login |

Westworld – 2×03: Marad a dara?

2018. 05. 07. 20:20 - Írta: human

67 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy dolog mindenképp kijelenthető: a Westworld készítői cold opent tudnak írni, ha akarnak, hogy a cliffhangerökről ne is beszéljünk. Nem minden héten megy nekik, de most odatették magukat. Csak utána betöltöttek közéjük 45 percnyi anyagot.

A tovább mögött spoileresen folytatom. Az is baj a túl sokat tudó karakterekkel, hogy a sorsuk még kevésbé érdekes. Ld. Dolores-ék nagy csatája ismét csak ásítást hozott. Konkrétan a mindenféle konfliktusba belebotló, lányát kereső Maeve izgalmasabb volt, pedig az nem is tűnt fő szálnak.

Itt csak a Bernard és Dolores közötti párbeszéd volt érdekes, ami Bernard személyiségét… izé, programozását karcolgatta. Egy konkrét személy nem pótolható robottal?

A múlt héten az akciók sutaságairól ejtettem pár szót, szóval a mostani rész kezdésében igyekeztek kicsit rám cáfolni. Talán attól volt izgalmas, hogy láthatóan egy másik parkban játszódott, a rejtélyhez is adott. Láthattuk, ott miképp zajlottak a mindennapok, és azt is, hogy a robotlázadás oda is elért. Ezzel a többi parkra való emlékeztetéssel fel is vezették a cliffhanger szamurájokat – remélem, nem csak 2 rész múlva kerítenek sort rájuk.

Ezen kívül szintén a kezdésben bemutatták, hogy a pisztolyok miképp működnek, miért nem ölik egymást halomra az emberek velük. De ha minden robothalál csak programozás, akkor mini robbanófejek vannak a testükben, vagy hogy tűnt el a fél fejük és a többi eddig a lövöldözések alatt?

Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de egy részen belül Dolores Terminátorként bírja a 9mm-es golyókat, nem szakad le a karja, viszont előtte 40 perccel meg bemutatták, hogy nagyjából gumilövedékekkel lőnek a park látogatói a robotokra, ami alapján minden eddigi iszonyat brutális robothalál így történt, már amíg normálisan működött a West és a többi world. Ez viszont ellentmondásnak érződik.

Lehet, hogy kicsit negatívnak érződött eddig ez a poszt is, de az utolsó perc után már indítottam is volna a következő részt. Így az unalmasabb percek jobban elsikkadnának, egyszerűen nagyobb lenne az élmény. Sok évnyi tapasztalat után ebben biztos vagyok.

67 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2018. 05. 07. 12:06

Ez a nyitás rendesen megdobogtatta a szívemet. Ezek szerint a hat parkból most felfedték a harmadikat. A sztori is egyre jobb és kezd letisztulni az első két rész kuszasága. Ráadásul visszahoztak mindenkit az előző évadból.

seven - 2018. 05. 07. 13:35

Ezt a nagy akciójelenetet komolyan gondolták?:D
amúgy tetszett az epizód, de az akciózás néha tényleg a TWD-t is alúlmúlja.

cherockee - 2018. 05. 07. 17:13

India world: meh.

Dolores válogat, hogy kit ment meg, pedig a robotok újraprogramozhatóak: he?

Akciójelenetben az emberek csak úgy mennek a robotok és egyúttal a golyók felé: hát persze.

Akciójelenet helyett lehetett volna egy pár mesterlövész, és megoldva: igen.

Első évados lobotómia annyit jelentett, hogy csak nem tud beszélni az adott robot, de minden mást igen: hát ezek szerint igen.

Dolores fanatikusai ronggyal az arcukon is látnak: mert az elfedett arc az komoly.

Megy a történet de nekem álmosítóan lassan: igen.

Geza Kovacs - 2018. 05. 07. 20:37

Hú, ez aztán elborult volt, de jó értelemben. Nem kell ezt túl filózni, akció kell. Hát akkora magaslabda, keverni a klasszikus történelmi viszonyokat a világ tájairól, még lehetne óegyiptomi, római, keresztes háborús kori vagy valami jó közép-afrikai gyrmatosítás utáni kori, esetleg 1-2. világháborús vagy hunkori :-)

Az indiai sztoriból a lány nagyon cuki.

dexike3 - 2018. 05. 07. 20:43

pont ezt akartam én is kiemelni. ez a cold open mindent vitt, azta mekkorát ment Ramin Djawadi ezzel a Seven Nation Army-val panjabi verzióban. sajnos tényleg Wyatt húzza le az epizódokat.arra is számítottam, hogy az négy karakter visszatér.

irgum76 - 2018. 05. 07. 20:45

A Seven Nation Army szitáron nem volt semmi :)
A trükk is tetszett amikor kiszabadították a foglyokat
A logó ismét megváltozott
Azonkívül rengeteg új infót kaptunk
amit nem értek, hogy hogy tudnak most átmenni egyik parkból a másikba
és eddig miért nem tudtak?

sokak számára örömteli pillanat lehet, hogy megjött a szamuráj world

nekem ez a rész is bejött

winnie - 2018. 05. 07. 20:54

“megjött a szamuráj world”

shogun world:)

winnie - 2018. 05. 07. 20:56

külön posztot akartam belőlük, de már okafogyottá váltak, de viccesek az hbo-s szinopszisok a részekhez. (ezek a hivatalosan kiadott leírások)

2×01 – Journey into Night: “The puppet show is over, and we are coming for you and the rest of your kind. Welcome back to Westworld.”

2×02 – Reunion: “Why don’t we start at the beginning?”

2×03 – Virtù e Fortuna: “There is beauty in who we are. Shouldn’t we, too, try to survive?”

2×04 – The Riddle of the Sphinx: “Is this now? If you’re looking forward, you’re looking in the wrong direction.”

2×05 – Akane No Mai: “ショーグン・ワールドへようこそ”

Python - 2018. 05. 07. 21:04

Bengáli tigrisre és egyéb a világunkból már kihalt állatokra járnak vadászni a 6. parkban (The Raj talán Az uralom?). Lásd:
http://delosdestinations.com/#experience

Ugyanis ez az oldal is részlegesen megnyílt. ;)
https://www.discovertheraj.com/

A 2. számú parknál, a Sógun világnál még nincs élő weblap. Na most akkor az epizód végén még mindig Westworld-ben vannak, és áttévedt pár szamuráj, vagy amit a növényzet sugall, bizony már 2. parkban kóricálnak a főhőseink, csak még mivel egy cliffhanger volt róla az epizód végén, így majd akkor nyílik meg ennek a parknak a weblapja, amikor majd már ott is zajlanak a történetszálak. Szerintem az majd 5. epizódbn lesz, mivel most nem volt William (Fekete kalapos) cselekmény, így a 4. rész szerintem, már csak a trailer alapján is, főleg rá fog koncentrálni.

A 2. epizód lapos volt, persze be kellett mutatni, hogy Dolores járt a valós világban kb. 30-40 évvel korábban. De a 3 epizód tetszett, a nyitány meglepett, és igen, az epizód vége után jöhetnének egyből az újabb epizódok. ;) :)

Python - 2018. 05. 07. 21:17

Mondjuk engem eléggé érdekel, hogy a szőke csaj naplójában, a nyitányban ez a skiccelt “térkép” mit is ábrázolhat?! ;)
https://heavyeditorial.files.wordpress.com/2018/05/screen-shot-2018-05-06-at-1-55-37-pm.jpg

Python - 2018. 05. 07. 21:24

winnie: Az 5. rész címe japánul kb. ez a google translate szerint: Üdvözöljük a Shogun World-ben

Amúgy a leírások tényleg elég 8bitesek, de gondolom direkt, nehogy a Redit-es közösség nagyon túlgondolja a dolgokat már előre. ;) :P :)

Ripehy - 2018. 05. 07. 21:30

hát én fanyalgok:
cg trigris mindent alúl múlt, illetve nem, mert a “mega ütközet” egyszerűen gagyi volt.
mintha nem ugyanazok csinálnák ezt a szenzont, mint az előzőt, egyszerűen mellé és alámegy…
remélem azért még visszakanyarodik a magasba, mert ez most egy völgy volt.

Python - 2018. 05. 07. 21:31

Viszont nekem egy apró momentum nagyon szöget ütött a fejembe. Az első rész alapján Doloresék kiirtják az indián androidokat. Most meg Maeve Millay android kontroll képessége nekem nagyon úgy tűnt, hogy az indián gazdákra nem nagyon hat. (Igaz az 1. évadban Stubbs “Motoros funkciók állj!” parancsa sem hatott ezekre az indiánokra.) Ezek a dolgok összefügghetnek. Nekem van egy olyan teóriám, hogy nagy eséllyel nem vesznek részt a lázadásban valamilyen okból kifolyólag (ha androidok egyáltalán…?!) és a tigris mellet partevatett csajszit is viszontlátjuk még, és tuti, hogy nem megskalpolva!?!

heidfeld - 2018. 05. 07. 21:54

Indiából átugrott csaj jöhet. Megvannak a technikusok, illetve némi logika kezd kibontakozni.
Számomra legérdekesebb karakter még mindig “eltűnt” státuszban van, ami elszomorít. 7/10.

mikkamakka - 2018. 05. 07. 21:56

Hat Aeden nem egy Siri:
Delos’ newest attraction, The Raj is a luxury vacation destination that caters to every type of desire, set in British Colonial India. What would you like to know about?

Delos’ most advanced attraction, Shogun World is a luxury vacation destination that caters to every type of desire, set in Edo period Japan. What would you like to know about?

FP Jones - 2018. 05. 07. 21:58

Unalmas. Felesleges részenként a 70 vagy 60 perc…

Kacsa Mester - 2018. 05. 07. 22:01

Nekem ez a rész is tetszett.
A cold open nagyon jó volt, nem számítottam rá, hogy most megmutatnak nekünk egy új parkot, a Seven Nation Army-t pedig imádtam!
Negatívumként Dolorest tudnám felhozni, eléggé idegesít a személye. Remélem az a jelenet amiben Teddy elengedi azokat a fickókat azt jelenti, hogy ellene fog fordulni.
Ennél sokkal jobban érdekel Maeve szála, várom már a Shogun World-ot.
És még valami, amit nem értettem: amikor elviszik Dolores apját, azután Bernard miért viselkedik úgy, mint aki mindjárt meghal? Mármint mi baja volt?

Neoprimitiv - 2018. 05. 07. 22:13

Golyók hatása: ebben a cikkben megpróbálják elmagyarázni, hogy ha hostra lőnek, akkor más lesz a golyó sebessége, mint ha emberre és a lázadás által érintett részeken ez a “sebességkorlátozás” tűnik el, de ez azért elég vékony. Egyrészt ennek alapján a fegyverben kellene legyen valamilyen automatikus érzékelő, ami pontosan detektálja, mi áll előtte, ami még fiction szinten is elég húzós. Másrészt nem ad választ arra, hogy pl. Dolores hogy-hogy meg se rebbent a golyóktól – a hostok eddig csak javíthatók voltak, nem terminátorok. Vagy átprogramoztatta magát max. fájdalomtűrésre?

http://ew.com/tv/2018/05/06/westworld-guns/

rio - 2018. 05. 07. 22:37

Azért Dolores szép lassan átmegy Hitler kisasszonyba. Mi alapján differenciál hostok között? A végcélja nem is az, hogy felszabadítsa a “népét”, hanem az, hogy kikerüljön “a” világba, mindenkit – Teddy beart is – feláldozva?

TKO - 2018. 05. 07. 22:58

Ez a rész megint gyenge volt. Egy kicsit azt érzem szétesett a sorozat. Mintha gyülekeznének az apró logikátlanságok. Valamint mintha nem igazán tudnák az egyes karaktereknek értelmes storyt kerekíteni, vagy legalábbis nem jön át, hogy mit akarnak közölni.

Például Dolores ragaszkodása mi akar lenni az “apjához”? Ha Bernard robotjához úgy állt hozzá ahogy, akkor az apjához miért állt hozzá érzelmesen? Mi értelme volt lelövetni a robotok jó részét? Oké az “újraélesztett” robotok akkor nem világosultak fel, de akkor meg csak robotok, és miért nem programoztatja őket újra hogy saját hasznára legyen? Miért nem csinál terminátor sereget belőlük? Hiszen Dolores már a rá lőtt golyókat se érzi meg. Ebből el is jutottunk a fegyverek viselkedéséhez, amit már említették előttem. Értem én hogy suspension of disbelief, de azért mégiscsak na. Aztán Maevenek hova lett a robotvezérlő tudása amit az első részben mutatott be? Vagy a katonák viselkedése se túl normális, azok is robotok, hogy ilyen lazán gyalogolnak bele a tűzharcba?

Platschu - 2018. 05. 07. 23:11

Az nem tudom, hogy spoiler-e, de mintha azt mondták volna, hogy az egyik rész végig japán nyelvű (!) lesz. Gondolom az fog játszódni a Shogun Worldben.

A mostani “The Raj” is jól nézett ki. Ezek szerint a parkok egymás mellett vannak, mint valami vidámparkban. Remélem még kavarnak ezzel a vonallal. Az eredeti filmben volt római és középkori világ is, tehát nagyjából ezek jöhetnek még szóba a FutureWorld mellett. Mert továbbra is fenntartom, hogy a csavar az lesz, hogy a Dolores által látott város szintén a FutureWorld park. Így pedig az egész lázadása hatalmas pofára esés lesz.

Az indiai világból elszökött lány vajon MIB lánya lenne? Vagy totál ismeretlen hátterű karakter? Remélem többet is meg fogunk még tudni róla.

irgum76 - 2018. 05. 08. 01:28

fura, hogy az új logó nem hozott lázba mindenkit

ricsesz - 2018. 05. 08. 07:15

Ha nem akarok sokat agyalni rajta, akkor bejött ez a rész. Dolores akciói már-már komédiába illőek, idegesítő és nem tudom komolyan van. Ez a csaj egy ki…szott terminátor?!
Ami furcsa még nekem: az elején bemutatták mikét hatnak a fegyverek az emberekre. Na most akkor Dolores és a banda milyen fegyvereket használ, amivel rommá gyilkolnak hostot és embert egyaránt?

irgum76 - 2018. 05. 08. 07:28

“Na most akkor Dolores és a banda milyen fegyvereket használ, amivel rommá gyilkolnak hostot és embert egyaránt?”

ugyan azt mint eddig
csak Robert “öröksége” az volt, hogy felülírta a védelmet így halálos lehet egy lövés a hostok fegyvereitől

Inci - 2018. 05. 08. 07:57

Ez az indiai csaj a rediten:
-Theresa csak a múltban és ez az egész lázadás is akkor van(a csaj tényleg nagyon hasonlít rá)
-MIB lánya
-Maeve lánya
-Dolores anyja(no comment)
-A bengáli tigris anyja :D (na jó ez már nem a Redditen volt)

Ági - 2018. 05. 08. 08:29

@Inci, nem lehet hogy egy random behozott szereplő? :D Muszáj valakinek a valakijének lennie? :D

seven - 2018. 05. 08. 08:43

MIB lánya mondjuk lehetséges, nekem is ez volt az érzésem, hasonló a viselkedésük. Viszont a stáblistán szerepelt név nem egyezik az eddig ismert névvel. Persze ez nem feltétlenűl kizáró ok, de én is inkább arra gondolok, hogy egy új szereplő.

dexike3 - 2018. 05. 08. 08:45

@Ági: lehet benne valami, amit Inci mond. elsőre azt hittem ez ott játszódik, ahol találták az első részben a Tigrist, de szerintem ez nem az a jelenet.

Ági - 2018. 05. 08. 08:58

@dexike3 Persze benne van a pakliban, de… :D No majd meglátjuk. Bennem valahogy fel sem merült, hogy valakinek a lája/unokája/nagyanyja. :P

Inci - 2018. 05. 08. 09:05

Tuti a bengáli tigris anyja lesz.
Szerintem azért 2. évadra már ne hozzanak random szereplőket,bár meg eshet…

seven - 2018. 05. 08. 09:09

…?
most kezdik csak el tágítani a világot. Naív azt hinni hogy nem lesznek új karakterek.

TKO - 2018. 05. 08. 09:27

Hát nem ártanak az új karakterek, mert az eddigiek eléggé érdektelenek. Behozhatnának legalább egy szerethetőt.

MadAve - 2018. 05. 08. 09:31

@Inci: szerintem meg az egyik Sógun és Maeve lánya :D
Na, viccet félretéve…habár az is sokat elmond a sorozatról, hogy már ilyeneken viccelődünk :D

Az első rész után írtam, hogy igyekszem még pozitív maradni, hát igencsak meg kell erőltetnem magam. A 2. rész katasztrófa, a 3.-ban a kis akció feldobta valamelyest, de nem vagyok elájulva. Dolores idegesítően monoton, egytónusú, mély hangú monológjait szüntesse már meg valaki, légyszíves!

Inci - 2018. 05. 08. 09:34

Nem az új karakterekkel nem értek egyet,hanem azzal hogy ezek randomok lesznek

snipp - 2018. 05. 08. 10:30

Nem olvastam el az osszes kommentet, lehet mar megemlitette valaki, de az hogy van hogy a hostok fegyverei konkretan nem tudnak kart tenni elo emberekben, megis a tuzharcban csak ugy kilovik a hus ver katonakat?? (igen tudom, hogy volt par “rendes” fegyveruk is de a 99%uk artalmatlan fegyver)

Ági - 2018. 05. 08. 10:32

@Inci Valami biztos összeköti majd a szereplőket – ebben egyetértek, de nem hiszem hogy családi viszonylatban. Persze lehet hogy neked van igazad.

irgum76 - 2018. 05. 08. 10:37

Snipp:

irgum76 – 2018. 05. 08. 07:28

“Na most akkor Dolores és a banda milyen fegyvereket használ, amivel rommá gyilkolnak hostot és embert egyaránt?”

ugyan azt mint eddig
csak Robert “öröksége” az volt, hogy felülírta a védelmet így halálos lehet egy lövés a hostok fegyvereitől

winnie - 2018. 05. 08. 10:39

” Szerintem azért 2. évadra már ne hozzanak random szereplőket,bár meg eshet…”

elég sok random szereplő lesz még a következő részekben is. épp ez a lényeg, hogy nem csak a régiek bóklásznak ide-oda.

totoro - 2018. 05. 08. 12:33

Szomorú szívvel kaszáltam. Ez egy rohadt önparódiává vált, a nagyívű semmitmondás és műbölcsességek Coelho szintű szobra mozgóképen. RIP.

Inci - 2018. 05. 08. 16:43

Azért nézd még végig ezt az évadot.
Az 1. évad sem az elején volt jó

seven - 2018. 05. 08. 18:01

Az gáz lett volna ha az eleje nem lett volna jó :)

winnie - 2018. 05. 08. 18:56

“Azért nézd még végig ezt az évadot.”

jézusom, ezt a hozzáállást inkább ne reklámozzuk:) ha valakinek valami nem tetszik, akkor nézzen helyette olyasmit, ami tetszik, ne bizakodjon abban, hogy “hátha jó lesz”. és nem csak azért mondom, mert a 2×01 után én is passzoltam a sorozatot, mert a 4/10 helyett nézek 7-8-9/10-et inkább. az a jó a kaszálásban, hogy sosem tudom meg, hogy ez a rész 2/10 vagy 9/10 lett volna számomra, így nem fog hiányozni, nem fogom érezni, hogy lemaradtam valamiről.

egyébként az első 4 rész zseniálisan jó volt, legalábbis azokat imádtam, nagyon erősen indult a westworld.

Macsi - 2018. 05. 08. 20:35

Mindenki szidja Dolorest,meg a hülye dumáját. Ő most Wyatt,Ford írta neki ezt a narratívàt,ez nem az alapprogram,miután kinyîrt minden hostot, szerintem az lesz az “ébredés”,hogy mit tett. Ez egy feladat neki most vagy folyamat, ami által fejlődik.
India world nekem baromira tetszett,szívesebben nézném mint a vadnyugatot. Shotgun world is biztos jó lesz.

Macsi - 2018. 05. 08. 20:36

Shogun,nem shotgun. :)

Inci - 2018. 05. 08. 20:44

Ház Dolores legalább 3/4 részben öntudatra ébredt, erről szólt az 1.évad.Megtalálta az igazi énjét..
Persze még tanulnia kell de Ford ilyet nem írna belé

Geza Kovacs - 2018. 05. 08. 21:03

Egyébként kissé nekem olyan Person of interest mesterséges intelligenciája jelleggel jelenik meg kissé az egyre több Ford által beszerkesztett titkos kis fricska, titkos kulcs, szereplők szájából elhangzó megjegyzés, Ed Harris irányába vetett gáncs, mintha mindenhonnan a készítő szólalna meg. Remélem nem valami ilyen lesz a poén aztán, hogy Robert digitalizálta magát előre, és a művében akart halhatatlan maradni, de személyesen. Arról már megannyi film készült.

Matt - 2018. 05. 08. 21:37

Még mindig imádom. Már csak azt nem értem hogy helikoptereket miért nem vetnek be az androidok ellen, az erőd ostromnak elég hamar vége lett volna. De nálam ez a rész is 9/10 mint az előzőek.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 08. 23:13

szegény Teddy, ássa a saját sír-tó-gödrét… nem akar öntudatra ébredni csak azért sem, egy nagy rakás script halom még mindig, aki jó akar lenni

Dolores öntudata nekem továbbra is kérdéses – Arnold képes volt megalkotni a tudatot, vagy csak egy egyszerűsített “illuzióját”? Dolores továbbra is olyan, mint aki csak egy szerepet játszik, most éppen az öntudatra ébredt felszabadítót, aki saját magát akarja csak igazán felszabadítani és ezért bárkit feláldozna

mintha csak azért végezte volna ki az embereket halomszámra az első részben, hogy érezzen végre valamit

Bernard meg trükkös, áttöltötte a saját agyába a cuccot, azért lett utána meg azóta is totál hülye

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 08. 23:16

technikai kérdésem lenne, miért nem 1 kibeszélő topic van, miért kerül migrálásra a topic egy része hétről hétre?

Hemaka - 2018. 05. 09. 01:02

Az india resznel en azt hittem egy jo ideig, hogy az Theresa a multban. De egyebkent erdekes szal es biztos lesz folytatasa mar csak a kis terkep miatt is, amit egyebkent a lelott csavo meg akart szerezni, mert nezte es oda is nyult erte, csak vegul nem jott ossze… Maeve szal is okes, bar nem ertem, hogy az a szamuraj ize hogy kerult oda. Bar a tigrisbigrincs is lazan kisetalt a sajat parkjabol…
Viszont a Dolo szal kezd nagyon gyengusz lenni, mint kb egy bk 10000. resze…

irgum76 - 2018. 05. 09. 01:11

Kiváncsi Fáncsi:

nem, hogy örülnél neki, hogy minden héten van kritika
plusz nem kell végiggörgetni 228 hszt

Llew - 2018. 05. 09. 01:37

Tényleg az a legnagyobb baja, hogy még egy ilyen a múltkorihoz képest tűrhető részben is a főszál a legérdektelenebb.

A lőfegyver kérdésnél érdekesebb lesz, hogy a shogun wordben (meg ha lesz ókor és/vagy középkor park) ezt miként oldották meg kardokkal és nyilakkal.

winnie - 2018. 05. 09. 04:53

Kiváncsi Fáncsi: maradhatna az is, de ha vannak heti írások, akkor nem akarom, hogy párhuzamos szálak legyenek, ezt szoktuk meg. és így azok sem maradnak le a kommentekről, akik oda nem néznek el.

Macsi - 2018. 05. 09. 05:17

Inci,tudom hogy ez volt az első évad, de mióta Ford megpiszkalta, halála előtt,meg Wyattnek hívja magát,teljesen más mint előtte volt. Közhelyes marhaság amiket beszél,már bocsánat. Én úgy gondolom lesz egy pont,ahol vagy amire bekapcsol a régi Dolores. Meglátjuk.

winnie - 2018. 05. 09. 05:30

azzal mindig lehet vigasztalódni, hogy a többi idővonalon dolores még dolores. vagyis valami olyasmi, ami nem wyatt.

egyébként ez a “régi dolores” dolog az, ami többek között nehézzé tette nekem a karakterrel való kapcsolatot, hiszen olyanra programozzák, amilyenre akarják, az pedig nem járja, hogy az egyik személyisége érdekeljen, a másik nem. az egyikhez kötődjek, a másikhoz nem. mert mi/ki akkor ő valójában? még az sem mondható, hogy az a váz, amire ráfeszítik a szöveteit.

Macsi - 2018. 05. 09. 09:42

Maeve is baromi “öntudatra ébredtnek” tűnik, mégis mikor az első évadban belenézett az àzsiai srác a tabletbe,látta hogy az is meg volt előre írva hogy lazadjon,hogy felszáll a vonatra,aztán vissza,lehet hogy az egész szökési terv,mind Ford műve lehet, szerintem. Csak Maeve letorkollta,igy a sràc nem mondott többet róla semmit.

DarkEagle - 2018. 05. 09. 14:55

Látom sokan ki vannak bukva. És csak páran gondolják azt velem együtt, hogy nem minden az aminek látszik. Pedig az 1. évad után az ember elvárná hogy a néző ne vegyen semmit készpénznek. :D

Doloresszel mondjuk nekem soha nem volt gondom, ebben a formájában sincs. És én is úgy gondolom, hogy hiába hiszik azt a gépek hogy öntudatra ébredtek, ez is csak egy narratíva. Nyilván semmi esélyük nem lenne az emberek ellen de Ford épp ezért tette izgalmasabbá a dolgot. Valaki írta hogy nem nézné ki belőle. MI VAN? Ez baromság már ne is haragudj. Arról a fasziról beszélünk aki saját magát fejbe lövette. Innentől nincs miről beszélni. Egyébként az se lepne meg ha akit fejbe lőttek igazából nem is ő lett volna. Szerintem eléggé nyilvánvaló hogy itt sokkal többről van szó mint a “Gépek lázadásáról”. Főleg hogy igazából csak páran ébredtek fel igazán. És közülük nagyjából mindenki Doloresszel tart. A maradék meg ott van Maeve-vel.

Abban egyet kell értenem Humannel hogy ezt a sorozatot nem jó hetiben nézni mert a stílusa és a lassú történetvezetése nem a heti beosztásra van kitalálva. Tavaly is mennyit találgattunk sokan szidták a sorozatot aztán a végére összeállt. Szóval nem értek egyet Winnie-vel abban hogy aki kaszálni akarja mert szerinte ez borzalmas és katyvasz és logikátlan az nézzen mást. Persze nyilván tehetik ezt de nagy összegben lehetne arra fogadni hogy az évad vége felé már tudni fogjuk a lényeget. És akkor hiába nem tudja a kaszáló hogy miről marad le valószínű hogy egy jó évadról. Szerintem inkább a helyes megközelítés az lenne hogy akinek nem tetszik az várja be az évad végét és egyben darálja le. Annak sokkal több értelme lenne.

Inci - 2018. 05. 09. 16:00

Ott a pont

Rob90 - 2018. 05. 09. 16:40

Megmosolyogtató volt ez a rész is a kezdés már-már zs kategóriát idézte, há mi volt az a tigris te jó ég, fogtam a fejem, a rendezés és írás teljesen kusza nincs kitalálva rendesen, hát az az ütközet ahol a kommandósok csak úgy nekirontanak a robotoknak, hahó idelőjetek a nyílt terepen címen, totálisan komolyan vehetetlen az egész. Akkora csalódás, hihetetlen, tényleg annak kellene örülnünk, hogy behoztak a képbe egy Indiai meg egy Japán “szimulációt” és ez úgy mit tesz hozzá a történethez ? Semmit.
3 rész le ment és Dolores tanulási folyamatát vagy vergődését kell követnünk itt-ott előre-hátra ugorva a történetben, ami pont annyira komolyan vehető mint a Terminátorba öltött Sarah Connor karakter megformálása !
Az első évad zseniálisan felépített történetéhez képest, ez egy komikum. Már csak úgy kíváncsiságból is megnézem mi sül ki ebből a végén, mert kritikán aluli volt a kezdés, de ez a 3. rész sem segített rajta sokat, mondhatni nem több egy közepesnél !

karakter - 2018. 05. 10. 21:36

egyszerre omlott össze mind a 6 park, akik a parkban voltak emberek és még élnek, gondolom most össze lesznek terelve egy”brigádba”…az is lehet hogy csak 1-1 ember, de azok legalább fontos, erős karakterek lesznek(persze ha így lesz:))

Ford-on kívül ki tudd még mind a 6 parkról?
Sizemore reakciója őszintének tűnt nekem, hogy az egy szamuráj fej, és ez meg mi?! Ő nálam a reakciójából ítélve, nem tudom másról.

Nem azt mondom, hogy dobna a történeten az, ha kiderülne, hogy az egyes parkokban dolgozók, nem tudtak a másik parkról, de talán visszaadna valami kis misztikumot, hogy akár még lehetnek is csontok a szekrényben.

Az lenne a legszebb ha MIB nem tudna róla, és mindegyik parknak volt egy Ford-ja, és Ford még él!

A buta akció elvette a felét ennek a résznek, sajnos.

MissMarple - 2018. 05. 10. 23:59

Iszonyú szomorú, hogy milyen mélyre süllyedt ez a sorozat. Ostobaság, ostobaság hátán, egytől egyik legborzalmasabb ponyvákat idéző papírmasé “karakterek”, nulla motiváció, nulla azonosulás, nulla értelem. Egy erős 7-8-ról sikerült ezzel a második évaddal lemenni a barátok közt szintjére vagy még akár az alá.

Nézőke - 2018. 05. 13. 21:10

na,nagy nehezen túltettem magam rajta.
Valaki nálam okosabb magyarázza el kérem,hogy Bernard idővonala most végülis mi, mert nem értem hogy lehet itt és ott egyszer Hale mellett,egyszer meg tengerparton,aztán ostromállapot közben, stb.

Az elején még ketten vannak Hale-el,és keresik a csomagot,de még előtte meg ismét üdvözlik őt,hogy visszatért…
nem értem :/
gondolom újra kéne néznem,de annyi nincs benne hogy megint kibírjam.

mikkamakka - 2018. 05. 14. 15:38

Nézőke: a 4. részben konkrét magyarázatot adtak a kérdésedre

Inci - 2018. 05. 14. 16:44

Igazából eddig is meg volt magyarázva…

Nézőke - 2018. 05. 15. 18:19

..köszi :D
nem válaszolta meg, mert az én kérdésem arra irányult,hgoy Bernard idővonalai közül hogyan kell értelmezni..a magyarázat csak újabb kérdéseket vetett fel…
fene se érti ám..oylan mint a Lost, mindenki mondja hogy érette, de aztán senki semmit.
:D

Vödör - 2018. 05. 25. 15:58

Ez a cold open minden volt csak nem meglepő, miután az előző részben belénksulykolták a tigrist.

Enzo - 2018. 06. 04. 21:38

2×03 (pótlás két héttel ezelőttről)

Tetszett a bengáli park bemutatása, a háttérben a szitáron játszott Seven Nation Army-t tán nem is vettem volna észre, ha nem írjátok. Mondjuk az kicsit megzavart, mikor a csaj tesztelte a fickót, hogy nem android-e…akkor nem a csajnak kéne hostnak lennie? (mert ugye host nem lőhet le vendéget, de vendég vendéget igen, meg host is hostot) UPDATE: közben elolvastam a posztot, eszerint akkor ember se lőhet le embert? :O
Na mindegy, eyecandy szempontból is adta ez a szál, és aztán be is pörgött – naná, hogy a többi parkban is lázadás van + végre láthattuk a park szélét, sőt az átmenetet is (mert hát egymás mellett vannak a parkok).

Darabkák:
– A korábbi tippem hibás volt, Abernathy mégsincs meg, anélkül is jött a felmentősereg.
– Steven Ogg (mittomén a karaktere nevét) átállítása erényesre poénos volt :D
– Maeve nem tudta volna az összes indiánt irányítani?
– A Dolores×Abernathy beszélgetés vége elég felkavaróra sikerült, Louis Herthum hatalmast játszott ebben a részben.
– Maeve ahogy kielemezte Sizemoret, az zseniális volt :D
– Mindenkit elkaptak: Abernathy-t Hale-ék, Bernardot Clementine, a bengáli parkos csajt meg az indiánok…
– Na, Maeve-ék átértek a japán parkba? (vagy azok ide)

#hétidézete:
“She has a dragon” :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz