login |

Dynasty: vége az 1. évadnak – írta – T

2018. 05. 16. 17:30 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Vagy kezdjem úgy, hogy a nevetségesen túlzsúfolt, egy percig sem komolyan vehető első évadnak? Ez egy kicsit hosszú cím lenne, de az igazság attól még ez. Mert, ha annak idején a Gossip Girl 1. szezonjára mondtuk azt, hogy 3 évadnyi drámát zsúfoltak bele a készítők, akkor itt elmondható ugyanez, csak 4-5 évadnyival.

Ez alatt a 22 rész alatt aztán tényleg minden történt: halál, kitagadás, szerelmi háromszögek, emberrablás, gyilkossági kísérlet, őrültek, visszatérő anyuci, kamu rokon, régi családi titkok, bukások, felemelkedések, esküvők, gyors válás, és még sorolhatnám.

I swear, this family has more secrets than a Trump mistress.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért nézem mégis, ha ennyire sok(k). Azért, mert minden hibája ellenére, kikapcsol és szórakoztat. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Emlékszem, amikor berendelték a sorozatot, tűkön ülve vártam, hogy elkezdődjön, aztán viszonylag hamar csalódtam is, mert egy ideig nem történt semmi.

A szereplők, Fallon és a lakáj kivételével 2-3 rész után unalomba fulladtak. Nem volt karakterfejlődés, csak a töménytelen mennyiségű klisé, és hiába a sziporkázó párbeszédek, plusz az az egy-két jól megírt jelenet, mindez közel sem volt elég, hogy fenntartsa az érdeklődésemet, így parkolópályára is tettem egy időre a sorozatot.

Aztán a téli szünet alatt újra elővettem és ledaráltam az addigi részeket. Elmondhatom, hogy nem bántam meg. Sokkal jobban átjött a történetvezetés, összeértek a szálak, és ha eltekintünk attól a ténytől, hogy mindenki kavar mindenkivel, mindenki háta mögött, akkor kapunk egy igazán vicces, hangosan röhögős guilty pleasure sorozatot, amin néha-néha még izgulni is lehet.

De az olykor partra vetett halként vergődő sorozatba Alexis (anyuci) felbukkanása hozta meg a színt. Ehhez mondjuk sokat hozzátett Nicolette Sheridan színészi játéka is, és a lányát alakító Elizabeth Gillies-sel történő csatározások, valamint a lány beszólásai is. Csak, hogy egyet kiemeljek:

Shedding more tears than the crocodile killed to make her bag.

Ki merem jelenteni, hogy ők éltetik a sorozatot, és nélkülük nem lenne ugyanolyan.

A finálé Steven és Sam esküvője köré épült, amit persze Carringtonéknál nem lehet családi titkok, bosszúra szomjazó őrült ellenség, régi ismerősök és kavarások nélkül megúszni.

Komolyan mondom, ebben az egy részben is annyi minden történt, hogy csak kapkodtam a fejemet. Ennyi esemény máshol legalább 10 epizódra elegendő lett volna. De ez nem vett el abból az értékéből, hogy egy nagyon szórakoztató és izgalmas finálét kaptunk az évad végére.

A Colbyk-ról már korábban kiderült, hogy ők is a Carrington család tagjai, így a Carrington vállalat veszélybe került. Főleg, hogy Alexis is meg akarja szerezni magának a vállalat irányítását. Mindenkit kihasználva és felhasználva maga körül. Bár ez a terve egyelőre talán nem fog sikerülni.

Cristal és Blake házassága válságban van, már részek óta, ami most csak B-sztoriként volt jelen a részben, de a csatározásaikat jó volt nézni.

Sor került (végre) az Alexis/Cristal cicaharcra is, ami elég ütősre sikerült. De a résznek nem ez volt a csúcspontja…hanem a lövés és a tűzgyújtás. A lövéses jelenet engem sokkolt, talán még jobban is mint maga a tűz, ami a cliffhangert szolgáltatta. Örültem azért, hogy azt nem lépték meg a készítők, illetve, hogy okosan oldották meg, hogy a szereplő, aki az első részben elég brutális halált halt, az egy karcolásnyi sérüléssel csak úgy visszatér a fináléra.

Összességében azt kell mondanom, hogy fellélegeztem, hogy berendelték a 2. évadot (valljuk be, sokan kételkedtünk a nézettség láttán, hogy eljut idáig), mert a finálé történéseit látva, igazán csalódott lettem volna, ha így ér véget és nem tudhatjuk meg, hogy hogyan folytatódott volna.

De emiatt már szerencsére nem kell aggódni. Ki tudja, talán a 2. évadban magára talál a széria és kiküszöbölik a hibákat. Kicsit visszavesznek a rohamtempóból, ami pedig jól működött, azt folytatják, és így talán új nézőket is beszippantanak. Ha élhetek ezzel a fináléból vett idézettel:

This is how new dynasties are born.

Az évad nekem 5/10-es volt a nagy mélységek és a néhány unalmasabb epizód miatt, az évadzáróra viszont nyugodt szívvel tudok adni legalább egy 7/10-et.

6 hozzászólás Ne habozz!

JBen - 2018. 05. 16. 19:23

Nagyon jól megfogalmaztad az egyetlen „negatívumot”. Részenként 3-4 WTF kicsit tényleg túlzás volt, de legalább nem mondhatjuk, hogy nem kapkodtuk a fejünket a részek alatt. Annak idején kimondottan a szereplőgárda miatt kezdtem bele a sorozatba, és egyetlen percét sem bántam meg, engem tényleg kikapcsolt arra a háromnegyed órákra. Örülök, hogy lesz folytatás…

casi - 2018. 05. 16. 19:38

Igen, azt nem lehet mondani, hogy unalmas volt. Viszont az nagyon zavar, hogy mindenkinek ugyanolyan sminkje van… tudom first world problem. Örülök, hogy kitettétek ezt a posztot, mert úgy tűnik, hogy az utolsó pár részt még nem is láttam :D

Roxi - 2018. 05. 16. 19:59

Ugyan a Dallas-al ellentétben a Dinasztiát csak egyszer láttam,de nem rémlik,hogy az a sorozat ennyire durva lett volna. Nyilván ez egy remake ahol sok mindent megváltoztatnak. De ott pl. az előkerült Adam “igazi” volt és nem Alexissel kavart. Crystalnak sem volt ennyire sötét múltja és nem ölték egymást Blakkel. Viszont a cliffhanger után lehet a Steven színészcserét itt is meglépik?

Zsuzsika - 2018. 05. 16. 22:18

Roxi! Én is pont arra gondoltam, hogy a kövi évadban már más fogja játszani Steven-t, akárcsak az eredeti szériában (bár, asszem ott később történt a csere, meg más volt a sztori hozzá). Mondjuk szerintem James és Rafael eléggé jól működtek egymással, nekem szimpatikus is maga a színész, úgyhogy kicsit sajnálnám a cserét. Kíváncsi vagyok, hogy ki jönne a helyébe.

Thomas - 2018. 05. 16. 23:56

Visszagondolva 12 részre, amit láttam, tényleg olyan, mintha legalább 3 évad lenne:) Őrült egy sorozat ez:)

gebe2001 - 2018. 06. 06. 21:21

Nekem nagyon bejött. A 3.rész után kicsit pihenőre tettem, de a 4. nagyon tetszett és utána már vitt az ár. Nekem nem volt a 3-on kívül igazán unalmas rész, mindben volt valami, ami érdekelt vagy megfogott. Egy dolog nem tetszik, hogy szegény Fallon-t folyton rángatják Liam és Culhane között. De egyébként tényleg nagyon jó volt. És az utolsó rész….Úristen az a cliffhanger! :D Várós a 2.évad nagyon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz