login |

FOX-előzetesek 1.: The Passage

2018. 05. 15. 10:20 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2018/19, video,

A könyvadaptáció, amire a könyvet olvasók nem ismernek rá? Vagy ez túlzás lenne?

Első ránézésre a FOX egyik hype-osabb sorozata lehet a The Passage. Nem elég, hogy egy férfi egy lánnyal menekül, és közbe mindenféle gonosz emberektől védi meg őt, de még valami világvége is be van lebegtetve, meg egy zombiszerű új faj is. Hogy sülhet el ez jól?  A tovább mögötti előzetes talán betekintést ad a dolgokban, minden más a címkén.

Tartalék:

17 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 05. 15. 11:46

Jesszus. És akkor leírtam szerintem mindent. Nincs benne egy színész se akire felkapnám a fejem. És ez sikerült egy jó könyv szériából? Gratula FOX!

vbalazs91 - 2018. 05. 15. 12:03

Én azt nem vágom, miért nem szarják le a gyereket, miért nem keresnek egy másikat?

cherockee - 2018. 05. 15. 12:19

vbalazs91-hez csatlakozva, csak én nem figyeltem eléggé, és van valami specialitás a gyerekben?

a másik, hogy megintcsak lehet én nem raktam össze, most akkor van egy zombi vírus, gondolom világszintű, és van erre egy próbálkozás megállítani, ezt fegyenceken tesztelik, és attól lesznek zombik, vagy a vírus maga a zombivá változtató, és nem sikerült megállítani? a főhőst és a lányt mutatták eleget, csak a történetet nem sikerült elmondani

juhaszvik - 2018. 05. 15. 12:30

most gondolkodnom kellett, hogy a könyvben is színes bőrű kislány szerepel-e, de aztán beugrott, hogy a borítón egy szeplős fehér arc néz vissza.
nem mintha ezzel gond lenne, csak a trailernek sikerült elbizonytalanítania.

egyébként túl hosszú a trailer, pontosabban túl sokáig tart ki jeleneteket, amitől gagyinak tűnik.

juhaszvik - 2018. 05. 15. 12:36

cherockee: van egy elvileg örök életet adó vírus, amit megtalálnak egy őserdőben, és azt tesztelik embereken. a kislány speciális, mert képes tünetmentesen befogadni a vírust, míg mások zombivámpírakármik lesznek. hogy lesz-e világszintű járvány? SPOILER – körülbelülakönyvnegyedeharmadaszólajárványkitöréséigtartóeseményekrőlaztánposztapoksztoriváválikvagy50-100évvelkésőbb(eddigolvastamakönyvet)

vbalazs91 - 2018. 05. 15. 12:44

juhaszvik: ezt mondjuk kifejthették volna a trailerben, mert csak annyi hangzott el, hogy ne legyen családja, ami alapján ezer másik gyerek szóba jöhetne… Aztán csodálkoznak, ha hülyének nézik őket a nézők.

CSiPet - 2018. 05. 15. 12:45

Csak az első könyvet olvastam, de nem úgy tűnt, hogy itt ugyanúgy alakulnak az események. Vagy legalábbis a trailer-ből nem jön le, hogy milyen méreteket is ölt a dolog, pedig azzal még simán rátehettek volna a marketingre.
Vagy lehet a spórolás miatt ezt teljesen más felé fogják elvinni és akkor nem lesz se idő ugrás se semmi, csak egy random kislányt meg a védelmezőjét üldözik… Csak ennyi alapján nem akarnám nézni, de remélem hogy ez mondjuk az első 1-2 részből lett összevágva aztán irány a jövő. Az már inkább cool lenne…

gabor - 2018. 05. 15. 15:01
stargatelost - 2018. 05. 15. 17:23

Ennek semmi értelme. A kislánynak meg kell fertőződnie, hiszen kb. ezzel kezdődik el a sztori. Most meg azon izguljunk, hogy ne kapják el őket? LOL. A casting meg no komment.

SPOILER
Akkor gondolom száz évvel később feliratot se fogunk látni… Pedig egyébként mennyire fasza lett volna úgy megcsinálni, hogy egy epizód egyik része a jelent fedi le, másik pedig a száz évvel későbbi dolgokat. Ugye a második könyv is sokat van a jelenben, lenne anyag, meg ugyanazok a szereplők is lennének mindkét idősíkon. És hát ugye a történet lényegi része pedig száz évvel később játszódik.

Mondjuk ez csak a pilot, ki tudja merre mennek el, de már kevés a bizodalmam…

Thomas - 2018. 05. 15. 17:46

Hát, engem lehet hogy ott vesztettek el, hogy ennyire kiemelt szereplő a gyerek, gyakorlatilag az egész előzetes róla szólt:( Mondjuk a védelmezője meg szimpi volt a Pitchben is, szóval nem tudom. Brianne Howey meg alig látszott pár bevágáson, de belőle meg vámpír lesz, ahogy nézem, hát ez nem jó:(

zolkó - 2018. 05. 15. 20:33

Az összes FOX újonc közül messze magasan ez a legérdekesebb nekem, és még ez is…. egy nagy meh. Komolyan, az összes idei eddig látott országos újoncot becserélném egy Almost Human 2. évadra pl. az előzetesek alapján. De vissza a Passagehoz: elkezdeni el fogom, az tuti, de hogy meddig tudnak megtartani, az majd kiderül.

Annie - 2018. 05. 16. 00:10

Imádtam/imádom a könyvet 5x olvastam de hogy ennek az ég világon semmi köze nincs hozzá az is biztos…eleve nem értettem már akkor amikor beharangozták, hogy jön miért azzal a szöveggel reklámozták, hogy “vámpíros sorozat” mikor ezek a lények abszolút nem azok se nem zombik, nem is így néznek ki mint az előzetesben, egyszerűen egy rosszul sikerült gyógyszer kísérlet alanyai amitől erősen mutálódtak. A többiről már nem is beszélve. Ráadásul a könyv 70% már a jövőben játszódik.
Az a baj, hogy sztem ez egy tényleg nagyon jó könyv rengeteg minden történik benne évszázadok/ezredek telnek el közben stb. de aki nem olvasta azon egy percet sem csodálkozom, hogy gagyinak tartja mert így tényleg az :(
Bocsi muszáj volt kiadnom a felháborodásomat mert ez most felhúzott bár én vagyok a hülye, hogy mindig azt várom, hogy egy könyvből sikerül jó filmet csinálni :P

Logitor - 2018. 06. 08. 12:51

SPILERes kérdések :)

Én úgy emlékszem a könyvből (első feléig olvastam de most már folytatni fogom), hogy valóban tök mindegy lett volna milyen lányt visznek be, ám a kislányt a két ügynök túl nagy nyilvánosság előtt rabolja el, így mihamarabb el be kell vinni őket a bázisra. Ezt megcsavarja a trailerben is látott átfordulás, miszerint az ügynök védelmébe veszi őt, megszökteti az utasításai ellenére és ezért már őt is üldözik.

Az azonban a könyvből sem volt tiszta, hogy ha már így alakult, párhuzamosan az üldözéssel miért nem szereznek egy másik kiscsajt a kísérlethez, illetve honnan tudták, hogy a kislánynak vannak bizonyos képességei?

Logitor - 2018. 06. 08. 18:30

Gyorsan utána is néztem, úgyhogy akit érdekel még…

SPOILER!!!

Az a tény, hogy pont akkor amikor épp kellett egy frissen elárvult gyerek családtagok nélkül, ő volt az akit épp keresett a rendőrség (tehát kidobta a rendszer Wolgastéknak), de még pont annyira volt friss, hogy nem került be a szociális gyerekgondozó rendszerébe, potenciálisan a legjobb jelölté tette az elrabláshoz aki az eltűnése után senkinek sem hiányzik. Még azután, hogy Wolfgast a beszállítás helyett lelép a gyerekkel, azután is egyszerűbbnek tűnik levadászni mindkettőjüket mint megszervezni egy újabb gyerekrablást (főleg hogy szerintem csak Wolfgasték voltak erre kiképezve, vagyis túl sok időt vesztettek volna a B tervvel).

Delora - 2018. 12. 06. 01:36

Lesz időbeli ugrás. Aki olvasta a könyveket, nézze meg az imdb-n a szereplőgárdát. Van ott kapásból két olyan név is, akik már az első kolónia lakói ;)
Kérdés, hogy mennyire lesz sikeres az első évad. Biztos hogy eltérnek a könyvektől, nem is lehet igazán visszaadni. Most fejeztem be a harmadik könyvet, epic lezárása van :) És csak a legvégére telik el 1000 év, ill. van már utalás erre jóval korábban is :D

Gregus Zoltan - 2019. 01. 27. 01:44

Nem ertem miert kell mar elore sirdogalni? valaki azt irja ” jaj juj nem kaptam fel a fejem egyetlen szineszre sem” ilyen alapon kar nezni barmit. Nem is akarom felkapni mert nem egy szineszt akarok latni hanem egy kivalo karaktert!! A sorozat abszolute elvezheto ,kivalo az operatori munka,dinamikus a story es jo a vonalvezetese is.A kislany kulcsszereplo de miert keresnenek mast ha mar eleve megszokott egy ugynokkel akit amugy is leakarnak vadaszni. Kozben mint ha parszor elmondanak a filmben es talan eszreveheto konturok menten a moralis es erkolcsi kerdeskor mely az egesz kutatast es kiserletet korbelengi. Nyilvan nem legyintenek,hogy ” hagyjuk sracok had menjenek” hiszen vegulis csak egy kiserletrol van szo amiben egy gyereket akar fel is aldoznak. Probalja mindenki megnezni es utana majd torli a konnyeit ,hogy jaj se szineszek se story se semmi.

winnie - 2019. 01. 27. 06:23

minek kell sirdogálni valaki véleménye miatt?:) ezeknek a posztoknak az a lényege, hogy mindenki véleményezze jóval a premier előtt a látottakat, első benyomást írjon. nem a végeredményről beszélnek. és mindezt azért, mert érdekes olvasni a véleményeket, hiszen a nézők, akik a nézettséget biztosíthatják a sorozat túléléséhez, is így fognak gondolkozni. ha valaki nem érdekli őket, mondjuk színészre nem kapják fel a fejüket, akkor nem kezdik el nézni a sorozatot, és nem lesz siker.

de ha a sorozatról akarsz írni, van kritikánk az első és második részről, amiben leírtuk, hogy miért annyira felejthető sajnos a passage. viszont, ha oda is leírod a véleményedet, hogy miért nem az, talán meg fog győzni másokat, hogy adjanak esélyt neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz