login |

Westworld – 2×04: Az eddigi legjobb?

2018. 05. 15. 19:20 - Írta: winnie

60 hozzászólás | kategória: kritika,

Kezdhetném úgy, hogy kössünk konszenzust és állapítsuk meg, hogy ez volt az eddigi legjobb rész a szezonban, vagy a sorozatban, de elég béna lenne, tekintve azt, hogy a Fear The Walking Dead vasárnapi részére is ugyanezt a nyitányt lőttem el. De kit érdekel?! Persze ilyenkor mindig óva inti az ember a “most már beindult!”, “innentől fogva minden jó lesz!” hangoktól, de mivel a 2×05 a Shogun World-epizód, így még erre is megvan az esély. Meg a koppanásra is.

A nagy kérdés csak az, hogy mennyire érdemli meg a Westworld a 75 perc epizódhosszt? Jó, ha mennyiségi szempontból vizsgáljuk a kérdést, akkor nincs vita, hiszen elég sok a szereplő, így mindenki kap időt. Viszont, ha érdekes szereplőket akarunk csak viszontlátni a képernyőn, akkor lehet, hogy bajban leszünk. Ráadásul a Westworld arra is képes, hogy az érdekes karakterek köré nem túl érdekfeszítő szálakat írjon. Mármint biztos van, akinek a Fekete Ruhás bolyongása körömrágós, de…

Ehh, komolyan nem hittem volna, hogy pont Ed Harris karakterén fogják a legtöbben a szájukat húzni. Nem baj, mert ebben az évadban legalább kiderültek olyan dolgok a parkok céljával kapcsolatosan, amikről az első évados, “ennek semmi értelme!”-kiszállók már sosem fognak értesülni. A tovább mögött folytatom.

Nem baj, ha Ed Harris nem is kap idén Emmy-jelölést, azért Peter Mullan-nek kiutalhatnak egyet, nem?

Tudom, hogy a Westworld sokaknak a grandiózussága miatt tetszik, és azzal is lehet vonzóvá tenni, de ha visszaemlékszek az első szezonra, akkor eszembe jut, hogy ott is azok a jelenetek működtek, amikor egyrészt mi nem tudtuk, hogy kik emberek és kik robotok, illetve amikor a karakterek nincsenek tisztában effélékkel akár sajátmaguk, akár mások kapcsán. És ezekhez, mint kiderült, nem szükségesek több milliós díszletek vagy tömegjelenetek.

Az is elég nehéz szülés volt, hogy Elsie visszatérjen a sorozatban, biztos akad olyan, aki nem is emlékezett rá, de legalább most megtörtént egy olyan nagy találkozás, ami működött érzelmileg és történetileg is, nem úgy, mint a 2×03-ban történt, ami elég kicsit pukkant sajnos.

Oké, persze a vizuális megjelenítés is meg kell, hogy kapja az elismerést, mind a fényekkel, mind a díszletek letisztultságával, mind pedig a drónos akciókkal eléggé odateszi magát a Westworld. Amik elég nagy kontrasztot alkotnak a mééééély monológokkal, de biztosan úgy gondolkodnak, hogy az emberi intellektus teljes skáláját végig akarják zongorázni. (Tényleg, ha már zongora, más is jön pénteken a Ramin Djawadi közreműködésével tartandó Game of Thrones-koncertre?)

De hogy visszakanyarodjak az elejére, mikor fogja a sorozat abbahagyni azok tömegmészárlását, akik iránt fikarcnyi együttérzéssel (szánalommal, akármivel) nem viseltetünk? És ha már ezt csinálják, akkor nem lehetne rövidebben, és valami érdekesebbre, karakter- vagy világépítésre használni a felszabaduló időt? Muszáj lesz idővel a készítőknek rájönniük, hogy kik a legérdekesebbek, kikre, mely szálakra érdemes több időt szánni ahelyett, hogy a lehető legtöbbet akarják markolni, és semmit sem fognak közben..

Ja, a végére még kaptunk egy csavart, de ezúttal nem kellett reddit ahhoz, hogy valaki kitalálja, kicsoda is Grace. Legalábbis sokaknak megfordult a fejében.

60 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 05. 14. 14:44

2×04 nekem nagyon bejött. Simán 9/10.

Néma Harcsa - 2018. 05. 14. 15:26

Nem vagyok óriási fanja a sorozatnak, viszont szórakoztató, nem is értettem a háborgást az új évad első három része miatt.
A 2X04 viszont szerintem is tényleg nagyon oda lett téve, a sorozat eddigi legjobbja kb.

sungmincopy - 2018. 05. 14. 18:36

Hű, ez a negyedik rész… Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra az évad eddigi legjobb epizódja, sőt…
Eddig sem volt bajom az évaddal, talán az első rész volt kicsit lassab, alapozósabb. Tetszik ez a vonal, amit most végre elénk tártak. Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek ezzel és milyen meglepetések lesznek ezzel kapcsolatban az évad (vagy a soorzat) későbbi részeiben. (Azért egy második “Bernard robot” dolgot nem szívesen látnék, ennél remélhetőleg kreatívabbak lesznek az alkotók.)

MIB mg mindig kedvenc. Az ő jelenetei mindent visznek. Ott valahogy az akció is mindig rendben van, pedig Ed Harris se mai gyerek már. De most a Bernard-szál is több mint korrektre sikeredett. Mint mondtam, eddig sem volt bajom vele, de azért örültem, hogy végre válaszokat is kaptunk, nem csak ezt a “nem emlékszem, nem tudom mi a fene történt és mi mikor van” dolgot.

Milyen furcsa egyébként, hogy ebben nem volt a Dolores-szál és máris sokkal élvezetesebb volt az egész. Félre ne értsetek, nem utálom azt a sztorivonalat, de eddig ebben az évadban sajnos talán az volt a leggyengébb (a flashbackeket leszámítva). Remélhetőleg a jövőben az is felpörög/értelmet nyer a sok Coelho szintű okoskodás, stb.

A rész végi “fordulatot” meg ki nem látta előre? :D Ettől függetlenül érdekes és várom, mit hoznak ki belőle. Egy Arya-Hound/Véreb szintű párost simán kinézek belőle. :)

Gyere jövő hét, gyere Shogun World. Tűkön ülve várlak!

DarkEagle - 2018. 05. 14. 18:47

Micsoda rész volt te jó isten. Bernard szála meglepett azért. De maga a rész felépítése az valami zseniális volt. És tényleg durva amit MIB tervezett az öreggel. Végén még kiderül hogy pár ember már igazából robi testben van és jó ideje él. Ez azért nem semmi fordulat szerintem. Mi durvaság lehetne a való világban ha ez kiderülne.

A rész végi jelenet az nem túl meglepő de nagyon jó volt. Aki figyelt az szerintem rájött rögtön hogy MIB lánya a nő.

És igen, jövőhéten jön a Shogun World. Mint Japán kultúra hatalmas rajongója nagyon várom. Plusz pont azért mert japánul beszélnek benne. Már az az 1 perces előzetes hozzá is rohadtul hangulatos.

leila - 2018. 05. 14. 21:00

Az évad legjobb része volt eddig.

Főleg azért, mert nem volt benne Dolores és az ő bölcsességei, nomeg Teddy és a hosszú nézései.

evergreen976 - 2018. 05. 14. 22:20

Nekem eddig minden egyes rész tetszett, nem tudtam unni egyetlen percét sem.Lassan bontakozik ki,de ez nem gond.Kicsit brutálisabb, ez igaz, de ez nem délutáni családi film.
Ennél a (4.) résznél olyan érzésem volt, mintha egy nagy mozifilmet néznék (mondjuk a hossza is tekintélyes).
Nagyon korrekt eddig ez az évad is.

Iceman - 2018. 05. 14. 23:30

A sorozat legjobb epizodja volt, csak azért nem 10/10 mert Jonathan Tucker karaktere meghalt:D Remélem valami más szerepben még visszatér, mert iszonyat jó színész.

dexike3 - 2018. 05. 15. 09:07

jó kis epizód volt ez.

nem figyeltem eléggé szóval William apósa, azaz a 149-es, amit Bernard-ék találtak ugyanaz volt, akit az öreg MIB meglátogatott vagy egy későbbi kísérlet?
ha utóbbi akkor van rá esély, hogy van ember-kiborg. de azt is el tudom képzelni, hogy Ford megoldotta a tudat szétesését és azt kapja meg MIB, ha teljesíti a játékot.

Caeiro - 2018. 05. 15. 09:41

EGész jó kis rész volt, kezd beindulni az évad! Azon gondolkodom, hogy MIB biztos, hogy nem lett ugyanolyan lénnyé, mint az apósa? Esetleg ez lett volna a cél? Gondolom ezek azok a kutatási adatok, amit annyira el akartak lopni Abernathy fejének felhasználásával.

leila - 2018. 05. 15. 11:04

@dexike3: igen, William ott hagyta a ketrecben az apóst félig szétesett állapotban. Kérdés persze, hogy hány nap telhetett el azóta, szerintem nem sok.

dexike3 - 2018. 05. 15. 12:48

@leilia: közben visszanéztem azt a részt és valóban a 149. Jim/James akivel beszél MIB és akit Bernard-ék találnak.
kezd összeállni, hogy ebbe rondított bele Ford Bernard-on keresztül, amikor Elise-t is elraboltatta vele. utána pedig a kutatókat és az adatokat is megsemmisítette.

Malachi - 2018. 05. 15. 14:36

mondtam, hogy a negyediktől sokan leteszik majd a hajukat és nem véletlen, hogy 5 részt adtak ki előre. nem lett rosszabb idén a sorozat, csak máshol vannak a hangsúlyok.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 15. 18:46

S02E04 is nagyon tetszett, végre kezd valami kép kirajzolódni :)

tuti Ford lesz a fagolyóban :)

cherockee - 2018. 05. 15. 19:38

Végre.

Nem egy 100 új kérdés, mesterkedő vágás epizód volt, hanem egy jó történet az örökéletről, érintették az AI témakörének a felületét is végre, és mentek a dolgok valahová. A 3 előző részből lehetett volna egy 90 perceset vágni kb., ez lett volna a második epizód, és most rágnám a körmöm hogy mikor lesz hétfő végre. Így csak remélem, hogy ez a színvonal marad továbbra is.

Bituz - 2018. 05. 15. 20:00

Ennek az èvadnak egyre inkább semmi értelme. Ahogy a cikkben is szerepel,hullanak a droidok,kit érdekel? A dridoknak érzelmeik vannak,kit érdekel(csak egy kód sor a szoftverben)? A Delos bácsi 40 éve halott és valaki mindig visszatölti egy floppyról,hogy szadizza,kit érdekel? Plusz millió szereplő, aki bolyong az oltári nagy park szektorai között, de minek? A vègèn úgyis felébred Dolores a dallas-i titkárnő,hogy “jaj de rosszat álmodtam” és ezzel lesz vége! 😆 Én azt hiszem itt befejeztem…majd talán egyben.

hadzsime - 2018. 05. 15. 20:12

Basszus, az előző résznél már temettem a sorozatot és úgy voltam vele, hogy ha most is csak a műanyagszagú Dolores erőlködését és a totál érdektelen Maevet fogom látni, akkor hagyom az egészet a fenébe, erre megkaptam a sorozat eddigi legjobb epizódját és milyen érdekes, ez a két szereplő pont nem volt benne.
Úristen, mennyire állat volt ez a rész. Most fordult elő először, hogy visszanéztem egy epizódot a sorozatból.

Never - 2018. 05. 15. 20:13

mennyire érdemli meg a Westworld a 75 perc epizódhosszt? Egy sorozat sem erdemel 45 percnel tobbet, ez mar szenvedes (nekem)

Lenny - 2018. 05. 15. 20:13

Nem láttam eddig a negyedik részt.
Viszont a fekete ruhás kalandjai pont, hogy a legérdekesebb, mert legalább van benne valami rejtély. Az idióta Dolores szabadságharca inkább csak mérhetetlenül bosszant mint hogy érdekeljen. Nem látom a rációt abban amit csinál, csak most nagyon bosszút áll és halomra gyilkol mindent és mindenkit. Az az egy dolog nem esik le neki, hogy az embereket nem lehet újraéleszteni mint őket, de ez csak részletkérdés. Remélem valami más irányt fog venni az a szál, mert akárhányszor meglátom a fejét az ideg szétvet. Egy súlyosan eltúlzott írói baromság.
A nonstop hentelés meg a százszámra heverő hullák szerintem is súlytalan.
Az első három rész alapján eddig csalódás ez az évad.

hadzsime - 2018. 05. 15. 20:25

Úgy látom nem csak én kapok agyfaszt Dolorestől :D

@dexike3 Elég furcsa lenne ha ezt kapná a játék teljesítéséért. A végén nem úgy nézett ki mint, akit különösebben érdekel, hogy visszahozza az apóspajtást vagy bárkit is :)

Platschu - 2018. 05. 15. 20:34

Amit sajnálok, hogy ennyire 3-4 főszálon fut a történet : Dolores, Maeve, William és Bernard. Most csak az utolsó kettővel foglalkoztak kiemelten és tényleg jó volt. Azt talán túlzásnak érezném, hogy az évad vagy a sorozat legjobbja, mert engem halálra untatott a nitros kínlódás a kisvárosban.

Ugyanakkor William családjának és park hosszútávú létének rejtélye szépen haladt előre. A fickó tényleg megérdemel egy Emmy jelölést, mert nagyot alakított. William pedig egy szemétláda. “Véletlenül” négy rokon is meghal (após, anyós, sógor, feleség). Ennyi véletlen nincsen. A feleségnél még meg is értem, mert egy random fotót választottak New Yorkból és a modell hölgy nem igazán színésznő, így ő csak egy cameo erejéig tűnt fel eddig a 2. évadban, de utána már sejtettem, hogy rövid úton ki fogják írni. De vajon mi lett a sógorral? Remélem hallunk még róla.

Dave - 2018. 05. 15. 20:38

Odabaszott nah. 9/10

Inci - 2018. 05. 15. 20:54

Mégis hogy a fenébe lehet ODAFIGYELÉSSEL kitalálni Grace személyét?Tippelni lehet én is gyanakodtam rá de szerintem semmi jel nem volt rá…
A rész nagyon ott volt Lisa Joy rendezhetne még…

Hemaka - 2018. 05. 15. 20:56

Ez egy jo resz volt vegre, sok minden kiderult es sok mindenre volt utalan is. Nekem speciel egyaltalan nem hianyzott a Dolores szal.
Picit hosszu lett maga az epizod, a belso oram is eszrevette, mert megneztem, hogy mennyi van meg belole hatra menet kozben…

Varjuk a kovetkezo reszt.

seven - 2018. 05. 15. 21:04

Én amúgy marhára nem várom a következő hetet ha csak shogun world lesz benne. Valahogy egyáltalán nem izgat.

winnie - 2018. 05. 15. 21:05

inci: persze, ez csak a tipikus, nezokent gondolkozva kitalalos dolog, hogy valakinek lennie kell.

Mib - 2018. 05. 15. 21:26

Azt lejött, hogy Ford megoldotta a 149-es problémáját s sikeresen feltöltötte magát az androidokba többször is beszél a feketeruhással az androidokon keresztül.

Python - 2018. 05. 15. 21:41

Nekem van egy olyan megérzésem, hogy fogunk még találkozni Forddal, mint android; vagy az androidot lőtték le az S1E10-ben, és Ford még él…?! ;) Mert Bernard szerintem neki lopta el azt a piros színű vezérlőegységet, amelyeket a Mr. Delos ember-android kísérleteknél használtak. És ugye Ford az 1. évadban nyomtatott egy új testet a magánlaborjában, én akkor is arra tippeltem az alacsony termetűnek tűnő csontváznál, hogy azt magának készítheti, mert egyszer (nem tudom melyik epizódban az 1. évadban) utalt arra Bernardnak, hogy “egyszer a halottakat is feltámaszthatjuk”.
Egyébként ez a szál nagyon is utalás egy létező, multimilliárdosoknak szánt, kísérleti projektre:
http://2045.com/project/avatar

Mert ilyen is van.

Peter Mullan játéka pedig tényleg hátborzongatóan briliáns volt. Ámbátor a Delos unoka Emily/Grace, azaz MIB lánya nem lehet az anyja öngyilkossága után hű de jóban az apjával, William -el. De a park mániájával, szerintem nagyon az apjára ütött, de mivel a 3. epizódban szerintem a 12. “labort” kereshette, a 22. körzetben, nekem van egy olyan tippem, hogy nagyfater tudatát akarja megmenteni eredendően.

Az S2E05 meg nagyon várós, már most jöhetne! :) ;) :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZAS3pMuhq7g

Inci - 2018. 05. 15. 21:48

Szerintem azért az más ennyi erővel Bernard is Arnold csak halhatatlan testben…
Inkább csak adott szövegeket a hostok szájába előre amíg végleg Berni feléleszti azzal a cuccal már ha őt éleszti fel…

Matt - 2018. 05. 15. 22:05

Nem értem hogy egyeseket hogy irritálhat Dolores karaktere, Én már az első évadban is imádtam, amióta pedig össze lett mosva Wyat karakterével egy ultimate badassé változott. Engem ezektől a Coelho-s hasonlítgatásoktól vet szét az ideg, semmi alapja nincs, valaki megemlítette ezt a párhuzamot azóta pedig mindenki mondogatja. Teljesen érthető hogy bosszút akar állni, minden oka megvan rá. A dialógusok pedig azért olyanok amilyenek, mert az előre megírt szövegek nem tűntek el a programjából (erre még utalások is voltak az évadban), nem is értem hogy ezen miért akadnak ki az emberek, szerintem teljesen egyértelmű.

Az epizód most is zseniális volt de azért nem a legjobb nálam, az első évad végén nem egy tökéletes rész volt, de nekem még a 2×2 is jobban tetszett, Bár nem sokkal. Továbbra is 9/10.

seven - 2018. 05. 15. 22:07

Nem feltétlenűl töltötte fel magát. Előre megírta a “játékot” MIB-nek. Eddig úgy tűnik minden úgy történik ahogy azt kitervelte.

Ide is belinkelem:

https://i.imgur.com/YXZkFDR.jpg

Valami olyasmit mondott kezdésnek hogy a játék lényege az, hogy visszajusson arra a pontra ahonnan indult.. gondolom az embersége visszaszerzése a cél.
(ha megengedtek egy tippet, akkor szerintem MIB is host, és ezzel a baszott nagy ironiával lesz megkoronázva Ford játéka)

winnie - 2018. 05. 15. 22:16

matt: szerintem sokan azt nem értik, hogy érdekelhet bárkit is dolores, de a jelek szerint inkább megosztja az embereket, nem csak ellendrukkerei vannak. mindenesetre amikor mélyeket próbál mondani, meg amikor megy előre és darál, akkor nem biztos, hogy annyira érdekes az üres tekintetével.

Geza Kovacs - 2018. 05. 15. 22:24

Tetszett. Semmi különös. Valójában teljesen sima sci-fis sztori lesz itt, csak sejtelmeskednek itt össze-vissza, néha már a vicc határát is átlépve (lásd pl. E.R. Wood megszólalásai vagy fiatal William és apósa klónjának 5-ször bemutatott beszélgetése). Raknak még bele ilyen kamu sztorikat, mint az öreg William és a gonosz cowboyok története, csak sajna annyira részletesen bemutatták az első évadban, sőt ebben is, hogy ha meghal egy báb, akár 2 másodperc múlva feléleszthető, hogy a szemem sem rebbent kicsit sem, amikor lerobbant a droid keze vagy lelőtték ezt vagy azt, nem is értem miért rakják ezeket egyáltalán bele. Talán foglalkozhatnának inkább a rendfenntartók érkezésével. Vagy hogy egy ilyen turista létesítményben történt Jurassic Park-történés esetén miért nem jön a rendőrség azonnal? Ez is valami banánköztársaságban játszódik, vagy mi?

FP Jones - 2018. 05. 15. 22:43

nem tudom, nekem ez az egész Westworld olyan kesze-kusza, hogy élvezhetetlen. pedig végignéztem az első évadot, nézem most a másodikat is, de indokolatlanok most már a 75 percek

Python - 2018. 05. 15. 23:08

Ezt találtam: Delos – Viselkedés technikus álláshirdetés :P :D
https://www.cvonline.hu/viselkedes-technikus/1553552/j.html

Gondolom ebből az új oldalból fakadhat a dolog:
https://www.deloscareers.com/

Ezeknek is valami célja van…!?!

Lenny - 2018. 05. 15. 23:25

Nah, megnéztem, odabaszott! Ha ilyen lenne minden rész ezek után tíz ujjamat megnyalnám. Találgatásokba nem megyek bele, feleslegesnek tartom, majd kiderül. :)
Amúgy nem tudom milyen 75 percről beszéltek, HBO GO-n ott van feketén-fehéren, hogy 67 perc.

doki - 2018. 05. 16. 00:16

Zseniális rész újra. Csak az érdekes szálak futottak.
Dolores nekem is idegesítő ,úgyhogy remekül szórakoztam.

Pepemixi - 2018. 05. 16. 01:57

Én jövök a GoT-koncertre. :)

Inci - 2018. 05. 16. 07:22

Attól félek hogy ez a rész amolyan kivétel és ezután visszaesik,mivel a rendezők és színészek is ezt a részt szefették legjobban és kitudja…

irgum76 - 2018. 05. 16. 08:14

Geza Kovacs:

“csak sajna annyira részletesen bemutatták az első évadban, sőt ebben is, hogy ha meghal egy báb, akár 2 másodperc múlva feléleszthető, hogy a szemem sem rebbent kicsit sem”

az egész vezérlőközpont lángokban áll nem hiszem, hogy a hostok reanimálása lenne a fő prioritás
ergo aki most “meghal” az egy darabig biztos úgy marad ha nem végleg…

soliduss - 2018. 05. 16. 08:31

A 2 vagy 3 részben amikor a kislány odament Doloreshez…. és kiderült ,hogy Willian lánya nekem már ott felötlött, hogy ez tuti nem véletlen.

A játék megváltozott. Már értem az igazgatótanács céljait. Szarnak ők a parkra… nekik az örök élet kulcsa kell…. álá Altered Carbon :D

Bár számomra még mindig nagy kérdés, hogy Williamnak mi a szerepe? Valamit megtudott Ford a múltjáról? Vagy talán már ő is gép? Vagy ő csak egy eszköz amivel a rendezők utalni tudnak a múltra?

dexike3 - 2018. 05. 16. 09:53

@winnie: (OFF) köszi a hozzászólások átirányítását!

@hadzsmie: ahogy mások is írták (@mib, @Python)
erősen benne van a pakliban, hogy Fordnak sikerült megoldani az örök élethez szükséges tudat átvitel szétbomlását. szerintem MIB tuti nem az apósát Jim-et akarja “életre kelteni” vele. inkább ő akar örökké élni, vagy csak egyszerű üzlet neki. ki tudja mi motiválja, de egy pár évtizedet elgeccsölt vele.

ezek a epizód hosszak elmennek, ha van benne értelmes rész, de ha csak öncélú a dolog és nem vezet sehova, akkor fárasztó. egyenlőre nem az, de most újra jön Wyatt “Coleho” Dolo szóval lehet sok lesz még 40 perc is.

Ági - 2018. 05. 16. 10:42

@dexike3 Lehet én látom rosszul, de számomra az epizód végére abszolút nem az jött le, hogy MIB örökké szeretne élni…

Geza Kovacs - 2018. 05. 16. 12:27

Ezt az örök élet baromságot ebben a formában sose értettem. Az ember úgyis meghal, csak marad egy hiteles(?) másolata, aki robotként működhet tovább, vagy az Altered Carbonban másik testben. Ez semmit nem könnyít a halálfélelmen, vagy a betegségen, nem egészen értelmes az elképzelés.

todie - 2018. 05. 16. 13:26

@Ági: bizony bizony. raadasul semmi oka nem volt, hogy Delos-szal ne legyen oszinte.

Shred - 2018. 05. 16. 13:37

Elsie yesss, valamiért nagyon bírtam az első évadban, pedig nem egy fajsúlyos karakter. Talán ezt is túléli majd:)

Shred - 2018. 05. 16. 13:43

Egyébként az IMDB szerint Hiroyuki Sanada is játszik a sorozatban, aki nagyon király színész – jó lesz a szamurájos vonal is:D

Shred - 2018. 05. 16. 13:45

Azon töprengtem, hogy Dolores vagy Maeve lehet-e MiB néhai felesége, csak az áttöltés után kicsit elkenődtek az emlékeik…

winnie - 2018. 05. 16. 15:22

“Egyébként az IMDB szerint Hiroyuki Sanada is játszik a sorozatban, aki nagyon király színész – jó lesz a szamurájos vonal is:D”

igen, írtuk anno hírben, hogy kik fognak vendégszerepelni a 2×05-ben. lesz más ismerős arc is.

Chris - 2018. 05. 16. 17:19

Elsie-t nem különösebben hatotta meg, mikor leesett neki, hogy Bernard is android. Mintha ez olyan mindennapos dolog lenne. :D

Inci - 2018. 05. 16. 21:41

Azért 2 hét biztos elég volt neki hogy kigondolja és meghassa

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 17. 13:24

hmm, lehet MIB a feleségét akarja feltámasztani, de én még mindig a Ford-fa-golyó megoldásra tenném a pénzt

Elsie nekem is elég fura volt – lezúzzák, elrabolják, kikötözik, mindezt Bernard csinálja

kicsit hepciás is rá, de aztán látja, ó, hát csak egy droid? és ennyi, a legnagyobb lelki nyugalommal veszi tudomásul

vagy béna a színész, vagy a dramaturg, de ez nekem nagyon sántított

amúgy a pinceírtás mikor történhetett? kikötötte a barlang bejáratához, a csajnak feltünt volna a nagy jövés menés – vagy MIB-nek nem kellett átlovagolnia a fél sivatagon, hogy Jim-droiddal piálhasson?

irgum76 - 2018. 05. 17. 18:38

Kiváncsi Fáncsi:

“Ford-fa-golyó megoldásra tenném a pénzt”

mi ez a fa golyó? valamiről lemaradtam vagy az előző évadban volt?

“amúgy a pinceírtás mikor történhetett? kikötötte a barlang bejáratához, a csajnak feltünt volna a nagy jövés menés – vagy MIB-nek nem kellett átlovagolnia a fél sivatagon, hogy Jim-droiddal piálhasson?”

Jim-droid már akár több éve is tekerhette a biciklit visszafelé mivel az öreg William magára hagyta nem kell neki se víz se oxigén elvolt ő ott

a mészárláskor meg nem volt nagy jövés-menés
Bernard megjelent valamikor és ki is irtotta az egész létesítményt
de valószínűleg még az előtt, hogy Elsie ott lett volna
hiszen akkor tudott volna a rejtekajtóról
és Bernard mondja is, hogy Ford nem véletlenül cipeltette vissza őt oda

kalapkabát - 2018. 05. 17. 21:54

A gondom hogy egy brutális mészárlás sorozatot csináltak a sorozatból.
Doloresből egy pszichopata gyilkológép lett.
Maeve talán az emberi önbecsapást mutatná be(tudja hogy a lánya egy kamu, beépített emlék de akkor is el akar érte menni)
Bernardból érdekes lesz hogy mit hoznak ki.
A fekete kalapos még a legemberibb és szinte az egyetlen aki képes némi jóságra.
Persze lehet kiderül a gépek mind így lettek előre programozva és az hogy egymást írtják, nem is az “emberi oldaluk” bemutatása csak ez is egy előre megírt program.
A sorozat azért érdekes, csak a karakterek nem szimpatikusak. Dolores kb annyira szimpi mint Joffey a trónok harcából :) Ha nem lenne csini arca, szerintem mindenki útálná…
Ha kiderülne hogy a fekete kalapos is robot az azért elég sablonos fordulat lenne…

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 18. 10:06

@irgum76 :

a “fagolyót” Bernard rakta zsebre az írtás előtt – valszeg az lesz az emlék vagy tudattároló

irgum76 - 2018. 05. 18. 16:31

ja oké köszi

heidfeld - 2018. 05. 20. 13:20

Elsie itt van. Nekem ez a lényeg.
Valakiknek csak rendet kell raknia a parkokban!
Határozottan tetszett a rész.

Inci - 2018. 05. 20. 21:56

Én ma/holnap fennt maradok megnézni SW-t
Elsie valamiért nincs ott a jövőben,remélem nem hal meg.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 21. 13:57

még mindig folyik a történet szerteszét, dolores meg elszabadult ágyúként vezeti az egyszemélyes forradalmát

D - 2018. 05. 21. 21:27

Amig a 2×04 nagyon jo volt ea tele volt informacioval, addig a 2×05 egy szanalmas, unalmas filler lett, az ostoba Doloresertelmetlen haborujarol.
#minekez

Enzo - 2018. 06. 11. 21:24

2×04 (pótlás múlt hétfőről)

Na, ez a rész kifejezetten tetszett, nem kizárt hogy ennek köze volt a Dolores-mentességhez, helyette most inkább Mr.Delosra meg az őrnagyra fókuszáltunk. Először az elején azt hittem, Delos a halotti kivonatot kapta, hát végülis majdnem. Érdekes volt, ahogy próbálták megmenteni újra és újra… aztán egy ilyen nagyon creepy verzió lett belőle az üvegfalú lakásba bezárva -> ahogy az áramkörök átsejlettek az arcbőre mögött, az rohadt parán nézett ki. Peter Mullan nagyot ment a részben, na.

MiB szála szintén tetszett, bár egy helyen olyan volt, mintha kimaradt volna egy jelenet, amiben Lawrence el akarja lopni a nitrot: az egyik pillanatban még a csapos kezét lövi el az őrnagy, a következőben meg már Lawrence-t vegzálja.
Az esős-flashbackes jelenet viszont 10/10, zseniális volt, pláne a szöveg hozzá:
“-You haven’t known a true thing in all your life. You think you know death but you don’t.
-Is that so?
-You didn’t recognize him sittin’ across from you this whole time.”

Darabkák:
– Jé, Elsie él! Hát kéne neki egy “Season 1 második fele” recap, az tuti :D Nem volt világos, hogy Bernardot miért vitte hozzá Clem, de természetesen emögött is SoroFord áll.
– A sínbe épített emberek is mennyire creepyn néztek már ki :O
– Bernard random emlékei kicsit olyanok, mint Robin a SHIELD-ben, hogy egyszerre él át minden idősíkot.
– Apropó Bernard, az ő visszaemlékezése is creepy volt, ahogy szépen megkaptuk a részleteket, hogy mi történt a laborban.
– Az indiai parkból átjött csaj miért tud az indiánok nyelvén? […] ja hogy ő MiB lánya…ajhe. (Én el se kezdtem gondolkodni azon, hogy ő kapcsolódhat-e valakihez, gondoltam a csaj újdonságfaktorát letudtuk azzal, hogy a másik parkból jött.)

#hétidézetei:
“Hey, hey, hey. I haven’t even shot anybody yet. What’s your problem?” :D /MiB/

“-The point is, you think she’d want to watch you gunned down in front of her?
-Probably.” :D /MiB & Lawrence/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz