login |

Szerdai országos kaszák és berendelések (frissítve)

2018. 05. 09. 21:45 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: hírek, , , ,

Tik-tak, ketyeg az óra, de tippre idén nem Fekete Szerda lesz, inkább csütörtökön vagy pénteken zúdítanak ránk berendeléseket és kaszákat. De azért, ha országos sorozatot érint egy hír, jelezni fogjuk itt, az éjszaka folyamán.

  • az NBC berendelte a Chicago Fire 7. évadját.
  • az NBC berendelte a Chicago PD 6. évadját.
  • az NBC berendelte a Chicago Med 4. évadját.
  • az NBC berendelte a Law & Order: SVU 20. évadját.

13 hozzászólás Ne habozz!

ace05 - 2018. 05. 09. 22:23

Szerintem örömtáncot járna a Fox vezetősége, ha olyan nézettségük, mint ami a Fekete Szerda posztban van. Hát változnak az idők, meg a nézői szokások.

Thomas - 2018. 05. 10. 01:52

Tényleg mindig olyan poén visszanézni, hogy vacak 7 évvel ezelőtt olyan számokkal kaszálgattak, amit most már csak a 2-3 legerősebb országos sorozat képes elérni:) Durva, hogy változnak az idők. Mi lesz 7 év múlva? A 0.3 már nagy siker lesz, a CW-n meg minden 0.0-t vagy 0.1-et fog hozni?:) Ha lesz még CW egyáltalán.

len90 - 2018. 05. 10. 08:27

Szerintem a CWnek egyelőre kedvez az általános nézettség csökkenés, mivel erősen niche műsorokat sugároznak, amiknek elég limitált a célközönsége, régen amikor a nagyok még tarolni tudtak a nagy tömegeknek készült cuccokkal sokkal nagyobb volt a gap köztük, szerintem a CW meg dog maradni 0.2-0.3 környékén és a többiek csökkennek az ő szintjéhez közel, és akkor ők is el fognak kezdeni tematikus programokat sugározni. A jövő úgyis a streaming stolgáltatóké. Még azt is el tudom képzelni, hogy a primetime hal ki és a TV tényleg csak matinékat és lifestyle / sport eventeket fog közvetíteni.

Casey Novak - 2018. 05. 10. 08:27

Hmmm ez az NBC lista. Örő é’ bódottá.

winnie - 2018. 05. 10. 09:01

” A jövő úgyis a streaming stolgáltatóké.”

igen, ezt mondja pár fanatikus már évek óta, de a mozi sem halt ki a tévé születésekor. lehet, hogy a streaming is el fog enyészni, mint a videókazetta, mire eljön az a jövő (hány év múlva?), és a helyére lép valami, ami tényleg a jövő.

igazából azért fura ilyet olvasni, mert egyrészt nincs fogalma senkinek a streaminges nézettségekről (amiknek az az érdekessége, hogy egyébként sem generálnak bevételt, inkább csak az új előfizetők hozása a fontos, akik meg később lepattanhatnak), másrészt pedig a legtöbb országos sorozat simán nézettebb, mint a legtöbb streaming cucc. a legtöbb streaming sorozat nem fog akkora számokat generálni, mint egy epizodikus cbs-krimi. akkor meg miről beszélünk? ebből csak az jön le, hogy a tévé a jövő, főleg, amikor egy roseanne 18 millió nézővel nyit.

arról nem is beszélve, hogy a streaming egy másodlagos tévévé válik a sok reklámos platformmal, amiből már most van több tucat és később még több lesz. a különbség csak annyi lesz, hogy míg az ember foghat 100-200 tévécsatornát, a streaming platformokból max párra tud majd előfizetni. ami nyilván sok platform elsorvadásával fog járni.

az a baj ebben a gondolkodásban, hogy feltételezi, hogy minden streaming platform olyan, mint a netflix, ami több tucat (100+) saját sorozatot visz. míg az országos csatornák évi 20-30 saját sorozatot adnak, és indítanak 5-10 újat, addig egy Disney vagy DC streaming 4-5 saját sorozatot tud bemutatni. komolyan 4-5 sorozat és egy nagy videótár lenne a jövő?

seven - 2018. 05. 10. 09:19

Azért a mozi olyan élményt ad amit otthon még nem lehet leutánozni, akármilyen hiperszuper 4k hdr tv-t veszünk.
Viszont a live tv-t milyen “élményt” ad egy streamhez képest? Semmilyet. Legalábbis a szkriptelt sorozatok esetén.

az on demand sokkal kényelmesebb, akkor nézi az ember amikor akarja, nincsenek reklámok, bármikor meg lehet állítani, potenciálisan SOKKAL jobb minőség (ez a 720p/1080i bohóckodás már kezd ciki lenni) stb.

Nem azt mondom hogy 100% hogy netflixé meg hasonló dolgoké a jövő, de a live nézettségek egész egyszerűen egyre kevésbé mérvadóak, ahogy halad előre a technológia.

Szerintem a nielsen rating rendszer már nagyon elavult, és nem csodálkoznék ha pár éven belűl már nem közölnék őket – legalábbis nem ilyen formában.

goodjohnwin - 2018. 05. 10. 10:13

Már most nehéz választani-válogatni nemcsak egy streaming szolgáltató könyvtárában, hanem a szolgáltatók között is – a tévé erre kínál megoldást a programminggal és erre igény lesz 5-10 év múlva is.
Egyesek nem, de a “zemberek” lusták vagy legalábbis kényelmesek és szeretik, ha valaki tálcán kínál nekik szórakozást.

Malachi - 2018. 05. 10. 10:29

élő tévé megmarad a sport és a vetélkedők/táncos bohóckodások/tehetségkutatók műfaja.

mindenre, egyszerűen minden más tévés műfajra jobb az on demand. de nem is értem amúgy, mióta létezik VHS felvevős megoldás (40 éve?) mindenki úgy és akkor nézte a tévés dolgokat, ahogy kedve tartotta.

winnie - 2018. 05. 10. 11:02

malachi: igen, itt jön be a személyes dolog. aki így gondolkodik, annak valóban ezek érdemesek tévére. más másképp gondolkodik és mást tart tévére érdemesnek:)

“élő tévé megmarad a sport”

és akkor erre jövök én, és azt mondom, hogy sportra? élő tévé? TÉVÉ? HELL NO:) ugyanez a helyzet, mint a többivel. egyre másra indulnak a streaming szolgáltatások unlimited eseménnyel, ergó nem vagyunk tévére szorulva. most direkt csakis magamból indulok ki, de ami sport engem érdekel, arra tényleg előfizetek és teszek magasról a tévére. esetemben ez az amerikai foci. veszek nfl game pass-t, amivel bármelyik meccset élőben nézhetem, majd utólag bármit megnézhetek bármikor teljes egészében vagy rövidítve (és kapom az NFL Networköt is). más nba-t vesz. vagy pankrációt, sok minden elérhető itthon.

“a vetélkedők/táncos bohóckodások/tehetségkutatók műfaja.”

mármint reality (ezt a tehetségkutató fogalmat is jól elültették itthon, mert nem akartak pejoratívvá válni, úgy tűnik, esélytelen kiirtani – azok realityk). és vetélkedő. amelyekből előbbit már hosszú évek óta online is lehet nézni 24/7, ergó ez megint egy olyan dolog, ami nincs tévére szorulva. de persze az élő szavazásos dolgoknál már más lehet a helyzet, viszont azok is mennek át elektronikus platformokra.

winnie - 2018. 05. 10. 11:04

elférnek egymás mellett a platfomok, na. nálam a tévé réges rég a múlté. másnál nem. de a lényeg, hogy ahogy malachi írja, már régóta nem vagyunk rászorulva a tévére, hiszen tudunk felvenni. és mégis, a tévé a legnépszerűbb, és nagyon a nézettsége sem csökken itthon, csak fragmentálódik a platformok között.

és igen, amit goodjohnwin ír. annál nincs egyszerűbb, mint bekapcsolni a tévét és szörfözni, majd megállni valahol, és fogyasztani az egyik kaját.

meg amit seven ír. a live nézettségek nem annyira mérvadóak, a Nielsen viszont szerintem addig marad, amíg a főbb szereplőknek jót mutat, és most még nagyon nem áll érdekükben lecserélni, mert iszonyat nagy átrendeződést hozhat a piacon, ami a mostani királyokat sújthatja. akik ezt nem merik megkockáztatni.

Cole - 2018. 05. 10. 11:22

Law & Order: SVU 20. évad :) Remek hír, de vissza Rafael Barba-t a sorozatba.

Thomas - 2018. 05. 10. 14:21

Szerintem most is megvan ugyanaz a gap a CW és a 3 nagy között, mint 10 éve. Mert hol tart most a CW? A 0.4 már siker, 0.6 a legnézettebb sorozatuk, és az újoncok maximum akkor tudnak 0.2 felett maradni, ha képregény alapján készülnek. Tehát kb. a négyszeresét hozzák a nagyok, és akkor is kb. erről beszélhettünk, amikor a CW-n még 2.0 környékén volt a legnézettebb sorozat, a többin meg 8.0 környékén.

A jó ég tudja, mit hoz a jövő, viszont az szerintem elképzelhető, hogy az országos csatornák száma csökkenni fog. Küszöbön a FOX átalakulása, ki tudja, mi lesz belőle, a CW-nál meg eljöhet az a pont, ahol bedobják a törölközőt, mert 0.1-0.2-es nézettségekkel nem biztos, hogy fent lehet tartani egy országos csatornát. Ez eljöhet pár éven belül, ahogy mennek le a számaik. És akkor újra 3 marad, mint régen:) Vagy nem, mert jön valami új dili a képregénysorik után, és megint lesz 1-2 nagyobb sikerük.

Thomas - 2018. 05. 10. 14:36

Jó, rosszul fogalmaztam, a gap valóban csökkent, de az arányok nem változtak, így helyes.
Az NBC-s berendeléseket meg el is felejtettem megemlíteni, de örülök nekik:) Annyira papírforma ez a négy sorozat, hogy egy cseppet sem izgultam a Chicago Fire-ért. Az SVU-nak meg azért szurkolok, hogy megdöntse az évadrekordot:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz