login |

MacGyver: vége a 2. évadnak – írta Spyblat

2018. 05. 14. 14:40 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Az új generációs MacGyver nagyjából olyan, mint a mekis kaja. Mindenki tudja, hogy tucat termék, hogy kvázi nem is igazi ételt eszik, de finom, gyors és olcsóbb, mint beülni egy jó kis étterembe, megrendelni egy fasza kis sztéket. Hetente egyszer szerintem belefér egy gyors sajtburger.

Elismerem, hogy nincs magasan a mérce, aminek velejárója az is, amikor háromszor annyit várunk a burgerre, ráadásul a húst kifelejtik belőle, hogy utána csalódottan távozzunk. Márpedig amikor egy sorozat esetében tulajdonképpen alacsonyan van a mérce, akkor nem nagyon szabad hibázni. És ezt többé-kevésbé hozta is a MacGyver.

Egy még mindig egy végtelenül egyszerű, de szórakoztató tematikával üzemelő széria, ahol jól működik a sokszor már röhejesen családias kapcsolatban lévő csapat, akik hétről-hétre kapnak egy ügyet, majd megmentik a világot.

Azt éreztem végig, hogy akkor volt a legjobb az évad, amikor nem próbált több lenni önmagánál. Az átívelés nem volt rossz, de idővel túl lett tolva. A The X-Files-finálénál megjegyeztem, hogy én inkább az átívelést szeretem, de ez már a második sorozat volt idén, amit inkább akkor élveztem, amikor random ügyeket hozott.

Röviden spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Szóval Mac apja meglett, kiderült, amit már eddig is tudtunk, hogy azért lépett le, hogy a fia biztonságban legyen. Ez kábé sültkrumpli szintű klisé (ha a mekis hasonlatnál maradunk). Az viszont már meglepetés lehetett, hogy nem ő hagyott nyomokat a fiának, hanem Matty, mert már ő sem bírta elviselni, hogy apuka ilyen sablonos módon tűnt el.

A másik meglepi, hogy Mac a szokásos összeborulás helyett konkrétan berágott a faterjára és kijelentette, hogy lelép, mert nem dolgozik vele. Nyilván visszatér majd, de akkor is. Az viszont csalódás volt számomra, hogy ennyi felvezetés után egy Tate Donovan-kaliberű színésszel kellett beérnünk, nem pedig egy nagyobb névvel.

Valahova 5/10 és 6/10 közé tenném a szezon és a zárás pontozást, de amit leginkább úgy lehet értelmezni, hogy amolyan ártalmatlan, kis ”semmiség”-kategóriás a sorozat számomra. Nem igazán várok tőle sokat, de azt, mindent összevetve azért általában hozza.

4 hozzászólás Ne habozz!

ravengirl - 2018. 05. 14. 15:06

Egyetértek a kritikával. Annyit tennék hozzá, hogy én örültem, hogy a szőke csaj (már a nevét sem tudom) a 2. évad elején rehabilitációra ment, maradjon is ott sokáig, nekem Ő kilógott ebből a csapatból. Az évad legjobbja számomra a 12. rész volt (Mac+Jack), nagyon jók voltak szerintem a háborús flasbackek. Az apa-fiú kapcsolattól, az egész egymásra találástól én is többet vártam, de nagyon jó volt a végső csattanó, legalább ez nem volt annyira sablonos (milyen lett volna már, ha Richard Dean Anderson lett volna az apa…!!!, az tuti megcsinálta volna az utolsó részt :))). Az végül kiderült, hogy a náci táboros túlélőnek mi köze volt az apjához? (aki a karácsonyi aktában volt), vagy csak én nem voltam elég figyelmes?, pedig minden részt megnéztem (normál tempóban, nem tekerve :)
Én maradok a 3. évadra is, 45 percre jól kikapcsol.

Chris1985 - 2018. 05. 18. 21:43

Billy Baldwinra mintha ráöntötték volna Riley Apuci szerepét!

Vadparaszt - 2018. 05. 19. 16:32

Nyilván Richard Dean Anderson lett volna a tuti az apja szerepére: lehet, fel is kérték, csak nem vállalta el. Tuti, hogy megpróbálták, szerintem.

Viki - 2018. 06. 10. 17:52

Nagyon szeretem a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz