login |

Masterchef Australia: kezdett a 10. évad – írta LaCRossE

2018. 05. 16. 19:00 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Kicsit hasonló érzésem van most, mint winnie-nek a Shark Tank kapcsán, bár én még ezeket a sorokat egyszer sem írtam le. Ennek ellenére a Masterchef AUS még mindig 10/10-es kötelező élmény számomra, ami pofátlanul sok percet elvesz az életemből azalatt a körülbelül 8 hét alatt, amíg az ausztrál Channel Ten leadja az évadokat évről-évre.

Persze a fenti 10/10 korántsem jelenti azt, hogy ez a műsor lenne az etalon, és hogy minden hibát nélkülöz. Azonban a reality szerethetősége, az, hogy mindenki, a zsűritól a versenyzőkig a szívüket, lelkület kiteszik, hogy nincsenek olcsó drámák és kiabálások, ezek mind hozzátesznek ahhoz, hogy immáron a 2014-es 6. évad óta töretlenül élvezzem a show-t.

És hogy mik lennének a fent említett hibák? Igazából egyetlen nagy problémám volt a 9. évaddal, amit remélem, hogy észrevettek a készítők és a zsűri: túl sok volt a fagylalt. Az, hogy ezt egy alkalommal sem hozta fel hibaként George, Gary és Matt, szerintem az amatőr szakácsok szakmai fejlődésének kárára is lehetett.

Aki esetleg új néző, annak az előző két évad írásaira szeretném felhívni a figyelmét, ismételni nem akarom magam, de a show heti szerkezetével talán érdemes tisztában lenni, ahogyan a három zsűritag személyével is.

Mi lesz ebben az évben új? Mivel ez a 10. évad, ami elég nagy és kerek szám egy tévésorozat életében, számíthatunk sok-sok visszatekintésre, akár régi kihívások újragondolására is. Apropó, aki esetleg később korábbi évadokat is meg akar nézni, annak fontos elmondani, hogy a premierben az összes eddigi győztes megjelent, szóval talán nem a legjobb ötlet itt kezdeni. Aki viszont – érthető módon egy évad hossza miatt – nem akar korábbi szezonokkal foglalkozni, szerintem ez kiváló becsatlakozási pont a reality-be.

A tovább mögött folytatom gusztusos kajafotókkal és az évad egyik nagy meglepetésével.

Nem kerülgetem tovább az évad legnagyobb “változtatását”, ez pedig Gordon Ramsay személye.

A brit, kissé káromkodós és néha igencsak idegbetegnek látszó séf idén vendégzsúri lesz. Mivel azonban az előbbi tulajdonságok csak egyik oldalát mutatják, ezért egyértelműen az ő hetét várom most a legjobban. Azt hiszem, a MasterChef US néha tragikomikusan egyszerű ételei után itt valami egészen más élményben lesz része.

Az pedig külön pikantériát ad a dolognak, hogy korábban George kategorikusan kizárta, hogy Ramsay megjelenjen a show-ban. Talán nem elhamarkodott kijelenteni, hogy az oka annak, hogy ez mégis megtörténik, a Matt és Marco Pierre White közötti törés lehet, aki korábban szintén vendégzsűri volt.

A végére csak többet írtam, mint akartam, szóval most jöjjön néhány kép, amik önmagukért beszélnek. Reméljük, ez az évad minden tekintetben túlszárnyalja az eddigieket!

10 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2018. 05. 16. 19:18

Tavalyi felfedezésem volt, és egyértelműen a nyár kedvence lett, pedig az évad a gyengébbek közül való volt. Idén már így az elején látszik, hogy sokkal jobban sikerült a casting, és szerencsére egyelőre nem a desszertek dominálnak. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom, mert az amerikait kimondottan nem bírom elviselni, kevés az idő megismerni a versenyzőket, akik rosszindulatúak egymással, és GR stílusát sem bírom. Itt a zsűri nagyon el van találva, tényleg látszik, hogy örülnek a versenyzők sikerének, és a kritikájuk mindig építő. A versenyzők pedig drukkolnak egymásnak, és nem fúrják a másikat a háta mögött. A műsor felépitése is nagyon jó, mindig tudok izgulni, és persze az ételek csodásak. Nagy inspiráció olyanoknak akik szeretnek főzni (hétvégere tervben van a pressure test Tarte Tatin-ja :D ). Mindenkinek ajánlom akár most is a beszállást, én tavaly semmiben nem éreztem hátrányát, hogy a 9. évaddal kezdtem :)

wellwellwell - 2018. 05. 16. 22:55

én sose érzem, hogy időpocsékolás lenne.
annyira feelgood, pozitív az egész, annyira szeretnivalók a versenyzők, jófej a zsűri, és időnként olyan jó kajákat főznek, hogy minden perce öröm. Mindig feldob, most is örülök, hogy a köv. 8-10 hétre megvan a néznivalóm. :)

eszemix - 2018. 05. 16. 23:08

Éljen, éljen!
Na akkor innentől lőttek a délutánoknak, hehehe.
Feelgood, napi adagban, ahogy az orvos rendelte! :)
Nagyon jó kis csapat a 24, nincs olyan, aki ne lenne szimpatikus.

LaCRossE - 2018. 05. 17. 01:01

Már a kritikát rég megírtam, amikor lement az első Mystery Box rész, de ennek a “random versenyző dönthet a box tartalmáról” dolog nagyon nagyon nem jött be, erre nagyon megharagudtam.

Ilyet azért a jövőben ne.

LaCRossE - 2018. 05. 17. 01:02

Kirakod oldalra a kibeszélőt, winnie?

FrankLuck - 2018. 05. 17. 06:49

Üdv a régi és új ‘versenyzőknek’, sok szépet és jót nekünk a következő 3 hónapra :)

SPOILER NÉLKÜL

A mostani gárdával nincs bajom, csak pár, mértékkel karót nyelt home cook van, akiket húzós lenne túl sokáig nézegetni.

Gyorsan kezdek is egy enyhén racist megjegyzéssel (nem annak szánom): durván sokan vannak most, akiknél a ‘heritage’ a hívószó – ez azért félelmetes, mert általában a nagy százalékukról relatíve gyorsan kiderül, hogy komolyabb szinten ‘csak ezt tudják’, amúgy semmi extrát nem. Nyilván mindig van jópár kivétel, de idén ez most komoly orosz rulett. Perpill még előny ez (és pont ez teszi változatossá az első pár hetet), épp csak a Marsról nem jött senki, nem mindenki a ‘rántott húst’ tudja, tényleg változatosak (és nagyrészt gyönyörűségesek) a kaják.

Ramsay nekem inkább félelem, valahogy nem passzol az ő személyisége ehhez az egészhez. We’ll see. (Igazság szerint Marcot rühellem, szóval inkább százszor Gordon).

Le a fagyival.

chou - 2018. 05. 17. 11:33

Eddig minden évadot láttam, imádom őket, az amerikai verzió nézhetetlen a számomra, annyira idegesítő az állandó áskálódás, még a feladatok is arra vannak kihegyezve, hogyan lehet a másik/a többiek valá vágni, a zsűri kritikája meg kifejezetten földbe döngölő. Az ausztrálok hozzáállása egyátalán nem ilyen, valamelyik évadban az egyik versenyző csúnyán megégette a kezét, a mellette főző meg azonnal felajánlotta, hogy addig, amíg ellátják, ő leveszi a húst, nehogy odaégjen. A karzatról is rendszeresen segítenek a lentieknek, és soha egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy valaki a másikról rosszat mondott volna! Bezzeg az amerikaiak csak magukat fényezik és ócsárolják egymást. Arról nem is beszélve, hogy az “kenguruk” kifejezetten a kajára koncentrálnak, az egész műsorkoncepció erre épül fel, nem a drámára. Amikor arra próbáltak elmozdulni, meg is kapták a kritikát, gyorsan felhagytak vele. Be kell valljam, a MC New Zealand és a francia verzió is kedvenc volt. Arról nem is beszélve, hogy az itt látott osso bucco azóta is rendszeresen szerepel nálunk az étlapon.

dragon1986 - 2018. 05. 17. 11:58

MC New Zealand tenyleg nagyon jo volt

Eddig tetszik minden en is varom GR sokaknak szerintem a hells kitchen es kitchen nightmare nem szimpatikus pedig the f wordben es mashol megmutatja a kedves oldalat is :D

Versenyzok reakciojara leszek kivancsi amikor meglatjak

A formatum miatt az utolso par resszel mindig le vagyok maradva a tervekkel ellentetben a tavalyit sem tudtam befejezni.

Iden egyenlore meg nincs kedvencem es eye candy sincs :))

Engem nem zavart hogy az indiai pali allithatta ossze a mystery boxot.

wellwellwell - 2018. 05. 17. 19:52

LaCrosse: engem egyáltalán nem zavart. eddig a mistery boxot kábé mindenki dobta, most adtak neki tétet, valami alapján meg valakinek adni kellett egy kis előnyt. lehet, hogy mostantól majd az előző hét teljesítménye alapján kapja valaki, de engem az se zavar, ha megmarad a randomitása.

eszemix - 2018. 05. 17. 21:47

Fagyi, chocolate mousse, wobbly (esküszöm ivó játékot lehetne csinálni, ha számolnánk hányszor hangzik el) panna cotta és tészta. Ezek eddig idén a favoritok.
Ha nagy leszek, veszek egy tésztanyújtó masinát, mert odavagyok ezekért a kajákért!

Az versenyzők közül az én kedvenceim:
Fiúk: Brendan, Aldo (hogy elszaladt a labda után wáhhháháhá!) Loki, és hát Reece. Először nem jött be, de olyan kis édi, na.
Lányok: Jenny, Jess (az elején azt hittem, ő lesz az idei évad Michelle-je, de gyorsan lejött, hogy okés a csajszi), Samira, meg végül is Chloe is szimpi, ha kicsit szokja az ember.

Alig várom a jövő hetet a guest cheffel, juhhéj!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz