login |

The Rain: az 1. évad

2018. 05. 04. 22:11 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Nevezhetjük a Netflix mai premierjét (ami Dániából érkezik) posztapokaliptikus sorozatnak, amolyan tévés 28 Days Later-nek vagy európai The Walking Dead-nek (csak zombik nélkül), azonban lehet, hogy a sima “vírusos” jelző jobban leírja. A lényege ugyanis, hogy egy pillanatról a másikra halálossá válik az eső és kiirtja a lakosság nagy részét. Jöhet tehát a túlélés – és persze a terjedő fertőzés okainak keresése.

Mondanom sem kell, hogy részemről igencsak várós volt a The Rain, hiszen egyrészt az európaiak már megmutatták, hogy megy nekik a vírusos tematika (ld. a belga Cordon), másrészt a Netflix a Dark-kal jelezte azt is, hogy jól nyúl bele a kontinens produkcióiba. Ezek után számomra szép kis csalódás volt, hogy az érdekes kezdés után a sorozat nem igazán tudott kitörni a középszerből.

Miképp a Lost in Space, a The Rain is in medias res indít, bumm az események közepébe kerülünk a karakterek mindenféle megalapozása nélkül (nem is baj): egy középiskolás lányt kirángat a suliból az apja azzal, hogy jön az eső és menekülniük kell. A család autón száguld el, miközben hallják a beérkező híradásokat az esőben történt megbetegedésekről és figyelmeztetésekről – a végállomás pedig egy titokzatos bunker.

A família azonban nem sokáig marad teljes, mert Apu (aki elég beavatottnak tűnik) egy védőöltözetben eltűnik azzal, hogy meg kell oldania a helyzetet, és közben mintegy mellékesen odaveti a lánynak (Simone-nak, a főhősünknek), hogy a család kisfiára nagyon vigyázzon, mert ő mindennek a kulcsa. Lehet kombinálni, és van is rá idő, mert (és ezt el kell lőnöm) kisvártatva el is telik hat év, amikor is a bunkerlakók kénytelenek kimerészkedni a szabadba.

A promóanyagokból kiderült, hogy a The Rain fiatalok (zömében huszonévesek) egy csoportjáról fog szólni amolyan YA-stílusban, túlélő horrorként vagy inkább thrillerként, mert inkább csak a nyelvezete miatt lett 16+-os. A céljuk pedig nem csak a túlélés, hanem Simone javaslatára az apa megkeresése, hogy válaszokat keressenek a halálos eső, a szennyezett víz, illetve az az által terjesztett fertőzés jelenségére.

Muszáj azzal kezdenem a szubjektív részt, hogy a sorozat már az első percekben egyértelművé teszi, hogy nem azoknak szól, akik hajlamosabbak fennakadni történetelemeken és a karakterek viselkedésén, ugyanis a The Rain-ben elég sok mindenen szemöldököt lehet húzni, kezdve azzal, hogy ki kit hagy magára, vagy miért cselekszik óvatlanul, hirtelen felindulásból egy szereplő, egészen addig, hogy milyen konfliktusok támadnak. Fiatalokról van szó, na, ráadásul az egyik főszereplő (az öccs) most először eszmél rá érett tinédzserként a világra.

Ez az egyik aspektusa a The Rain-nek, ami érdekes lehetne, a hosszú bunkerléttel rendelkező szereplők és azok összekovácsolása, akik évek óta “túlélnek”, de viszonylag hamar túllép ezen a szálon a sorozat, és inkább az A pontból B pontba való eljutás, illetve annak akadályozása kerül középpontba.

Annak ellenére, hogy high concept a The Rain, valójában ravasz módon epizodikus, hiszen tipikus, posztapokaliptikus vándorlást látunk helyszínről helyszínre, részenként új encounter-ökkel, jó vagy rossz emberekkel való találkozásokkal, esetleg közösségekbe való belefutással, miközben persze minden és mindenki kötődik az átíveléshez, gördíti előre a sztorit. (Bár sajnos annyira nem, hogy sok hiányérzete legyen annak, aki az 1×04 után megnézi az évadzárót…) Természetesen nem csak esetenkénti rosszfiúk nehezítik meg a túlélők dolgát, hanem visszatérők is, ugyanis fegyveresek (valamiért) vadásznak is a túlélőkre.

Mi pedig nyilván eközben izgulhatnánk amiatt, hogy ki él és hal, de az az igazság, hogy mire elkezdünk kötődni a szereplőkhöz (HA ugyan elkezdünk – mármint a bunkerlakókon kívül), addig jóformán el is haláloznak vagy véget is ér a szezon. Ugyan karakteresek és felüdülésként nagyon nem amerikaiak ezek a figurák, még az érzelmi kártya kijátszása és a rövid flashback-ek sem hozták igazán közel hozzám őket annyira, hogy komolyabban érdekeljen a sorsuk. Szerencsére azért Alba August elég jól eladja Simone karakterét, jól lavírozik az erős vezető és az öccsét féltő és babusgató testvér karaktere között.

Az európaiság, ami a visszafogottságon, a hangulaton, városokon, illetve a tájon is tetten érhető (bár az elején a sok erdő miatt olyan, mintha Vancouver-ben lennénk) sokat nyomhatna a latban a sorozat eladása érdekében, de itt valahogy ez az aspektus sem tudott megtartani. (Azért olykor betaláltak jó zenékkel, azt el kell ismernem.)

Szóval nálam a bántü középszerbe burkolózott a The Rain, főleg történet és karakterek szintjén, de hiszem, hogy lehet benne mit szeretni, lesz azért rajongótábora. Bár ez sokak szemében pejoratívan hangozhat (nem annak szánom), de leginkább a CW-s, illetve Freeform-os sorozatok stílusát lehet tetten érni benne, no meg persze a tipikus, összeesküvősökét.

Viszont abban is nagyjából biztos vagyok, hogy a főszereplőkkel kapcsolatos befejezés elég nagy kiszúrás lesz egyeseknek. Maga a szezon nem hosszú, 8 rész, és az epizódok fele inkább 35 perces, mintsem 40-en túli, de ennek ellenére a csapat a fináléra elér egy fontos állomáshoz (most nem számolok utána, hogy mekkora utat tettek meg, hogy mennyire reális) – kár, hogy a készítők ahelyett, hogy az izgalmasabb megoldást választották volna, inkább egy tollvonással semmisé tesznek bizonyos erőfeszítéseket.

Érthető persze, hogy számukra melyik változat érdekesebb és praktikusabb, viszont maga a megoldás mikéntje (annak ellenére, hogy elég szemét és hatásos) nagyon mesterkélt, és nem tudom, hogy kiket fog felajzani az esetleges folytatással kapcsolatban. (Az utolsó, bónusz jelenet pedig…)

A sorozat a Netflix-en a saját gyártásoktól megszokott módon angol szinkronnal is elérhető, aminek az az érdekessége, hogy dánok szinkronizálták, több szereplő ráadásul magát hangolta, így ez a változat bár érdekesre, némiképp akcentusosra sikeredett, de mindenképp hitelesebb, mint máskor.

34 hozzászólás Ne habozz!

szivarosfrici - 2018. 05. 04. 23:05

Hát annyira nem jött be, igazából alig kötött le,de azért végignéztem. Semmi extra elég tipikus post-apo stílusú sori. És az angol szinkron még jaaaaaaj. A középén gondolkodtam,hogy átkapcsolom dán eredetire,annyira zavaró volt.

Rammsch31n - 2018. 05. 04. 23:10

Én németül néztem, német felirattal, de eléggé elütött a kettő… (a szinkron itt is gagy volt sztem) De megmondom őszintén én azért kicsit mást vártam… a legelején ha a kölkök icipicit okosabbak, nincsen az egész :D menet közben sem értettem egy-két motivációt, de mind1 is. viszont voltak benne nagyon klisés részek, amiket kilométerről ki lehetett szúrni. Szóval egyetértek a kritikával, ez elég közepes lett. Viszont a poszt-ap Dánia nem nézett ki rosszul legalább…

Vincent Vega - 2018. 05. 05. 00:45

Nagyon idegesítő a kiscsaj bénázása pedig még csak az első rész felénél járok. Meglátjuk meddig bírom.

ayren - 2018. 05. 05. 08:37

Engem azért érdekelne, hogy milyen egy európai posztapok sorozat, úgyhogy ha lesz magyar felirat, belenézek.

idioty - 2018. 05. 05. 15:15

Köszönöm a kritikát. Tegnap láttam a trailert, elsőre jól néz ki, viszont másodikra már nem. Mert amikor látom, hogy miről fog szólni, akkor rájövök, hogy ez számomra biztos unalmas lesz. Mint a Travelers. Azt is csak azért nézem mert elkezdtem… szóval nem vagyok más sorozatra, amit csak azért nézek, hogy befejezzem….
Szóval a kritika megerősítette bennem azt, amit gondoltam a sorozatról trailer alapján.

kieten - 2018. 05. 06. 20:38

De ez olyan kamu, hogy csak az esőbe van vírus, nem hallottak még párolgásról?

cherockee - 2018. 05. 06. 21:20

Hétvégére munka mellé jó, tényleg nem amerikai színvonal, de bőven nézhető, vannak benne előre látható fordulatok, de vannak szerintem jó ötletek is. Az első rész után nem ajánlom eldönteni, hogy tetszik-e, az elég más, mint a folytatás, második részt nézzétek meg szintén.

winnie - 2018. 05. 07. 06:13

cherockee: egyébként néztem pár véleményt a spoilertv-n, és a többség az 1-2-3-as részeket hozta ki leggyengébbnek a részes toplistákban, szóval ez jelenthet valamit.

egyébként amellett, hogy talán egyet is értek, én már jó ideje próbálok arra gyúrni, hogy a munka mellé és a bőven jó kategóriát kigyomláljam a nézőseim közül. lehet, hogy sokak szemében nem erény, de én igazából örülök annak, hogy minden lelkiismeretfurdalás nélkül ki tudok szállni sorozatokból egy rossz rész után, vagy 2-3 résszel a sorozatzáró előtt – itt például még az 1×03 után sem merült fel bennem, hogy nem fogom végignézni a szezont, főleg, hogy annyira rövid és a részek sem hosszúak, de az 1×04 (amivel valójában semmi bajom nem volt, de igazán ez a “semmi bajom nem volt” az a kategória, ami a fent írtakat körbeírja nálam) után, valamint olvasva a netflixes egymondatos leírásokat a további részekről, azt mondtam, hogy azt a 3 részt (mínusz a finálé) beváltom egy sokkal jobb sorozatra és/vagy pilotokra, és felhoztam végül magam az egyik nézős komédiával.

azt mondjuk nem tudom, hogy amit írtam fent, hogy az 1×04 után az 1×08 olyan, hogy nem tűnik fel az embernek, hogy eltelt 3 rész (valaki eltűnt és valaki jött), az negatív vagy pozitív, és azt sem, hogy így elment-e mellettem valamit, aminek a hiánya nem tűnt fel.

winnie - 2018. 05. 07. 06:14

mondjuk az érdekelne, hogy a befejezést csak én éreztem-e annyira “unsatisfactory”-nek? ha valaki végignézte, erről tud nyilatkozni? hogy valójában nem volt semmi gond vele, vagy tényleg semmi extra?

DARX - 2018. 05. 08. 14:28

winnie: A vége belőlem sem váltott ki semmilyen érdeklődést a továbbiakra nézve. Pedig összességében tetszett a sorozat, mégha tényleg kicsit közepes is volt néhol. Kicsit céltalannak tűnik az egész. Az utolsó előtti jelenetes párbeszéd ugye az, hogy: “-What now? – We will figure it out.”. És én is úgy voltam vele, hogy hát jó..

Snoopyzit30 - 2018. 05. 11. 18:05

Az 1-2. részt láttam eddig, de rögtön eszembe jutott @winnie kritikája (“a sorozat már az első percekben egyértelművé teszi, hogy nem azoknak szól, akik hajlamosabbak fennakadni történetelemeken és a karakterek viselkedésén”). Ezzel egyet tudok érteni. Az elején komolyan felidegesítettem magam, de annyira vártam egy ilyen fajta sorozatra (TWD-t a 100.rész után kaszáltam végleg), hogy úgy döntöttem adok neki esélyt és túllépek a kezdeti baromságokon.

Így 2 rész után továbbra is érdekel, hogy mit hoznak ki ebből. A kommenteket nem is olvasom, nehogy spoilerbe fussak. Remélem nem bánom meg.

Eddig úgy 7/10.

monti - 2018. 05. 12. 15:33

ennyire bugyuták még a dán gyerekeke se lehetnek :-D
ritkán látni ilyen idegesítő gyerekeket

Snoopyzit30 - 2018. 05. 20. 16:57

Az 5. rész elég kemény volt, csak Martin (és a nézők) érezte végig, hogy valami nem stimmel a házban.

A 6. részben meg szenzációs párbeszéd volt, amikor a sebesült srác bejelenti, hogy nem tud mozogni, ezért nem tud elmenni a többiekkel, erre valamelyik okos rávágja, hogy ha jön valaki, akkor fusson el. LOL!

Viszont amikor Martin kimegy az esőbe az tök jó jelenet volt
és a kísérőzene (Adna – Beautiful Hell) is passzolt volt hozzá.

Snoopyzit30 - 2018. 05. 21. 10:38

A 7. rész még csak-csak, de ez a 8. rész, jaj!
Az a logikátlanság cunami, amit ránk küldtek a készítők az fájt. Egy óriási nagy katyvasz volt ez az utolsó rész.

Tehát az Apollón létrehozott egy vírust, azzal a céllal, hogy majd ezzel sakkban lehet tartani a világot (ha jól értem), de közben meg nem is volt meg nekik az ellenszer? Gratulálok!

Aztán a doki apuka beadja a gyerekének a vírust, mert – és ez nem egyértelmű – valamiért tudta, hogy a gyerek immunis lesz rá? De ha tudta, hogy immunis lesz, akkor miért adta be a gyerekének, ha tudta hogy ezzel mekkora veszélynek teszi ki később. Aztán elrejti a gyerekeit, majd azt hazudja, hogy meghaltak a bunkerben. Ha eljutottak a bunkerig, akkor hogyan halhattak volna meg a bunkerben? Ráadásul akkor még nem tudhatta, hogy mi lett a feleségével.

Ja, a vírus fertőzést előkészítették (hogy az esőn keresztül fognak fertőzni), de közbe a családját meg hirtelen kellett elmenekíteni a bunkerhez. Teljes képzavar, főleg miért vállalt akkora kockázatot, ha a fiára meg ennyire kellett vigyázni, merthogy ő meg immunis. Egyik logikátlanságból megyünk a másikba.

Ami meg a 8. részben történik azt nem is biztos, hogy teljesen fel tudtam fogni. Nem vagyok orvos, de most akkor a csontvelőből vagy az agyból kell kinyerni a vírust? Az volt a baj, hogy Rasmust a kutya a vírus egy másik – mutálódott – fajtájával fertőzte meg, ami miatt nem csak hordozója lett a vírusnak, hanem fertőzött is? Erre meg nem voltak felkészülve a profi infektológusok, akik rászabadították a világra ezt? Az sem világos, hogy az egész világon elterjedt vagy csak egy részén. Ha csak egy részt fertőztek meg, akkor miért pont azt a részt, ahol ott volt a doki immunis gyereke is. Ki építette a falat és mikor? Mi ez a baromság, hogy beadnak nekik valami nano izét, ami működésbe lép, ha kilépnek a karanténból? Ilyen fejlett a technológiájuk, de azért ráküldenek az emberiségre (vagy egy részére) egy vírust, aminek meg nincs meg az ellenszere.

Komolyan már meg sem próbálom megérteni, hogy az íróknak mi volt a szándéka. Ilyen apróságokról meg nem is beszélek, hogy átlövik Martin vállát, aki utána mosolyogva járkál össze-vissza. Pfff….

Pedig nagyon jó volt az ötlet, remek volt a képi világa a sorozatnak, a bunker is jól nézett ki, meg ez az esős fenyegetettség is jó volt (végre nem zombik elől kellett menekülniük), de összességében nagyon magas volt a labda a készítőknek, ezzel a lehetőséggel most nem sikerült élni szerintem.

Az 1-7. részek miatt érdemes megnézni, de a 8. rész nagyon lezúzta.

6,5-7/10

Snoopyzit30 - 2018. 05. 21. 12:20

“Nem vagyok orvos, de most akkor a csontvelőből vagy az agyból kell kinyerni a vírust?”

Itt ellenszert akartam írni, vagyis antitestet vagy mit.

Anni - 2018. 05. 25. 22:26

Hát én az 5. részig bírtam aztán végigtekerve néztem meg a többit. Az első rész még teljesen feelinges volt a bunkerrel meg, hogy nem tudni mi történik, na de aztán mélyrepülés.

Sajnos sokkal jobbat vártam.. maga a téma teljesen jó lett volna de nem jött nekik össze, hogy izguljak vagy, hogy egyáltalán lekössön. A szereplők is idegesítettek egyedül csak Simone-t bírtam. Na meg tényleg teljesen logikai katyvasz az egész.

Az angol szinkron kegyetlen rossz volt inkább néztem eredeti hanggal. :D

A kezdeti lelkesedés meg a képi világ miatt 5/10

atalanta - 2018. 05. 27. 18:23

Számomra a fő probléma az volt ezzel a sorozattal, hogy nincs vége. Tehát ahol lezárják a nyolcadik részt, várná az ember, hogy követi egy kilencedik, tizedik… Tehát a történések kellős közepén azt mondták a készítők, hogy ennyi volt…

Tomtaker - 2018. 05. 27. 22:03

Az első és az ötödik rész nagyon bejött, a helyszínek és a karakterek is szuperek voltak. A 7. részig végéig nem is volt semmi bajom a sorival, viszont az évadzáróval borítottak mindent…elképesztő milyen átgondolatlan,logikátlan katyvasz lett ez itt a végége. :S Kár érte, annyira nem várom a folytatást, de nem volt rossz élmény végignézni az évadot, kifejezetten jól szórakoztam és végig lekötött, csak ez az utolsó rész ne lett volna ilyen.

10/8 az évadra.

winnie - 2018. 05. 27. 22:11

atalanta: sorozat. folytatják, mondhatni mindig ez van, de nem értek egyet, hiszen az volt a fő célja a szezonnak, hogy eljussanak apuhoz. erre sor került. sőt, a falnál is voltak, és a végén megkapták az új küldetést, ami a 2. évadot fogja végigkísérni. ez textbook évadzárás volt. más kérdés, hogy szerintem nem jó zárás.

winnie - 2018. 05. 27. 22:12

“Az angol szinkron kegyetlen rossz volt inkább néztem eredeti hanggal. :D ”

de…, miért. engem sosem zavart még a netflixes sorozatoknál, de itt, hogy több szereplő is saját magát szinkronizálta, de a többieket is dánok dán akcentussal…, nem tudom, szerintem ennél jobb megoldás nem is lehetett volna.

Snoopyzit30 - 2018. 05. 28. 07:24

@winnie

Itt vesézgettük, hogy miért is nem jó az angol szinkronos verzió:

http://www.sorozatjunkie.hu/2018/05/04/delelotti-video-5-the-rain/

winnie - 2018. 05. 28. 08:07

de itt arról volt szó, hogy egyrészt nehezebb lehet érteni, ami nem változtat a minőségén, másrészt, hogy más, mint a felirat, ami nem arra utal, hogy nem jobb, mint a felirat. (és általában csak a kifejezések térnek el, és a szinkron tartalmaz több infót, mert van, hogy nem mindent feliratoztak.)

atalanta - 2018. 05. 28. 11:10

winnie: rosszul fogalmaztam, elnézést! A katarzis, hogy lezárul valami, és várom a folytatást egy év múlva – nos ez most nem volt… Magyarul ez nem évadzárás volt nálam, hanem csupán a nyolcadik rész vége…

winnie - 2018. 05. 28. 12:06

HA lesz folytatás, ráadásul.

igen, ezzel egyetértek, ezért éreztem én is azt, hogy nulla payoff, kiszúrás az egész zárás, nincs különösebb csúcspont, katarzis, vagy valami nagyon negatív.

Anni - 2018. 05. 28. 23:55

Nekem alapjáraton fura ez a saját maguk utólagos szinkronizálása mivel kicsit erőltetett és nem tudják átadni ugyanolyan átéléssel mint amikor a jelenetet alapból felveszik. Iszonyat példa előre is elnézést kérek, de kicsit álom.net (magyar “film”)érzésem volt tőle amikor az amúgy is magyar szövegre rászinkronizálták a magyar hangot mások hangjával.. wat :D

De nyilván ízlések és pofonok, nekem sokkal jobban tetszett volna ha nem dán akcentusos angolt hallok.

winnie - 2018. 05. 29. 05:53

nem a vita miatt mondom, mert nyilván szubjektív a dolog (és azt is elismerem, hogy nekem sosem jöttek be azok az idegen kultúrákban játszódó filmek, ahol az amerikai szereplők a kultúra akcentusát használva beszéltek angolul), de így végképp olyan, mintha angolul vették volna fel a sorozatot. vannak olyan sorozatok, amiket eleve több nyelven rögzítenek az eredeti szereplőkkel, így pedig nem sokban különbözött. de mint írtam, engem a korábbi netflixes, sokak által lehordott szinkronos sem zavartak (mármint a sima, amerikai stúdiószinkronok).

Snoopyzit30 - 2018. 05. 29. 14:43

Én pedig továbbra is a nyelvtanuló vonalat képviselem, tehát vagy legyen totál érthető az angol szinkron vagy ha nem teljesen érthető (mert dán akcentussal), akkor a felirat egyezzen meg szó szerint azzal, ami a szinkron. Ha ez nem megy és magyar felirattal kell néznem, akkor meg mindenképpen eredeti nyelvű legyen (így voltam a 3% portugáljával is, vagy a La Chicas del Cable spanyoljával vagy akár a Dark németjével, mondjuk ez utóbbiból csak 2 részt láttam).

winnie - 2018. 05. 29. 15:20

Snoopyzit30: én ezt értem, de a szinkron minőségét (technikailag, mint hang vagy akár fordítás) általánosságban nem az minősíti, hogy mennyire érthető mondjuk neked. mármint, mint nézőnek érthetőnek kell lenni, de ezzel szerintem nem volt probléma, csak akcentus volt rajta. viszont a felirat nem szokott itthon sem egyezni a szinkronnal technikai okok miatt. aminek egyébként én sem vagyok a híve, mert mennyivel egyszerűbb lenne a dolog (és az, hogy karakterhatár van, az könnyen kiküszöbölhető), ha nem két ember csinálná. ez főleg akkor bosszantó, amikor az egyik magyar változat valami extrát ad, ld. musicalek vagy rímes magyar szövegek.

Snoopyzit30 - 2018. 05. 29. 16:47

Igen, én abszolút értem mások azaz a te álláspontodat, nyilván én csak magamból indulok ki. Én egyébként mindent szeretek eredeti nyelven nézni (hallgatni) és inkább olvasok magyar feliratot. Nyelvtanulóként viszont nyilván abból tanulok, ha hallgatom az angol szöveget és olvasom az angol feliratot és a kettő ugyanaz. Különben számomra nincs értelme, hogy angol szinkron legyen, ha azt egyszerűen nem értem meg, mert olyan durva az akcentus, akkor ennyi erővel dánul is nézhetem ill. hallgathatom.

Aunt Polly - 2018. 05. 31. 19:00

Nyilvan tele volt ordito kovetkezetlensegekkel, de nekem tisztan szubjektiv okobol bejott: uditoen nem-kommersz arcok, uditoen nem-kommersz szerkokban, gyonyoru erdok, meg ahogy regebben irta egy hozzaszolo, esos fenyegetettseg.

Biohazard - 2018. 08. 19. 23:23

Megnéztem..de minek?! Még egy ‘high concept’/realista (helyenként autista, de tényleg) sorozat, ami borzasztóan buta lesz és a realizmusra való törekvés felér egy önláblövéssel. Fentebb már taglalták a vírus jellegét.. ha az esőben terjed, akkor minden más is terjeszti..állatok, növények, MINDEN. Most akkor vagy minden ember eleve halott, vagy vannak immunis emberkék..janem, ennyire nem sikerült belegondolni az íróknak. 6 év után jönnek rá, hogy már nem terjed az esővel, de még mindig vannak hordozók? WHUT?! A folyóvíz is terjeszti, de vannak falak…(FALAK b+), amik majd jól megvédik a falon kívülieket! Egy kontrollált, elzárt környezetben nem sikerül embereket begyűjteni, mert csak. Holo-kijelzős dron vackok vannak, de pár tini egy fóliával átver mindenkit..miközben a gooonoszok célja az volt, hogy majd jól fegyverbe töltik a vírust (ez a vonat ment el a legelején) és jóól megsarcolnak MINDENKIT! MUHAHAHAHA!!! Jahogy nincs ellenvírus?! Sz***rjuk már le a részleteket!!
A karakterekkel majdnem 0 szinten tudtam együttérezni, az enyhén debil Rasmus sokszor kiverte a biztit, cserébe a társaság többi tagja is a Taigetosz-pozitív brigádot erősíti.
Erős kötepes szintről szép lassan lecsúszott a ‘közepesen gyenge’, majd az ‘ez meg mi a st*r volt?!’ kategóriába.
Reverie, Lost in Space után a harmadik wannabe scifi sorozat, ami a kukába való nálam. Megyek és ismét megnézem az Anihilation-t, az talán megnyugtat :)

Aldo - 2018. 08. 31. 18:01

Májusban láttam a pilotot, aztán eltettem későbbre, hogy majd ledarálom.
A múlt héten jutott eszembe és folytattam. A 38 perces részek kifejezetten kedvemre valók, az egy másfél órás részekhez lehet, hogy nem lett volna türelmem. A poszt apokaliptikus várost szépen megcsinálták, a látványra nem lehetett panasz, bár a cselekmény nagy része az erdőben játszódott. A karakterektől sem tudtam volna a falra mászni.
A finálébeli csavar, elég ostobaság volt. Megalkotnak egy vírust, hogy azzal uralják az egész világot, de ellenszerük az persze nincs hozzá. Nem az lenne a logikus, hogy az ellenszert egy vagyonért elpasszolják mindenkinek? Mintha egy 60-as évekbeli gagyi James Bond-film főgonoszát láthattuk volna.
Összességében rendben volt. A posztapok témában nem hiszem, hogy sok újat lehetne még mutatni.

Maximan - 2019. 06. 01. 00:30

Snoopyzit30 és Biohazard, köszönöm, hogy leírtátok a lényegét! Így nem pazarlok felesleges időt erre a … akármire. Nem sok mindent szoktam félbehagyni, de ennél már az első tíz percben kiderült, hogy ez számomra szemét, annyira felhúzott az illogikus hülyeségekkel. A tisztesség kedvéért az első részt azért végigszenvedtem, de kár volt. Még annyira sem tartottam érdemesnek, hogy ezek után a tartalmának különösképp utánanézzek, viszont felhúzott annyira, hogy ki kellett írnom magamból :)

kriszta.g - 2021. 05. 19. 08:48

Logikátlanságok halmaza volt az első rész. De adok neki esélyt. A szinkron rém rossz de sajnos a fülemnek fáj ha nem angol vagy magyar nyelven szól. Tudom sznobság de ez van.
Ez a téma nagyon aktuális szóval mikor ha nem most darálnám le a szerencsére fogyasztható hosszúságú, nem a végtelenségig nyújtott részeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz