login |

The Last Man on Earth: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is..

2018. 05. 09. 21:35 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Több helyen is olvastam a FOX komédiájáról (tegyem ezt idézőjelbe?), hogy tök jó lenne, csak tele van filler részekkel, vagy semmittevéssel, és amikor végre valami izgalmas történne, akkor vége az évadnak, vagy jön a nagyszünet. És ilyenkor tényleg nézek jobbra, nézek balra, hogy miért gondolkodik így valaki? Miért feltételezi, hogy a sorozat az a szóban forgó átívelés. Nem, a The Last Man on Earth az a konkrét semmittevés.

Mármint a sorozat a pár túlélőről, a világ utolsó embereiről szól, akik elvannak egymással mindenféle marhaság kapcsán, folyton konfliktusba kerülnek, olykor találkoznak egy-egy másik túlélővel (egy néma kisgyerekkel, egy előkelő nővel, egy kannibál gyilkossal), de semmi több. És igen, néha tényleg történik valami izgalmas, de mindez csak mesterséges feszültségkeltés, és nem pont akkor lesz vége a szezonnak, amikor “történik valami”, hanem azért “történik valami”, mert vége a szezonnak, és az írók abban bíznak, hogy a FOX visszahozza a sorozatot, és hogy a néző is visszatér.

Nyilván ez triviális dolog, de kikívánkozott belőlem. Például a 4. évad végére is ki kellett találni valamit. Korábban voltak védőruhás emberek, meg láttunk űrhajóst is cliffhanger-nek, most megint eszébe jutott valami a készítőknek, amivel a kevés kitartó nézőt arra lehet emlékeztetni, hogy még érdekli őket a sorozat.

A tovább mögött spoilerekkel folytatom, ellövöm a cliff-et.

Szóval nyilván akadtak jobb részek a szezonban, de természetesen nem sok minden történt. Fred Armisen rövid vendégeskedése felkavarhatta volna a kedélyeket, de nem nagyon tette, és a szezon végére Mike is visszatért, ha valaki rá lett volna kíváncsi, de ezúttal, mint ahogy azt az utolsó előtti rész is felvezette, a gázálarcos földalatt-lakókra hegyezték ki a finálét. Persze csak pár másodperc erejéig.

Elég random a dolog, lerí róla, hogy valami “nagyot” mindenképp akartak és nem feltétlenül tudják, hogy kik ezek vagy mi a szándékuk, bár tény, hogy Will Forte azt mondta, hogy volt egy elképzelése már a legelején, és nagyjából most lehetett végre először ellőni, szóval talán tényleg nem csak egy brainstorming session-t nyert ötletről van szó.

És nehezen tudom elképzelni, hogy ne működjön egy ilyen befejezés, a többség, még ha anyázva is, de ott lesz az évadnyitónál, még akkor is, ha simán el lehet kenni a cliff-et, vagy mindenféle fenyegetéstől mentes irányba elvinni a sztorit.

A fenti pár bekezdésnek tényleg csak annyi lett volna a lényege, hogy leírjam, hogy nem az izgalmas zárás definiálja a sorozatot, hanem az az egyre érdektelenebb szenvelgés, ami során el kell viselni ezeket a sokszor idegesítő karaktereket, akik közül némelyik sok év után sem lett érdekes.

Induláskor nem hittem volna, hogy a The Last Man on Earth négy évadon át húzza úgy, hogy van esélye az ötödik szezonra, de azt sem, hogy egy ennyire izgalmas koncepcióval indított komédiáról ilyen negatív lesz a véleményem pár év múlva.

Aláírom, hogy ez, a számomra nem igazán definiálható komédia stílus egy elég vékony rétegnek feltétel nélkül bejön, de én már csak elvétve találok az egyes epizódokban értékelhető momentumokat. Más kérdés, hogy olykor elsül az írók és Forte keze, és zseniális ötleteket vetnek papírra. De csak azokért a pillanatokért a szereplők napi rutinjának heti nézése már jó ideje csak időpocsékolás.

UPDATE: Kaszát kapott a sorozat.

15 hozzászólás Ne habozz!

Mathias - 2018. 05. 10. 07:34

Teljesen egyetértek a szerzővel. Amióta elkezdődöt ez a sorozat én nézem, nem tudom miért csak nézem. Először azt hitem azért mert jó poénok vannak benne. “Poénok”, néha el-el sütöt rossz szóvicek/favicek. De aztán most jötem rá hogy befejeztem a 4. évadot, ez unalmas. Este leülök megnézek pár részt és mire rá jövök arra hogy fel kéne függeszteni a nézést, BUMM bejön valami irtóra kivesézet valami ami leköti a figyelmemet. És azt veszem észre hogy megint el telt 1 évad. Na de mindegy, én mint mindig izgatotan fogom várni a követlező évadot, és majd meglátjuk mi lesz..

MadAve - 2018. 05. 10. 09:24

Akkor én beletartozok abba az “elég vékony rétegbe, akinek feltétel nélkül bejön”. Én el bírnám nézni ezt a semmittevést ezekkel a poénokkal még akár 10 évadon át. Az elejétől kezdve nagyokat nevetek ugyanazokon a poénokon újra és újra (pl. Todd bosszús “ridiculous”-én), és sajnálnám, ha kaszálnák. Talán Carol karaktere kezd uncsivá válni számomra, de bírható.
Egyáltalán nem szeretem a komédiákat, eddig egyedül a Jóbarátokat néztem végig, meg ezt. Viszont jól esik, h itt nem gondolkodik az ember semmin, csak nézem, lazítok és nevetnek. A poénokat pedig sok más komédiával ellentétben, amiket eddig bepróbáltam, nem találom túlzónak, irritálónak, erőltetetnek. Maga a koncepció is jó (disztópiákért odavagyok, ezt jól megoldották humorosban) Lehet az én humorérzékemmel van a baj :)

winnie - 2018. 05. 10. 10:00

madave: én még mindig sok pozitív kommentet olvasok róla, szóval nem hiszem. sajnálom is, hogy nálam nem így csapódik le.

pitty - 2018. 05. 10. 10:54

idáig nem volt nagy bajom a sorozattal, de ez a tömeg számomra riasztó. pont az volt a sorozatban a jó, hogy maradt pár ember és néha csapódott melléjük valaki. most viszont nem pár emberről beszélünk, szóval nem tudom, mit fognak ebből kihozni.

Fibonacci - 2019. 01. 19. 20:37

Ma kaptam meg ezt a sorozatot, letöltöttem csak az első részt, hogy milyen és ha jó akkor jöhet az évad. Kb a 10. percnél be is tettem az évadot. Na hát most le van tudva az első évad. Értem én, hogy sokan nem szeretik elvégre érdekes aspektusból közelíti meg a posztapokalipszis témáját. Kicsit üvegtigris feelingem lett ettől és ha valaki szerette azt a filmet akkor mindenképpen ajánlom. Nekem rendkívül bejött. Lesz folytatás ?

winnie - 2019. 01. 20. 09:41

fibonacci: ha ez a 4. évad, akkor volt és van folytatás:)

az első évadot én is szerettem. utána meg gyorsan kaszáltam, többek között azért, mert inkább barátokkal együtt élős komédia lett, pár posztapok szelettel.

Dzsu - 2019. 02. 06. 22:01

Hail mindenki. Nekem tetszik ez a sorozat. Szerethető karakterek és érdekes izgalmas sztoriefektek… De a lényeg. Hogy várható az 5. évad? Aki tud valamit irjon. Na Bumm

winnie - 2019. 02. 07. 05:08

érdemes ilyenkor megnézni az összes posztot, és benne van az infó: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-last-man-on-earth/

nem lesz folytatás, vége a sorozatnak.

Rábátusszumizu - 2019. 02. 09. 00:13

Én személy szerint nagyon kedveltem a sorozatot. Minden rész olyan fordulattal ért véget, hogy alig vártam a következőt. Igen, voltak benne idegesítő karakterek, de így volt jó. Remélem lesz folytatása!

winnie - 2019. 02. 09. 04:55

“Remélem lesz folytatása!”

ld. az előző kommentet. ezek a sorozatok már rég lementek Amerikában, így mindről lehet tudni, hogy folytatódnak-e vagy sem.

GiBU - 2019. 06. 09. 16:34

a dallas meg 3000 reszen is tul van.elkepeszto

winnie - 2019. 06. 09. 16:48

300 rėszen, 357-ig bírta.

Klopek - 2020. 03. 03. 19:46

Legalább elmagyarázta valahol a stáb,hogy mi lett volna tovább?

Györgyi - 2020. 06. 27. 01:11

Most 2020. Június van, amikor a sorozat játszódik, vagyis a cselekmény kezdődik, és mi éppen egy világjárvánnyal küzdünk.
Maszkosan mászkálunk,és a vakcina elkészültét várjuk mint a filmben, és bár szerencsésre az áldozatok ellenére a többségünk előreláthatólag túléli, félelmetes a dátum és a hasonlóság. Milyen sugallatra szülhetett ez a film öt évvel ezelőtt, miközben azt találgatjuk honnan jött, mi okozta, hogyan terjedt el ilyen gyorsan.
Félelmetes.

Egy kis videó - 2021. 01. 04. 00:47

Klopek: Valamikor a kasza környékén utánaolvastam. Elmondták, mi lett volna a folytatás, tehát innentől

!!!!!SPOILER!!!!!

(annak számít? :D Ha valaha is folytatják, tuti valami mást találnak ki, többek között azért is, mert Todd igencsak lefogyott azóta)
Szóval az lett volna, hogy kiderül, egy csapat ember egy nagy bunkerben próbálta átvészelni a vírust, ha jól emlékszem, valami tudósok is voltak köztük. Találkoznak hőseinkkel, hamar összebarátkoznak, szóval igen, ebből se lett volna fenyegetés. Viszont annak hatására, hogy látják, a többiek jól vannak, ők is leveszik a gázmaszkokat… és ettől szépen sorban el is haláloznak :) Gondolom, 1-2 érdekesebb figura talán maradt volna velük, rá is fért volna a csapatra valaki új, de ezzel a sztorival nagyjából el is lettek volna az egész évadban. Talán egy napon valamelyik streamingszolgáltató ezt is leporolja :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz