login |

A.P. Bio: vége az 1. évadnak

2018. 05. 14. 17:37 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Nem jó sorozat az A.P. Bio. Nem jó, de szeretem, az NBC komédiája egyike azon kevés országos újoncnak, amit végignéztem. Persze ez a tahó stílus, amit a The Mick is hoz, az egyik kedvencem, a pofátlan főszereplő mindig a gyengém volt, márpedig itt a diákjainak a tanulást konkrétan megtiltó tanár, aki csak bosszúja kiagyalásában való segítségre kéri őket hatványozottan az volt.

Nem jó sorozat az A.P. Bio, mert baromi egyenetlen. Gyakran zseniális a pofátlanságában, remek visszatérő poénok vannak benne, olykor kifejezetten merészeket húznak, máskor viszont csak rombolás és negativitás árad belőle.

Nem jó sorozat az A.P. Bio, mert képtelen voltam megkedvelni a szociopata főhőst. Tudom, hogy egy szemétláda antihős, de a The Mick-ben Mickey-t nehéz volt nem szeretnem, itt pedig Jack Griffin-ben semmi bájt vagy szerethetőt nem találtam. Ami annak is betudható, hogy Glenn Howerton-nal sem találkoztam eddig gyakran, de szerintem inkább az írásban rejlik a kulcs, valamiért meg sem próbálják közelebb hozni hozzám. Amikor pedig olykor megtér a figura, az egy pillanatig sem volt hihető.

Nem jó sorozat az A.P. Bio, mert szerintem nincs még egy olyan nézős sorozatom, amiben áttekerek részeket. Ez istenkáromlás tudom, de ettől még vannak, akik az unalmas sztorikat vagy a szócséplést tekerik át. Én nem ezért tekerek. A korábbi kritikámban leírtam, de a három tanárnőt egy fikarcnyit sem találtam viccesnek. Egy, kettő, öt, sőt hét részen át szenvtelenül néztem a jeleneteiket, amikor végre azt mondtam, hogy ennek semmi értelme. Nem szerepelnek sokat, de amikor csak hárman voltak képernyőn, ugrottam a jelenetet, annyira nem érdekelt ez a trió. Nem vesztettem semmit, csak olykor egy bé- vagy cé-sztorit.

Nem jó sorozat az A.P. Bio, mert a mellékszereplőit nem tudta súlyuknak megfelelően használni. A három gráciáról már beszéltem, belőlük a kevesebb több lett volna, de Patton Oswalt-ból kétszer ennyit is elviseltem volna. Ő egyszerűen zseniális önbizalom-hiányos igazgatóként, és ezt nem csak azért mondom, mert azok közé a komikusok közé tartozik, akiket divat szeretni.

Nem jó sorozat az A.P. Bio, mert a kvázi állandó szereplő, de egyébként nem állandó státuszú diákokat egyszólamú karikatúraként használta csak. Olykor-olykor megszólaltak és ennyi. Pedig a többségük nagyon eltalált figura (bár lehet, hogy azért érzem így, mert nem használták el őket), amikor a bulis rész volt és megismertük egy kicsit őket, az a sorozat egyik fénypontja volt

Nem jó sorozat az A.P Bio. És az is lehet, hogy a második évad nyitánya után kaszálni fogom (mert nem újul meg, vagy olyan irányba megy tovább), de az első évadot kifejezetten szerettem és a hullámvölgyei ellenére sem voltak kétségeim afelől, hogy nézzem-e. Mert amikor jó volt, akkor nagyon jó volt. És, ha valakit ez érdekelne, akkor az évad végére még a fő sztoriszálat is lezárták.

8 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2018. 05. 14. 18:46

Wow. Egyetértek mindenben, csak az a pár apróság tér el nálam, hogy imádtam a két tanárnőt (a harmadikat, akit először ők is utáltak, azt nem bírtam), hajlandó lennék fizetni azért, hogy kevesebbet szerepeljen a diri, és saccperkábé a második rész végére totál megkedveltem Jacket. :) A Mick-et meg azért hagytam abba, mert a Mickey a halálba irritált.
Lehet ez ilyen női-férfi dolog, nem? :D
Ha az én sulimban lenne egy Jack-féle seggfej, én ott lennék a három grácia között (valószínűleg a legbénábbik, hehe), mikor elvinnénk egy helyi pubba csajozni.
De egyébként tényleg nem jó sorozat, nem is igazán értem, hogy miért ez az egyetlen új komédia, ami bejött. Iszonyatosan hullámzik, az tény, de megéri végigülni pár unalmas percet/részt, mert amikor tolja, akkor nagyon tolja.

Raynes - 2018. 05. 15. 05:24

Én ugyan nem nézem, de szemet szúrt ez az áttekerés. Hiába nem tekersz át sokat, ez az egyik legrosszabb, ami sorozattal történhet szerintem, egyértelmű jele, ha nem tetszik, hiába írod, hogy tetszik. Én olyan sorit nem néznék, amiben akármit is át kell tekerni, pedig én elég nehezen kaszálok. Nagyon megválogatom mit kezdek el, ha kaszálok is, akkor még nagyon az elején.

winnie - 2018. 05. 15. 08:47

Raynes: én tudom, hogy rossz, ezért is jelzem, hogy ilyet sosem szoktam csinálni, itt mégis megtettem – mert ez szerintem sok mindent elmond.

viszont nem értek egyet azzal, amit írsz, mert itt minden további nélkül meg lehet tenni, meg eleve sokszor a komédia műfaja ilyen. mert mi a különbség? annyi, hogy míg egy rész 20 perces, a másik csak 17,5 perces.

két lehetőség van: 1. végignézem, és két részenként 2,5 percig unom magam közben – ez történt szerintem az 1×07-ig. zombiként fogyasztottam azt, ami nem tetszik. 2. nem nézem meg azt a két vagy három jelenetet minden második részben, aminek semmi köze a többi jelenethez, amiben olyanok vannak, akik nem szerepelnek a többi jelenetben, és amikben nincs olyan, aki szerepelne a többi jelenetben. és közben nem unom magam.

elhiszem, hogy a többség az egyes változatot választaná, mint írom, én is ezt tettem, de utána azt mondtam, hogy ennek semmi értelme. és ezzel nem azt mondom, hogy piedesztált érdemlek, de 2,5 perc (ami lehet, hogy 2, lehet, hogy 3,5) időt sem vagyok hajlandó olyasmire elpocsékolni, ami nem érdekel. ezért nem nézek youtube-videókat sem, amik érdekesek lennének és tetszenének. mert nem hiányoznak. ez a 2,5 perc pedig még csak nem is érdekes. azért nézzem meg, mert benne van a részben? nemet mondok rá, és nem szégyellem:) ld. ki mertem mondani.

de tényleg. a 17,5 percnek meg annak a 2,5 percnek nincs semmi köze egymáshoz. az a 2,5 perc olyan, mint egy külön websorozat, amit nézetnek velem, csak épp annak a bé vagy cé sztorinak az elemeit elszúrják a rész közben. ezért is fújok sokszor az olyan sorozatokra, amik így épülnek fel. egy 25 perces külön részből, egy 10 percesből és egy 5 percesből, amik párhuzamosan futnak egymás mellett.

Benjy - 2018. 05. 15. 09:34

Winnie: Azért akaratlanul is felmerül bennem ilyenkor a kérdés, hogy mégis honnan tudjátok, hogy tényleg abban az x percben nem lenne valami vicces? Tény, hogy komédiánál nehezebb fogást találni ezen logika mentén, de pl amikor rendes drámát tekerget valaki, ott tényleg számba sem jöhet az, hogy valami érdekes/fontos át lesz tekerve? Akkor már inkább addig csak háttérzaj legyen, az nem jobb opció?

winnie - 2018. 05. 15. 09:56

benjy: nem tudom, csak abból indulok ki, hogy nem szeretem a karaktereket, utálom, amikor kinyitják a szájukat, és az első 6 részben nem hiányzott volna, ha kihagyom a jeleneteiket.

innentől kezdve inkább kihagytam őket (általában asztalnél ülős, beszélgetős jelenetek voltak, egyet kivéve, amikor egy partin sztorit is kaptak, mert két jelenetben mintha ráhajtottak volna egy pasira), mert egyrészt nem megyek a falnak, ha lemaradok egy sorozatban egy poénról, másrészt 2 percet egy poénért nem néznék.

(nem ide tartozik, konkrétan ezért nem tudok animációkat nézni, mert azok viszont tele vannak zseniális poénokkal, de a körítés közöttük nem köt le. egy family guyos 1-2 perces videón jót mulatok, de 20 percig, hiába azonos az aránya a poénoknak, ha a közöttük sokkal több ideig unom halálra magam. és itt szó sincs arról, hogy zseniális poénokat kapnak a szereplők.)

és igen, drámánál nem hiszem, hogy ilyesmire sor kerülne, hiszen ott karakterizálhatnak, sztorit szőhetnek egy jelenettel. nyilván vannak számomra érdektelenebb dráma karakterek is, de nem nagyon jut eszembe olyan, hogy tekerjek. nem, kizártnak tartom. itt viszont tudom, hogy a jelenet tartalma random (mondjuk az egyik előző estéjétől beszélnek), hogy semmi ráhatása nem lesz semmire, stb.

goodjohnwin - 2018. 05. 15. 12:44

Fura a sorozat, tényleg nagyon egyenetlen – amiatt maradtam vele az első 2-3 rész után, mert elkezdtek jobban odafigyelni a mellékszereplőkre – persze nem eléggé, főleg a gyerekek nincsenek jól kihasználva, pedig nagyon tetszik, hogy végre nem a tipikus “amerikai gimis” arcokat lehet látni a tanteremben.

Ami viszont szürreális a sorozattal kapcsolatban az a fényelés: ez a szélsőségesen narancs-teakzöld kombinációt kicsit túltolták szerintem, ennyire Michael Bay sem torzítja el a filmjeit ezzel a kombóval.

winnie - 2018. 05. 15. 13:16

tényleg, a kép az elég meglepő. megszoktam, és a vége felé, amikor volt egy “darkos timeline”, akkor jó volt a kontraszt, de hogy miért…?

FrankLuck - 2018. 05. 17. 13:13

‘Nem jó sorozat az A.P. Bio’, de nézegettem annak tudatában, hogy úgyis kaszálják, mert nekem (még) nem menne, mert annyira meg nem is rossz.
Pozitívumként én is a diákokat emelném ki, nagyon jól működnek együtt, de ezt a ‘minden részben egy diák van a középpontban’-témát kár erőltetni, szinte soha nem működik, nekem ezek az érzelmes jelenetek nagyon lehúzzák az összképet. Nyáron befejezem, az évadnyitónál ott leszek, de ha ezen a szinten marad, akkor dobom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz