login |

2018/19 – A FOX újoncai (2.) – The Cool Kids

2018. 05. 14. 19:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2018/19,

THE COOL KIDS

Készítő: Charlie Day (It’s Always Sunny in Philadelphia), Paul Fruchbom
Szereplők: David Alan Grier (The Carmichael Show, Bad Teacher), Leslie Jordan, Martin Mull (Dads), Vicki Lawrence
Várható indulás: 2018. ősz, péntek 20:30

Sztori: többkamerás komédia egy nyugdíjas otthon menő triójáról (a nagy bulizó, a nagy mesélő és a hipochonder), akik minden szabályt áthágnak, ha a saját szórakozásukról van szó. Úgy érzik, a koruk kapcsán már nincs vesztenivalójuk. Az életüket felforgatja egy önfejű nő, aki befurakodik a csoportjukba, és nem hajlandó onnan távozni, mert neki már senki sem mondja meg, hogy mit csináljon. Mégis összekovácsolódnak azon gondolat köré, hogy még sok jó dolog van hátra az életükből, és nem kell méltósággal öregedniük, lehet őrült módon is.

winnie szerint látatlanban: Jé, Leslie Jordan, mint főszereplő? A francba, olykor nagy eltalálják a nyugdíjas komédiákat, de itt egyik színész sem annyira a szívem csücske, még Jordan sem biztos, hogy elviselhető lesz ekkora mennyiségben. Ettől még abban biztos vagyok, hogy a potenciál megvan benne, főleg abban a tekintetben, hogy öregekre nem valló dolgokkal poénkodnak. Csak ne lenne többkamerás… 35%.

human szerint látatlanban: hiába Charlie Day, ez is csak egy többkamerás a FOX-on. Na jó, a leírás alapján ez azért feltekerem 30%-ra, ha egykamerás lenne talán még a Szomszéd nője-stílus is megjelenthetne valahol a képzeletünkben. Hogy aztán csalódjunk persze, de nézhető legyen.

6 hozzászólás Ne habozz!

Anonymus - 2018. 05. 14. 20:02

Bocsi, hogy megkérdem, de számotokra miért hátrány a többkamerás komédia? Már feltünt, mert mindíg odaírjátok :D

winnie - 2018. 05. 14. 20:07

én írom oda, neki annyira nincs gondja vele, de évek óta nem nagyon láttam nézhetőt, ami nem biztos, hogy a sorozatok baja, lehet, hogy a műfajé. szóval egy aláröhögőset, élő közönség előtt felvettet nem tudok annyira várni, mert jó eséllyel úgysem fog bejönni. nekem ez a műfaj már rég elavult, sokkal jobbakat lehet csinálni színpadi keretek nélkül.

reggel ezt válaszoltam, most kopizok:

” valamit csak jelenthet, hogy minden komédia (30? 40?), amit nézek, egykamerás, csak néhanapján furakszik be közéjük egy-egy többkamerás, akkor is csak sokszor egy évadra. más meg direkt a többkamerásakat szereti. én azt, ha nem színpadon, egy-két fix díszletben játszódik, hanem bárhol lehet a helyszín, ha természetes és nem állnak le minden mondat után megvárni a közönség nevetését, és ha nem muszáj az írónak minden mondat végére poént írnia. (sőt, ugye a többkamerásban csak mondat végre lehet, míg egykamerásban sokkal ütősebb lehet hirtelen lecsapva egy poén, nem kell előkészíteni.)

egyébként ha jó, akkor jó, de mivel többkamerás, így nem fogom nagyon várni.”

Tomi - 2018. 05. 14. 20:19

Azért a The Big bang theory is többkamerás és évek óta a legnézettebb műsorok között van. Inkább azért lehet ez az egykamerás arány, mert a többkamerás “színházra” kevesebb színész alkalmas, forgatni meg könnyebb.
Én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a nézői csoport? A fiatalokat szerintem kevésbé érdeklik a nyugdíjasok problémái, meg a nyugdíjas “bezzeg régen megtudtam csinálni” poénok.

winnie - 2018. 05. 14. 20:51

tomi: persze, és ld. a roseanne sikerét. de sikerek ide vagy oda, erőteljesen visszaesett a számuk 2010 óta, s csak most, az elmúlt 2 évben nőttek meg, élik reneszánszukat, többek között azért, mert valamiért azt hiszik a csatornák, hogy a sikert a formátum szüli, holott a kulcs inkább a tartalomban van, mindegy, hogy hány kamerás.

ezzel a cool kids-szel az a bajom egyébként, hogy tök jól lehetne őrültködni, de nem hiszem, hogy a színpadi körülmények közti őrültködés lenne a legjobb. egy kötetlenebb ereszedelahajam nekem jobban működne, de persze nem véletlen, hogy ilyen lesz, hiszen ilyennek képzelték el, szóval tudják a készítők, hogy mit akarnak. az, hogy én kihagyott ziccernek érzem, nem hat meg senkit:)

Thomas - 2018. 05. 14. 23:42

Ebben azért már látok némi potenciált, de azt nem mondom, hogy így, előzetes nélkül is ráugranék. Én is 35%-ot mondok.

goodjohnwin - 2018. 05. 15. 13:43

Aranyosnak tűnik, nekem éppen Leslie Jordan a USP ennél a pilotnál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz