login |

Masterchef Australia: kezdett a 10. évad – írta LaCRossE

2018. 05. 16. 19:00 - Írta: vendegblogger

53 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Kicsit hasonló érzésem van most, mint winnie-nek a Shark Tank kapcsán, bár én még ezeket a sorokat egyszer sem írtam le. Ennek ellenére a Masterchef AUS még mindig 10/10-es kötelező élmény számomra, ami pofátlanul sok percet elvesz az életemből azalatt a körülbelül 8 hét alatt, amíg az ausztrál Channel Ten leadja az évadokat évről-évre.

Persze a fenti 10/10 korántsem jelenti azt, hogy ez a műsor lenne az etalon, és hogy minden hibát nélkülöz. Azonban a reality szerethetősége, az, hogy mindenki, a zsűritól a versenyzőkig a szívüket, lelkület kiteszik, hogy nincsenek olcsó drámák és kiabálások, ezek mind hozzátesznek ahhoz, hogy immáron a 2014-es 6. évad óta töretlenül élvezzem a show-t.

És hogy mik lennének a fent említett hibák? Igazából egyetlen nagy problémám volt a 9. évaddal, amit remélem, hogy észrevettek a készítők és a zsűri: túl sok volt a fagylalt. Az, hogy ezt egy alkalommal sem hozta fel hibaként George, Gary és Matt, szerintem az amatőr szakácsok szakmai fejlődésének kárára is lehetett.

Aki esetleg új néző, annak az előző két évad írásaira szeretném felhívni a figyelmét, ismételni nem akarom magam, de a show heti szerkezetével talán érdemes tisztában lenni, ahogyan a három zsűritag személyével is.

Mi lesz ebben az évben új? Mivel ez a 10. évad, ami elég nagy és kerek szám egy tévésorozat életében, számíthatunk sok-sok visszatekintésre, akár régi kihívások újragondolására is. Apropó, aki esetleg később korábbi évadokat is meg akar nézni, annak fontos elmondani, hogy a premierben az összes eddigi győztes megjelent, szóval talán nem a legjobb ötlet itt kezdeni. Aki viszont – érthető módon egy évad hossza miatt – nem akar korábbi szezonokkal foglalkozni, szerintem ez kiváló becsatlakozási pont a reality-be.

A tovább mögött folytatom gusztusos kajafotókkal és az évad egyik nagy meglepetésével.

Nem kerülgetem tovább az évad legnagyobb “változtatását”, ez pedig Gordon Ramsay személye.

A brit, kissé káromkodós és néha igencsak idegbetegnek látszó séf idén vendégzsúri lesz. Mivel azonban az előbbi tulajdonságok csak egyik oldalát mutatják, ezért egyértelműen az ő hetét várom most a legjobban. Azt hiszem, a MasterChef US néha tragikomikusan egyszerű ételei után itt valami egészen más élményben lesz része.

Az pedig külön pikantériát ad a dolognak, hogy korábban George kategorikusan kizárta, hogy Ramsay megjelenjen a show-ban. Talán nem elhamarkodott kijelenteni, hogy az oka annak, hogy ez mégis megtörténik, a Matt és Marco Pierre White közötti törés lehet, aki korábban szintén vendégzsűri volt.

A végére csak többet írtam, mint akartam, szóval most jöjjön néhány kép, amik önmagukért beszélnek. Reméljük, ez az évad minden tekintetben túlszárnyalja az eddigieket!

53 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2018. 05. 16. 19:18

Tavalyi felfedezésem volt, és egyértelműen a nyár kedvence lett, pedig az évad a gyengébbek közül való volt. Idén már így az elején látszik, hogy sokkal jobban sikerült a casting, és szerencsére egyelőre nem a desszertek dominálnak. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom, mert az amerikait kimondottan nem bírom elviselni, kevés az idő megismerni a versenyzőket, akik rosszindulatúak egymással, és GR stílusát sem bírom. Itt a zsűri nagyon el van találva, tényleg látszik, hogy örülnek a versenyzők sikerének, és a kritikájuk mindig építő. A versenyzők pedig drukkolnak egymásnak, és nem fúrják a másikat a háta mögött. A műsor felépitése is nagyon jó, mindig tudok izgulni, és persze az ételek csodásak. Nagy inspiráció olyanoknak akik szeretnek főzni (hétvégere tervben van a pressure test Tarte Tatin-ja :D ). Mindenkinek ajánlom akár most is a beszállást, én tavaly semmiben nem éreztem hátrányát, hogy a 9. évaddal kezdtem :)

wellwellwell - 2018. 05. 16. 22:55

én sose érzem, hogy időpocsékolás lenne.
annyira feelgood, pozitív az egész, annyira szeretnivalók a versenyzők, jófej a zsűri, és időnként olyan jó kajákat főznek, hogy minden perce öröm. Mindig feldob, most is örülök, hogy a köv. 8-10 hétre megvan a néznivalóm. :)

eszemix - 2018. 05. 16. 23:08

Éljen, éljen!
Na akkor innentől lőttek a délutánoknak, hehehe.
Feelgood, napi adagban, ahogy az orvos rendelte! :)
Nagyon jó kis csapat a 24, nincs olyan, aki ne lenne szimpatikus.

LaCRossE - 2018. 05. 17. 01:01

Már a kritikát rég megírtam, amikor lement az első Mystery Box rész, de ennek a “random versenyző dönthet a box tartalmáról” dolog nagyon nagyon nem jött be, erre nagyon megharagudtam.

Ilyet azért a jövőben ne.

LaCRossE - 2018. 05. 17. 01:02

Kirakod oldalra a kibeszélőt, winnie?

FrankLuck - 2018. 05. 17. 06:49

Üdv a régi és új ‘versenyzőknek’, sok szépet és jót nekünk a következő 3 hónapra :)

SPOILER NÉLKÜL

A mostani gárdával nincs bajom, csak pár, mértékkel karót nyelt home cook van, akiket húzós lenne túl sokáig nézegetni.

Gyorsan kezdek is egy enyhén racist megjegyzéssel (nem annak szánom): durván sokan vannak most, akiknél a ‘heritage’ a hívószó – ez azért félelmetes, mert általában a nagy százalékukról relatíve gyorsan kiderül, hogy komolyabb szinten ‘csak ezt tudják’, amúgy semmi extrát nem. Nyilván mindig van jópár kivétel, de idén ez most komoly orosz rulett. Perpill még előny ez (és pont ez teszi változatossá az első pár hetet), épp csak a Marsról nem jött senki, nem mindenki a ‘rántott húst’ tudja, tényleg változatosak (és nagyrészt gyönyörűségesek) a kaják.

Ramsay nekem inkább félelem, valahogy nem passzol az ő személyisége ehhez az egészhez. We’ll see. (Igazság szerint Marcot rühellem, szóval inkább százszor Gordon).

Le a fagyival.

chou - 2018. 05. 17. 11:33

Eddig minden évadot láttam, imádom őket, az amerikai verzió nézhetetlen a számomra, annyira idegesítő az állandó áskálódás, még a feladatok is arra vannak kihegyezve, hogyan lehet a másik/a többiek valá vágni, a zsűri kritikája meg kifejezetten földbe döngölő. Az ausztrálok hozzáállása egyátalán nem ilyen, valamelyik évadban az egyik versenyző csúnyán megégette a kezét, a mellette főző meg azonnal felajánlotta, hogy addig, amíg ellátják, ő leveszi a húst, nehogy odaégjen. A karzatról is rendszeresen segítenek a lentieknek, és soha egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy valaki a másikról rosszat mondott volna! Bezzeg az amerikaiak csak magukat fényezik és ócsárolják egymást. Arról nem is beszélve, hogy az “kenguruk” kifejezetten a kajára koncentrálnak, az egész műsorkoncepció erre épül fel, nem a drámára. Amikor arra próbáltak elmozdulni, meg is kapták a kritikát, gyorsan felhagytak vele. Be kell valljam, a MC New Zealand és a francia verzió is kedvenc volt. Arról nem is beszélve, hogy az itt látott osso bucco azóta is rendszeresen szerepel nálunk az étlapon.

dragon1986 - 2018. 05. 17. 11:58

MC New Zealand tenyleg nagyon jo volt

Eddig tetszik minden en is varom GR sokaknak szerintem a hells kitchen es kitchen nightmare nem szimpatikus pedig the f wordben es mashol megmutatja a kedves oldalat is :D

Versenyzok reakciojara leszek kivancsi amikor meglatjak

A formatum miatt az utolso par resszel mindig le vagyok maradva a tervekkel ellentetben a tavalyit sem tudtam befejezni.

Iden egyenlore meg nincs kedvencem es eye candy sincs :))

Engem nem zavart hogy az indiai pali allithatta ossze a mystery boxot.

wellwellwell - 2018. 05. 17. 19:52

LaCrosse: engem egyáltalán nem zavart. eddig a mistery boxot kábé mindenki dobta, most adtak neki tétet, valami alapján meg valakinek adni kellett egy kis előnyt. lehet, hogy mostantól majd az előző hét teljesítménye alapján kapja valaki, de engem az se zavar, ha megmarad a randomitása.

eszemix - 2018. 05. 17. 21:47

Fagyi, chocolate mousse, wobbly (esküszöm ivó játékot lehetne csinálni, ha számolnánk hányszor hangzik el) panna cotta és tészta. Ezek eddig idén a favoritok.
Ha nagy leszek, veszek egy tésztanyújtó masinát, mert odavagyok ezekért a kajákért!

Az versenyzők közül az én kedvenceim:
Fiúk: Brendan, Aldo (hogy elszaladt a labda után wáhhháháhá!) Loki, és hát Reece. Először nem jött be, de olyan kis édi, na.
Lányok: Jenny, Jess (az elején azt hittem, ő lesz az idei évad Michelle-je, de gyorsan lejött, hogy okés a csajszi), Samira, meg végül is Chloe is szimpi, ha kicsit szokja az ember.

Alig várom a jövő hetet a guest cheffel, juhhéj!

Dalmayr - 2018. 05. 21. 11:55

Huuu hát ez a Nigella week elég erősen kezdett. Az invention testen kb 6 olyan étel is volt ami megérdemelten juthatott volna az immunity challengbe. Van Nigellában valami annyira szimpatikus, mindig mosolyog, nagyon tud örülni egy jó fogásnak, és illik a zsűribe, jó lesz tőle a dinamika. Erős a mezőny az már biztos :)

LaCRossE - 2018. 05. 23. 23:17

Loki és Hoda a kedvenceim közé ment, szóval ez jó.

Jövő héten Ramsay hét, ami még jobb.

Nem hittem volna, hogy már most valaki a kezei közé fogja kaparintani azt a kis kitűzőt, de a vendégséf kajája nem volt annyira kiemelkedő.

Brandont nagyon sajnáltam a csapatkihívásnál, látszott rajta, mennyire bántja, hogy a csapatot cserbenhagyja, pedig egy ilyen baleset bárkivel megtörténhet. A neten van fotó a kezéről, miután 13 öltéssel össze lett varrva, szóval az a néhány reakció, amit láthattunk, nem volt megjátszott.

LaCRossE - 2018. 05. 24. 00:36

A kritikában nem tudom, miért írtam 8 hetet, van az 12 is.

winnie - 2018. 05. 24. 18:28

hogy nézitek egyébként? kijön és rögtön nézés? vagy van neki slotja a napban? vagy 2-3 részeként? vagy ahogy esik, úgy puffan?

Dalmayr - 2018. 05. 24. 20:44

@winnie: én nagyon igyekszem napiban, ha 14 órázom akkor átkerül a következő napra. Nálam a youtube videók és a podcastek helyét vette át, máshogy nem lenne időm heti +6 óra sorozatot nézni. Bár mostmár sok leköszönt, így talán nem lesz olyan nehéz időt szakítani rá. Egyébként a legjobb lenne hetente összegyűjteni és egyben megnézni, de összefüggően nehezebb egy fél napot szabaddá tenni. Na meg addig úgysem bírok várni :D

eszemix - 2018. 05. 24. 21:35

@winnie: én is totál függő vagyok nem is tudom hány éve. Rohanok haza melóból, és már nézem is. És a legjobb, hogy már vasárnap este “kezdődik a hét”.
Ha lemaradsz 5-6-nál több résszel, akkor komoly “time management” kell behozni magad a heti 5 rész miatt, és van néha másfél órás epizód is.
Ezért jó ez a nyár eleji kezdés, mert sok nézős sorozat szünetre megy. Ősszel nem bírnám én se napiban nézni. Vagyis nyilván mivel a kedvencem, a MA-át nézném, és a többi menne feledésbe.

10×14
Hoda nagyon előtérbe került. Nyilván jogosan, hiszen elég komoly tudása van. Nagyon megy eddig az indiai, middle eastern ízvilág. Még a Masterclassban is.

A Nigella-hét egyszerűen non-stop nyálcsorgatás volt, és kész.

Gordon Ramsey-vel nem láttam még semmilyen műsort, de az előzetes alapján sokkhatásra számítok a guest judge-ok stílusát nézve. Uhh, ez egy állat. Való ő a MA csupa öröm, csupa szeretet konyhájába?!

LaCRossE - 2018. 05. 25. 02:01

winnie: én leghamarabb akkor, ha kijön 720p-ben a rész, ez éjfél előtt ritkán történik meg, szóval legtöbbször átcsúszik nálam a következő napra.

chou - 2018. 05. 25. 11:40

Azt a vattacukor készítést lenyűgözve nézte a zsűri, szegény csaj ideges volt anélkül is, de é
n is rendesen izgultam :D.

dragon1986 - 2018. 05. 25. 22:59

winnie:

van amikor rögtön nézem de van amikor 3 részt egyszerre
közel 8 hónapos kislánykám mellett nehéz soroztajunkie maradni

pont emiatt utóbbi időben osszes sorozat közben multitasking megy, nincs időm csak leülni és végig elemezni aztán visszatekerni az adott részt, hogy tudjak ide írni, mint tavaly vagy tavaly előtt. Most megnézem és amire emlékszem arról fogok írni. Nem megy az “élő” kommentelés.

10×12

Loki nevét én valamiért low key-nek hallottam a rész végi örömét nézve elég ironikus pun lenne :D

Itt azért tudni lehetett, hogy ő fogja megnyerni, többet adott és technikás is volt az étele.

A palacsinták közül és az övét kóstolnám meg, a többi túl standard. :D

Örülök, hogy most lesz vasárnap Gordon Ramsay, mert 10 nap múlva utazok Vietnamba és nem fogom tudni nézni, 5 hét múlva fogom pótolni a részeket :D Így az ő részeit meg fogom tudni nézni :D

Hamár Vietnam Khanh-nak szurkolok, csak mert ő is Vietnami :))

dragon1986 - 2018. 05. 25. 23:44

10×13

Kristen

“Simple and clean dishes that tastes delicious”
Elég szubjektív leírás a csapatkapitánytól én így semmire nem mennék valami konkrétum kell, mert hogy egyszerű és finom legyen tág körülírás :)) Kinek mi az egyszerű és finom :D

Mindig örülök, ha valami Vietnamit készítenek főleg ha jól is sikerül, büszkeséggel tölt el. :D

ooohhh Lisa csak most került a látókörömbe neki is szurkolok , Khanh mellett :)

Brendan keze
https://www.oversixty.com.au/entertainment/tv/2018/05/masterchefs-brendan-pang-suffers-horrifying-accident/

auch :s

LaCRossE - 2018. 05. 26. 09:13

Szerintem egy ilyen durva vágás minden, kicsit komolyabb (házi)szakács rémálma. Az enyém biztosan.

Zsófi - 2018. 05. 26. 10:01

Nézek pár főzős realityt, de az ausztrál MC magasan a kedvenc… Az amerikai verzió nagyon eldramatizált, és tökre nem az van fókuszban, ami a lényeg, a főzés.

A Konyhafőnököt is nézem állandóan, és nem értem, miért kell egy óra alatt két olyan dolgot is elkészíteni (főétel és desszert pl), amik alapvetően önmagukban is azért időigényesek, és az esetek jó részében az egyik tök gányul is sikerül. Tanulni nem nagyon tudok belőle, maximum ha mindenféle textúrákat akarnék gyártani, amire évadok óta rá vannak cuppanva, és biztos velem van a gond, de nem értem, mi a jó abban, ha kiskutyafarkat is belerakok valamibe, csak hogy zselé legyen.

Az ausztrálból tök sokat lehet tanulni, és érdekes látni, hogy ők mennyire más zöldségekkel, gyümölcsökkel sütnek-főznek alapból, mint mi (pl édeskömény, itthon alig használja valaki). Imádom. Igazi soulfoodot csinálnak, amit jó enni, és nincs elfinomkodva egyáltalán, pedig itt aztán éttermi minőségben csinálják a kaját.

Kíváncsi leszek a magyar verzióra is, de félek, hogy elviszik ezt is a hiszti felé.

LaCRossE - 2018. 05. 27. 13:32

Annyira felhypolt a Ramsay-hét, hogy muszáj voltam élőben nézni :)

Szerencsére nem a Gordon US verzió jött ide, hanem a segítőkész, majdhogynem kedves énje, aki sok tanácsot adott a versenyzőknek és néha be is segített nekik a legfurcsább módon.

Oh, Chloe, mit keresel már megint a három legrosszabb között? Összetöröd a szívem…

A burgeres kihívásnak nagyon örültem, és néhány ötletet és inspirációt be is zsákoltam.

Mondjuk azért az durva, hogy ketten is annyira elrontották a burgert, hogy a zsűri, teljesen érthető módon, nem kóstolta meg.

Dalmayr - 2018. 05. 27. 23:17

@LaCRossE: ugyanez jutott eszembe, hogy a “hasadt személyiségének” a jobbik felével találkoztunk :D És ez a fele egy szórakoztató és valóban segítőkész ember. Kár, hogy biztosan itt is előkerül majd az ordító elmebeteg. Nagyon tetszett ahogy segített a versenyzőknek, olajat töltött, adott pár technikai tanácsot, és építő jellegűen kritizált. Van egy olyan érzésem, hogy a team challenge-en veszi majd elő az ordítást. A pressure testen viszont fel kell kössék a gatyát, nem lesz egyszerű lépést tartani vele.

eszemix - 2018. 05. 28. 00:03

10X15
Jajj úgy örülök, hogy Brendan jól teljesített a setyesége ellenére. Aggódtam érte.

Gordon Ramsay eddig okés, tényleg viszonylag rendes volt és segítőkész. A mystery box-szal nem igazan tudtam volna mihez kezdeni, de egy-két étel azért érdekelne egy próbára. A holnapi elimination nem lesz semmi. Már előre remeg a gyomrom az idegtől.

Dalmayr - 2018. 05. 28. 10:33

Ami még edzembe jutott a burgerekhez, hogy mennyire csodálkoztam, hogy csak Samira (vagy talán Jess is?) sütött saját zsömlét. Szerintem ebbe az időbe belefért volna egy saját buci, és akármilyen jó pékáruk vannak ott, egy épp elkészült homemade bucit nem múlnak felül. A két nyers burger meg tényleg nagy hiba volt. Bent nem is értettem, Michelle-t mondjuk annyiban igen, hogy neki is újdonság volt amit csinált, sajnos nem jött be.

LaCRossE - 2018. 05. 28. 12:43

Reklámszünet, kit látnak szemeim, ha nem Brentet a 6. évadból. :)
A Mystery box a’la Gordon volt az eddigi legunalmasabb MB egyébként.

10×16
Ez egy nagyon intenzív rész volt.

Gordon kajája nagyon jól néz ki.
Chloe, ne csináld ez velem, maradj higgadt, ne maradj le és ne ess ki!
Amikor Gordon Ben nevét ismételgette, miközben Ben besegített Chloe-nak, az tökéletesen leírta a MasterChef Australia esszenciáját. Ben nagyot nőtt a szememben.

Michelle-t nagyon sajnáltam, egy szimpatikus versenyző volt. De inkább ő, mint Chloe.

dragon1986 - 2018. 05. 28. 23:47

10×15

kedves Gordon in the house, mint ti is mondjátok majd a team challenge-ben fogják a pokol konyhájában érezni magukat a versenyzők hála a séfnek :D

ilyenkor örülök, hogy szinte mindenkire jut idő látni hogy főznek és nincs 8-10 percre zsugorítva a főzés majdnem real time látunk mindent :)

Sarah-t sajnáltam hogy elszúrta a bárányt.
Sashi a fanboy sikerének nagyon örülök, indiai akcentus a legjobb, főleg mióta youtube-n sokan parodizálják (lásd. jknews) ami mindig megmosolyogtat. :D

Michelle galnéra rákos burgerre érdekel, mert a Vietnami KFC-ben kapni olyat és az a kedvencem pedig itthon nem szeretem a KFC-t :))

Ben kicsit túlságosan elbízta magát az volt az első gondolatom, hogy el fogja cseszni :)

Chloe sült krumplit mióta kell alacsony hőfokon sütni majd csak azután növelni a hőmérsékletet?! Cooking 101 hiba. Aztán nem érti mi történt? :O WTF

eszemix - 2018. 05. 29. 19:51

10×17: hmm… szerintem nem sok értelme volt így szervezni ezt a részt. Mind a 6 ugyanabból az anyagból dolgozott, így kvázi jelentését vesztette, hogy kinek melyik profi volt a “párja”. Az eredmény meg… áhh lutri volt két esetben is (hol így, hol úgy járt a versenyző). Akkor már inkább lehetett volna desszert desszert ellen, vagy mittudomén.

Ómájgád! Most azonnal látni akarom a team challenge részt!

Dalmayr - 2018. 05. 29. 21:13

Pressure test: Ben arcáról kristálytisztán le lehetett olvasni azt a dilemmát, hogy menjen vagy ne menjen segíteni. Nagyon rendes volt tőle.
Immunity challenge: a 2 desszerten kívül a többi kaja tök snassz volt, viszont Gordon Ramsay önálló estnek simán elment. Nagyon jókat nevettem. “Where’s your plate? It’s coming. So is Christmas.” Vagy valami ilyesmi :D Team Challengere kíváncsi leszek.

dragon1986 - 2018. 05. 29. 23:00

10×16

én sem tudtam követni Gordont pedig nem is kellett főznöm :D

10×17

eszemix szerintem jó volt így, mert ha páronként más más az alapanyag, akkor meg az a gond hogy nem fair, X komfort zónán belül maradt volna a Y meg talán kívül esik azaz lehet hogy

1 Reese marad a desszertnél (komfort), akkor Ázsiai srácnak is gyümölcsből kellett volna (komfort zónán kívül)

2. mind ketten azt csinálják, amiben jók

DE

3. Amatőrök közül lett volna egyenlőtlenség valaki komfort zónán belül marad a másik meg kívül

Így hogy mindenki zöldséggel dolgozott nem mondhatta hogy a másik csak azért nyert mert jobb volt az alapanyag stb.

Itt is jó tanácsokkal látta el őket Gordon, a profikat meg stresszelte :D

Dalmayr - 2018. 05. 31. 11:16

Mi volt ez a team challenge? Teljesen jogosak voltak Gordon Ramsay kiborulásai, egyik fogás sem volt akkora dobás semelyik csapatban. Chloe ezt nagyon elrontotta. Nem való kapitánynak, Gina mentette meg a csapatot a teljes leégéstől. És az, hogy a haja minden egyes alkalommal össze-vissza áll és majdnem beleér a kajába annyira idegesít, nem értem hogy ezért hogy nem szólt senki?

eszemix - 2018. 05. 31. 20:13

10×19
? ómájgád… ómájgád!!!

Hát ez nem semmi elmination volt! Ezt a pressure test dish-t simán betolnám az arcomba. Csak megcsinálni nem szeretném hehe.

Egyébként megváltozott a véleményem: Chloe egyszerűen hibát hibára halmoz. Nem MA anyag mégsem. És a haja szerintem is gáz.

Bent pedig nagyon kezdem megkedvelni. Tetszik a hozzáállása. Hajrá Ben! :)

Dalmayr - 2018. 06. 01. 00:21

@eszemix:én is így gondolom Chloe nem bírja a nyomást. Ben pedig jön fel mint a talajvíz :) sajnáltam Lokit, most tényleg elrontotta, de reméltem, hogy Sarah megy haza mert semmit nem mutatott eddig. A kaját pedig én is megenném :D ez a tojásfehérjés tisztítás (nem tudom máshogy nevezni :D) nagyon érdekes volt, nem láttam még ilyet.

eszemix - 2018. 06. 07. 22:54

10×24
FAKK…

Dalmayr - 2018. 06. 08. 08:33

@eszemix: same here. Tisztára rosszul voltam, Brendan nagy favoritom volt, még összevarrt kézzel is annyira jól helytállt, de amikor szétvágta a húst tudtam, hogy ő megy haza. Pedig Chloe már azzal kiérdemelte volna, hogy ledarálta azt a gyönyörű marhahúst. Komolyan ödszeszorult a gyomrom tőle :( Chloe egyre jobban idegesít a kajába lógó hajával, viszont Sarah nagyon sokat fejlődött, tökéletesen sütötte meg ezt a húst, semmibe nem lehetett volna belekötni. A jövő hetet nagyon várom, izgi lesz :)

eszemix - 2018. 06. 08. 12:11

Ez annyira faj…

Oke, Sarah bena volt parszor, de mostanaban vannak jo huzasai. Brendan mindig jo volt, neki a hozzaallasa is topon volt mindig is. Jess is jo, nyilvan desszertben eros, es tapasztalatlan meg a kora okan.
Ha nem egy fozesen mulna, akkor kerdes nelkul Chloe huz el. Annyira szerettem volna. Jessert is nyilvan fajt volna a szivem, de Brendan… :'(
Ez egy meat-challenge volt, es szinte alapszabaly, hogy undercooked protein a fo bun.

Hatha visszafozi magat, ha lesz iden esely a kiesettek szamara megint. Ebben remenykedem.

Egyebkent Curtis Chloe-hoz intezett “do you have a favourite dress” rant-je nekem a het idezete. :D

eszemix - 2018. 06. 13. 16:09

Morzsolodik a csapat. Ugy latom, hogy itt is.

Erdekes volt a legutobbi paros team challenge, total azt hittem, hogy a pin-es duo megy a chopping blokkra. Vicces lett volna! Genene meg Chloe annyira nyilvanvaloan balfek volt, hogy kin volt nezni.

Hol is tartunk most?
Ja igen, most volt a 10×27 asszem, az immunity challenge resz.

Dalmayr - 2018. 06. 14. 12:22

10×28: nem értettem egyet azzal, hogy a kékek nyertek, az a szűzpecsenye sokkal rosszabb volt mint amennyivel jobb volt a salátájuk. Már elég kevesen vannak, sajnos hullanak a kedvencek. Most remélem Lisa vagy Hoda esik ki, egyikük sem rossz, csak nekem nem szimpik.

eszemix - 2018. 06. 14. 23:27

10×28: Én is meglepődtem, hogy ki nyert. Úgy látszik egy jó desszert többet számít a főételnél…

Hodát tök birom, szerintem elég vicces néha ahogy az ausztrál Masterchef körökben szokatlan szarkazmussal kommentálja a dolgokat. Bennel szerintem totál jó páros voltak az előző team challenge-ben.

10×29: Háromlépcsős elimination. Ezek mindig izgik szoktak lenni, amikor egy hozzávalóval kell gazdálkodniuk három körön át. Mondjuk a 6 tojásos pressure test-et tavalyról elég nehéz lenne felülmúlni ilyen tekintetben. (Basszus, most kerestem rá, hogy Ultimate Egglimination-nek keresztelték azt a részt! Ezek olyan idióta szóvicceket gyártanak. :D Imádom!)

Én a Masterclass-t is mindig megnézem. Callum a második évadból emlékezetes figura volt, olyan jó látni, hogy megy neki a szekér.

Ami viszont már rohadt rég nem hagy nyugodni: szerintem Matt Preston nem is tud főzni! :D Mindig nagyon minimál recepteket szokott bemutatni. Tésztát is csak úgy zacskóból. Ő az én emberem hahaha!

Dalmayr - 2018. 06. 15. 13:22

10×29: tényleg izgi volt a 3 körös elimination, de azért egy egész csirkét nem akkora feladat elosztani. 2 comb 2 mell 2 szárny, simán meglehet a 3 kaja. Sajnáltam Jennyt, nagyon szimpatikus volt, és szerintem jól dolgozott nyomás alatt is.
Masterclass nekem most egy kicsit lapos volt, kivéve Callum és George részét. Nagyon szeretem George-ot nézni főzés közben, olyan összeszedett, megnyugtat :D Callumot meg eddig nem ismertem, de szimpatikus és még a polippal szembeni tartózkodásom ellenére is megkóstoltam volna, nagyon érdekes volt.

Dalmayr - 2018. 06. 22. 09:48

10×34: Brendan is back :) jujj de örülök neki, nagyon megérdemelten került vissza, kitett magáert. Jövőhéten sweet week, amit egyrészt várok, másrészt viszont előre félek, hogy Ben kiesik, nem az erőssége a desszert.

eszemix - 2018. 06. 30. 12:37

Jajj, kihagytam másfél hetet, gyorsan igyekszem behozni magam.
Idekukkantottam, és pont belefutottam a Brendan is back kommentbe, és úúúúgy örülök neki. Meg is néztem már a 10×34-et. Aldo hiányozni fog a kirobbanó személyiségével, de nagyon örülök a cserének. Jobb lett volna nyilván, ha Chloe megy végre, de úgy néz ki, kilenc élete van…

Ben… szedd össze magad, öregem, nem lesz így jó.

A tüzes feladat érdekes volt. Elektromosság meg hűtő nélkül én is elfilóztam, mikor mondták, hogy 3 fogás kell. Desszert kemencében? Öööö, hát nem is “sült ki” (hehehe) túl sok jó belőle…

Amúgy meg így, hogy Sashi már két pinnel villog, és valahogy a team challenge-ekben is mindig a győztes csapattal van, ergo nem kell használnia egyet sem, elég nehéz dolguk van a többieknek.

Annyira jó látni, ahogy örülnek egymásnak, meg a másik sikerének. Meg Gary abszolút öröme a kóstolások alatt. Ezért emelkedik ez a sorozat a többi fölé. Számomra.

eszemix - 2018. 07. 04. 20:14

10×43: Team Challenge

Tyűha! Nem semmi kihívás volt: zsúrfalatkák 150 főre, őshonos hozzávalókból, ezer fokban, kültéri “konyhában”, legyen vegetáriánus, halal, glutén-mentes… ja és Károly herceghez méltó legyen. Kösszépen.

Ezen a szinten szerintem már totál nem fair a versenyzőket csoportba tenni, mert nagyon kevés a különbség…

Jajj, van bőven kiért aggódni holnap.

Dalmayr - 2018. 07. 04. 23:33

10×43: igazából a másik 2 csapatból bármelyik győzelmének jobban örültem volna, Ben és Brendan a kedvenceim, nem szeretném ha bármelyikük kiesne. Minden csapat falatkáit megkóstoltam volna, szerintem is ez volt az egyik legkiegyenlítettebb team challenge.

eszemix - 2018. 07. 05. 12:59

Igen, nekem is ok a kevenceim. Meg Jess. Tok jo lenne, ha kozuluk nyerne valaki.

Samira is aranyos nagyon, nem lehet nem szeretni. Es barmelyik kenyeret tuti benyomnam az arcomba seccperc alatt.

Khan okes (foleg, ha nem kozelrol mutatjak ahogy beszel a hatalmas harcsa-szajaval hehe).

Kristent vagyok keptelen megkedvelni. Es persze Chloe idegesit a hulye logo hajaval… de el kell ismerni, hogy jol megy neki a fozes, amikor szamit.

eszemix - 2018. 07. 11. 13:10

Ugy tunik, a vegere egyedul maradtam.

10×45-46-47

A heten superpower, ill “monster elimination” week van, ami azt jelenti, hogy minden fozes utan megy valaki (vagy valakik) a gantry-re. A tulelok pedig “super power”-ert fozhetnek, ami majd akkor derul ki, ha megnyeri valaki, de arra szamitok, hogy automatikus dontobe jutas lesz…

Elso nap egy hozzavalos mini mystery box volt, mindenkinek mas hozzavaloval, ami Ben-nek nem sikerult valami jol, Reese-nek meg szokas szerint mazlija volt…

A retro tv dinner reinvention challenge tetszett, lutri volt itt is, hogy ki melyik kajat kapja “ujragondolasra”, illetve ki ellen kell foznie.

A keddi reszben megint jo kis feladatot hoztak vissza: negyedorankent “leplezik le” a pantry-ket.
Ketten vannak jatekban a super powerert. Nem akarok ellendrukker lenni, de nem szeretnem, ha logohaj nyerne meg…

eszemix - 2018. 07. 12. 13:23

10×48
Tevedtem a superpowerrel kapcsolatban.

A ket talpon marado versenyzonek fel kellett kotni a gatyat rendesen a mostani feladathoz.

Dalmayr - 2018. 07. 14. 15:52

Én is itt vagyok még, csak ez a hét nem volt túl erős az elimination-t kivéve. A service challenge mondhatni botrányos volt. Oké, hogy kevés volt az idő, és sok adagot kellett csinálni, de annyira fantáziátlan volt az egész, hogy legszivesebben egyiknek sem adtam volna a superpowert. Az elimination viszont nagyon tetszett, egy igazi klasszikus jött vissza, ráadásul 3 dbot kellett készíteni. Jess hibátlan volt, van néhány félelmetes skillje 19 éves létére. Ben is ügyes volt, de már sokszor kiderült, hogy jól megy neki a receptből főzés. A masterclasson Peter Gilmore kajája nekem nagyon mellé ment, viszont Matt-ét nagyon megkóstoltam volna.

eszemix - 2018. 07. 15. 19:05

10×50
Ez a rész nem volt annyira erős most a rokon/barát behozatallal. Jess anyján kiakadtam. Nem csodálom, hogy kizárólag a faterjáról beszél a csaj a főzéssel kapcsolatban. Ilyen kritikus muttert elviselni, mikor eddig eljutott bakker…

Hanem a következő rész!!! Nekem már görcsben van a gyomrom az előzetes láttán. Nagyon szemét pressure teszt lesz… :(

eszemix - 2018. 07. 17. 19:47

10×52
Jelentem, a mostani rész második felében szétrepedt a fejem úgy vigyorogtam. Fangörling ezerrel. Végig!

eszemix - 2018. 07. 29. 22:04

Top 3 van, srácok! Sehol senki :(

winnie - 2018. 08. 07. 10:57

győzött a nyár:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz