login |

Hírcsütörtök – Outlander 5-6. évad! Santa Clarita Diet 3. évad!

2018. 05. 10. 09:05 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Szokás szerint voltak éjszakai berendelések, ezúttal 4 országos sorozat folytatását jelentették be.
 • Mai magyar premier: Egy francia falu 2. évad (ha még nem volt eddig – a 3. évadot tervezték ekkorra, de mivel a 2. évad nem indult el a tervek szerint, így a mostani sugárzás lehet a premier)
 • Premier: Botched S4 (tavaszi), Wood Work S1, Carnage S1 + Finálé: Chicago PD S5, Fishing For Giants S1, Property Brothers S12, Iron Chef Gauntlet S2
 • Teljes évados premier: Safe S1 (Netflix)
 • Magyar premier – Sony Max: 06.22 Szeplőtelen Jane (Jane The Virgin) 3. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: 06.30 Megszállottak viadala (Killing Eve) 1. évad
 • Emlékeztek még, hogy októberben írtuk, hogy Ricky Gervais a Netflix-re tervez sorozatot? Na, megkapta a 6 részes berendelést és a címe Life After lesz. A komikus ebben egy öngyilkos hajlamú férfit alakít majd, aki a felesége halála után akarja megölni magát, de inkább úgy dönt, hogy onnantól kezdve megbünteti a világot azzal, hogy azt mond és csinál, amit csak akar. Kvázi ez lesz a szuperképessége, hogy nem törődik senkivel és magával sem, gondot csak az okoz, hogy mindenki segíteni akarja őt, akit a világ egyik legkedvesebb embereként ismertek korábban. Gervais lesz a rendező is. További szereplők: Tom Basden és Tony Way.
 • A berendelések kapcsán érdemes tudni, hogy a Chicago Fire 5 eredeti színészének lejárt a szerződése, de Taylor Kinney és Jesse Spencer (Severide és Casey) már aláírt egy újabb szezonra (viszont csak egyre!), viszont arról spekuláltak belső körökben, hogy Monica Raymund (Dawson) nem fogja folytatni.
 • Nem írtuk a vasárnapi nézettségeknél, mert nem volt adat, de a Starz két újonca, a Vida és a Sweetbitter 20, illetve 38 ezres nézettséggel nyitott. Azért az nem semmi az olyan csatornánál, ahol a Power 2M fölött hoz, és az Ash 200 ezer körül kapott kaszát. (A Vida pilotját fel is tolták ingyenes platformokra.)
 • Az ABC ugyan visszadobhatta volna az októberben sorozatnak berendelt The Rookie című új, Nathan Fillion-pilotot, de nem tette, hivatalosan is zöld utat adott neki, amit pár oldal le fog hozni berendelésként, de ez már elég rég tényként volt tehát kezelve.
 • A FOX eközben megadta a sorozatberendelést a Cool Kids-nek és a Proven Innocent-nek, ami talán Infamy volt eddig. Az ABC bekérte sorozatnak az A Million Little Things-et (amiből Anne Son kiszáll). A CBS pedig a Welcome to the Neighborhood-ot és Damon Wayans Jr. még cím nélküli pilotját rendelte be sorozatnak.
 • A Sony és az NBC megint nagy sakkjátszmába kezdett a berendelések kapcsán. 2013-ban a The Blacklist pilotjának vezetésével sikerült elérni a Community folytatásának bekérését, valamint két másik Sony-pilot (Welcome To The Family, The Night Shift) bekérését, és most is próbálnak új csomagdeal-t nyélbe ütni, ami a The Blacklist és a Timeless mellett a Bad Boys-spinoff LA’S Finest-et és a Guess Who Died-ot tartalmazza. (Nyilván a licencdíjon megy a huzavona.)
 • A Warner és az NBC is alkudozik a Manifest című pilot és a Blindspot folytatásának berendelése kapcsán, lehet, hogy ezekre is pakkban kerül sor.
 • Az Amazon nem indítja az Emmy-ér Jeffrey Tambor-t.
 • A Netflix megvette a szeptemberben induló You nemzetközi streaming jogait és elvileg hetiben fogja adni a Lifetime új sorozatát.
 • Az Outlander 4. évadja novemberben érkezik a Starz-ra.
 • A Starz berendelte az Outlander 5. és 6. évadját.
 • A Netflix berendelte a Santa Clarita Diet 3. évadját.
 • Richard Lewis, a Westworld – 2×03 rendezője beszél az epizódról, itt pedig Ben Barnes (Logan) beszélt a Westworld – 2×02-ről.
 • A Fear The Walking Dead – 4×04-ben történtekről beszél a két showrunner, Ian Goldberg és Andrew Chambliss.
 • Vendégszerep: Kate Walsh – Umbrella Academy (visszatérő), Francesca Reale – Stranger Things (visszatérő),
 • Állandó szerep: Michelle Monaghan – Messiah (Netflix), Ali Wong – Tuca & Bertie (Netflix),
 • Interjú: Herman Péter (az RTL Klub kreatív igazgatója), Kolosi Péter (az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese), Brian Yorkey (a 13 Reasons Why showrunnerje), Fransisco Angones (a DuckTales készítője), Justin Simien + még egy (a Dear White People készítője),
 • Trónok harca tematikájú szabadulószoba nyílt Budapesten. További információk az I Locked You honlapján.
 • Pilotberendelés: Dare Me – USA, készítő: Gina Fattore és Megan Abbot – utóbbi regénye (itthon: Riválisokhivatalos, magyar nyelvű tartalom) alapján, executive producer: Peter Berg és Michael Lombardo, a pompomlány (cheerleader) versenyek gyilkos világából a nők között barátság, féltékenység, hűség és hatalmi dinamikák illékonyságáról egy középnyugati kisvárosban. A tipikus amerikai felszín mögött megbújó világban játszódó történet középpontjában két barát áll, akik egy új edző érkezésével fellendítik csapatukat, miközben fizikailag és lelkileg mindent megtesznek a siker érdekében.
 • Pilotszkript: Sandstorm – Amazon, készítő: Carter Harris, rendező: Mohamed Diab, a hírhedt líbiai diktátorról, Moammer Khadafi-ról, aki 29 évesen került puccs révén hatalomra, hogy aztán véres halálig több, mint négy évtizeden át uralkodjon az országban. A sorozat az ő élettörténetét fedné le, ahogy azt a Narcos tette Pablo Escobar-ral, de persze a saját stílusában.
 • A Lifetime berendelte az élő rendőrös dokusorozat, a Live PD spinoffját, a Live PD Presents: Women on Patrol-t, amiben női rendőrjárőrök munkáját fogják követni élőben négy városban. 20 részes lesz az első évad.
 • Az E! Busy Tonight címmel rendelt be talkshow-t Busy Philipps műsorvezetésével. Lesz benne komikus kommentár, interjú és Instagram-sztorik hátterét bemutató is.
 • Az Oxygen berendelte a Cold Justice 5. évadját és a Criminal Confessions 2. évadját.

16 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2018. 05. 10. 09:45

“A Starz berendelte az Outlander 5. és 6. évadját.”

Ejha! Mondjuk van könyv bőven, amiből dolgozhatnak. A 4. könyv már megjelent magyarul is. Addigra talán jön majd a többi is.

pytta - 2018. 05. 10. 09:59

Úristen, ezek a Gervais-sorozatok annyira hervasztóak…

dochollywood - 2018. 05. 10. 10:29

The Originals 4. évados bakik:

https://www.youtube.com/watch?v=-yp-l3WxsG0

(a rajongók a korábbi évadok malőrjeit is bepróbálhatják)

peeeety - 2018. 05. 10. 11:13

Lesz egy hülye kérdésem az okosokhoz. :)
A Here and Now kapcsán nincs valami interjú a készítőkkel? Hogyan mentek volna tovább? Meg lehet-e menteni a sorozatot stb.?

winnie - 2018. 05. 10. 11:28

az hbo sorozatok általában nem megmenthetőek szerintem, interjút sem nagyon láttam, és most sem találtam egy hevenyészett kereséssel – tipikus, hogy olyan volt a nézettsége a sorozatnak, hogy a sajtó nem tett erőfeszítéseket azért, hogy beszélgessen a készítőkkel, mert nem klikkelték volna a cikkeiket…

Stewie - 2018. 05. 10. 11:37

Ha a Sony ennyire nyomatja a Szeplőtelen Jane-t, ami nézettségileg nem sikeres, akkor ennyi erőből a Zűrös viszonyok utolsó 2 évadát is leadhatnák

DarkEagle - 2018. 05. 10. 11:37

Az ABC nagyon erősen próbálkozik, hogy végre sikerüljön csinálniuk egy Castle féle siker sorozatot, még Filliont is visszacsábították. Szomorú hogy idáig süllyedt az öreg. Ilyen bénaságok helyett inkább Firefly folytatást erőltetné. :D

winnie - 2018. 05. 10. 11:40

DarkEagle: próbálkozik, hiszen jó az epizodikus krimi a háznál, de ez nem olyan lesz szerintem, ez inkább rendőrjárőrös. a castle készítőjének új krimije kapott még ősszel sorozatberendelést, na, az fog inkább hasonlítani a castle-re.

” Ilyen bénaságok helyett inkább Firefly folytatást erőltetné. :D”

ld. a tegnapi american housewife epizódot, ahol magát játszotta, és egy scifi találkozón malcolm reynoldsként nyomta.

A. - 2018. 05. 10. 12:25

Jujj, ez a Riválisok, tegnap is eszembe jutott a könyv:) elég sokszor eszembe jut, úgyhogy örülök, hogy visszatérhetek majd a világába:)

DarkEagle - 2018. 05. 10. 12:48

Nem nézem AH sorit de hallottam róla hogy benne volt.
Egyébként ez ABC, ha az elején nem is, de idővel úgyis epizodikus lesz. :D Nagyon bírom Filliont de a sorozat előzetese ill. tízere alapján nem számítok semmi jóra. Szerintem sértés ezeket a sorozatokat kriminek nevezni mert nincs bennük meg az igazi krimik jellege.

winnie - 2018. 05. 10. 12:58

alapból epizodikus lesz (nyilván személyes szálakkal és később átívelőseben), csak épp azt mondom, hogy ez nem krimi, hanem rendőrjárőrös, nem nyomozókról szól, hanem egyenruhásokról – két külön műfaj. tehát nem egy esetet fognak felderíteni, sok bűnügy lesz, kihívják őket ide, vagy oda segélyhívásokra, gyanúsítottakat üldöznek, stb. tehát ilyen szempontból más a stílus.

DarkEagle - 2018. 05. 10. 13:53

Így meg pláne nem az én műfajom mert ha krimi akkor True Detective S1 az etalon pl. Az krimi, annak a felépítése az ami bejön nekem. De nyilván ilyet országostól nem várhatok el de itt is inkább az átívelős dolgokat szeretem. És abból igen kevés igazán jó van sajnos.

winnie - 2018. 05. 10. 14:58

hogy ne legyen látványos, hogy csak én vitatkozom, szerintem más is megerősítene abban, hogy elég sok (talán túl sok) jó átívelős krimi van – nyilván nem olyan, amit a TD-vel emlegetnek egy szinten, de azért egy broadchurch, line of duty vagy happy valley eléggé kiemelten van kezelve. de abban igazad van, hogy igazán hype-os átívelős nyomozós, mint a true detective, nincs sok.

de itt megint csak arra tudok utalni, hogy míg te képregényeseket és hasonszőrű sorozatokat nézel inkább (amik egy részét én is, persze), nekem ez a kedvenc műfajom, így bár elfogultabb is vagyok, de szerintem többnek esélyt adok, mint te, aki hangoztatod, hogy nem nézel első évadosokat és félsz a kaszától. szóval így nem is nagyon látod, hogy milyen egy missing, milyen egy you are wanted – vagy éppen a mai safe. mostanában az európaiak főleg futószalagon szállítják őket, ami egyrészt meg is látszik az átlagminőségen, másrészt viszont sokkal több telitalálatot is jelent.

heidfeld - 2018. 05. 10. 18:06

Este tervezzük nézni “Egy francia falu” második évadát. Majd beszámolok róla, sikerült-e..
Khadafi-Amazon? Jöhet is, ezerrel!

Deny - 2018. 05. 10. 19:27

Secrets and Lies is nagyon jó átívelős volt, főleg az első évad.

Amúgy furcsa, hogy az ABC-t és az epizodikust egy mondatban emlegeted, mert én pont nem rájuk használnám ezt a jelzőt (helló, CBS). Az ABC drámáinak túlnyomó többsége erősen átívelős, de legrosszabb esetben is csak “hibrid” (GA, Good Doctor). Channing Dungey konkrétan ki is emelte, hogy most már át szeretnének térni kicsit az epizodikus sorozatokra is, mert nekik nem sok van. A mostani Deception-t sem mondanám teljesen annak, mivel ott is jelen van egy komoly átívelő szál.

Lehet, hogy pont a Rookie lesz az egyik ilyen epizodikus, de azért nem húznám rá a csatornára ezt a jelzőt.

winnie - 2018. 05. 11. 06:33

a deception csak látszatátívelés, szerintem, az elég hangsúlyozottan epizodikus, és ilyen alapon a rookie-nak is annak kell lennie, hiszen ott a személyközi kapcsolatok, a szappan lehetnek erősek átívelősen, nem az ügyek.

meg ugye a for the people is epizodikus, de az jogi. a station 19-ben pedig gondolom vannak heti esetek, de az meg megint más műfaj, nem krimi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz