login |

LA to Vegas: vége az 1. évadnak

2018. 05. 11. 14:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Ha már a semmilyen sitcomokról és ötletes koncepciókról van szó, akkor itt van a Los Angeles – Las Vegas repülőjáraton játszódó FOX-os LA to Vegas fináléja is. Mondjuk a Superstore-ral szemben itt biztos, több rajongó csap az asztalra a sorozat védelmében, és ezt egy kicsit meg is értem.

Gondolom, a bevezető után nem meglepő, hogy itt sem győztek meg túlzottan az esetleges visszatérésről. Pedig mostanra már teljesen összerázódtak a karakterek, ami jó dinamikát is adhatna az egésznek. És a két legfőbb szerepelőt látszólag meg sem próbálják összehozni, ami teljesen jó hír lenne.

My most expensive purchase was buying back my daughter from a local crime lord. No, it was pizza oven.

Közben viszont talán pont ez a baj, mármint a rengeteg karakter, mert így mindenki csak 1-1 poén kap, és látszólag teljesen 2D az összes figura. Aki szimpatikusabb, annak csak pár perc jut, és így még véletlenül sem tud érdekes lenni. Egyszerűen túl nagy a káosz, főleg itt a fináléban.

Nyilván így a sorozatba visszanézve nem ütött a leánykérés, vagy az első rész dilemmájának ismételt elővétele. Viszont Peter Stormare feldobott egy kicsit, még így, teljesen egy lemezt játszva is…, és ennyi pozitívumot tudnék mondani. Lehetnek kilométerekről látszó poénok, de akkor azokat jobban kéne előadni.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 05. 11. 14:57

hát, én derekasan próbálkoztam, de rémisztő, mennyire fapofa számomra ez a sorozat. nem tudom, hogy melyik poénnál sikerült elmosolyodnom, de egyszerűen katasztrófaturizmus nézni. pedig a főhős továbbra is aranyos, DMcD még mindig zseniális, azonban a többiek…, szavak nincsenek rájuk. Stormare…, uhh, hova, hova süllyed?

Ez a finálé sem lett jobb, főleg, hogy még Kether Donahue-t is sikerült visszahozni.

cbeirne - 2018. 05. 11. 15:27

Szerintem Stormare nem süllyed, ő mindig is fura figura volt Hollywoodban, akinek voltak kurva jó szerepei/mellényúlásai. Viszont mindig szórakoztató. 2D-nek épp 2D volt itt a karaktere, de az nem az ő hibája. A tweetjei mondjuk érdekesek voltak a sorozat utolsó hetében, valami durci alakult ki közte és a sorozat marketingesei között.

winnie - 2018. 05. 11. 15:29

persze, de inkább csak a sorozat minőségére célzok (a szememben, nyilván), és hogy még mindig egy európai akcentusos figurát kell hoznia, pedig igazán komolyabban vehetnék őt ennyi év után:(

cbeirne - 2018. 05. 11. 15:41

Bocsi a dupláért. Volt Stormmal nemrég egy interjú, amiben arról beszél, hogy volt egy fordulat Hollywoodban, aminek köszönheti a karrierjét. Nevezetesen, hogy a 90-es évektől Hollywoodban jobban preferálták a kelet-európai rosszarcokat a fekete rosszarcoknál. Másrészt nem épp az a fajta, aki halál komolyan veszi magát, szóval benne van a saját magából hülyét csinálásban (más kérdés, hogy ennek köszönhető gondolom pl. a Mall c. fosban lévő rövid szerepe, melynek során rövid úton lehugyozzák majd felgyújtják. Igen, ebben a sorrendben, tényleg logikátlan.) Elfogadta a typecastet és a játék szabályai szerint játszik. Kisebb interjúkban mondjuk beszólogat pl. a method actingnek is, szóval van vitriol az öregben. :D

heidfeld - 2018. 05. 11. 19:28

Utolsó pár részt nem láttam, mert még fontosabbakra sincs időm..
Nagyon szerethető sorozat, és tényleg nem a leghumorosabb, Talán az 1×08 heti legjobb is volt nálam, mert kiemelkedett.
Az angol nagyon felesleges, többi oké. De feltétlen dicséret érdemel, hogy nagyon fontos , jogos kritikákkal illet bosszantó problémákat, helyzeteket.

Shai - 2018. 05. 11. 19:55

en spec imadtam nezni ezt a sorozatot, minden heten kellemes 20 percet okozott. Ahogy felettem is irtak, az a fo erossege hogy nagyon szeretheto, a legkor, a karakterek es a helyzetek is szerintem. aki gyakrabban repul annak meg talan meg extran is bejovos lehet.

ldavid - 2018. 05. 11. 20:27

én is imádtam. sok nagyon jó rész volt, a finálé pont kivétel szerintem.
bárcsak folytatnák még…

blaze - 2018. 05. 14. 17:09

pár rész után feladtam: nagyon erőltetett, nem humoros, szekunder égéseket éreztem sokszor.

Tii - 2018. 05. 15. 19:36

Nem mondom, hogy remekmű, de könnyed szórakozás, 20 perc kikapcsolódás. És szerencsére nem is akar több lenni, mint ami.

Thomas - 2018. 05. 27. 18:35

Én is a végére értem, de nem fogom az asztalt csapkodni a védelmében:) Aranyos, de feledhető sorozat volt. Igazából nekem elég is volt ennyi, kezdett önismétlővé válni, ha nem a csatorna kaszálja, én tettem volna meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz