login |

Will & Grace: vége a 9. évadnak

2018. 05. 11. 19:05 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

– I believe, in time, with my heart, we can find a connection, and we can build a great friendship.
– You both hate the idea of Meryl Streep on Big Little Lies.
– It’s too stunty.
– It pulls you out.
– Exactly.
– See? And connection made.

Egyre nagyobb a gyanúm, hogy a Roseanne-nel szemben a Will & Grace nem olyan, amit úgy lehetne élvezni, hogy az ember nem volt rajongója a korábbi részeknek. Nyilván vannak kivételt jelentő új nézők is, de egyszerűen annyira mindent arra épít ez az “új” W&G, hogy “Nézd! Itt van Will, ott meg Grace és… civódnak!”, meg “Itt van Jack, aki Jack!”, “És Karen is, aki Karen!”, hogy a komolyabb tartalom egyszerűen elsikkad.

Persze nem azt mondom, hogy nincs igaza a készítőknek, és sokan a telefonkönyv effektussal érvelnek, egyszerűen örülnek annak, hogy még sokáig nézhetik kedvenc karaktereiket, de ez nekem akkor is csalásnak tűnik, mert ilyen alapon tényleg telefonkönyvet is olvashatnának, és sokak értékelése nem változna. A kérdés csak az, hogy a készítők miért nem erőltetik meg magukat? Egyszerűbb a színészekre bízni magukat, ez tény, de nem lehet túl kielégítő egy írónak.

Ezzel nem azt mondom, hogy a gyenge többkamerás komédiák közé tartozna a Will & Grace, nem egy Fuller House-féle végtermék, bőven befér a felső egyharmadba (ami nem annyira ennek az elismerése, inkább a többi kritikája…), de mindezt a nosztalgia faktor megidézése mellett ismét csak a (főleg régi ismerős) vendégszereplőkkel érik el, viszont az a báj, ami régen minden bizonnyal megvolt, és talán még az évadkezdésben is pislákolt, teljesen eltűnt.

Az évadzáróban elvarrták Alec Baldwin szálát, összeboronálták Will és Grace szüleit (Blythe Danner is tiszteletét tette végre, 12 év után) és… ennyi. Megint kaptunk minimális, de friss popkultúrát, egy kis aktuálpolitikus odabökést, de nem érzem, hogy sok mindennel tudnék érvelni a sorozat mellett olyan előtt, aki nem ismeri korábbról. Kár. (Azért a vérfertőzős, testvéres kifutása a sztorinak ült.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz