Szerintem többet nem is érdemes mondani, mert ez nem az a lap.
Egyébként korrekt volt a beszéd teljesen, még ha nyilván súlytalan is (mármint, hogy egy sorozatban hangzott el)

winnie - 2018. 11. 16. 17:37

“Az elmúlt évek közbeszéd hangulata megvan?”

megvan, és tudom, hogy sokak szemében ellenség, de én nem így gondolkodok, ezért mondom, hogy ezt kihasználja a politika.

Roxi - 2021. 02. 01. 13:29

Ez inkább annak tudható be,hogy csak egyfelől jutnak el a hírek pl. az USA-ba. Azért Fülöp szigetek,meg Törökország,na ne már.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz