login |

The Handmaid’s Tale: kezdett a 2. évad

2018. 05. 08. 21:40 - Írta: winnie

180 hozzászólás | kategória: kritika,

I am… free.

Na, végre. Mármint, hogy végre neki tudtam esni a The Handmaid’s Tale hívogató (hmm, fura jelző a sorozatra, de értitek) 2. szezonjának, és senkit sem fogok meglepni azzal, hogy az első részek után máris a folytatást várom. Erős volt a kezdés, de ettől még az első évados, “elég jó a sorozat, de…”-véleményem sem változott. Még mindig kicsit több (máskor pedig kicsit kevesebb) kéne ahhoz, hogy tényleg a legjobbak között legyen a a THT.

A szokásos tiszteletkörökön túleshetünk: a sorozat továbbra is futószalagon szállítja a vérfagyasztó képeket, szörnyű gondolatokat ebből a disztópiából, Elizabeth Moss még mindig nagyon jól feszül visszafogottan, a kiegészítő gárda még mindig simán felnő hozzá, talán még őt is lepipálja, Offred/June pedig továbbra is elég passzív karakter, ami nem panasz, csak megállapítás.

Az S1 végén arra számíthattunk, hogy most meg fog nyílni a világ, de azért elég váratlanul ért, hogy ennyire más lesz az új szezon, mint a régi volt – legalábbis az elején biztosan. És szerintem az ehhez való viszonyon fog múlni az évad megítélése is, bár nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a repetitivitást hiányolná és ellensége lenne az alaposabb világépítésnek.

Márpedig a sorozat új infókkal és helyszínekkel a kezdés során egyáltalán nem fukarkodott. Annak ellenére, hogy mondjuk az első 2 rész fő cselekményét kis túlzással egyetlen mondattal össze lehetne foglalni, nemcsak azt láttuk, hogy Offred-et hova viszik, majd onnan hova kerül, ellátogathattunk a gyarmatokra is, valamint bőséggel kaptunk flashback-eket is a társadalom összeomlásának és a statárium bevezetésének idejéről.

Ez utóbbi azért is hasznos lehet, mert az első évadban a háttér ismertetése eléggé, ööö, háttérben maradt, most legalább szórtak számunkra morzsákat arról, hogy mi történt Amerikában, illetve Amerikával, hogy omlottak össze az intézmények, mi lett a sorsa a független sajtónak, és a többi. Nyilván a készítők a viszonyok kapcsán megpróbálnak majd minél több párhuzamot is vonni a jelen világgal, s csak bízhatunk abban, hogy nem esnek át a ló túloldalára, hogy mindez nem megy a történetmesélés kárára.

– It’s forbidden by the law.
– What law?
– THE law.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tényleg fura belegondolni, hogy Margaret Atwood, a sorozat alapjául szolgáló könyve már a 80-as években megjelent, és most a sorozat kapcsán úton-útfélen szóba kerül, hogy bizonyos aspektusaiban mennyire aktuális. Azonban mindez inkább arra utal, hogy örökzöld témákról van szó, az efféle szcenáriók, a cudar körülmények közötti élet, a szélsőséges viszonyok ábrázolása mindig népszerű volt az irodalomban.

Azonban szerintem a sorozatot érdemes komolyabban elválasztani a könyvtől, hiszen főleg a 2. évadban már tényleg teljességében a saját lábára áll, és itt fog kiderülni az is, hogy Bruce Miller képes lesz-e megbirkózni ezzel a feladattal. Mert az S1 során biztos voltam abban, hogy csak a készítőn múlik, hogy nem érzem azt, amit a díjkiosztók ítélőbizottságai, hogy a sorozat a legjobbak között van, hogy a szűk elit része.

Miller valahogy mindig képes volt kizökkenteni egy-egy kérdéses döntésével, legyen szó a történet alakításáról, egy jelenetről vagy akár egy snittről – a 2×01-ben többen is említették a hátborzongató kezdést, amit nekem is szinte tönkrevágott a végére beszúrt zenei aláfestés. Nem a sorozatokat akarom szapulni, nem egyet én is szerettem, de Miller nem elit háttérrel kapta a The Handmaid’s Tale-t, hisz olyan szériákban dolgozott, mint az Eureka, az Alphas, a The 100 vagy a The 4400.

De vissza a sorozatra és arra, hogy mennyire hatásos (és valljuk meg, némiképp azért hatásvadász) volt az a bizonyos első jelenet, ami után láthattuk, hogy milyen megpróbáltatás várnak Offred-re. Illetve várnának, ha nem derült volna ki, hogy gyereket vár – Lydia néni is menten jellemet váltott, de “szerencsére” ez csak a látszat volt (a nyájas Ann Dowd, a röhögő Ann Dowd és a gyilkos tekintetű Ann Dowd is zseniális).

A szökést követően ismét találkozhattunk Max-szel, a párhuzamos sztori révén Luke és Moira is megjelent, miután pedig (immáron) June kikötött a Boston Globe-ban (számomra ez volt az egyik legijesztőbb helyszín), az is kiderült, hogy mi van Emily-vel/Ofglen-nel. Alexis Bledel is hozta magát, bár a múltbeli nagy szemüvege és a tanár karaktere annyira nem győzött meg. (A sztorija cserébe elég fontos volt.)

Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért jó ilyen szörnyű dolgokról sorozatokat nézni szórakozás céljából, de az évad első 10-20 percének hatása elég sokáig velem maradt, az ilyenekért érdemes, még akkor is, ha elborzasztó dolgokat mutatnak. És úgy, hogy a határon egyensúlyozva nem csusszantak át (legalábbis számomra) szimpla kínzás- vagy szenvedéspornóba. Itt ugyanis tényleg ügyesen építették fel a sztorit, kezdve az elején az autón zötykölődéstől, egészen az Offred/Lydia-nagyjelenetig.

Bár csak a végén, amolyan lábjegyzetként írom, de azért sokkal hangsúlyosabbnak szánom azt a kijelentést, miszerint a The Handmaid’s Tale-hez rengeteget hozzátesz a megjelenítése. Gondolok itt a fényképezésre (talán a rendezésre is), illetve a jelmezekre és díszletekre. Nagyon erős a palettája, remekek a vizuális hatásai – legalábbis engem általában mindig azok rántanak be először az újabb és újabb jelenetekbe.

Kíváncsi vagyok, hogy a szélesebbre tárt világgal, a komolyabb fenyegetéssel, illetve a terhességgel mire fognak menni a készítők. És arra is, hogy végre a díjátadókon is elismerik-e azt, amit Yvonne Strahovski nyújt.

180 hozzászólás Ne habozz!

Caeiro - 2018. 04. 26. 22:30

az első rész…durván ütött, a másodikkal még várok, annyira tömény volt az egész. Ugyanazok az érzések keringtek bennem, mint tavaly, egyszerűen azt gondolná az ember, hogy nincs hova fokozni a rendszer kegyetlenségeit, de van!

rapguruz - 2018. 05. 01. 11:50

Nagyon brutális a második rész is

Gabriel - 2018. 05. 02. 09:02

Lehet, hogy azért mert azóta én is terhes lettem, de nem bírtam végignézni az első részt, pedig az első évadot imádtam. Ameddig láttam (bevonszolják az egyik lányt a kések közé a konyhába), azt éreztem, mintha az erőszak itt már kicsit öncélú lenne. Teljesen átéreztem minden fájdalmukat és ezt így nem lehet nézni. Beleőrülök, mert a sztori érdekel!

doki - 2018. 05. 04. 00:07

A harmadik rész nagyon lassú volt,de kaptunk fontos információkat ,és folyamatos volt a feszültség. Zseniális.

Alain Prosztó - 2018. 05. 08. 22:15

Az én teljesen szubjektív értékelésem szerint az eddigi három rész egyike se ment 9 pont alá, és mindegyiknek más volt az erénye.

Az elsőben ott folytatjuk, ahol a nyitóévadot abbahagyjuk, megy tovább az 1984-szerű személyiséglebontás és ellenállás-megtörés.

Imádom, mikor előkerül a régi világ apró dolgaihoz való ragaszkodás, nosztalgia. A (pozitív) főszereplők ezekbe kapaszkodva vágynak vissza a nem is olyan távoli, mégis nagyon-nagyon messzinek tűnő régi világba, ami ugyan közel sem volt tökéletes, mégis a béke és a szabadság netovábbja a jelenhez képest.
Ezek az apróságok nem most kerültek elő először, de a második részben igazán szép adagot kapunk belőlük.
A 2×02-ből mégis az volt a kedvenc jelenetem, mikor Emily megmondja, miért adta a pirulákat. Az valami olyan szinten szembement a hollywoodi klisékkel, és egyetlen pillanat alatt annyira erősen mutatta meg az ember átalakulását, hogy leesett az állam.

A harmadik epizód nézése közben pedig végig vert a szívem, nem is tudom, mikor láttam ennyire izgalmas valamit legutoljára a tévében. Mellette itt nyílik ki leginkább a világ, pl. megismerjük az econopeople fogalmát, és megnézzük, hogyan is élnek.

Wall-E - 2018. 05. 08. 23:13

Én úgy érzem az eddigi három rész alapján (és az első kettő után is így volt), hogy a sorozat minden bizonnyal szintet lép ebben az évadban, én úgy gondolom, hogy ez eddig jobb, mint amit az első évadban láttunk, tényleg azt érezni, hogy építenek az eddigiekre és gyakorlatilag minden működött, Elisabeth Moss pedig fantasztikus, ahogy egyébként a teljes cast is.

cherockee - 2018. 05. 08. 23:15

Teljesen különvélemény: első évadot végignéztem, bár ingott számomra, de a második évad első részének közepén belegondoltam, hogy azon kívül hogy szenvedés-szenvedés-szenvedés nem emlékszem semmire, úgyhogy cancel.

cherockee - 2018. 05. 08. 23:16

… kiegészítésként: elgondolkotatott amit írtatok, lehet pont ott hagytam abba, ahol változott volna.

szpojleres mókus - 2018. 05. 08. 23:19

A szülőgépek annyira fontosak hogy ők mentik meg új USA-t mexikóval való megegyezés alapján, de ők az esőben áztatják őket kockáztatva hogy valami jó tüdőbajuk lesz, és kínoztatják őket. Abszolut hihető.

A gonosz, elnyomó mocskos férfi társadalom meg csak női rabokat alkalmaz arra hogy megtisztitsa a kolóniákat a radioaktív szennyeződéstől. Abszolút hihető 2.

A harmadik rész alapján meg az első kettő abszolút időpocsékolás volt.

Az első évad még csak csak megállta a helyét, de ez gyenge.

sehrezad - 2018. 05. 09. 00:06

@szpojleres mókus: a cél a példastatuálás, büntetés, az engedetlenség csírájának mielőbbi elfojtása. Amíg termékenyek maradnak, addig a többi mindegy, egy esetleges megfázás belefér.
Azt, hogy csak női rabokat használnak-e, nem tudjuk. Ez egy női büntetőtábor volt.

Babesz - 2018. 05. 09. 02:01

Valamiért ez a 2. évad eddig nem igazán jön be. Nem tudom miért, ki is akaszt valahol, mert az elsőt nagyon szerettem. Idegesít Elisabeth Moss karaktere, pedig vele sem volt eddig bajom. Akkor éreztem baj lesz nálam ezzel a 2. évaddal amikor 3. rész közben sokszor azon filóztam tényleg olyan jó színésznő-e vagy csak túlértékelt, ahelyett hogy a sztori varázsolt volna el. Aztán a végén én is azt éreztem mi a francnak kellett ez a 3 rész ha úgyis ugyanoda lyukadunk ki. Remélem a folytatás már jobb lesz.

winnie - 2018. 05. 09. 04:59

igen. mint ahogy az elnyomók között ugyanúgy vannak nők, mint férfiak is, úgy a “megrendszabályozottak” között is van mindenféle nem képviselője, hiszen nem tudtak mindenkit sorba állítani, legalábbis kizárt. (a társadalom pedig inkább “egy gonosz elnyomó”, mintsem “a gonosz elnyomó”:)

Alain Prosztó - 2018. 05. 09. 09:14

Pontosan. Az új rendszerben van sok elnyomó és van még több elnyomott. Utóbbiak közül egynek a példáján keresztül látjuk a világot, és történetesen ő épp nő.

Ha valaki ezt mindenáron férfiellenes, feminista propagandának akarja látni, akkor annak is fogja.

naynay - 2018. 05. 09. 11:53

*pici spoiler:
sokan írják, h mégis mi a francért kellett 2 részen keresztül gurítani a szökés-megmenekülés dolgot, ha ugyanoda érkezett vissza a 3. rész végén. ez totál jogos kritika, viszont az is teljesen legitim, h az írók ezt a fajta történetmesélést választották. nincs valódi reménykedés, ha nincs ilyen rohadt közel a szabadulás, és nincs valódi kétségbeesés és kilátástalanság, ha nem így húzzák keresztbe a menekülést. részemről idegesítő húzás, de totál érthető is.

az első 3. rész szerintem hozza az 1. évad minőségét, ha kint lenne a teljes évad, tuti darálnám.

Caeiro - 2018. 05. 09. 12:01

Winnie, köszi a kritikát! Megérte rá várni :)

A második résznél tartok egyenlőre, egészen egyszerűen emészteni kell a látottakat, nem lennék képes darálni. A szerkesztőségbeli megemlékezés megható volt, pirulás résznél én is ledöbbentem – de ez kellett is, hogy ne csússzon át a sori a klisétengerbe.

Siliana - 2018. 05. 09. 14:42

szpojleres mókus-nak annyiban biztosan igaza van, hogy nem tudhatják, melyik szolgálólány terhes épp. Egy hónapban van 2 hét, amikor ez lehetséges, hogy már az, de még nem tudják, de kis kését beleszámítva, lehet az 3 hét is. Az 50% – alsó hangon. Egy felfázás simán viheti a gyereket. Ennek így tényleg nem sok értelme volt.

Scared - 2018. 05. 09. 16:46

Amúgy sincs értelme az egész rendszernek, így, hogy átültették a mai korba. Ha annyira nincs gyerek, akkor talán mesterségesen kéne megtetmékenyíteni a nőket. Mondjuk ez még magyarázható lett volna azzal, hogy valami vallási előírás(?) miatt nem alkalmaznak ilyen technológiát. Na de mikor a szomszédos Mexikónak sem jut ez eszébe, inkább tőlük importálna nőt/gyereket, az már tényleg vicc. Abból a három megszületett gyerekből még biztos küldenek Mexikóba is.
Igen, a másik meg, hogy látszik milyen értékesek a szülőképes nők, mikor őket kínozzák a legjobban fizikailag és lelkileg is.
Hogy kapott ez a sorozat ennyi díjat, el nem tudom képzelni. A színészek kiválóak, a nyomasztó atmoszféra is elviszi a hátán 1-2 epizódig, de utána engem nagyon zavart, hogy magának a sztorinak semmi értelme.

winnie - 2018. 05. 09. 20:01

Scared: hát, igen, de a díjak nem a konzisztenciát, következetességet ismerik el, inkább egy adott epizódot, összképet vagy üzenetet.

az ilyen sorozatoknál muszáj elég pontosan megalkotni a világot, a mitológiát, az írók szerintem pontosan tudják, hogy mi, merre, hol, hiszen arra alapozva építkeznek, s tippre, ha lenne kérdése valakinek, akkor a többségét megválaszolnák, vagy tudnának érvelni – másképp nem is megy az efféle sorozatoknál, tényleg elég sok időt rászánnak. persze van, hogy valamire nem gondolnak, de azért általában ilyenkor vagy nem adják át jól az infókat, ha nem jut el a nézőhöz, vagy időbe fog telni, míg egyes információk, építőkövek bekerülnek a sorozatba, hiszen minden író ellensége az expozíció, az infódarálás, ezért lépcsőzetes ennek a megoldása. (az is tipikus, hogy amikor felvetődik egy lyuk a sztoriban, azt idővel megpróbálják megmagyarázni, megindokolni, szóval ilyesmire is sor kerülhet.)

nyilván ezzel nem mondok újat, de ki tudja, hogy milyen ez a világ, miben más, mint a mienk, milyen lehetőségek vannak. általában a negatív infókat és dolgokat, valaminek hiányát, hogy mi miért nem lehetséges, mindig könnyebb íróként megmagyarázni.

Scared - 2018. 05. 09. 20:23

Persze, ebben teljesen igazad van, nyilván nem egy epizód/évad alatt fog fény derülni mindenre. De egyszerűen annyi logikátlanságot találtam a történetben/rendszerben/világban , amit már nem tudott ellensúlyozni a jó színészi játék, fényképezés, atmoszféra.
Az eleje még tetszett, később már az is idegesítő volt, hogy minden válasz előtt fél perces hatásszünet, a kamera állandóan Moss arcába volt tolva, stb.
Ez, és a 13 Reasons Why volt tavaly, amit akartam szeretni, végig is néztem őket, de összességében csalódást okoztak. A 13 azért annyira nem, ott csak a fő üzenet nem igazán jött át.

novi83 - 2018. 05. 10. 08:04

Én is dühöngeni jöttem :)

Az első két rész után egyre inkább éreztem, hogy valami nem stimmel, a harmadik után néztem bután, hogy eztmostmiért. Komolyan gondolta valaki, hogy átszökik és happy ever after? Dettó első jelenet: tényleg kivégeznek 30at a legértékesebb “exportcikkből”?

A 4. rész konkrétan nem vitte előre a cselekményt.

Más összeszedettebben megírta ezt, és egy elpazarolt fél szezon után legalább kezd beindulni szerinte:

https://mashable.com/2018/04/16/handmaids-tale-season-2-review/#HJRSqj2MqZq0

Szóval kitartás annak aki még kíváncsi és kitartó.

wtf9000 - 2018. 05. 10. 09:42

érezhetően elfogyott a sorozat alól a könyv. a negyedik részhez érve még mindig a rendszer bemutatásában dagonyázunk

winnie - 2018. 05. 10. 10:18

wtf9000: érezhető, mert sajátok a sztorik. mármint ez a lényeg, a készítők alig várták, hogy ne legyen könyv, és saját sztorikkal jöhessenek, hogy bemutathassák a világot, hogy ne legyenek keretek közé zárva. most persze az a kihívás, hogy amit mesélnek, az jó is legyen, hiszen most tudják megalapozni a sok évadon át tartó folytatást.

ezzel persze tartom azt, amit írtam a kritikában (első 2 rész: june megszökik), és amit a fölötted lévő komment is jelez, hogy “A 4. rész konkrétan nem vitte előre a cselekményt.” – látszik, hogy (egyelőre) nem a plotra koncentrálnak a készítők. ami nyilván nem mindenkinél fog ugyanúgy lecsapódni.

MadAve - 2018. 05. 10. 11:31

“Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért jó ilyen szörnyű dolgokról sorozatokat nézni szórakozás céljából” – én is ezt érzem, sőt, lassan már bűntudatom is van, főleg mióta elolvastam Jennie Melamed: Lányok csöndje c. könyvét, ami szerintem sokkal rosszabb világot mutat be.

Az idei évad sokkal jobban tetszik, mint a tavalyi, tavaly nem vártam, mikor teszik már fel a következő részt, most meg nagyon.

topofthemorning - 2018. 05. 10. 12:22

Szenvedéspornó. Nagy csalódás.

Ennn - 2018. 05. 11. 03:05

Hát szerintem voltam már hasonló állapotban mit a csaj a végén…
A másik meg, Emilyre már egy kicsit jobban kíváncsi vagyok. Meg, hogy Nick mi a manót csinált…
Meg, hogy Hanna hogy él meg ezt.

Ági - 2018. 05. 11. 12:44

Szerintem June azért sem reagál Nick-re amellett hogy kb. bekattant, mert nem akarja, hogy ő is a falon kössön ki – eddig is már hihetetlen kategória, hogy nem tüntették el, hiszen egyértelműen kikövetkeztethető a szerepe June szökésében (az ő gyermekét várja).

Rozi - 2018. 05. 11. 22:47

Borzalmas az egész.

_Peter - 2018. 05. 12. 10:29

Westworld érzésem támadt, nagyon mély és durva akar lenni, sok szenvedés de már elveszett a varázs a 2. évadban ami eddig megdöbbentett most csak hatásvadászatnak tűnik. Nem köt le a sok szemétkedés dráma, elfelejtem ki kicsoda, nincs eléggé bemutatva a világ.

Nick szerencsés még életben van. Egyébként az elején a szökésről azt hittem csak színjáték, milyen lett volna így:
Serena látta milyen stresszes June és a stressz hatása a várandósságra
ezért hagyja elszökjön abban a tudatban legyen szabad
végig megfigyelve, beszervezett emberek közt
nyugalomban megszüli a babát
és arra ébred Serena dúdol a babának
rá meg vigyorog Aunt Lydia :D

A commander a kanadai út kérvényezésével a szökést fontolgatja? A főnökei mellett mindig kiskutya.
Aunt Lydia nagyon durva a kínzásokkal, nem hiszem el még senki nem kattant be annyira hogy rátámadjanak.

tonks - 2018. 05. 12. 22:16

A fene, pedig én nagyon beleéltem magam, hogy June lesz a nagy szabadságharcos, aki Kanadából fog lecsapni. Én egyelőre jól meg vagyok ezzel a világépítéssel és flashbackekkel, nem is számítottam rá, hogy majd robogni fog a sztori. Számomra a 4. részben az volt a legmellbevágóbb, hogy tényleg mennyire beteg ez a rendszer, meg hogy Lydiának ezek szerint nem csak a szolgálólányok felett van hatalma. És sokadjára gondolkodtam el azon, hogy milyen kevésen múlik, ki milyen színű ruhát visel. (Ha úgy adódik, Serena se kéket hordana)

cathy - 2018. 05. 13. 21:43

Elképesztően bosszantó volt a 4. rész is, legszívesebben hirtelen kivágtam volna valamit az ablakon :-D Belegondolva viszont tökéletesen egyértelmű mi miért történik. Ez nem a Hunger Games. Ez sokkal reálisabban ábrázolja egy lázadozó szellem alakulását, alkalmazkodását, sorsát egy ilyen rendszerben. A mesterséges megtermékenyítés ötletéhez: Gilead célja nemcsak a gyerekgyártás, hanem hogy “a nő tudja hol a helye” illetve nyilván itt is az alacsonyabb osztályokból, vagy a középosztályból származó nőkre kell gondolni. Ha az új rezsim kialakításában résztvevő férfiak meddő felesége vagy,akkor van csak jó dolgod, de ugye ez is kábé abból áll, hogy kussolsz és lefogod a szerencsétlen szolgálólányt havi egyszer peteéréskor. Számomra tökéletesen egyértelműek a lépések, csak elképzelhetetlenül idegesítőek, tényleg kicsit mazochizmus nézni. :-D

Caeiro - 2018. 05. 14. 01:18

Egyben néztem a 3-4.részt. NEkem nem volt akkora szenvedés, mint itt jópáran írták. Élvezni nem élveztem, de borzongtam időnként, azt beismerem. A legdurvább jelenet talán az volt, amikor Serena bemegy az éjszaka közepén Ofred szobájába és elkezd beszélni a gyerekhez. Az, hogy June bekattant, teljesen érthető, beleélte magát a szabadulásba, egy hajszálon múlt az egész! És persze a bűntudat, amit érez, és amire Lydia rátett még 100 lapáttal. Gondolom az kell 1-2 résznyi idő, hogy kijöjjön ebből az állapotból, addig meg elnézünk egy kicsit a gyarmatokra. Nick le nem bukásához annyit – bőven van Waterfordék fején a vajból, nem akarják kockáztatni a pozíciójukat.

cathy - 2018. 05. 14. 20:55

Caeiro:erre van utalás hogy Nick lebukott? Szerintem lövésük nincs max sejtésünk de kétlem. Legalábbis remélem. Az eredetiben pl Aidan Quinn pl eljátssza hogy átveri Offredet hogy ne bukjon le az ellenállás de a sorozatbeli kicsit óvatlanabbnak tűnik mondjuk ezzel együtt kidolgozottabb is.

Caeiro - 2018. 05. 15. 12:55

@cathy : Watherford-ék Martha-ja utalt rá, hogy micsoda felfordulás volt June eltűnése miatt. Még a feliratot is lekaparták a gardróbban.Pont Nick-et nem vették elő? Hogy, hogy? Waterford kilengéseiről bőven eleget tudott ahhoz, hogy Waterford kezeskedjen érte. Az is alátámasztja ezt, hogy Nick szabadon grasszálhatott June szökése után is – gondoljunk csak a látogatásokra!

Aztán ugye Serena is sejthette, hogy Nick mentené a gyerekét. De ugye ahhoz, hogy megindokolja a gyanúját be kellett volna vallani, hogy mit tett a sikeres fogantatás érdekében – szóval muszáj volt hallgatnia. De ha eddig nem is sejtette, akkor most tutira lebuktak azzal a szemezéssel, ott az asztalnál. Serena is kezd instabil lenni, bármikor eljárhat a szája -gondolom Nick-nek írnak egy ütős végkifejletet az írók.

bara - 2018. 05. 16. 22:10

Engem leköt, bár zavar kissé, hogy megint ugyanott vagyunk, a baromságokat elengedtem az egyedi atmoszféra kedvéért.

Ami viszont az Yvonne / Alexis csápolást illeti, nem értem: Y karaktere egydimenziós, per definíció nem lehet benne nagyot alakítani. Alexisnek meg nem hiszek el semmit – bepiszkolják a jelenetekhez, meg szaggatott _jelmezben_ és nyomorúságos _díszletben_ van, hogy hányatott sorsúnak _tűnjön_, de egy percig se tudom elfelejteni, hogy egy gazdag, hófehér modell csaj _játssza_ a karaktert. Szerintem középszerűen, eszköztelenül, beleélés nélkül. Annyira zavaró ez a csaj nekem, hogy kimondottan örülök, hogy nem jut neki sok játékidő.

B kategóriás időtöltés ez a sorozat, annak viszont korrekt.

Ági - 2018. 05. 18. 11:29

Valaki írta fentebb már, de egész 2×05 alatt az járt a fejemben, hogy ez tényleg szenvedéspornó. :D

szirial - 2018. 05. 18. 21:54

Csatlakozom az előttem szólókhoz, szenvedéspornó. Hány percig is kellett véres fehérneműket bámulnunk?
Jövő héten nem biztos, hogy csatlakozom.

Szekrényláb - 2018. 05. 19. 22:48

Az egyetlen szereplő akit kedvelek, az Nick. A többi ostoba és irritáló.

Szekrényláb - 2018. 05. 19. 22:53

A gyarmatos részeket pedig kihagyhatnák, az életkedvem a föld alá viszi, kezdem azt hinni, hogy mazochista vagyok, hogy képes vagy nézni ezt a tömény szenvedést.

Caeiro - 2018. 05. 20. 00:15

Ebből hogyan lesz szökés, arra kíváncsi vagyok. Offred hogy a francba került az udvarra a zuhogó esőben? Az azelőtti képsoron még az ablakpárkányon ült, ájult. Nick gyors megházasítása nem semmi -June még jobban magára marad, hisz az újdonsült férj nem grasszálhat össze-vissza. Szóval hogy a túróba lesz ebből szökés…
A gyarmatos részek, na az most tényleg nem kellett volna – azon a vonalon konkrétan nem történt semmi érdemleges.

Szekrényláb - 2018. 05. 20. 10:03

Remélem azért lesz valami értelme is annak a szenvedésen kívül, hogy a gyarmatokat mutogatják. Lázadás kiindulópontja vagy hasonló..Egyébként tudja valaki az események kronológiáját? Az atombombákat a gileadi lázadók vetették be, miután átvették a hatalmat, vagy az valami megelőzô háborúban volt? Nem emlékszem.

Anni - 2018. 05. 20. 12:50

Az első évadot daráltam ezt most hetiben nézem de talán a 2. eddig jobban tetszik.
Nagyon nyomasztó a hangulata főleg a gyarmatokon.. a modernkori koncentrációs tábor :(

Én úgy értelmezem, hogy a tábornokék rájöttek, hogy Nick keze benne volt June szökésében ezért így büntetik meg őket bár ha annyira a babát tartják elsődlegesnek nem gondolták, hogy ezzel ártanak neki is ha June bedepressziózik?? aki amúgy sincs már a helyzet magaslatán mondjuk érthető, hogy bekattant.

Bár most az 5. rész végén úgy tűnik June újra megembereli magát és próbál észnél maradni.

A következő rész meg Serena központú lesz, amit egyáltalán nem bánok mert imádom a karakterét annyira jól hozza Yvonne.

Offtopic: engem nagyon érdekelne már egy Lydia nénis rész, hogy ő hogy a fenébe jutott el ide, hogy vállalkozott erre a feladatra vagy esetleg muszáj volt neki.

_Peter - 2018. 05. 20. 19:37

A kolóniákon azt nem értem az ő helyzetük már reménytelen, halálra dolgoztatják őket. Ha nem is tudatos lázadás, miért nem durran el néhány agya és ásókkal lecsapni a kápókat? Lydia is amikor egyedül van húsz rabbal és kínoz valakit meg tudnák fojtani úgy ne legyen gyanús, hiszen öreg már.

Lydia előéletét úgy képzelem szétcsúszott white trash volt, talán abortusz is aztán megvilágosodott és ilyenekből lesznek a legkeményebb fanatikusok.

Nagyon tetszik az az elmélet a Commander és Serena lassan a saját rendszerük áldozatai lesznek és muszáj összefogni June-nal, megmentik őt hogy Kanadába menekülhessenek ők is. A Commander felettese állandóan leteremti őt, Lydia egyre többször beszól Serenának. A házról házra járó Lydiák ideális besúgók a nagyobb főnököknek mi is folyik a házban.

Minden durva rendszernek megvan a saját belső áldozata, a francia forradalom vezetői egymást ítélték halálra, náciknál a hosszú kések éjszakája, szovjeteknél Sztálin tisztogatásai.

wanderlust - 2018. 05. 21. 10:26

Eddig nekem nem volt bajom a 2. évaddal, tetszik, hogy jobban felépítik a világot. Tény, hogy nem vidám időtöltés, de aki nem bírja ezt, miért nézi? Ha jól emlékszem, Serena egyszer dühében megmondta a Commandernek, hogy Nicktől terhes June. És tényleg ők is félnek a hatalomtól, szóval nem köphetik be, ezért találták ki ezt a házasítást. Azt én sem értem, hogyan kötött ki a kertben June, és hogy miért nem szólt, hogy baj van. Komolyan azt hittem, hogy lábon elhord egy vetélést, nem volt túl realisztikus. És a kolóniákon történtek szerintem is teljesen feleslegesek voltak ebben a részben. Remélem, hogy ki lesz jobban fejtve, hogy miért is vannak itt, mert nekem nem világos, hogy mi értelme van annak, hogy földet lapátolnak innen oda. Simán kivégezhetnék őket, és kész.

Szekrényláb - 2018. 05. 21. 19:56

Gondolom a kolóniák értelme az, hogy a radioaktív földet valakikkel eltüntessék, erre pedig ott vannak a bukott gileadi nők. Csak kicsit uncsi, hogy a szenvedésen kívül tényleg semmi nem történik azokban a jelenetekben.

Ági - 2018. 05. 21. 21:40

Lehet hülyeség, de nem kiugrott az ablakon June? Öngyilkossági célzattal…

Fentebb írta valaki, hogy az egyetlen értékelhető karakter Nick – abszolút egyetértek. Nagy kedvenc volt már az első évadban is, remélem az írók nem terveznek vele valami kegyetlen végkifejletet.

Ennn - 2018. 05. 21. 23:48

Az én kedvenc részeim a gyarmatos részek.
Jeanine pedig nagyon jó!
Az esküvő meg, reményt hozott a világ legreménytelenebb helyére.

f.p.barbara - 2018. 05. 22. 19:05

Hát ez tényleg valami hatalmas szenvedés. Valahogy az első évad jobban ment. 20 perc után úgy érzem minden életkedvem elmegy…

Remélem a gyarmatokon lesz valami lázadás, mert ott tényleg csak a szenvedéseket látjuk.

Nekem az első évad valamiért jobban bejött. De maradok a folytatásra még egy darabig..

kiro.O - 2018. 05. 24. 00:10

Na ez a 6. rész brutál volt, most hirtelen úgy várom a következőt, mint anno az első évadnál. Kíváncsi leszek, hogy most hogyan tovább.
Picike spoilerekkel: Nick vajon mennyire teszi okosan, hogy megbízik egy fölötte állóban? Ami nagyon megrendített, hogy a lány, akit hozzáadtak, 15 éves. És mivel kb 10 lehetett amikor Gilead létrejött, szépen belé nevelték, hogy ez a normális, mert neki ez a kötelessége. Egyszerűen undorító.

Laja - 2018. 05. 24. 03:15

Na igen, végre történt valami, ezt a lassú szenvedést már nem lehetett tovább nézni, valamivel fel kellett oldani :D De attól függetlenül, perverz módon, tetszik a sorozat, a légkör.

pilota - 2018. 05. 24. 15:46

Hány részes ez az évad?

MadAve - 2018. 05. 24. 19:50

Még az 5. résznél járok, nekem ennél a résznél lett a sorozat 10/10 :) Igen, nagyon lassú, de úgy van kidolgozva, hogy érezhetően másodpercről másodpercre fokozódik a feszültség, és minden pillanatnak jelentősége van. Az ember már rég túl van azon a ponton, amikor várja a robbanást, de még tovább feszítik a húrt. Az ilyen jellegű feszültségkeltést nálam üt.

Tetszett, amikor Serena sóvárogva figyelte Lydia nénit írás közben, ugye neki nem szabad. Kicsit kezdem sajnálni, megérdemli egyelőre, ami vele történik, de azért neki pozitív véget szánnék. Lydia néni nagyon jól adja a rendszer elhivatott szolgáját, kicsit olyan, mint Goebbels Hitler mellett. Annyira magáénak érzi az ügyet, hogy még az utolsó pillanatban is foggal-körömmel fog ragaszkodni ehhez a világhoz.

Zoa - 2018. 05. 24. 20:58

Huh, ez most nagyon jó kis rész volt. Alig bírom ki jövő csütörtökig :-)
Egyvalamit viszont nem értek ebben a részben…

spoiler

Nick vajon miért mondta a főmuftinak, hogy helyezze el máshová? Vajon mi a terve? Ugyanakkor a főmuftinak is meg kellet halnia a robbantáskor, és Nick nyilván tudta, hogy mi fog történni, hisz ő is ellenálló, tehát tudott a robbantásról. Akkor meg mi volt ez? Vagy csak nekem kerülte el valami a figyelmemet?

Ági - 2018. 05. 24. 21:32

@Zoa Mert szerintem Nick tényleg komolyan gondolta és kb. meghal a fronton, mint hogy egy 15 éves kimosott agyú kiscsajt kelljen dugdosnia, míg teherbe nem esik. :( Szerintem ezt a vonalat nem kell mélyebbre gondolni, bár lehet nincs igazam. Szerintem a robbantásról sem tudott…

Harcarabunga - 2018. 05. 24. 22:41

2×06
Biztos vagyok benne, hogy Nicknek van egy terve, legalábbis az nagyon logikátlan lenne, ha mindezek után csak úgy otthagyná a francba June-t. És valószínűleg a szolgálólányok által tervezett akcióról sem tudott, mert ő alighanem valamilyen másik ellenálláshoz tartozik, legalábbis nem nagyon szokott a lányokkal kommunikálni. Eddig. Az viszont bennem is kérdőjeleket hagy, hogy most akkor a főnökség fele meghalt? Talán Fred is? :O Amúgy a csajok honnan szereztek egy profi bombát? Pls ne menjünk át Trónok harcába, ahol mostanra semmire nincs lassan reális magyarázat.
Egyébként én a fanyalgókat nem értem, szerintem ez továbbra is egy remek sorozat. Nem valami gyors vagy pörgős, de én eddig még nem unatkoztam rajta egyáltalán. Az apróságokra olyan jól odafigyelnek, pl. mikor Hannah fényképén June arca tükröződött az zseniális volt! Na és a kedvenc karakterem, Serena, aki mikor már egy picit is jólelkűnek tűnne, kiderül hogy egy beteg állat… rá nagyon kíváncsi leszek, de remélem jó véget szánnak neki.

Zoa - 2018. 05. 25. 09:03

June mondta Nicknek, hogy nem akarja elveszíteni, ezért is beszélte rá, hogy kufircolja meg a feleségét. Szóval Nick egészen biztosan nem hagyná ott June-t, szerelmet is vallott neki. egyetértek, hogy van valami terve. a robbantásról meg szerintem azért tudhatott, mert ő tényleg valami nagyobb hal az ellenállásban. Különben hogyan tudta volna leszervezni June szöktetését nemrég?
Arra én is kiváncsi vagyok, hogy mi lett a fejesekkel, elméletileg meg kellett halniuk, és ha Fred is meghalt akkot innentől kezdve Serena sorsa is meg van pecsételve. azt ugye nem tudjuk, hogy özvegy nevelhet e gyereket…, vagy mi van olyankor ha a feleség elveszíti a férjét. A nőknek nincsenek jogaik, gyakorlatilag életképtelenek ebben a társadalomban férfi nélkül. Szóval szerintem elég nagy izgalmaknak nézünk elébe.

Azt megfigyeltétek, hogy ebben a részben pl. nem volt már narráció June részéről. esküszöm nem emlékszem mikor hagytak fel vele. Nekem amúgy határozottan jobban tetszik a második évad, látszik, hogy a forgatókönyvírók belehúztak :-) így hogy a regény fel van dolgozva, igazán szárnyalhat a fantáziájuk.

Én úgy tudom ez az évad 13 részes lesz, és biztos, hogy lesz harmadik évad is.

Ági - 2018. 05. 25. 09:15

@Zoa Ebben az évadban már nem volt narráció, én is észrevettem.

eszemix - 2018. 05. 25. 10:29

Narracio lehet, hogy nincs, de ezek a kameraba nezesek szerintem eleg gazak…

dexike3 - 2018. 05. 25. 10:57

nekem is bejött ez az epizód. nagyon jó kis sorozat, bár nem tudom mivel tudják x évadon keresztül fenntartani majd a figyelmet. vannak elképzeléseim, meglátjuk az íróknak is ez jutott e az eszébe.
Ofglen az ellenállás tagja volt tudomásom szerint, ő adta a leveleket is June-nak nemdebár? akkor Nick-nek is tudni kellett volna a terror cselekményről. de lehet ez csak egy öngyilkos merénylő eset volt, amit majd az ellenállás magára vállal.
nem is értem mit néztetek a múlthéten? már akkor látszott, hogy Eden gyerek még (mondjuk én 12-13-nak saccoltam), nem mertek az írók a nyílt pedofilia felé elmenni, de akkor is majdhogynem az apja lehetne Nick.
viszi be gyomrosokat az évad, de félek immunisok leszünk egy idő után.

Ennn - 2018. 05. 25. 23:49

Volt narrálás ebben az évadban az első részben tuti.

_Peter - 2018. 05. 26. 00:19

Ez elég jó volt! Tele volt durva pszicho jelenetekkel és végre történt valami nagy durranás. A Serena flashback és a jelenben szemétkedés is lekötött most. A Naptól miért félnek azt lehet tudni? Nappal behúzott függönyök a házban és égnek a lámpák a szobában. Még nyomasztóbb legyen a hangulat?

topofthemorning - 2018. 05. 26. 21:24

Ez végre jó volt! Tetszett, hogy sok szálon alakulnak a dolgok, de szerintem jól kézben tartották.

Szekrényláb - 2018. 05. 26. 22:25

Remélem Serena fejét szétlovik a végén…annyira utálom. Próbáltam megkedvelni a karaktert, de ez a nő tényleg egy “náci picsa”, mint ahogy orditották neki. Totál elmebeteg, és élvezi.Egyebkent ez a rész volt idáig a mélypont az évadban, az egész sztori korbe-korbe jár, megint ott vagyunk, mint az első évadban. Kommander úr újra meg akarja dugni a szolgalolanyt, aki a gyerekeert epekedik, miközben Serena a fog*eci. Az utolsó 10 mp tényleg jó volt, de már egyáltalán nem várom tűkön ülve a következő részt.

Mufurcka - 2018. 05. 27. 10:36

Én többször megnéztem a végét, pedig ilyet nem szoktam csinálni. Szépen elaltattak minket… aha, jóvan, csak a szokásos szenvedés, már néztem az órát, hogy a vége felé közeledünk, amikor avatták a központot, teljesen másra fókuszáltam. Dirr, bevágott a vége. Szerintem szuper volt. Ahogy néztem csak a földszinten álló hendmédek menekültek meg, az elsőn állók bekapták…
A csajszi eléggé befutott a szószékfelé, szóval tuti nem maradt ott a centerben senki élő a felső kasztból.

Caeiro - 2018. 05. 28. 13:40

Újranéztem az utolsó jelenetet én is, de szerintem nem halt meg mindenki a fejesek közül. Akkora bombát nem tudott magával bevinni Ofglen. Talán csak Waterford és még néhány fejes nyiffan ki. Innen lesz érdekes majd a két, illetve 3 nő dinamikája a Waterford házban. Gondolom Serena nehezen fog beletörődni a helyzete megváltozásába. Nick meg valszeg a házban marad. Vagy azért, mert a főszem nem tudja már teljesíteni az ígéretét (mivel meghalt ő is) vagy pont azért, mert úr nélkül marad a ház, és valakinek felügyelni kell a Serena – June viszonyt. Egyébként már majdnem megsajnáltam Mrs. Waterfordot, de csak majdnem. Gondolom azért lett ilyen picho, mert a merénylet miatt nem szülhet.

Szekrényláb - 2018. 05. 28. 20:53

Egyébként Nick miért jelent a főfejesnek a kommanderről? A végén úgy tűnt, összejátszanak Waterford ellen, aki szerintem nem fog meghalni az évad közepén. A helyzete viszont tuti megváltozik, ahogy a ház többi lakójának is. Le lesz fokozva, büntetést kap stb.

Nehezlábérzés - 2018. 05. 28. 23:13

2×06. Spoilerek!

Nick nem ment be a központba, miután beszélt az áthelyezésről, elindult ellenkező irányba. Én gyanítottam, hogy Freddel történni fog valami a központ kapcsán, de azt hittem, hogy hiba csúszik a kivitelezésbe és a felettesei ezt már nem bocsajtsak meg neki. Az talán még inkább a rendszer kegyetlenségét mutatta volna. Ez, ami a végén történt, kicsit erőltetett nekem, de meglátjuk, mit hoznak ki belőle.
Szerintem Nick azért jelentett Fredről a nagyfőnöknek, hogy gyanakvást ébresszen vele szemben a feletteseinel, hátha túléli.

Candy - 2018. 05. 29. 17:13

Nem bánnám,ha az lenne a vége,hogy Serena is lapátolja kint a földet.:)
Lehet elkerülte a figyelmemet,nem tudom,volt-e róla szó?Mi történik a szolgálólányokkal a szülés után,mennek máshová,vagy ott maradnak a ‘gazdájuknál’?

Törpilla - 2018. 05. 29. 19:09

Candy: mennek másik fejeshez gyereket gyártani 😟
Janine is azon pörgött be annó, hogy a még nagyon apró babája mellöl elküldték új házaspárhoz, pedig az előző férj megígérte neki, hogy együtt maradnak…
Nekem nagyon “tetszik” ez az évad és az egész sorozat is. Egy kicsi és egy még kissebb kislány anyukájaként 120%ban bele tudom gondolni magam June és a többi női szereplő szerepébe. Nagyon megérint minden rész, még Serena-t is sajnálom, nála is visszanyalt a fagyi, nem hiszem, hogy ilyen világot álmodott meg magának, főleg úgy, hogy a flashback-ekből látszik milyen erős, céltudatos nő volt.

Candy - 2018. 05. 29. 22:21

Törpilla!Amióta anyuka vagyok,én is mindent más szemmel nézek. Nekem ez a második évad erősebb is,így ezt a sorozatot egyáltalán nem darálom,nehéz nem átérezni a hangulatát,így bőven elég belőle két hetente néznem egy részt.

skirm - 2018. 05. 30. 17:22

Nekem meg pont ez a második évad gyengébb, valahogy kezd átmenni szenvedéspornóba, persze dráma, oké de pl ez a 7. rész is volt 15 perc érdekes történet, a többi meg távolba nézés meg művészi beállás. Az első évad se egy gyors lefolyású dolog volt, de ott legalább megvolt az újdonság varázsa, az “univerzum” bemutatása stb.

Siliana - 2018. 05. 31. 14:47

skirm szerintem fontos dolgok történtek a 7. részben, amit meg lassúnak éreztünk, az amolyan vihar előtti csönd volt most. én speciel szeretem, hogy nem egyenletes az izgalom minden részben

Szekrényláb - 2018. 05. 31. 23:07

Na végre!! Ez a hetedik rész jó volt, és hála Istennek úgy tűnik megszüntetik a gyarmatos szenvedést, és Serena is szimpatikusabb lett. A jelenetei alapján neki is a töke tele lehet ezzel a világgal, biztosan nem így képzelte, ahogyan megvalósult. Arra kíváncsi leszek, hogy kommander felépülése után visszaáll-e minden a régi kerékvágásba, vagy Serena is belép-e az ellenállás közé, mondjuk a parancsnokkal együtt. Az lenne az igazán ütős. Nick felesége viszont tuti kavarni fog..

Caeiro - 2018. 05. 31. 23:49

A temetés anyira hatásvadász volt, hogy az hihetetlen.
A hierarchiát nem teljesen értem. Most akkor a Chusher és Waterford egyenrangúak? Máskülönben hogyan lehetne Waterford parancsára letartóztatni? De közben, Chusher meg az új főszem. Akkor most mi van? Kíváncsi leszek, meddig tart ki a jó viszony a két nő között. Az a buzgóócsing Eden, tuti, hogy bekavar majd June-nak. Talán először csak szorgalomból, majd később féltékenységből.

Ennn - 2018. 06. 01. 01:30

Az a tini liba úgy be fog kavarni mint a fene… viszont szerintem Serena fél pislantással elintézi majd.
Ebben a részben nagyon nyeregben voltak ergo a következőben lesz pofáraesés
Emilly és Janey visszajött…
Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből…

Siliana - 2018. 06. 01. 08:58

Caeiro!

Ugye Pryce ugye meghalt, helyette kinevezték Warrent főszemnek. Lehet hogy nem hierarchiában kell gondolkodni, hanem a hatalmi ágak szétválasztásában. A szemek az igazságszolgáltató hatalom, Cushing pedig a végrehajtó/törvényhozó hatalom. És ha elegendő bizonyíték áll rendelkezésre, hatalmuk van felette ezek szerint.

dexike3 - 2018. 06. 01. 10:01

én másképp értelmeztem a dolgokat, mint Ti (vagy nem ugyanazt néztük ;).
szóval nekem úgy jött le, hogy June a rész első felében sakkban tudta tartani Serenát azzal, hogy ha elmondja az igazat a szőkésről, akkor őt is kinyírják majd az egész házzal együtt. aztán persze June is betojt, hogy mégsem tudja majd félrevezetni Cushing-ot és emiatt örül csak a letartóztatásnak.
plusz az egészhez úgy kellett “lepapírozni visszadátumozva” Seranának meg Nicknek, mintha a parancsnok engedélyt adott volna a feleségének, hogy intézkedhet (de könnyen lehet itt is félreértettem valamit – mert a szolgálólányok nevei is csak most estek le).
érdekes volt Moira ága is, lehet majd Emily gyerekéről és feleségéről is kiderül majd valami, abban a szálban még látok potenciált.

Zoa - 2018. 06. 01. 11:38

Nekem most ez a Moira vonal nem tetszett, kicsit olyan volt mintha valami üresjáratot akartak volna kitölteni, mintha most pattant volna ki az írók fejéből, mert szerintem nem is lesz ennek további folytatása… szóval csak úgy lett a semmiből és ennyi.

Én is úgy láttam, hogy June először tényleg nyeregben volt, de azzal, hogy Serena likvidálta a az új főszemet, June-ak már nincs ‘hatalma’ felette. Viszont az érdekes volt, hogy June-t kérte meg a korrekcióra. Szerintem ők nem lesznek barinők az biztos.

Nick egyértemúen valami nagyon nagy fejes az ellenálásnál. Szerintem ő a vezetője, mindent eltud intézni pillanatok alatt, és a főszem bizalmasa volt.

morri - 2018. 06. 01. 11:38

dexike3: olyat biztosan nem papíroztak le, hogy a commander engedélyt ad Serenának bármire, Serenának ugyanúgy nincs joga ebben a világban cselekedni, mint egyik nőnek sem, még írnia, olvasnia sem szabad. Nick-kel úgy papíroztak, mintha maga a commander adott volna utasítást, talán még a robbantás előtt.

Zoa - 2018. 06. 01. 11:41

És még az jutott eszembe, hogy oké, hogy most visszahozták a gyarmatokról a még termékeny nőket.., de azért annyi sugárzás után vajon nem lettek meddők? vagy milyen gyermeket fognak szülni?? Ez nem lett elég allaposan átgondolva….

Szekrényláb - 2018. 06. 01. 16:02

Ez a sugarzasos téma nekem is eszembe jutott, Emilynek a foga is kiesett, szóval nem kis dózist kaphatott. Amúgy azt nem értettem, hogy egy gazalarc, amit a nénik hordtak a gyarmatokon, az megvédi őket a sugárzástol? :D mert úgy tűnt, az volt az egyetlen védőfelszerelés, amit magukra vettek. Szerintem most elkezdik egymást hentelni a nagyfejesek.

Szekrényláb - 2018. 06. 01. 16:04

A Moira vonal pedig tényleg nagyon felesleges volt. Alapból a Kanadas részek tiszta unalmasak.

Hamupipacs - 2018. 06. 02. 09:24

Azt hiszem most már a Kanadában játszódó részek az egynsúlyhoz kellenek. Létezik egy másik, nem ennyire elborult világ. Igen, volt egy másik világ.

Más a fognál én inkább az egész borzalomra asszociáltam. Kevés és rossz mínőségű táplálék és sugárzás.

bara - 2018. 06. 06. 20:54

Végre valami, ami kibillentette Serenát. Mondjuk amennyit tudtunk eddig a karakterről, az nem éppen alapozta meg az elérzékenyült segíteni akarást, de az afterplay végre mutatott valami hihetőt. Nem volt még ekkora játéktere a karakternek, ideje volt már.

topofthemorning - 2018. 06. 07. 07:55

Már kezdtem nagyon unni az egyes részeket és egyben az egészet is, remélem, hogy azt a sok szálat, amit eddig elindítottak, ügyesen viszik tovább. Csak már túl vagyunk a felén, és ami eddig történt, belefért volna feleennyi időbe.

morri - 2018. 06. 07. 15:09

Látszólag nem sokat haladt előre ez a rész, de szerintem nagyon fontos és nagyon jól felépített epizód. Bízom benne, hogy az első lépéseit láttuk annak, hogy Serena az ellenállás soraiban kössön ki. Az a fejezet, ahogy a Martha a szeme előtt alakul át doktornővé, ütött. Ahogy a commander is. :(
Viszont egyre inkább az az érzésem, hogy Nick nem fogja megérni a következő évadot, hála Edennek.

Harcarabunga - 2018. 06. 07. 19:13

Remek hangulatot tudott átadni ez a rész is, szeretem az ilyet. Mennyire ütős volt már a vége! Persze hogy a gyereknek csak az anyja kellett! Nagyon remélem azt is hogy Serena szálát arra viszik tovább, hogy szövetkezzen Offreddel a rendszer ellen. Offred pedig mintha kezdene szintén megőrülni?
Csak Nicket unom már. Sosem volt valami jó karakter, és nem sokmindent tudnak kezdeni vele egy ideje.

Caeiro - 2018. 06. 08. 00:33

Waterford már így is sokat tett a házasságuk szétbarmolásáért – lásd a szolgálólányokkal való hentergést, de most túlment egy határon. Az, hogy még a szolgálólánnyal is végignézette külön megalázó volt. Mintha nemcsak a “fegyelmezés” lett volna a büntetés oka, volt abban egy jó adagnyi féltékenység is. Azt, hogy Serena valaha is ellenálló lesz, nem hinném, ahhoz akkora pálfordulásra lenne szükség, amit jelenleg nem nézek ki a karakterből.

Ennn - 2018. 06. 08. 04:24

Ha létezne olyan díj, hogy: a legvisszataszítóbb és amúgy sugárba hányok a gusztustalan képmutatásától hát azt a commander tuti bezsebelné a következő 10 évre. Én még Cersei Lenistert sem utáltam ennyire. Mert ő legalább tudja és elismeri magáról, hogy egy ***i! Folyamatosan leállítom a sorozatot és *********zok! Az a ***i hátbaveregeti a haverját, amikor misásolt a szolgálólánnyal, a szolgálólányt halálra ítéli, a feleségét megveri amikor megment egy babát, de persze ő meg bordélyházba viszi meg éjszakánként besurran a szolgálólánya szobájába!

A Nick kis csaja meg… szerintem kavarni fog, de különben én annyira de annyira szeretném, ha váratlanul mégis inkább nekik segítene.
Ja és csak én gondolom úgy, hogy plátóian odavan a commanderért?

Charlotte pedig… egyértelmű már az első évad óta, hogy a nem igazi anyukája nem igazán jó anyuka. Hideg, és inkább idegesíti a gyerek mintsem szeretettel töltené el.
Érdekes különben, hogy az eddig megmutatott terméketlen feleségek közül egy sem volt az a mély anyai szeretetre képes anyuka alkat. Serena aki lehet képes lenne rá de szerintem ő nem alapból terméketlen, hanem nem lehet gyereke a merénylet miatt… vagy ezt csak bemesélem magamnak mert utálom a feleségeket amiért elfogadták a helyzetet és örülnek a saját “szerencséjüknek” és ott ahol lehet lábbal tiporják a többi nőt?

dexike3 - 2018. 06. 08. 05:42

azért ez a rész övön aluli volt. soha nem szoktam a stáblistát nézni, de most csak ment és ment tovább. minden karakter mutatott magából valami pozitívat, hogy aztán Fred parancsnok mindenkit visszarángasson a valóságba.

Candy - 2018. 06. 08. 17:31

Nagyon megható volt a babás jelenet a végén.szeretet,és anyahiánya volt a kicsinek.:(( lehet, hogy mrs.Putnam Münchausen-szindrómás..?:O

fibo - 2018. 06. 08. 22:15

Amúgy nem is biztos, hogy Serena terméketlen… A commanderről tudjuk biztosan, hogy az, lehet Serenának is csak egy férfi kellene.

Szekrényláb - 2018. 06. 08. 23:29

Serena kezd raebredni, hogy amiért elvileg harcolt, az szornyszulottkent valósult meg, és őt is felzabalja, ha nem tesz ellene. Simán kinezem azt is a karakterből, hogy az ellenállás élére áll, de azt is, hogy teljesen bekattan és még ridegebb lesz, mint volt. June vagy ki akarja nyirni Waterfordot, és azért nyalizott neki a végén, vagy számít arra, hogy Serena esetleg bekattan, és kell neki egy szövetséges. Nick felesége kavarni fog, az száz. A kérdés már csak az, hogy kinél..Waterfordra tippelek, bár az is esélyes, hogy előbb June-hoz fordul, mint általában. Ő pedig leadja a drótot Nicknek. Attól függ, mennyire szeretik a forgatókönyvírók Nicket.

Caeiro - 2018. 06. 09. 10:21

A forgatókönyvíróknak azért nem lehet könnyű. A végtelenségig nem lehet húzni June terhességét, és bár tudjuk, hogy egy ideig még maradhat a szülőanya a gyerekkel, de nem a végtelenségig. Offred “köztulajdon” , nem maradhat ott semmilyen kifogással, mennie kell tovább, szülni a parancsnokoknak.

Lehet választani azt a megoldást, hogy pl. June szül az évad végén és a kövi évad a gyerek körül forog -Nick majd megpróbálja megszöktetni June-t + a gyereket és feláldozza magát eközben. Esetleg kirobbantanak egy polgárháborút és ideiglenesen felfüggesztik a szolgálólányos projektet, ezért June maradhatna Waterfordéknál. Vagy választhatják azt, hogy Offredet elszakítják a gyerekétől, új környezetbe helyezik (nyomor a köbön) és majd a szerencsétlen megpróbálja magát visszalavírozni Waterfordékhoz. Kíváncsi vagyok mit választanak, vagy elő tudnak -e állni valami teljesen újjal.

dexike3 - 2018. 06. 09. 16:08

@Caerio:
pontosan az várható nyomorpornó x évadon keresztül :(

Ennn - 2018. 06. 10. 00:11

Yvonne Strahovski babát vár! Hát ez milyen már :D !

_Peter - 2018. 06. 10. 09:35

“most visszahozták a gyarmatokról a még termékeny nőket.., de azért annyi sugárzás után vajon nem lettek meddők?”

Szerintem úgy van mint Fred esetében, nemcsak a nők meddők sok férfi lő vaktöltényt, persze a nőket hibáztatják és perverzként megceremóniázzák a szolgálólányokat, sokan tudják nem lesz gyerek csak ráfogják a nő miatt van mert bűnös Isten szemében. Beteg az egész :D

Serenát úgy megnézném átáll és amazonként lerombolja a rendszert, amit épített.

Saaruby - 2018. 06. 13. 17:52

Mindenidős terhesként daráltam le a részeket az utóbbi napokban (mert mindenidős terhesként úgyis eléggé ráérek…). Az már korábban is megállapításra került, hogy, aki épp babát vár, vagy gyereke van, azt még jobban megviseli ez a sorozat, én sem vagyok vele másként, közben meg abbahagyni sem tudom…
Alapevetően kontraproduktívnak tartom a szolgálólányos rendszert, amennyiben a cél az, hogy több gyerek szülessen. Csak a saját példámból kiindulva tudom mondani, hogy még a munkahelyi stressz sem volt túl jó hatással a terhességemre, akkor egy ilyen diktatórikus, bármikor bárkit megkínozhatunk, megcsonkíthatunk vagy megölhetünk légkör és a tény, hogy a babádat el fogják venni tőled valószínűleg még inkább nem. Persze el kell fogadni, hogy ez egy sajátos valóság, de a valóságban úgy gondolom, hogy inkább az az irány lenne megvalósítható, amit Moira történetén keresztül is bemutattak, 250 ezer dollár igen motiváló volt neki, hogy gyereket szüljön. Akár a pénz, akár más juttatások szerintem sokkal előbb rávennének egy nőt a béranyaságra, mint ez a diktatúra, amiben sokan inkább meghalnak, mint hogy a részesükké váljanak.
Az aktuális eseményekhez visszatérve, a Commander remélem valami csúnya halált hal a közeljövőben… Amikor a s*ggét menti meg az asszony, akkor persze jól jön neki, hogy tud írni meg olvasni az asszony.
Nekem nagyon tetszett, ahogy a végére mindenki összefogott, hogy megmentsék a babát. A nem vérszerinti szülei, Serena, Jeanine, még Aunt Lydia is megejtett pár könnycseppet. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit fognak kezdeni megint Jeanine-nal. A gyereknek elég nyilvánvalóan kell az anyja, de a rendszer még mindig nem változott.
Remélem Serena most már felébred a bódulatából és elindul valamerre, az lenne csak igazán karakterfejlődés, ha a rendszer kiagyalójából eljutna a megdöntőjéig.
Elég sok disztópikus irodalmon vagyok már túl, valahogy mindig reménykedem, hogy nem érnek rossz véget, ennél is ki tudnék egyezni egy olyan befejezéssel, amiben egy esetleges összeomlás utáni talpra állást mutatnának be,az agymosottak újraeszmélésétől kezdve a sokat szenvedettek visszatéréséig egy viszonylag normálisabb életbe.

Néma Harcsa - 2018. 06. 13. 21:50

Yvonne Strahovski kitűnik (a szerep is hálás), illetve vannak erős jelenetsorok, amelyek távol tartanak a kaszától, viszont néha tényleg elképesztően gejl lett ez a sorozat (a tematikájával nincs bajom). Az S01 is zavaróan nyálas volt néha, sajnos emelték a szintet.

_Peter - 2018. 06. 13. 22:10

Saaruby – 2018. 06. 13. 17:52

Yvonne Strahovski gyereket vár ilyen szerep közben, mit érezhet ő ezrek írnak neki “Blessed be the fruit” :)

Vallási fanatikusoknak hiába magyarázod kontraproduktív így.

Nekem is tetszene Serena átállna, egyelőre inkább úgy érezni csak azt bánja a rendszer megalkotásakor magát nem a főnökök közé sorolta. Valószínűleg még zavart és nem fogta fel teljesen milyen szörnyet teremtett, különben kapott volna a Hawaii ajánlaton rögtön.

Milyen oltást kaptak Kanadában. :)
A Commandernek a fickó odanyögi a férjével járt Amerikában régen. Serenának írott szöveg helyett rajzokkal mutatták mi lesz a program. A liftnél is megalázták. És a bárban a fickó megjegyezte, hogy már elárulta a hazáját. (USA)

Nem emlékszem a gazdaságot magyarázták-e korábban, tíz méterenként ácsorognak a gépfegyveresek az nem túl sok GDP-t termel, miből működik Gilead? És ha van fizetésük, szabadidejük mit csinálnak, vannak még baseball meccsek?

A lassúságot még mindig nem szeretem, hány résznek volt már úgy vége June bambul és narrálja magát mégse hagyja magát? Legyen már valami! Azt hittem a robbantás után felgyorsulnak az események. A hotelnél végig azt vártam mikor lesz merénylet, egy tüntető lelövi őket. Legalább a szülésre utaltak már közel az ideje, ez rövidebb terhesség mint Maggie a Walking Deadben. :D

Szekrényláb - 2018. 06. 14. 11:59

Azon már én is gondolkodtam amúgy, hogy miből tartja fent magát a rendszer? Vannak farmerek, akik termelnek, vagy gyárak? Vagy szolgálólány exportból akarnak fennmaradni? Van egyetem például, ahol “szakembereket” képeznek? Vagy elég egy-egy nőgyógyász aztán kész? Az emberek kapnak fizetést? És ha igen, miből? Eddig csak annyit láttunk, hogy van pár cseléd (azoknak gondolom nincs fizuja), szolgálók (gondolom ezeknek sincs), a kiképző nyanyák (sztem ezeknek sincs), a feleségek – ezeknek sincs, és egy csomó fegyveres, meg néhány ilyen kiszállító, és pár nagyfejes.

Siliana - 2018. 06. 14. 14:50

A gzadaságot (mármint az emberi erőforrás ellenértékét) illetően lehet hogy egyszerűen csak annyi, hogy van hol laknod, van mit enned, tedd, amit mondunk, különben a hídon lógva végzed. Ha elég engedelmes vagy, előbbre juthatsz ami azt jelenti, hogy havi egyszer benézhetsz a bordélyba és több kaja jut…

secret - 2018. 06. 14. 15:36

haha. én is azért jöttem ide, mert azonnal kizökkenek, amint előkerül a politika és a gazdasági helyzet.

gileádnak a 1950-es magyarországi állapotokat kellene tükröznie. (a boltokban a jegyrendszer pl ok)

kanadának lehet, hogy jobb lenne a helyzete. de gondolom ott még kevesebb gyerek születik, mondjuk a munkaerőpiacon talán még nem érződik, hiszen kb 2-3 éves lehet gileád?

és akkor politikai oldalról, óriási vicc, hogy menetközben odasúgjuk a nő fülébe, hogy hogy tudsz tükörbe nézni, meg direkt provokálják a kanadai növényházban? ettől még a veep is autentikusabb

Babesz - 2018. 06. 14. 16:31

Ez az évad eddig nem a lehjobb, legalábbis számomra. Most gyorsan rákerestem, mert azt hittem ez is 10 réstes lesz, de megnyugtató hogy még van 4 rész és talán történik majd valami végre és nem csak azt nézzük folyamatosan mennyire rossz a nőknek ebben a világban. Most így a 2. évad végére már kezd sok lenni, szeretnék valami történést is látni.
Yvonne Strahovskit imádom, egy élmény nézni, nem gondoltam hogy ilyen jó színésznő. Előbb-utóbb tuti megjön az esze a karakterének, csak kár hogy valószínűleg ez még nem most lesz.
June egyre jobban idegesít, valahogy már nem tudok együttérezni vele, ez lehet az én hibám :D Aranyos hogy kb. kétrészenként nagyon harcosan benyögi a gyereknek hogy nem foglak itthagyni, namostaztánmajd… és aztán persze semmi nem történik. A férjét is rühellem, milyen férfi az ilyen akinek a gyerekét meg a feleségét fogvatartják, ő meg egy másik országban lógatja a lábát és várja hogy valami történjen.. Jó tudom hogy nem élné túl ha visszamenne, de nagyot nőne a szememben :D Szóval vannak gondjaim a történettel, de remélem az utolsó részekre beindul végre valami és nemcsak a szenvedés marad.

Siliana - 2018. 06. 14. 17:17

Babesz, Dexterben láttad játszani? az se volt semmi sztem:)

Caeiro - 2018. 06. 14. 22:43

June most akarna egy szökést kivitelezni? Hát az elég bajos lesz, hogy a sarki boltig való sétában is kifárad. Aztán meg ki tudna segíteni? Nick egyedül erre képtelen, plusz ha beindul a szülés, akkor meg esélytelen. Az azért nem semmi terv volt, ahogy Lydia nénit megpróbálta felhasználni.

Szekrényláb - 2018. 06. 14. 22:49

Remélem az utolsó 4 rész már pörgős lesz. Ez sem volt rossz, Serena kapta az ívet elég rendesen. De még mindig nem lehet eldönteni, hogy teljesen bekattan a karaktere, vagy jó útra tér. A gyufát elégette, lehet az egy szimbolikus üzenet, hogy Gileádnak adja az életét. Úgy tűnik a gyermekszületési válság megoldódhat, akkor viszont Gileád alapjaiban dől meg, hiszen a meddőségre épül. Waterford szerintem egyre inkább megkeseredik majd a kudarc után, és gonoszabb lesz, mint eddig. Nick nem hiszem, hogy meghal, talán nagyobb teret kap most az ellenállás végett. June kissé uncsi lett, de remélhetőleg az ő karaktere is felpörög. A következő rész szerintem a szüléssel fog nyitni.

Szekrényláb - 2018. 06. 14. 22:54

A Waterford által emlegetett turizmust, mint gazdasági húzóágazatot kissé nehezen tudom elképzelni :D Gileádba hülye lenne bárki is utazni, egy Gileádi mellé meg legalább 10 fegyveres kell, nehogy megszökjön :D

Ennn - 2018. 06. 15. 02:28

Szerintem Gileád abból él, hogy a szerencsés kiválasztottak élhetnek – ki milyen szerepkörben – a többiek meg gyakorlatilag rabszolgák a gyarmatokon.
Rengeteg van belőlük, nem nagyon kell költeni rájuk… “tökéletes”.

Gyerek téma…

Az első évadban Emily azt mondta, hogy igaz ő nemi áruló, de neki a többi nővel ellentétben azért még vannak petesejtjei… ezzel szemben a usa kormány faszi, meg kijelenti, hogy, nem mert a férfiak is azok és Serena elkezd reménykedni… de ha egy nőnek nincs petesejtje akkor tökmindegy, hogy a férj termékeny vagy terméketlen. Mert nincs ott semmi, ami megtermékenyülhetne, nem?

dexike3 - 2018. 06. 15. 06:20

huhh ez a rész nem tudom, lehet fan service volt. találkozik az erőszaktevő, a korábbi áldozat és persze a férj. azért June reakciója se volt semmi, nem beszélve Nick-ről, amikor elmondta a kanadai “élményeket”. ez a “keresztanyaság” is elég szívbemarkoló. az évadban tuti látjuk a babát is, akinek még talán neve sincs (?). nem csodálkoznék, ha tényleg háború lenne Kanada és Gileád között, ahogy belengették valamelyik részben, ezzel megszüntetve a szökés lehetőségét északra…

Szekrényláb - 2018. 06. 15. 11:59

A közzétett levelekből amúgy lehet még probléma. Nick felesége tuti megkérdezi majd, hogy sikerült az út. Meghallhatja esetleg, hogy rosszul, mert nyilvánosságra kerültek levelek. Arról eszébe juthatnak Nick levelei. Kérdés, mennyire tud olvasni a kiscsaj. Bár általános iskolába még talán járt a régi rendszerben.

Szekrényláb - 2018. 06. 15. 12:03

Illetve azt is megmutathatnák már egyszer, hogy Gileád mekkora. Most elhangzott, hogy Kalifornia is oda tartozik. Viszont a régi USA nem minden állama lehet Gileád része, mert ahogy Serena meg a “hawaii” úriember beszélgettek, a maradék felett mindig más kerül hatalomra. A gyarmatok vajon hol helyezkedhetnek el, és mekkorák lehetnek? Úgy tippelem, valahol a középső, délebbre fekvő államok tartozhatnak oda. Kansas és társai.

Zoa - 2018. 06. 15. 22:52

Elég nagy logikai bukfencnek tartom azt, hogy Nick nem keveredett gyanúba. Hárman voltak Kanadában. Senki más nem vihette ki Gileádból a leveleket, csakis Nick. Waterfordékban fel sem merűl, hogy hogyan juthattak ki a levelek??? Vagy hogy ki lehet az áruló? Serena pedig? Azok után amiket átélt, azok után ahogy minden egyes részben a képünkbe toljék,, hogy bizony nagyon is szenved ettől az általa is létrehozott világtól…, nos ezek után nem él a lehetőséggel, hogy kiszakadjon belőle? Jaj, mert annyira szereti a “kedves” férjét? Hagyjuk már! Ez ugyanannyira szörreális reakció, mint az, hogy a gileádi emberek zokszó nélkül túrik sorsukat, azok után, hogy egy liberális társadlomban szocializálódtak. Ilyen nincs! engem ez zavar nagyon.

Szekrényláb - 2018. 06. 16. 11:32

Biztos lesz probléma a levelekből, de gondolom azt a következő részre tartogatják :D Serena erős személyiség, nyilvánvalóan már rájött arra, hogy Gilead nem egészen az lett, amit elképzelt, ugyanakkor gyáva árulóként sem akar viselkedni azzal, ha lelép. Illetve valamennyire hinnie kell még benne, a flashback részeknél nagyon látszott, milyen fanatikus felszólalásai vannak, biztos nem fogja egyik napról a másikra elengedni. Azért az évad végére remélem megtörik.

fibo - 2018. 06. 18. 14:51

_Peter – 2018. 06. 13. 22:10

A liftnél Serena Emily feleségével és lányával találkozott, nem?

Amúgy én attól félek, hogy Nicket az évad végére kicsinálják, biztos vagyok abban, hogy Waterfordék tisztában vannak azzal, hogy mind June szökésében, mind a levelek kijuttatásában benne van a keze, csak egyelőre ők sem akarják ezt nyilvánosságra hozni.

Ennn - 2018. 06. 20. 15:40

@fibo:
Emilynek fia van és a felesége meg egy eléggé ismert színésznő a sorozatban, akit tuti nem mutattak kb a második rész óta.
És amit Nickről mondtál az szerintem is úgy van. Kizárt, hogy senki ne tudjon róla.

Zoa - 2018. 06. 21. 19:27

Huh, ez most nagyon ütős volt!!!
Ebből mi lesz? Elképzelni sem tudom…
Lehet közel van a kanadai határhoz? De nem em vághat neki, szerintem már a szülés is megindult ennyi traumától- Mi lesz Nickkel? Juj alig bírom kivárni a következő részt..

mercury - 2018. 06. 21. 20:41

Mi rész volt ez te jó ég?! Volt pár be nem kalkulált WTF pillanat. Igazi érzelmi hullámvasút.
Serenaval aki eddig elkezdett szimpatizálni kicsit átértékeli a rész után a dolgokat. Ezek után árnyalhatják bárhogy nekem a karaktert.

Kádi - 2018. 06. 21. 22:18

@Zoa: több ezren dezertáltak Gileadból, bárki kivihette a leveleket, ez szerintem még nem annyira bizonyító erejű (az időzítéssel együtt sem).

Zoa - 2018. 06. 21. 22:35

@Kádi: akkor már rég nyilvánosságra kerültek volna, legalábbis az életszerűbb volna nekem. Viszont ez a szál most megint el lett vágva…

Még van 3 rész. Most vagy nagyon felgyorsulnak az események, vagy marad a nyűglődés. Remélem utóbbi, és most már tényleg történik valami.

Babesz - 2018. 06. 21. 23:50

Siliana
A Dexterben nem láttam, addigra sajnos elkaszáltam a sorozatot :D

Hmm lehet ebből a Handmaidből is kasza lesz, kezd nagyon idegesíteni June karaktere, ami elég nagy baj, mert ugye ő a főszereplő. Jó mondjuk ennél az erőszakolós jelenetnél nagyon sajnáltam szerencsétlent. Viszont a lányával közös jelenetben totál nem sajnáltam, csak szegény gyereket. Sír, mondja hogy próbált mindent megtenni azért, hogy megtalálhassa, szintúgy apuka is.. közben meg simán lelépett volna az országból és apukával kéz a kézben várták volna hogy valaki tegyen valamit. A nagy szavak azok mindig előjönnek, a nagy ígéretek, aztán meg vár hogy valaki megmentse. Értem én, hogy rossz a rendszer, hogy veszélyes bármit is tenni, de akkor ne fogadkozzon, hogy huu így meg úgy majd megvédelek, mikor mást sem csinál csak vár hogy majd jön egy őrangyal. Na mindegy, bízom benne, hogy az évad végére kicsit összeszedi magát, bár lehet az én elvárásaim túl irreálisak. Az írók eldönthetnék végre milyen karaktert is szánnak neki, mert ez a kamerába harciasan ígérgető aztán pedig semmit nem csináló nő nekem valahogy nem áll össze. Mondjuk valószínűleg velem van a baj, de bízom benne, hogy az évad végére elégedett leszek :)

Ennn - 2018. 06. 22. 03:16

– Az elején az Emliys szertartás szörnyű volt, kivéve a szívrohamot. Akkor belém hasított, hogy: IGEN! Van Isten!
– Már az első évadban is néztem, hogy mekkora szánalom ez a születési ceremónia! Yvonne Strahovski feje az ágyon fekve olyan volt mint amilyen az enyém lehetett amikor elsőben hupikék törpikék játéknál szünetben végre egyszer én lehettem Törpilla erre becsöngetnek…
És te jó ég mekkorát röhögtem! Aztán persze bosszút állt. Akkor meg belém hasított, hogy nincs Isten.
– A kiscsaj és az nőverő őr kapcsolattal totál az az érzésem, hogy ezt nagyon nem kéne… közben meg a csajszi csak a legmagányosabb szereplő.
A vége a résznek jó nagy WTF… na most mi a lesz? Kik voltak? Tudták, hogy a parancsnokhoz tartozik? Ha igen akkor ez hatalomátvétel, vagy lázadás a hatalom ellen?
A fenének kellett ennyire korán megnéznem a részt…

dexike3 - 2018. 06. 22. 05:38

OFF: el nem tudom képzelni, hogy lehet ezt az érzelmi hullámvasutat darálva nézni. oké a történések “vánszorgás” segíti ezt, de én tuti kiégnék tőle, hogy ennyi “nyomorpornót” egyszerre lenyeljek.
Nick-re én is kíváncsi vagyok, én a feleségét vagy Cushing parancsnokot sejtem a történtek hátterében.

mercury - 2018. 06. 22. 08:47

@dexike3: én az elsô évadot daráltam. Habár sokszor felcseszte az agyam néztem tovább, mert kíváncsi voltam. Két ismerôsöm pedig ezt az évadot is bevárja darára. Kíváncsi leszek a reakciókra.

bibiana - 2018. 06. 22. 09:44

@Scared – 2018. 05. 09. 20:23
Logikátlanság? És abban szerinted mi a logika, hogy emberek egy kis csoportja táborba zárja, elgázosítja és elégeti emberek egy óriási csoportját???
Mi a logika a szadizmusban?
Fingod nincs a világról. Ez megtörténhet nálunk is, és meg is fog.

Caeiro - 2018. 06. 22. 13:16

June-nak az ölébe pottyan egy szökési lehetőség…na várjunk, ez így tutira nem fog összejönni, segítség, kaja, ruha, útbaigazítás nélkül, plusz mindenórásan. Waterfordéknak is záros határidőn belül hiányozni fog a szolgálólányuk. Megint egy hajtóvadászatot fogunk nézni? Érdekes keretet adna a sorinak, az biztos.

A megerőszakolós résznél ledöbbentem, nem hittem volna, hogy erre is képes Serena. Valami k*va nagy gond van a fejében, ha nem képes két hetet várni a születendő gyerekre. Waterford szerintem csak simán kihasználta az adandó lehetőséget, ő már a múltkor is meg akarta dugni Offredet. Nick lehetett volna egy kicsit diszkrétebb, amikor June-t taperolta, kíváncsi voltam a feleségecskéjének mikor esik le a tantusz – de hát még annyira gyerek a lelkem…mondjuk a szarkavaráshoz meg épp elég idős.

Wefkaab - 2018. 06. 22. 13:48

Sziasztok!
Az első évad felénél járok.
Tetszik a sztori, de nekem is sok a szenvedés-pornó.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így folytatódik tovább a második évadig is, vagy lesz valami megoldás/elégtétel is benne?
Mert ha továbbra is arról szól , hogy mekkora szívás az élet ebben az utópiában és csak a szörnyűséget ontják továbbra is 1,5 évadon át mindenféle pozitiv kilátás nélkül akkor részemről kaszálnám a sorozatot..
Köszi előre is!

winnie - 2018. 06. 22. 15:03

majd kiderül pár év múlva. (egyébként persze, lesz fény az alagút végén, mint ahogy vissza is fogják húzni a főhőst a sárba, de szép fokozatosan, ahogy kitárul a világ, lesz megoldás/elégtétel is valamilyen szinten. de itt sok évre kell tervezni.)

Candy - 2018. 06. 22. 17:12

off
Babesz “A Dexterben nem láttam, addigra sajnos elkaszáltam a sorozatot” ááá hiba volt,igaz hogy a finálé nem lett a legjobb,de az a sorozat nem érdemel kaszát!:)

Babesz - 2018. 06. 22. 21:47

Candy
Elhiszem, szerettem a Dextert :) Az az a sorozat az amit nem tudatosan hagytam abba, csak a 6. évad környékén valamiért abbamaradt, mert mindig voltak olyan sorozatok amik épp jobban érdekeltek, idő meg kevés. Majd 20 év múlva ha sok időm lesz akkor ledarálom az elmaradtakat :D

Wefkaab
Igen, ez továbbra is szenvedéspornó :) Elégtétel/megoldás az nem sok van még, de nem is két évadra terveznek, szóval arra még várni kell. Azért még ne add fel, nagyon jók a színészek, én is miattuk tartok ki. Az első évad egyébként is nagyon jó. Van egy rész ami a férjéről szól, annak 3x kezdtem neki, mert olyan halálunalmas és mivel mindig éjszaka nézek sorozatokat ezért elég hamar bealudtam rajta de azt kivéve tényleg nagyon érdemes végignézni az első évadot. A helyedben én elkezdeném a 2. évadot is aztán majd ott döntsd el elég-e ebből a sok szenvedésből :)

Szekrényláb - 2018. 06. 22. 22:35

Eden valószínűleg meg fog halni a következő részek valamelyikében, házasságtörés vádjával. Nick szerintem túléli, a legnépszerűbb (és legnormálisabb) szereplő a sorozatban, nem hinném hogy likvidálnák a forgatókönyvírók. Ha meghal, lehet én is kaszálom a sorozatot :D June gyereke halva fog születni, arra tippelek. Egyébként nagyon unom a karakterét, és a színésznő játékát is, mesterkélt, mindig ugyanaz a fej visszatartott levegővel miközben forgatja a szemeit… Annyira idegesítőőőőőő. Serenát utálom. Nagyon remélem ő kínok között fog meghalni a végén, és várok már egy Lydia nénis flashback részt.

Aleysa - 2018. 06. 23. 17:53

Eluntam az életem az utolsó rész alatt, borzasztó vontatott volt.hasonlóan lassú részeknél néha totál leköt, néha meg alig bírom nézni.
Írta valaki feljebb, hogy milyen gáz, hogy June hazudott a lányának. Szerintem nem tehetett mást, az egy pokoli nehéz helyzet volt. Mit kellett volna mondania? Hogy anyádat hülyére kínozták már meg erőszakolták, hogy be van zárva? Én ezt hitelesnek éreztem.
June engem is sokszor bosszant, nem nagyon tudom hogy mire fogadkozik annyira. Egyetlen ütőkártyája van, hogy terhes. Ha annak vége, megint jön a szopóág, kíváncsi leszek Lydia néni kezelésbe veszi-e. Bár ha másik körzetbe kerül, akkor mások fogják körülvenni.
Serena egyszerűen berágott, mert megalázta a kamu riasztással, bolondot csinált belőle.Mondjuk a szertartás önmagában nevetséges. Értem én h szimbolikus, de Serenán az látszott hogy végre vele foglalkoznak, ő van a középpontban, ezért is volt annyira kínos a vaklárma. A szex meg beindítja a szülést, parancsnok amúgy is el akarta kapni, kapóra jött. Nem hiszem h ez plusz kockázatot jelent a szülés szempontjából, viszont jól megkínozhatta June-t.
Emily kinéz a következő merénylet elkövetőjének.

Ennn - 2018. 06. 23. 19:16

“Emily kinéz a következő merénylet elkövetőjének”
De hát egy merénylettel kezdte a részt, nem?
Amúgy szerintem ő valami űberbrutál dolgot fog kitalálni, amitől minimum le fog esni a commanderek fütyülője… És én olyan élvezettel fogom végignézni mint a Stark lányok elégtételét. <3 (velem különben minden rendben, esküszöm békés ember vagyok)

Babesz - 2018. 06. 24. 09:43

Aleysa
“Írta valaki feljebb, hogy milyen gáz, hogy June hazudott a lányának. Szerintem nem tehetett mást, az egy pokoli nehéz helyzet volt. Mit kellett volna mondania?”

Jó kérdés, de számomra így hiteltelenné válik June karaktere. Ígérgetni a gyereknek, aki el is hiszi hogy majd jönnek a szülei és megmentik, miközben anyuka simán lelépett volna nélküle. Szerintem June-t én azóta nem kedvelem mióta majdnem meglépett. Oké rohadtul nem jó a helyzete, de akkor is, nem lépek le sehonnan akármilyen rossz, minthogy a gyerekemet ott hagyjam egyedül egy ilyen rendszerben. Ezekután mondhatja mennyire szereti a lányát, engem nem hat meg. Remélem ezekután tényleg tesz majd valamit azért, hogy a gyereket is kimentse magával és nemcsak azért született meg ez a jelenet, hogy szegény June-t mégjobban sajnáljuk csak azért mert még a lánya is haragszik rá. Rossz a rendszer, a nők számára szenvedés, bemutatták már nagyon sokszor, megértettük, szóval mostmár induljanak el a történések :)

Törpilla - 2018. 06. 24. 14:13

Azon kívül, hogy June és a lánya jelenetét végigbőgtem, nem tudom mit tehetett volna. A gyerek érdekeit nézve, megkérte fogadjon szót, éljen az új szüleivel “boldogan”. Szerintem, ahhoz, hogy ezeket kimondja tisztában kellett azzal lennue, hogy jó eséllyel sosem találkozhatnak újra. Egyedül sem tudna megszökni, most terhesen főleg nem. A lányát nem is tudja pontosan hol tartják fogva, szóval hozzá eljutni sem tudna, nem hogy még megszöktetni. Szörnyű belegondolni a helyzetébe, de szerintem a kislánnyal együtt való megmenekülésre eddig nem volt esélye, és talán ezután sem lesz. Ha megpróbálná max levágnák kezét, lábát. Végülis a gyerekszüléshez egyik sem kell :S Amikor a parancsnok mondta, hogy 3 óra múlva jöjjenek vissza, akkor kellett volna Canada felé venni az irányt egy kövér gázzal. Ekkora esélyük, hogy együtt elmeneküljenek talán sosem lesz. (Google map szerint Boston a canadai határtól 4-5 órára van autóval) A levelek kiszivárgása szuper, de úgy tűnt a világ nem tudja ponzosan mu folyik Gileádban, pedig vannak szökevények. Juna ha átjutna, kiállhatna az emberek elé, Nick lehetne a tanu minden szavára.
Tűkön ülök, izgulok mi lesz, nem érdekel a lassúság, hogy June állandóan grimaszol meg a kamerába bámul. A parancsnokot és az egész slepjét kiherélném és megetetném velük (ébren, érzéstelenítés nélkül), Serénát már majdnem megkedveltem, kicsit szántam, de már csak rühelleni! Ez a sorozat olyan széles skálán hozza ki belőlem az érzelmeket, mint még soha egy film/sorozat/könyv sem.

Siliana - 2018. 06. 28. 09:53

Hu basszus… Sokan nem fogják szeretni az új részt különböző okokból. én most kicsit könnyezem és nem akarom látni, mi jön ezután :(

Sourrida - 2018. 06. 28. 14:44

A 11. rész nem szenvedéspornó volt, hanem nyáltenger. Elpocsékolt 45 perc, 95%-ban premier plánban June arcával.

S02E11 SPOILER

Az volt az egyetlen pozitívum, hogy nem lőtte le a farkast. Viszont Waterfordékat lepuffanthatta volna. Így felesleges volt percekig mutatni, ahogy izzadva azon tököl, hogy lelője-e őket, főleg azért, mert szinte biztosra lehetett tudni, hogy nem fogja.

@Flóra: Azért említhetted volna, hogy melyik rész spoilere…

winnie - 2018. 06. 28. 14:59

alapból nem kell említeni, hogy melyik spoiler, hiszen feltételezzük, hogy mindig az aktuális. sőt, félrevezető is lehet a SPOILER tag, mert arra utalhat, hogy még le nem adott részről van szó, így nem érdemes használni, hiszen abban bízunk, hogy olyan nem olvassa a kommenteket, aki nincs szinten.

MadAve - 2018. 06. 28. 15:17

s02 e11

Na ez az első rész, ami nem tetszett az egész sorozatból, túlságosan is naturalistára sikerült ez a szülés, jó hogy nem a szülőcsatornába vezették a kamerát.

A felvezetés, a vívódás, hogyan kéne megszökni vagy mégsem, azzal még tudtam azonosulni teljesen, hiszen June körülményei nem mondhatók ideálisnak egy meneküléshez.

De legalább nemcsak pöttyös kórházi hálóingbe öltöztetett kismamák fájdalomtól eltorzult arcát néztük, amint az apuka kézen fogva egyszerre liheg vele, és az anya már nem tudom hányadik filmben küldi el szülés közben az apát a pokolba – megjegyzem ezt itt se hagyták ki, csak megtoldották a naturalista verzióval.

Végülis értem a koncepciót, a szabad szülésnek meg van az ára, és ezt a küzdelmet a szülés folyamatában is ábrázolni kellett. De akkor sem tetszett. Biztos meg lehetett volna oldani másképp.

Zoa - 2018. 06. 28. 21:06

Na ez volt az a rész ami után azt mondom, hogy elegem van ebből a sorozatból. (persze megfogom nézni végig, de akkor is).
Az agyamra megy, hogy nem tudott most sem megszökni, hogy hosszú percekig mutatják ahogy kimegy a garázsba, bemegy a házba, vissza a garázsba, megint a házba…, közben megjönnek a parancsnokék, aztán elmennek, aztén nem nyílik a garázsajtó.., aztán elfolyik a magzatvíz.., aztán meg kilő az égre, hogy jöjjenek érte. És akkor most megint mi lesz? Visszaviszik, szenvedés, most már két gyereket kell összeszednie a következő szökési kisérlethez???
Meg abból is elegem van, hogy egy csomó olyan dolog történt a soriban, amik izgalmasak voltak, indítottak egy fonalat.., aztán annyi, sose többet szó sem volt róla, semmi következmény. Ott volt pl. a robbantás., ott voltak a kiszivárogtatott levelek és még sorolhatnám. Legalább indult volna el egy szál, de minden csak megtörténik, az embe várja a folytatést, a következményeket, aztán sose t9bbet szóba sem kerül.
És annyira elnyújtanak minden jelenetet, hogy most pl. konkrétan majdnem eret végtam magamon.
Elnézést, de muszáj volt kiadnom a dühömet. És úgysem bírom ki, hogy most mér ne nézzem végig.

Babesz - 2018. 06. 28. 22:39

A mostani rész legjobb jelenete Waterfordék vitája volt számomra. Elhittem Serenának a kétségbeesését és azt is, hogy az egyedüli örömforrást már csak a gyerekben látja. Nem adnám neki oda, szenvedjen ha képes egy ilyen rendszert támogatni, hátha akkor észhez térne. Mondjuk lányuk lett, szóval hátha átértékeli majd magában a dolgokat és tesz majd azért, hogy a lányának boldogabb élete lehessen felnőtt nőként, mint neki.
Olyan érzésem volt végig, hogy azt mondhatták az írók vigyük el June-t egy házba, hogy sokkal katarktikusabb lehessen a szülése azáltal, hogy egyedül kell megoldania az egészet és aztán persze jöjjenek érte, mert nem szökhet még el innen. Azt azért megkönnyeztem mikor a baba előtűnt, de magától a szüléstől megkímélhettek volna. Elisabeth Moss-t imádom, szerintem kevés színésznő élte magát bele ennyire szülésbe, de elég volt 1x átélnem a valóságban, nem akarom mások szülési szenvedéseit nézni :D A farkasos jelenetek számomra tökbénák voltak, ahogy az is, hogy mindenórásan úgy pattog June mintha mégcsak 2 hónapos terhes lenne, aztán persze estére megszül. Felfogtam elsőre és szerintem sokan mások is, hogy azért ment ki a levegőbe lőni, hogy érte jöjjenek, de azért biztos ami biztos kimondatták vele is, nehogy a néző ne tudja biztosan, hogy feladta magát. Nade annyira csalódott most nem vagyok, remélem az utolsó részekben lesznek bíztató jelek, hogy talán a 3. évad érdekesebb lesz, mint az idei eddig.

Caeiro - 2018. 06. 28. 23:50

@Zoa: +1

Waterford legalább már tudja, hogy nem ő az apa. Szegény Nick-et előre sajnálom. (A Flórás spoiler-ért kár, úgy jártam, mint Siliana. )
Amikor először mutatták a farkast, mondom magamban, szép kis párhuzam a mesével! Akár a metafórája is lehetne a kegyetlen gileádi rendszernek.

atomreaktor - 2018. 06. 30. 12:49

Gondolkodtam mit is írhatnék, de végül is nem tudok mit hozzátenni. Egyetértek mindenkivel, aki már valami pozitív fordulatot szeretne, de sokaknak úgy telik le az élete, hogy nincs benne köszönet. Persze ez egy sorozat, biztos kedveznek majd a nézőknek is benne.
Ami viszont a legutóbbi rész után eszembe jutott:
Dinamit – Születés
https://www.youtube.com/watch?v=aDM71wEQ-tE
Ha magyar lenne a sorozat, simán mehetett volna háttérzenének is:)

Sniper - 2018. 06. 30. 16:45

@ Törpilla – 2018. 06. 24. 14:13

“…Ez a sorozat olyan széles skálán hozza ki belőlem az érzelmeket, mint még soha egy film/sorozat/könyv sem…”

+1

Garázsos jelentnél csak én asszociáltam a “Piroska és a farkas” mesére?

http://p.coldline.hu/2018/06/30/2865383-20180630-uFvG0q.png

Shannen - 2018. 06. 30. 20:46

Én az évad második részénél leragadtam és csak most pótoltam a héten a többi részt.

Tulajdonképpen egyetértek az eddigi kommentekkel, nagyrészt tényleg kb szenvedéspornó az egész, és borzasztóan zavaró, hogy húzzák az összes részt mint a rétestésztát. Minden rész min. 10 perccel lehetne rövidebb, feleslegesen művészkednek állandóan a szuper lassú beállításokkal. Igen, szép a fényképezés meg a zene, de sokkal jobban lehetne értékelni ezeket a pillanatokat ha nem mindebből 20 perc lenne részenként, ahnem mondjuk kétrészenként 3-4 perc…

Viszont nekem a legutóbbi rész, 2×11, sokkal jobban tetszett mint az előzőek és mint, ahogy itt a többség írt róla. Ennek két oka volt, egyrészt csak 45 perc volt a rész (végre!), másrészt Elisabeth Moss félelmetesen jó. Nekem az első évadban abszolút nem tetszett, annyira egysíkúnak éreztem a karaktert és az alakítását is, de idén azért sokkal több mindenre van lehetősége.

Maga a sorozat továbbra sem a kedvencem és nemcsak a lassúsága miatt, hanem mert még mindig nem tudom teljesen komolyan venni ezt az egész rendszert, tele van logikátlanságokkal.

“Garázsos jelentnél csak én asszociáltam a “Piroska és a farkas” mesére?”

Én inkább már épp pumát kezdtem kiáltani, de szerencsére odáig nem fajultak el a dolgok…

jeannyann - 2018. 07. 01. 16:43

Úgy gondolom azért történik így ahogy mert a készítők szeretnék érzékeltetni azt a lassú őrületet ami az emberben végig megy. Én mindig abba gondolok bele hogy már attól felmegy benne a pumpa ha lefagy a telefonom. Vagy késik a vonat 20percet és ezzel korlátozva van a szabadságom. Mit kezdenék ebben a rendszerben ahol minden korlátozva van???? És talán ezt szeretnék ezekkel a dolgokkal érzékeltetni.

A farkasnal előbb para lettem és csak a másodiknal jutott eszembe a mese 😊 de utána az anyatermeszet a tisztelet meg hasonló dolgok.

Sajnos én rengeteg párhuzamot látok a mostani és a gileadi világ között ezért én minden egyes részre rendesen ráparázok.

Rituka - 2018. 07. 02. 13:33

Flóra, sajnos ez gyökér húzás volt. Én is várom a sorozatot, megnézem az aktuális részt, majd UTÁNA feljövök ide, és elolvasom a véleményeket és teóriákat. Azért mert neked viszket a…. még nem kell elrontani más emberek szórakozását.

Amúgy nem tudom eldönteni, hogy sajnálom, vagy utálom Serenát. Szerintem a színésznő nagyon jól átadja az aktuális epizód dilemmáit, az azzal kapcsolatos érzéseit. A gonosz szerep gondolom itt is hálásabb, mint a legtöbb filmben, de June tervei általában nem valósulnak meg, így valahogy neki egyre kevésbé szurkolok.

Szekrényláb - 2018. 07. 03. 13:59

Serenaval én is így vagyok: utálom és szánom egyszerre. Szeretni nem tudom a karaktert, mert ahhoz túl gonosz, de azért sajnálom, mert ő is kellokeppen szenved. Viszont a csalódását másokon tölti ki és önző, ezért ellenszenves. Úgy gondolom be fog csavarodni a sorozat végére. June nekem már unalmas, és nem is nagyon foglalkoztat a sorsa. Nick karaktere jobban erdekel, és a parancsnoké is.Egyszer lehetne már Lydia néni epizód is.

J.A. - 2018. 07. 03. 20:54

Számomra is Serena a legérdekesebb karakter, June kínjai kevésbé kötnek le. Az előző előtti részbeli húzása után azt hittem elvesztettem a karaktert, aztán a mostani pár mondata (ő mindent elengedett, csak egy gyerek kell neki) megint meggyőzött arról, hogy micsoda küzdelmet vív magában minden nap és bizony szánni való. Benne többet látok, mint June-ban de ez legyen az én bajom. (egyszerűen semmi esélye a szökésre, még egy Moira-futást pedig nem fognak megjátszani) Itt maximum belülről lesz megfúrva a rendszer – de vajon melyikük által?

Sunabubus - 2018. 07. 04. 14:20

2×12 mi a fene?! Mindig azt hiszem, hogy bealukáltam az előző részen, és kimaradt a fél sztori, mindig újranézem az előző részt, és mindig rájövök, hogy nem én hagytam ki valamit. Itt azért egy érdekes pont maradt ki, más lehet, hogy vállat von, és odaképzeli abból, ami szöveg elhangzott, engem kifejezetten zavar ez az űr.

June-nál ugyanez a helyzet. Serenát szuperül játssza a színésznő, June-nál képtelen vagyok eldönteni, hogy mit kéne látnom, amikor a játékát nézem, és hogy miért nincs köszönőviszonyban sem azzal, amit magamtól látok. Magamban keresem a hibát, hogy mit nem látok, ami másnak esetleg nyilvánvaló.

MadAve - 2018. 07. 04. 23:25

2/12
Azért gáz, h 2 embernek kell meghalni ahhoz, h Serena megengedje June-nak, h ölbe vegye a kislányt.

Egyébként engem nem zavart a hirtelen ugrás az elején, jobban is örülök, h visszakerültek a “megszokott” környezetbe. A parancsnok nekem már nagyon perverz, attól izgul fel, hogy szívességet tesz June-nak, hányok tőle.

Az Emily parancsnoka pedig egy igazi elmebeteg, ott számítok izgalmas jelenetekre.

Eden kivégzése kicsit szerintem “pocsékolás” volt, elküldhették volna szolgálólánynak, de úgy tűnik a házasságtörés náluk ennyire főbenjáró bűn… ha megvallják a bűnüket és irgalmat kérnek, akkor vajon nem dobják őket a vízbe? Vagy csak simán elmantrázták ezt 3x?

Ja, és vki írta, h kéne egy flashback Lydia néniről, én is nagyon várom!

Ennn - 2018. 07. 05. 00:15

😠
Elöször is! Mi a fene???
A 11ik rész miért egy mozgássérült csiga tempójával megy ez meg miért is ugrál úgy az idöben mintha kötelezö lenne???
Másodszor!
😡
Miért kellett kinyítni a kislányt??? Én sem szerettem a karakterét de ha akkora hiány van nemzöképes nökböl, hogy két konkrétan ámokfutó nöt is visszahoztak akkor Edennel miért nem lehetett ezt megcsinálni? Ha az a feleség mehetett a gyarmatokra, Eiden miért is nem? Ez nem logikai bukfenc, ez szaltó!

Remélem észbekap az összes, de föleg az a 🤬🤬🤬 Selena, hogy ez az a jövö amit olyan szépen felépített a babának 😠

morri - 2018. 07. 05. 13:06

Húúú, a Handmaid szenvedéspornóbb, mint valaha, ráadásul Emily szálával most már behozták a pszicho-horror műfajt is a képbe.
Eden: nekem úgy jött le, hogy ha meggyónták volna a bűnüket, akkor életben maradnak, ezért akadt ki az anyukája, hogy nem szólt semmit. Mindenesetre váratlan húzás volt, most az a kérdés, Nick hogy fog tudni megbirkózni a bűntudatával. June-nak valószínűleg nem lesz ilyen, őt valahogy nem szokta meghatni, hogy mindig mások szopják meg miatta.
Emily és Joseph: wow, hát nem tudom eldönteni, hogy Joseph esetleg az ellenállás feje, aki épp be akarja avatni Emilyt Gileád megdöntéséek mestertervébe, vagy csak egy elmebeteg szadista barom, de a hideg ráz az egész szitutól. Már attól is, ahogy a feleség megdicsérte Emily szép szemét.
Serena pedig továbbra is a legjobban megírt karakter. Viszont nagyon drukkolok, hogy az évadzáróban legalább egy szikrányi reményt adó, jó, feloldozó dolog történjen, mert ez már nagyon sok!

_Peter - 2018. 07. 05. 20:27

June régóta tartó sormintája reménytelen-lázad… mellé Serena sormintája is sok rész óta kezd kiszámítható lenni: szemétkedik-jófejkedik…

Eden szála szép kerek lett, nekem így tetszett. Vártuk agymosott gileadi gyerekként majd ő fog keresztbe tenni June-nak és Nicknek, aztán kamaszlányként első szerelem érzéssel ő intette be a legnagyobbat a rendszernek! Nem volt vesztenivalója, mártír lett. Hogy miért nem az volt a büntetése be kell állnia szolgálólánynak? Őrült rendszerben ne keressünk logikát. :) Példát statuáltak vele.

Nick kiszabadulását gyorsan elintézték pár szóval, pedig amikor elvitték súlyosabbnak szánták. Aztán a többi commandernek mennyi szennyese lehet a házukban, ha Fred házának különös eseményeit nem firtatják a bizottságban?

Emily ahova került szerintem a fickónak köze lehet az ellenálláshoz, vagy kiábrándult a rendszerből. A marthája goddammitezhet lazán, pont a lázadó Emily-t kérte handmaidnek. Lydiának is ahogy köszönt a rendes köszönés helyett. Kérdezgette mit tanított régen. A felesége ilyen állapotban nem mehet sehova. Érdekes lesz. Nem hiszem egyszerűen csak annyi kicsit szadista az öreg.

Babesz - 2018. 07. 05. 21:07

Jó ez a sorozat, történhet akármi, a vége mindig ugyanaz… June visszakerül Waterfordékhoz :D Mondjuk legalább Eden-t felbuzdította a szökésre és így legalább kilehetett nyírni ezzel is demonstrálva mennyire szörnyű hely ez a Gileád. Nem hatott meg, mert nem tettek semmit azért az írók, hogy Eden-t megkedveljem. A 2. évad végén kasza lesz, meguntam a sorozatot, a mai részben már többször is kényszert éreztem, hogy beletekerjek. Majd ha jókat olvasok róla akkor talán visszatérek, de unom a szenvedéspornót, hogy másról sem szól a sorozat csakhogy bemutassák milyen kegyetlen hely ez. A szereplőket sem értem. Egyik pillanatban totál rohadékok Waterfordék, következő részben már kedvesek, aztán megint rohadékok, majd megint kedvesek. Persze változhat mindenki hozzáállása a dolgokhoz, nade 5percenként? Yvonne Strahovski miatt sajnálom csak az egészet, őt élmény nézni, de ennyi. Remélem legalább az utolsó rész érdekes lesz.

Szekrényláb - 2018. 07. 05. 22:53

Végre van egy olyan karakter, aki felkeltette az érdeklődésem, méghozzá Emily új parancsnoka. Na rá nagyon kíváncsi vagyok. 2 dolog lehetséges: vagy ellenálló, vagy elmebeteg. Ha nem hozták volna be, lehet hogy én is kaszálom a sorozatot,mert June szenvedő fejét és a pofavágásait nézni totálban fél percenként, elég unalmas. Igazából ebben a részben sem történt semmi, 45 percig kínlódtak.

dexike3 - 2018. 07. 06. 05:24

az epizód közben arra gondoltam, hogy egy rituális megerőszakolós történet van az inkvizícióval keverve. s emiatt még látunk majd a jövőben “kínzás” és gyilokmódokat…

topofthemorning - 2018. 07. 06. 16:18

Két hete pont elkaszáltam, most meg szívom a fogam, hogy Bradley Whitfordot meg kellene néznem…

Zoa - 2018. 07. 06. 18:56

Nálam is kasza lesz. Az utolsó részt még megnézem, és elég volt. Most már nagyon sokszor elöntötte az agyamat a düh ettől a semmitől, meg June képétől. És az a baj, hogy amúgy nagyon nagyon jól játszik a színésznő, de amennyit mutatják nagy totálba az ábrázatát.., ez már nagyn sok. Össze kéne számolni, hogy percig mutatták eddig összesen a grimaszolásait. Erőltettett remegés, szemforgatás, izzadás, állkapocsgörcs.., orllyuk tágulás… Kb eről szól az egész évad, és közben mindig ugyanoda lyukadunk ki.
Ja.., és emelje fel a kezét aki tudja, hogy vajon éppen mire gondol egy egy grimaszolás közben? Mert ennek a sorozatnak igazából se füle se farka.., ha jobban belegondolunk. A téma jó, színesz is.., de mi a történés ebben a filmben? mi az izgalom? A nagy semmi.

jeannyann - 2018. 07. 07. 00:04

Nem tudom, de én teljesen át tudom érezni. Csak ha arra gondolok h elveszítem a gyermekem …. És ez szerintem még a kevésbé rossz. Egyik napról a másikra egyik pillanatról a másikra élni. Nem tudom mi lesz a következő percben.mikor visznek a vágóhídra vagy épp a másik oldalra. Mindezt tiszta rendezett családi házban, bezárva a négy fal közé.
Nálunk tiszteletben tartjuk a magán életet
.. és Lydianak is volt egy brutál beszólása de az most nem jut eszembe.
Ez a rész ilyen szempontból is pazar volt. Bocs, a pazar szót általában más szöveg környezetben használom.
Nekem még a mindennapi hírek és a nagyvilág eseményei is sorra visszaköszönnek: családon belüli erőszak, gyerek gyilkosság, ránk telepedő hatalom..

Megértem a kritikát és elfogadom csak nem értek vele egyet 😁

Caeiro - 2018. 07. 07. 11:23

Ennél a résznél is az volt az érzésem, hogy a kevesebb több lett volna. Serena babázására ilyen hosszan nem voltam kíváncsi. Nicknek a feleségével történtek azt hiszem nagyon betettek, azelőtt simán ábrándoztak June-nal a szökésről, de egyrészt az kettesben lehetetlen, másrészt a büntetés totális mivoltát nem lehet figyelmen kívül hagyni, harmadrészt, ha rendesen bánt volna a kiscsajjal, az talán nem nézeget félre (bár lehet, hogy akkor is megteszi). Egyetértek az előttem szólókkal, June sztorija érdekel jelenleg a legkevésbé, Emily környékén várható elmozdulás a történetben. Kíváncsi vagyok mennyire pszicho a vénember. Amikor belépett az új állomáshelyére, még reménykedtem, hogy egy jobb helyre kerül, hisz a képek a falakon arról tanúskodtak, hogy itt egy liberálisabb szemléletű ember lakik. (aztán ugye kiderült, hogy az a feleség miatt van). A hátamon futkosott a hideg Emily vallatása közben. Egyébként, ha tényleg ekkora nagykutya, miért kap ilyen selejtes szolgálólányt? – sőt, miért ilyet kért? -ez jó kérdés, kíváncsi leszek a válaszra. Gileád még mindig meg tud lepni a teátrális kivégzési módjaival. Eden-re visszatérve, nem gondoltam, hogy ennyire gerinces a kiscsaj, azt gondoltam, hogy menti a bőrét, ha már felkínálták neki a lehetőséget.

Shannen - 2018. 07. 07. 17:28

Szegény Bradley Whitford, mindenki levénemberezi itt pedig azért még csak 58 éves… :D

Na mindegy, én már nagyon vártam, hogy feltűnjön a színen. Konkrétan még az évadkezdés előtt jött a hír, hogy benne lesz az idei évadban, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy adjak még egy esélyt az évadnak, és bár alapvetően bejönnek a részek, nem bántam volna, ha nem az utolsó 2 részben kerül csak elő.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ezzel a szállal melyik irányba mennek, tényleg egy pszichopata kezébe került Emily, vagy ennél érdekesebb lesz a dolog.

Az meg, hogy June már a huszadik szökési kísérlete után is Waterford-éknál köt ki, tiszta röhej. Serena-t meg azért viselem nehezen, mert 5 percenként gondolja meg magát, egyik pillanatban még megtilt valamit, a másikban pedig ő teszi meg az ellenkezőjét.

Kíváncsian várom, hogy mivel zárják az évadot és mi lesz a 3.évad felütése.

vikkancs - 2018. 07. 11. 13:30

Megnéztem az évadzárót.

Számomra teljességgel érthetlen……

vikkancs - 2018. 07. 11. 13:31

bocsi, érthetetlen

winnie - 2018. 07. 11. 13:37

holnap majd próbálok írni róla, ma szerintem nem fog beleférni.

Cranberry - 2018. 07. 11. 13:43

Szerintem tökéletes volt az évadzáró.

*SPOILER*

June-nak visszatért a lelkiismerete, szép kerek egészt adott az első résszel, ahol úgy döntött hátrahagyja Hannah-t, itt pedig érte megy vissza. Legalább Nichole-t már biztonságban tudhatja. Szerintem ez volt a leganyaibb döntés, amit hozhatott. Hiszen hogyan tudna Gileádon kívül élni a babával, míg tudja, hogy Hannah-nak szüksége lenne rá? Szerintem kívülről nehezebben tudná megszöktetni. Nekem nagyon tetszett, örülök, hogy Emily is kiszabadult, és mindenki végre felpörgött rendesen :)
Lydia néni is kapott egy hátba szúrást…. :D
Nagyon várom a harmadik évadot, remélem hasonlóan pörgős lesz, kíváncsi vagyok hova vezet Serena sorsa, erősíti vagy gyengíti a vele történtek.

*SPOILER*

MadAve - 2018. 07. 11. 22:45

Évadzáró – spoiler ——-

A lassúság miatt fintorgóknak: azért ebben a részben – a sorozathoz képest – volt ezúttal történés :)
Nekem a legnagyobb meglepetés Emily parancsnoka volt, azt hittem egy szadista állat lesz, de épp ellenkezőleg…
Kicsit frusztráló volt, hogy újabb esély June-nak a szökésre, de nem él vele, érthető okokból, bár nem gondolom, hogy bent nagyobb esélye van, mint kintről szervezkedni. Azért kíváncsi vagyok rá, hogy ezt hogyan ússza meg (Emily-t pl muszáj volt kimenteni, mert egy Lydia elleni támadást már nem úszott volna meg kivégzés nélkül). Már nincs ott Nicole, tehát a szoptatás miatt nem kell vele kesztyűs kézzel bánni, szóval jöhet bármilyen megtorlás. Már túlságosan is amatőr húzás lenne, ha bevennék, hogy ő persze nem tudott semmiről, csak az események áldozata, mint az előző 2 esetben. Szóval erre kíváncsi leszek, hogyan oldják meg.
Sokkoló volt, ahogy elbántak Serenával, mint anno amikor Waterford elfenekelte, leeshetne már neki, h ez a világ számára nem tartogat semmit, még a gyerekét se tudja biztonságban felnevelni. Nálam marad a 10/10.

Flóra - 2018. 07. 11. 23:05

Őszintén?
Szerintem az elsődleges szempont az volt, hogy June ne hagyja el Gilliádot (bár még mindig nem tudjuk, hogy működő terv volt-e hiszen egyszer már felszállt a repülő a terhes June-al, mégis visszakerült…)
A sorozat dinamikája követeli meg, hogy June az országban maradjon, és szenvedjen, mert ha megkaptuk volna a megnyugvást, hogy biztonságban van, és sokan nem nézték volna tovább a sorozatot.
Igen, eddig is zavaró volt Hannah holléte, és utáltam, hogy most már két gyerek van Gilliádban, akikért aggódni kell, ez megoldódni látszik.
De szerintem küzdhetett volna kívülről is Hannaért….
Most remélem bosszú következik, majd meglátjuk.

MÁS:
Nagyon nem értem, hogy June-t többször próbálták megszöktetni, de sosem igyekeztek átöltöztetni. Csak Waterfordnak volt annyi esze, hogy zöld köpenyt adott rá amikor kivitte…
Mindegy.Jó befejezés volt, külön örülök, hogy Alexis Bledel karaktere kijutott, ez már járt neki. Lehetett volna jobb is, majd meglátjuk…

Ennn - 2018. 07. 11. 23:34

És a következő éved csúszni fog szerintem Yvonne Strahovski babázása miatt…

Andi - 2018. 07. 11. 23:49

Egyetértek az előttem szólókkal, hogy többnyire ugyanazokat köröket futják le a szereplők. Kb már az évad közepén sejteni lehetett, hogy ugyanott fejeződik be a második évad, mint az első, hogy Jane valahogy megpróbál “végleg” megszökni, de mégsem sikerül neki. Én arra azért nem számítottam, hogy itt van a tökéletes lehetőség és végül nem használja ki, én már attól is kiakadtam hogy a 2×11-ben nem sietett megszökni. Ott volt a tökéletes lehetőség, erre bemegy a házba, kimegy a házból, visszamegy a házba, kimegy a kocsihoz, oda-vissza miközben bármikor jöhetnek érte. Döbbenet.
Én amúgy arra gondoltam, hogy azért marad Gilliádban, mert Serena kezd szétesni, kiábrándulni a rendszerből és így vele együtt talán meg lehetne törni azt belülről. Plusz már tudja, hogy milyen menekítő hálózat van működésben (marthas meg a bácsi), és talán rajtuk keresztül tud segíteni a többi lánynak.
Jó lenne ha végre a következő évad már elkezdené felépíteni a rendszer bomlasztását és érezhetően komoly dolgok történnének, nem csak olyan apróságok, mint a bombás dolog, ami kb két rész erejéig tartott aztán mindenki elfelejtette. Tényleg így belegondolva elég sok a logikai buktató…
Amit még eléggé furcsállok, az az, hogy kb minden részben van valaki akit megcsonkítanak, megölnek azért mert csinált valamit, June meg minden létező szabályt megszegett már és neki még csak a haja szála sem görbült. Értem, hogy nem lenne annyira kedvelhető (mert most annyira az..), ha hiányozna egy keze vagy egy szeme, de azért na.

Hanadix - 2018. 07. 12. 02:03

Andi:

A 2×11-ben egyáltalán nem volt tökéletes a lehetőség a szökésre. Azt sem tudta hol van, merre induljon, terhesen közel a szüléshez nem indulhat meg vakon a hóban a semmibe. A kocsi volt az egyetlen lehetősége, amivel meg aztán tényleg próbálkozott.

Amúgy nyilván jobb a sorozat dinamikájának, hogy June maradt, de szerintem abszolút nem logikátlan a döntése, elég jól felépítették, főleg azzal hogy évad közben láthatta Hannah-t, hogy nem lesz képes hátrahagyni őt. Belülről sokkal több esélye van megmenekíteni, hisz legalább a szökés közelébe is már többször jutott, plusz pont amiért Fred kivételezik vele már a kezdetek óta, nyugodtabban szeghet meg szabályokat, mint más handmaid. A férje meg Moira már mikor kijutott, és az ég világon semmit nem tudtak hozzájárulni, hogy bent bármi változás legyen, June-al se lennének többen, kint nem tudna mit tenni Hannah-ért.

Rammsch31n - 2018. 07. 12. 10:44

Részemről itt érte a kasza a sorozatot… mint ahogy fentebb írták, önismétlő köröket fut a sorozat kb… s ha láttam valamit, minek nézzem tovább ugyanazt másféleképpen?

_Peter - 2018. 07. 12. 11:07

Múltkor is szóvá tettem, most is zavart Serena ide-oda billegése. Megismételték előző rész végén Eden kivégzésénél együtt sír June-nal, most úgy kezdődött a rész megint leugatja June-t és úgy csinál minden rendben. Fred megcsonkítja, ez kellett hozzá végre szövetkezzen a baba szökéséhez.

Az új parancsnokról bejött a korábbi elképzelésem, June maradása sem lepett meg, szépen volt megcsinálva a szökés. Kár ilyen lassú az évad, nagyon nézném már Serena és June szervezik a lázadást.

“June meg minden létező szabályt megszegett már és neki még csak a haja szála sem görbült”

Ha muszáj talán meg lehet magyarázni azzal Fred a perverz módján szerelmes belé. Ennyi erővel a szolgálólányokon és mártákon nyomkövető chipnek kellene lenni, drónok repkednének és ennyi szökési kísérlet után a szobáját se hagyhatná el.

winnie - 2018. 07. 12. 11:45

Rammsch31n: de…, a végére gondolsz? ha megszökik, akkor lett volna ugyanaz a kör, hiszen elkapják és visszakerül. ott hagyták őt, mert bőven van még mit mesélniük. szerintem az írók épp hogy nem ugyanazt a kört akarják futni, nem véletlenül változik a status quo és egyes karakterek helyzete.

Marianna - 2018. 07. 12. 12:31

Tetszett a finálé. Tudtam izgulni a szereplőkért, bár azzal teljesen egyet értek, hogy az évad egy helyben toporgott és sok volt az önismétlés, ráadásul tele volt kihagyott ziccerekkel. Azért elég sokszor volt hatásvadász a durvulással. Azért az önismétlés ellenére működött. Az operatőri munka és látvány még mindig remek. A karakterek is viszonylag jól működnek. Fred remélem, hogy egyszer valamikor borzalmas halált hal. Aki a legjobb volt az egész évadban az Serena, messze ő a legérdekesebb és legösszetettebb figurája a szériának. Nekem már az 1. évadban is ő emelkedett ki a leginkább, ezért sem értem, hogy Yvonne Strahovski miért nem kapja meg azt az elismerést, amit érdemel. Én sokszor éreztem úgy, hogy volt olyan jelenet, amiben simán túlragyogta Elisabeth Mosst.

MadAve - 2018. 07. 12. 13:45

Serena ingatag hozzállását én egyébként megértem. Ő volt a Gileád egyik alapítója, eszmerendszerének megalkotója, az egész szellemiségében a mai napig határozottan hisz, legalábbis a vallásos buzgalma még megvan. Emellett a megalázás, az elnyomás, a kegyetlenkedések egy idő után nem magyarázhatók a “cél szentesíti az eszközt” szlogennel, és ez őt is érinti személyesen. Ez a kettősség, belső vívódás magyarázat számomra az ő változó viselkedésére, nincs ebben semmi meglepő. Azért remélem, hogy eljött a pillanat a határozott állásfoglalására.

Anni - 2018. 07. 12. 16:50

Te jó ég ez a finálé jobb lett mint, amire számítottam.
A vége egyszerre volt megható és dühítő.
Örülök, hogy Emily kijutott ő is már annyit szenvedett és én is azt éreztem, hogy az öregember segíteni fog neki. Lydia néninek ez már nagyon kijárt..

Azért meg, hogy June maradt először nagyon haragudtam de mire lement a stáblista rájöttem, hogy tényleg ez a leganyaibb dolog amit tehet és nem hagyhatja ott Hannah-t. Mondjuk lehetett volna a kislány neve Nicole és Holly is de ez már mellékes..

Ebből, hogy jön ki June na meg Nick arra kíváncsi leszek.
A 3. évad már biztos, hogy a rendszer elleni harcról fog szólni Serenával az élen.

Hepax - 2018. 07. 12. 18:52

Jo volt az evadzaro nagyon.

Emily amikor az oreg foszerhez kerult ott mondtam magamban, hogy na ennek itt reszeltek (felszemu martha, bolond feleseg, lydia kitessekelese az ajton..). Aztan amikor a martha vissza feleselt neki csak csodalkoztam, aztan meg Emilyvel egyutt pialtak, ott mar lehetett erezni, hogy itt valami teljesen mas zajlik hazon belul, mint ugy altalaban.
Szerencsere tenyleg jo fel volt a papi, remelem tenyleg kijut Emily, o mar megjarta a sorozatban krealt osszes poklot, a medencen kivul.

Serena biztosan a rendszer ellen fog fordulni es gondolom, hogy a hawaii resz sem volt csak szimplan filler jelenet, valamit majd kezdenek vele a kovetkezo evadban.

Valamelyik nap lattam a szinesz gardat friss kepeken, Serena terhes, Rita pedig wow, eloben nagyon csinos es joval fiatalabb, mint azt a sorozat alatt gondoltam.

Zoa - 2018. 07. 12. 21:49

Szerintem ez is a rész is ugyanolyan vontatott volt mint a többi. Oké, hogy most voltak történések, de majdnem az összes hajamat kitéptem (és nem az izgalomtól) a szökés alatt. Azt hittem, hogy ezt már nem lehet hova nyújtani.., és mégis!
Mindegy, nem is írok többet, sajnálom, hogy ennyire semmitmondó uncsi elnyújtott sori, pedig nagyon jó a téma, és rendkívúl izgalmasra is meglehetne csinálni. Ez az én véleményem, nekem nem tetszik. Kasza.
JA, és még annyit, hogy ha a Gileádi t9rvényeket vesszük figyelembe, akkor June-nak SEMMI esélye nincsen életben maradni (nemhogy kijuttatni HAnah-t). Ahogy Nick-nek illetve a többi segítőnek sincs.

velorex - 2018. 07. 12. 21:55

Most akkor June a végén Sith-lovag lett, vagy hogy kell értelmezni ezt a kapucnit a fejemre húzom záróakkordot? =D

Szekrényláb - 2018. 07. 12. 23:13

Ha reálisan nézzük, June rossz döntést hozott, ezek után max. a falón lóghat, nincs esélye a rendszer ellen, szóval szöknie kellett volna. Ha viszont elvonatkoztatok, és a hitre alapozom a döntését az epizód egyes jelenetei alapján, akkor semmi sem lehetetlen, valahogy megússza ezt is, és Emily parancsnokával együtt fúrják majd a rendszert. Ő lehet az ellenállás feje, úgy gondolom. A hálózat pedig kiterjedt lehet, ha ennyi Martha-t sikerült bevenniük, Nick is tudott róla, és sofőr is akadt, aki kiviszi őket. És a parancsnok mellett ült még valaki az autóban, akit nem láttunk..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz