login |

Survivor – 36×13: Last shot

2018. 05. 17. 21:35 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I’m here to cut their throat.

Most mondjam azt, hogy megint tanulságos részen vagyunk túl? Mondom. Ezzel persze nem lövöm el, hogy jó lett vagy sem.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Kellyn esett ki.

Szerintem őt sajnáltam a legjobban, hogy kiesett.

Mármint nem eddig, hanem bárki esett volna ki, nem bántam volna annyira. Pedig nem is neki szurkoltam, hanem még mindig Dom-ékkal vagyok, bár legjobban talán Donathan “The Truth Bomb” győzelmének örülnék. Az epizód előtt legalábbis biztosan. Kellyn szimplán csak jó tévé volt: volt, hogy szerethető, volt, hogy idegesítő, de mindig tele volt érzelmekkel, amit jó volt nézni. Szipp.

Szóval Laurel megint gátat vetett annak, hogy a Dom/Wendell-duót bántódás érjen – lehet, hogy beletörődik a fix 3. helyért járó összeggel? Hiszen amikor elmondta, hogy a szavazatok megoszlásában bízik közöttük, akkor azért lehetett érezni, hogy ő sem hisz ilyesmiben. Vagy abban bízik, hogy a top4-ben az egyikük elvérzik a tűzrakáson? Vagy…, ööö…

Tényleg. Szerintetek Dom és Wendell be akarja vinni a másikat a döntőbe? Haverság és fifti-fifti (úgyis Dom nyerne) kontra tuti győzelem? Kár, hogy nem lehet biztosra menni a tűzrakás miatt, de ez a kérdés eddig fel sem merült bennem. Emlékszem, korábbi szezonokban volt ilyen power couple, ahol a tagok az utolsó pillanatig kitartottak egymás mellett, de volt, ahol a végén elvágta az egyik nagy esélyes a másik torkát.

Donathan. Ő akar. És tetszett is, ahogy elkezdett trollkodni, próbált valamit tenni azért, hogy történjen valami a két oszloppal, de nem nagyon tűnt átgondolt, hidegfejű stratégának – most akkor taktikus vagy paranoiás? Pedig megvolt az esély. Még úgy is, hogy Laurel a srácokkal maradt, csak ugye Angela-t sikeresen behálózták Dom-ék, hogy szavazzon Donathan-re, aki persze utána anyázott is rendesen.

Nagyon jól kézben tartja a duó a játékot, és hacsak a következő körben nem idoloznak mindketten, akkor elég nehéz lesz tőlük megszabadulnia a többieknek. Persze egy utolsó “mindenki Dom-ék ellen” összefogással talán még elérhető valami.

A részről annyit, hogy frusztráló volt. Frusztráló, mint a régi klasszikus a huszonévadok elejéről, amikor ott volt a fix éllovas, de semmit nem tettek ellene.

Két momentum maradt meg igazán bennem. Az egyik természetesen az, amikor Wendell kész lett a puzzle-lel (és nem szólt, pedig az semmi büntetéssel nem jár…). A másik meg (és ez nagyon, de nagyon zavart), hogy túl hamar került sor a tribal-re. Valahogy vártam volna, hogy mutatják, ahogy Donathan szervezkedik, vagy akármi történik a parton, mert jó volt nézni, ahogy Dom-ék próbálnak mosakodni, de ahogy váltottak a konfliktusról, mér vették is fel a fáklyákat a következő snittben. Kár.

     

7 hozzászólás Ne habozz!

Msvaricelle - 2018. 05. 17. 22:16

Sebastian meddig hasznalhatja az extra vote-ot?lehet volt rola szo csak lemaradtam…

szerintem - 2018. 05. 17. 23:46

ketszer is megneztem, hogy tuti te irtad-e a posztot, winnie, valahogy mas volt a stilus mint korabban.
en arra szavazok, hogy dom a dontobe vinne wendellt siman, mig wendell az utolso pillanatban akarja elvagni dom torkat. ezt arra alapozom, hogy szerintem dom tudja, hogy o a legeselyesebb gyozni, igy neki az mutat jol a rezumejeben, hogy a szovetsegesevel egyutt mentek a dontobe, wendell pedog azt tudja, hogy a masodik legjobb a szigeten, es egy eselye van gyozni, ha letaszitja a tronrol a legjobbat. de ezt persze az edit alapjan gondolom, a valosag lehet ennel sokkal arnyaltabb is. ja, es az epizodot nem is lattam meg, de tudnek meg irni rola siman a kepek alapjan :)

anvsony - 2018. 05. 18. 00:36

Csak olvasni szoktalak titeket, de ezt most nem bírom magamban tartani.. Nagyon frusztrált a rész. Eddig bírtam a Dom&Wendell duót, mert mindenkivel igyekeztek “damage controll”-t végezni. Ebben a részben viszont a szememben átcsaptak arrogáns kiskirályokba, akik mindenki sorsa felett döntenek. És a szomorú az, hogy ez így is van. (Dom keresztapás nézése -“na nézd, megmentettelek” -Donathanra a végén mindent elmondott).
Korábban szokás volt, hogy ha volt egy power couple, akkor direkt külön csapatba választották magukat, hogy ne hagyják a többieket nélkülük brainstormingolni. De ebben is igazuk volt Doméknak, ilyenen ezekkel a játékosokkal nem kell izgulni.
Laurel lelki örlődése is kezd unalmas lenni, minden részben elhangzik a nagy dilemma, hogy menjek-e a lányokkal akikben nem bízok, vagy a fiúkkal, akiket tuti nem fogok tudni legyőzni. De jaj, a fiúk olyan kedvesek velem, megmentenek mindig, hogy ne én essek ki. (Persze, mert biztos +1 szavazat vagy nekik és valószínűleg ők is tudják, hogy ha velük döntőzöl, nincs esélyed.)
Ha Angela nem bénázott volna a versenyen kb. el is felejtettem volna, hogy még megvan.
Sebastian is beszélt big move-ról valami számomra csak félig-meddig érthető halas metaforában, de megint nem láttunk semmit abból, hogy bárkivel is beszélt volna (kivéve amikor utasítást kapott, hogy “stick to the plan”). Nem sok esélyt látok rá, hogy az extra vote-ot ki fogja játszani.
Nem tudom eldönteni, melyik esélyesebb, hogy a fiúknak olyan erős karizmájuk van, hogy mindenki (Donon és Kellyn-en kívül) vakon követi őket, vagy nekik mindegy, hogy ki megy amíg nem ők, vagy úgy gondolják, van esélyük ellenük is (vagy totál zombik). De nem túl izgalmas, hogy már nagyon reménykedni sem lehet valami szervezkedésben, mert jelen felállásban Doméknak van 2 bábuja, akikkel még ha Laurel végre rászánná magát egy ugrásra, is simán eljutnak a végéig. De ne legyen igazam, nyerjen Donathan védettséget és kavarja fel az állóvizet!
Azt sem tudom eldönteni, hogy ha Dom vagy Wendell nyerne, megérdemeltnek érezném-e, mert igazából ők sem csináltak semmi extrát, csak gyorsan összehaverkodtak és nyomták az “eredeti törzsek tartsanak össze” dumát. És ez szerintem inkább a többi játékos zombisága miatt működött. De még mindig inkább ők, mint Seb vagy Angela.
És én se hiszem el, de én is sajnáltam Kellynt. Pedig már a jelenléte idegesít.

winnie - 2018. 05. 18. 04:55

“Nagyon frusztrált a rész. Eddig bírtam a Dom&Wendell duót, mert mindenkivel igyekeztek “damage controll”-t végezni. Ebben a részben viszont a szememben átcsaptak arrogáns kiskirályokba, akik mindenki sorsa felett döntenek. ”

igen, ezzel nagyon egyetértek. mondjuk magamban elkentem, hogy már csak pár nap van és egyre inkább stresszesebb a környezet, bár…, elég magabiztosnak tűnnek, fel sem merült az idolhasználat náluk, annyira biztosak voltak abban, hogy szorosan fogják a gyeplőt, és nekik volt igazuk. tippre elég nagy a kontroll náluk.

arra azért kíváncsi lennék, hogy ha lett volna big move és támadás ellenük, akkor megneszeltek volna-e, vagy ugyanígy ültek volna és a végén beüt náluk a blindside.

Enzo - 2018. 05. 18. 14:08

36×13 (pótlás tegnapról)

Érdekes, hogy most itt lett volna a lehetőség egy nagy gamechanger húzásra, meg volt benn elég sok loose cannon jelenet, de aztán végül mégiscsak az lett a végeredmény, amit várni lehetett az előző hét után.

Reward:
Hát mennyire király volt már ez a challenge a guruló orsókkal! Kipróbáltam volna, +megnéztem volna egyéni versenyként is, hogy 2 orsóval (3-mal?) még bírható-e egyedül. A helyi gyerekeket boldogítós jutalom úgy néz ki visszatérő dolog lesz, persze mindig nagyon aranyos. Most komolyan kicsit megsajnáltam Kellyn-t, annyira szeretett volna menni szegény… érdekes húzás lett volna elvinni, vagy – ahogy fent írtátok – a Dom-Wendell párosnak szeparálódnia.

Intermezzo:
Tényleg elég csalódást keltő, hogy már a rész elején beharangozták, hogy Laurelnek és Donathannak egyre jobban fúrja az oldalát egy potenciális lépés a power duó ellen, aztán Laurel (vagy Yanny? – kacsintson, aki érti a poént ;)) mégis kitartott mellettük, Donathan meg kb. teljesen megőrült. Ez is mi volt már, hogy bemondja, hogy Domra szavazna a döntőben… :D Mármint értem, hogy el akarja ültetni a fülükben a bogarat, de ez a “truth bomb” így, ebben a formában nem feltétlenül volt jó ötlet. Dom rendesen be is kérdezte, valóban elég agresszíven játszik.

Ghost Island: 3/4 opció előnyt ad? Mintha éreznék a készítők, hogy eddig nem sok vizet kavartak a Ghost Island-es advantage-ek, SeaBass-nél mondjuk pont jó helyen van az az extra vote, hátha csinál végre valami látványosat.

Immunity:
– Nagyon ismerős volt a pálya, mintha most lett volna hasonló.
– Angela durván lemaradt, ha ezt nem hangsúlyozzák ki, kb észre se vettem volna, hogy szerepel a részben.
– Wow, a vége! Jeff szerint se volt még ilyen, hogy valaki elsőként rakja ki, de nem mondja be, és így nyer valaki más :O Wendell nagyon korrektül kezelte a dolgot, az tény. Laureltől pedig az immunity tudatában még inkább zavaró, hogy nem akart nagyot húzni.

Tribal:
Hát voltak itt kikerekedett szemek, meg olyan arckifejezések, hogy ihaj :D Kedvencem a revote-nál, mikor Angela hátrafordul, hogy kire szavazzon, Wendell vállat von, és utána Angela ahogy a kezébe temeti az arcát :DDD ( https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2018/05/Survivor-36×13-30.jpg ) BTW gyönyörűen sikerült elb@szni a 3:2 splitet úgy, hogy végól 3:3 lett belőle Kellyn szavazatával :D Donathan meg ha elsőre nem az utolsó pillanatban random kitalált Dom-szavazatot nyomja, hanem Kellyn-t, akkor eggyel kevesebb kör alatt megúszta volna. Így vicces volt, hogy már elkezdett pakolni, erre mégis Kellyn ment haza… :D
Érdekes döntés…hát eddig nagyrészt a Laurel-Donathan párosnak drukkoltam, de kezdenek megkérdőjelezhető döntéseket hozni, és saját maguk alatt vágni a fát. Még szerencse, hogy Dom és Wendell is szimpatikus, de nem tudnám megtippelni, hogy melyikük fordulna esetleg a másik ellen.

Slushyberry - 2018. 05. 18. 14:46

Ha Laurel kerül be harmadiknak Dom és Wendell mellé, remélem egy szavazatot se fog kapni.. Remélem nem így lesz, eddig az összes évadban volt olyan a finalben akinek a győzelmének örültem volna, lehet ez lesz az első, hogy végig se nézem.

Löfli - 2018. 05. 19. 10:36

Bocsi a késői kommentért, de csak most tudtam megnézni a részt, viszont rss-ben már korábban szembejött ez:
https://image.ibb.co/dpbYvo/survivor2.png

ez régebben úgy volt, hogy a “tovább mögött folytatom spoilerekkel” rész után nem látszódott semmi az RSS-ben, ez a feedly vagy az oldal hibája most?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz