login |

2018/19 – A FOX újoncai (4.) – The Passage

2018. 05. 14. 21:15 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2018/19,

THE PASSAGE

Készítő: Elizabeth Heldens (executive producer: Ridley Scott, Matt Reeves)
Szereplők: Mark-Paul Gosselaar (Pitch, Franklin & Bash, Truth Be Told, Raising The Bar), Vincent Piazza (Boardwalk Empire), Emmanuelle Chriqui (Shut Eye, Entourage), Saniyya Sidney, Brianne Howey, Jamie McShane (Bloodlines), Caroline Chikezie
Várható indulás: 2019. midseason

Sztori: Justin Cronin vámpíros regényeinek az adaptációja (itthon a könyvek A szabadulás – Hol leszel, amikor kialszanak a fények?, illetve A Tizenkettek címmel jelentek meg). Egy titkos orvosi bázis, a Project Noah van a központban, ahol a tudósok egy, a világ összes betegségét meggyógyítani képes vírussal kísérleteznek, de a folyamat akár a teljes emberiséget is kiirthatja. Egy kislányt választanak ki tesztalanynak, akit egy szövetségi ügynök kísér el, aki megpróbálja mindentől megóvni, és eközben a kísérletek során bázison létrehozott nagyon veszélyes, képességeit próbálgató fajjal is összetűzésbe kerül, amely egyedei ki akarnak szabadulni onnan – és ez okozhatja az apokalipszist.

winnie szerint látatlanban: gőzöm nincs, hogy mire kell számítani, remélem, nem valami görcsmutánsos sorozatra, mert az a műfaj nem a szívem csücske. Viszont egy érdekes high conceptre mindig vevő vagyok, bár ha tisztában lennék a könyvvel, akkor több is lehetne, mint 65%.

human szerint látatlanban: az fogadott lányos vonal és a kísérletezés miatt nekem a Last of Us ugrott be, de persze a környezet meg a dráma teljesen más lesz. Várni nem igazán tudom ennyi alapján, és a sok átszabás, tavalyról érkezett a projekt, sem biztató az elejét illetően. 20%

12 hozzászólás Ne habozz!

hector - 2018. 05. 14. 22:13

A 3 könyvből itthon kiadott első kettőt olvastam, és nagyon jók voltak. Régóta várom a tévés feldolgozását, remélem nem rontják el.

gatling - 2018. 05. 14. 22:16

hector: Szintén zenész, és pont ezért félek, hogy a könyvek túl magasra tették a lécet.

hector - 2018. 05. 14. 23:09

gatling: Szerencsére nem minden feldolgozás megy félre, szóval a remény hal meg utoljára. ;)

Thomas - 2018. 05. 15. 00:08

Ez ennyi alapján érdekes, bár nagyon homályban vagyok, kisülhet belőle valami jóság, de totális zagyvaság is. Itt fokozottan kéne egy előzetes, de ha ennyien szeretik a könyveket, akkor addig is megelőlegezek egy 60%-ot.

energy - 2018. 05. 15. 01:05

Én csak a harmadáig jutottam az első könyvnek, elképzelésem sincs, miért tetszik annyira másoknak. Vámpírok posztapokaliptikus vírus összeesküvés…..

Harita - 2018. 05. 15. 08:54

energy,itt a gond. A száz-százötven éves ugrást talán ki kellett volna várni. Onnan indul a buli.

Exorcist - 2018. 05. 15. 10:41

Szerintem pedig pont az ugrásig jó a könyv, onnantól unalmas és elcsépelt. De a sorozat ettől még lehet jó.

morp - 2018. 05. 17. 05:23

Nem 1000 eves ugras van a konyvbe?

Gyulus - 2019. 02. 19. 12:44

Szerintem az itt lévő embereknek fogalmuk sincs milyen művel állnak szemben!
Ridley Scott már a kiadás előtt megvette az egészet, ha esetleg nem tűnt volna fel producerként a neve. Most kezdtem újra az egészet, ugyanis megérkezett magyar fordításban a harmadik rész is. Aki szerint az ugrás előtt jó a könyv utána elcsépelt, az szerintem el sem olvasta. Meg az sem aki szerint ezer év az ugrás. Szerintem az elmúlt 20 évben a legjobb történet amit olvastam (pedig nem keveset olvastam), ezért nem is kezdek bele a sorozatba addig amíg be nem fejeztem a 3 könyvet. Talán nagyok az elvárásaim, de a könyvet baromi nehéz lesz felülmúlni.

winnie - 2019. 02. 19. 12:49

gyulus: szerintem nem tudsz sokat az itt lévő emberekről, de akárhogy is, nem egy tavaly tavaszi poszthoz kéne kommentelned, hanem egy ideihez. írtunk bőven a sorozatról, van poszt az első részéről, a másodikról, van poszt még a könyvekről is.

az, hogy ott van scott neve, nem sokat jelent. nem ő vette meg a jogokat, hanem a cége, de sok könyv adaptációs jogait megvesz sok cég.

az pedig, hogy mi a legjobb történet. nos, az emberek a millióból ismernek 10 vagy 100 vagy 1000 könyvet, és mindenki ebből a nagyon kis halmazból választ legjobbat. és ezzel nem azt mondom, hogy nem nagyon jó.

“Aki szerint az ugrás előtt jó a könyv utána elcsépelt, az szerintem el sem olvasta. ”

vagy csak olvasott már hasonlókat és szerintem elcsépelt. hidd el, nem hazudik senki.

viszont:

“ezért nem is kezdek bele a sorozatba addig amíg be nem fejeztem a 3 könyvet”

a sorozatnak és a könyvnek nincs sok köze egymáshoz, mint általában, a sorozat nem a könyvet fogja követni, ez már most kiderült, és sosem fog eljutni a 3. kötetig, hiszen addig megszüntetésre kerül, szóval nyugodtan elkezdheted.

de mondom, vannak sokkal frissebb posztok is, el tudod olvasni, hogy miről szól a sorozat, és hogy milyen lett.

Scorpion82 - 2019. 06. 27. 22:33

Én olvastam mindhárom regényt (Szabadulás, A Tizenkettek, A tükrök városa). Nekem a tévésorozattal kapcsolatban rossz érzéseim vannak. A sztori a regényekben több évszázadot ölel fel, párhuzamosan zajlik a jelenben és sok ávszázaddal később a jövőben, a posztapokaliptikus Amerikában. A látott előzetesből nekem annyi jön le, hogy jelentősen módosítanak és egyszerűsítenek a sztorin, a posztapok részeket meg csak iszonyatos költségvetéssel tudnák filmre ültetni, és sorozat lévén nem.tudom, mennyi keretük lesz erre… pedig a regénytrilógia több, mint fele ott játszódik, szóval azt elhagyni elég rendes kiherélése lenne a sztorinak.

winnie - 2019. 06. 28. 04:50

sima sorozatos költségvetéssel meg tudják oldani, vannak hasonló sorozatok. de nem akarják elhagyni, csak annyit tesznek, hogy az első évaddal vezetik fel a posztapok részeket, amik a 2. évadban jönnének.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz