login |

Délelőtti videó 3.: FLCL Progressive és FLCL Alternative

2018. 05. 03. 11:30 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: animáció, anime, Ázsia sorozatozik, video, , ,

Azaz Fooly Cooly, ha valaki ki akarja ejteni a címet. Amíg nem írtam erről az anime sorozatról hírekben, addig nem is tudtam a létezéséről, de ahogy olvasom, a 2000-es évek elején bemutatott FLCL eléggé kultikus ahhoz, hogy sokan örüljenek annak, hogy az Adult Swim 2. és 3. évadot készít hozzá.

A Progressive főhőse két 14 éves iskolás, valamint két másvilági lény, akik rejtett képességeiket akarják előhívni, miközben a képben van valami hatalmas erő, az ATOMSK, egy csodás régies autó, valamint egy robogó is. Az Alternative egy 17 éves lányról szól, aki napjait legjobb barátai társaságában tölti, és jelentéktelen életüket egy égből lepottyanó Mecha, valamint egy vele érkező furcsa nő borítja fel, és be akarják vonni őket az ATOMSK-kal kapcsolatos terveikbe.

Egy angol és egy japán nyelvű előzetes a tovább mögött. Az FLCL: Progressive júniusban, az FLCL: Alternative pedig szeptemberben érkezik.

8 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 05. 03. 12:34

Nagyon jó az eredeti is mindenki nézze aki szereti az animéket.

Egyébként Winnie szerintem elírtad a szöveget mert nagyon fura. :D

“hogy az Adult Swim 2. és 3. évadhoz készített hozzá.”

Gondolom évadot akartál írni.

Amúgy jónak tűnik, bár az angol szinkronostól kirázott a hideg, annyira rossz. :D Anime csak japánul, esetenként magyarul ha jó a szinkron.

Jut eszembe, Winnie, lesz valami az én kritikámból ha már anime? :D

Alterego_x - 2018. 05. 03. 12:37

A FLCL volt az anime, amit 2009-ben elsőként megnéztem, és egyből magába szippantott az egész műfaj is, de a sorozat is azóta is az örök kedvencem, tízszer végignéztem. (csak hat részes az egész).

A felszabadultan szürreális, hangulatkeltő, energikus animációja, a hozzáállása a coming-of-age témához (ami akkoriban 18 évesen különösen foglalkoztatott), az iszonyatosan jó zenei aláfestése a The Pillows együttestől, mind egyszerre üvöltötték azt, hogy valami nagy kimaradt eddig az életemből.

winnie - 2018. 05. 03. 12:54

köszi, javítva,

és ha most azt írom, hogy igen, már nemsokára, nemsokára ott vagyok, akkor az csak magam ismétlésének tűnne, és nem túl hitelesnek, de hiszem, hogy már a célegyenesben vagyok.

(nem kifogás, mert például a hosszú hétvége nem volt melós, bloggal foglalkozós, de ez a mostani 2-3 nap folyamatos darálás a gép előtt, mármint meló, hogy végre megnézhessem a handmaid’s tale-t és holnap a the rain-t, vagy a 3%-ot, amit még el sem kezdtem. hihetetlen, hogy semmire nincs időm.)

winnie - 2018. 05. 03. 12:57

“az iszonyatosan jó zenei aláfestése a The Pillows együttestől, mind egyszerre üvöltötték azt, hogy valami nagy kimaradt eddig az életemből.”

igen, és azt itt már nem írtam, de a pillows is visszatér.

DarkEagle - 2018. 05. 03. 14:06

Én is csak azért kérdem, hogy tudjam, merre tartasz mert mondtad már sokszor, hogy sok cikk érkezik be. :D
Ezért is mondtam amúgy, hogy nem lenne rossz az oldalra egy menü ahol lehetne pl követni, hogy miből várható kritika, legyen az vendég vagy a tiétek és ugye folyamatos frissítéssel látni lehetne nagyjából, hogy hol tartotok. Így megelőzve a kérdéseket. Mert gondolom nem csak én érdeklődöm.

juhaszvik - 2018. 05. 03. 17:34

DarkEagle: jó magyar szinkron? mire gondolsz? Miyazaki filmek tűrhetőek, de sorozatoknál nem emlékszem még közepes szinkronra sem.
persze az angolnál jobbak, de azért az nem jelent semmit, mert ki nem állhatom az angol anime szinkronokat. van bennük valami érthetetlenül torz hangzás, amit nem tudok hová tenni vagy megmagyarázni. persze van, aki a japánnal van így.

az flcl-t még nem láttam, de akkor ide nekem ezt a 6 részes OVA-t, csak nem lesz fárasztóbb, mint amivel most küzdök (monogatari series)

DarkEagle - 2018. 05. 03. 18:23

Hát azért Dragon Ball, Yu Yu Hakusho (Szellemfiú), Inuyasha amit sajna nem fejeztek be. Szóval nagyjából a régebbi szinkronos animék.

juhaszvik - 2018. 05. 03. 21:59

DarkEagle: oké, meg a nils holgerssonnak is jó volt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz