login |

2018/19 – Az NBC újoncai (6.) – Abby’s

2018. 05. 13. 23:00 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2018/19,

ABBY’S

Készítő: Josh Malmuth (executive producer: Michael Schur)
Szereplők: Natalie Morales (The Grinder, Trophy Wife, White Collar, The Middleman), Nelson Franklin (The Millers, Traffic Light), Kimia Behpoornia, Jessica Chaffin (Man with a Plan), Leonard Ouzts, Neil Flynn (The Middle, Scrubs)
Várható indulás: 2019. midseason

Sztori: többkamerás komédia egy nő, engedély nélküli sufnikocsmájáról, amit San Diego-i hátsó udvarában üzemeltet – és szabályai révén mindennek ellentettje, ami ma jellemzi a bárok kultúráját. Nincs mobil, időbe telik odaférni a pulthoz, és egy kihívást elveszítése valami lőre, lóhúgy sör ivásával jár. Mégis, az igencsak különc törzsvendégek szerint Abby kocsmájába bebocsáttatást nyerni elismerést. Aki pedig bejut, az családtaggá válik.

winnie szerint látatlanban: jajj, hát micsoda szereplők már! Jöhet ezerrel, a koncepciói is tetszik…, ja, hogy többkamerás? Komolyan? Erről mi  szükség volt? 40%. De komolyan, Natalie Morales-t el sem merem képzelni a színpadon… Nyilván fel sem merül bennem, hogy ez lesz az új Cheers, de minden jel abba az irányba mutat, hogy a klasszikust akarják megidézni. Hátha.

human szerint látatlanban: elég hipsteresen hangzik a koncepció, és sajnos a többkamerás mivolta arra utal, hogy nem lesz jó, de ez valamennyire mégis elkapott. Mondjuk 60%-nyira.

12 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2018. 05. 13. 23:41

Az az érzésem, hogy ebből egy 2 Broke Girls lesz. Akármilyen is lesz a trailer, biztos be fogom próbálni, már csak a Janitor miatt.

polovcev - 2018. 05. 14. 00:35

Első leírásra úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy túléli az első évet, holott megvan benne a potenciál, hogy afféle “feelgood” sorozat legyen.
Ráadásul Flynn két legutolsó sorozata együtt 17 évadot élt meg, tehát lehet, hogy van szeme hozzá.

Thomas - 2018. 05. 14. 01:19

Ez sem fogott meg semmivel, nem vágyom kocsmázós sitcomra, a szereplők sem túl szimpik, max 10%.

Kati néni - 2018. 05. 14. 07:21

A mi falunkban is játszódhatna ennek a remake-je, ahol bezárt az utolsó kocsma is, aztán a kisboltok átvették nem hivatalos jelleggel a kricsmik szerepét.

Deny - 2018. 05. 14. 10:26

Én is látok benne egy kis 2 Broke Girls/Undateable potenciált. Kíváncsian várom. Neil Flynn és a multicam formátum is pozitívum.

Energiavampir - 2018. 05. 14. 11:34

hát, nem tudom, lehet benne valami, ez az a tipikus sorozat ami vagy nagyon bejön, vagy nagyon f*s

Mate4182 - 2018. 05. 14. 12:22

naiv kerdes: miert ekkora baj hogy tobb kameras? ha a sitcom vicces, ha a karakterek jok, szamit hany kameras?

A scrubsot es a middlet is szeretem szoval egy probat tuti meger

winnie - 2018. 05. 14. 12:39

Mate4182: valamit csak jelenthet, hogy minden komédia (30? 40?), amit nézek, egykamerás, csak néhanapján furakszik be közéjük egy-egy többkamerás, akkor is csak sokszor egy évadra. más meg direkt a többkamerásakat szereti. én azt, ha nem színpadon, egy-két fix díszletben játszódik, hanem bárhol lehet a helyszín, ha természetes és nem állnak le minden mondat után megvárni a közönség nevetését, és ha nem muszáj az írónak minden mondat végére poént írnia. (sőt, ugye a többkamerásban csak mondat végre lehet, míg egykamerásban sokkal ütősebb lehet hirtelen lecsapva egy poén, nem kell előkészíteni.)

más tippre direkt a többkamerásakat szereti.

egyébként ha jó, akkor jó, de mivel többkamerás, így nem fogom nagyon várni.

Mate4182 - 2018. 05. 14. 19:45

ha természetes és nem állnak le minden mondat után megvárni a közönség nevetését

ha nem muszáj az írónak minden mondat végére poént írnia.

a vilagert se kotekednek, de ezek hogy fuggenek ossze azzal hogy hany kameras?

nalam pl a kedvenc sitcomok : Jobaratok, Santa Clarita Diet, Community, Felhotlen PHiladelphia

sokkal tobbet nezek, de ezek azok amiket kedvencnek tudok titulalni, viszont itt felmerul az osszeutkozes ugyanis

a Community tobbkameras – de nincs kozonseg nevettetes
a Felhotlen Phili is tobb kameras – de rengeteg helyszinen megfordultak az evadok alatt

Vagy kapasbol rosszul definialom a tobb kameras kifejezest es amiket irtam nem is azok?

Bocs a hulye kerdesekert de mostmar erdekel ez a dolog :D
ja es mielott magadra venned : ez nem szorszalhasoagto, kotekedo comment :D

Balumedve - 2018. 05. 14. 20:09

Azok a többkamerás sorozatok, ahol a jeleneteket élő közönség elő veszik fel, ezért hallani ezekben a közönség nevetését. A felvételek mindig az adott megépített díszleteken játszódnak, amiből nincs túl sok általában, és csak nagyon ritkán vesznek fel jeleneteket az utcákon. A poénoknak azért kell mindig a mondat végén lenniük, mert ha a mondat közepén mondanának valami vicceset a karakterek, a közönség beröhögne a mondat közepén. Ilyen sorozatok: Jóbarátok, The Big bang theory, Mom, The Ranch, 2 broke girls.

Santa Clarita Diet, Community, Felhotlen PHiladelphia – ezek mind egykamerások, szóval csak a színészek és a stáb van jelen a forgatásokon. Nincsenek helyszínekhez kötve, ha akarnának percenként cserélhetnének helyszíneket, de ez elég drága mulatság, ezért az alacsony költségvetésű sorozatok, mint a Felhotlen PHiladelphia ritkán mozdulnak ki a megszokott helyszínekről.

winnie - 2018. 05. 14. 20:10

Mate4182: “a vilagert se kotekednek, de ezek hogy fuggenek ossze azzal hogy hany kameras? ”

a többkamerás komédia az, ami élő közönség, fizető nézők előtt vesznek fel, egy 3 darabos díszletben. nyilván ez sokkal kötöttebb. az egykamerás komédia meg olyan, mint bármelyik sorozat, film.

a community és a philly egykamerás, a jóbarátok (ami tényleg nagyon jó) a többkamerás.

írtam korábban erről alapfogalmat, és nyilván egy community-t is több kamerával veszik fel, de a többkamerás, azaz a multicam szitkomok lényege, hogy ott a jelenetet szimultán veszi 3 vagy 4, fix helyre leszúrt kamera, és ha nem bakiznak, akkor folyamatosan nyomják, így a vágásokat a helyszínen ejtik meg mondhatni, amikor váltják a nézőpontokat.

Mate4182 - 2018. 05. 14. 20:44

Balumedve, winnie – koszonom a reszletes tajekoztatast mindkettotoknek!

Mostmar ertem! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz