login |

Arrow: vége a 6. évadnak – írta Necridus

2018. 05. 18. 21:40 - Írta: vendegblogger

45 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

A képregénysorozatokat újra divatba hozó Arrow anno nagyot robbant, azóta azonban hatalmasat esett mind nézettség, mind minőség tekintetében – utóbbi kategóriában azonban az ötödik évadjával sikerült felemelkednie. A hatodik a flashbackek eltűnése és a remény – miszerint olyan jó lesz, mint az előző – miatt volt olyan várós…

…és amint ezt írom, egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy hozta-e a szintet, vagy sem, mert ebben a szezonban is hatalmas potenciál volt, de mellette tökéletesen elszúrt pillanatokkal is találkozhattunk.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az évad legnagyobb negatívumának a New Team Arrow megalakulását érzem. Mert a karakterek érthető módon érezhették magukat megsértve és alsóbbrendűnek, de mégis ezután úgy állították be azokat a szereplőket, mint a rosszfiúkat (ld: amikor Dinah csak azért, hogy megölhesse Black Sirent, képes volt Quentinnek is fájdalmat okozni, aki korábban segített neki beilleszkedni). Egyelőre nem tudom elképzelni, az ilyen cselekedeteket hogy lehetne megbocsátani nekik, és a nézők hogy fogják ezeket a karaktereket ismét megkedvelni.

Persze a csapat az évad végére a közös ellenség és a reménytelenség kapcsán ismét egymásra talált. Na meg persze kellet hozzá Oliver bocsánatkérése. A főhős idén is fejlődött, hiszen képes volt belátni hibáit, s rájött, hogy társai egyenrangúak vele, ugyanúgy szüksége van rájuk, mint nekik rá.

Az évad másik hatalmas csalódása számomra John Diggle, akit még mindig nem értek, miért van jelen. Abszolút kifulladt a karakter, aki idén kvázi egy hatéves szintjére süllyedve hisztizett, hogy ő akarja hordani a kapucnit, majd az utolsó részben teljesen indokolatlanul rájött, hogy mégsem.

Ha még emlékszünk a szezon elején történtekre, nyugodtan kimondhatjuk, hogy Felicity még mindig idegesítő. Szerencsére visszafogták az írók, de továbbra is rengeteg jelenetet szúr el a fontoskodásával, és azzal, hogy feleslegesen jártatja a száját. Komolyan, miért nem zavar senkit, hogy önző módon sajátjává tette más esküvőjét a crossover epizódban?

A hatodik évad főellensége sokáig egy csapat volt: Black Siren, aki végül ellenszegült, Vigilante, Dinah egykori szerelme, aki idővel Oliverék mellé állt, ezért Black Siren megölte, Anatoly Knyazev, aki szintén Oliver mellé állt az évad végére, Cayden James, aki először rettentő erős ellenfélnek tűnt, azonban Ricardo Diaz felemelkedése óta lefogadom, mindenki megfeledkezett róla.

Diaz, vagyis a Sárkány csupán fél évadot szerepelt igazán, de azalatt elfoglalta a várost korrupció útján, bekerült a nagy bűnöző szervezetekbe. Egyetlen egy részbe préselték azt, ami miatt meg kellene értenünk Diaz indokait: a gyerekkori traumáját. TAPS!

Az évad végén nem halt meg, és én azt mondom, szerencsére! Végre van egy ellenség, aki nem halálozik el kiszámítható módon, hogy esetleg jövőre is visszatérhessen akár még erősebben gonoszkodni, mint valaha. De nem kell aggódni, lesznek új rosszfiúk is, hiszen Diaz emlegetett egy bizonyos Longbow Hunters szervezetet, ami nagy bajt hozhat még Star City lakosaira.

Idén Oliver is családapa lett, aminek láthattuk a következményét: egy időre letette a kapucnit, hogy fiával lehessen, aki néha a világ legbutább embere képes nézni és kérdezősködni. A visszavonulás azonban nyilvánvalóan lehetetlen, így Ollie hamar visszabújt a jelmezébe.

– You are a really good father.
– Oliver: I had a good example.
– Yeah, your dad was a good man.
– I’m not talking about my dad.

Ennek kapcsán kérdem én, ha Oliver féltette a családját, miért közölte a világgal, hogy ő a Zöld Íjász? Innentől kezdve az összes bűnöző számára világos, hogy Felicity-n és William-en keresztül tudnak majd bosszút állni rajta.

Idén több karaktertől is el kellett búcsúznunk, hiszen Oliver kishúga, Thea elutazott, hogy elpusztítsa a maradék Lazarus Pit-eket szerte a Földön Nyssa-val és Roy-jal, aki azonban jövőre visszatér (Colton Haynes állandó szereplő lesz), viszont akkor az a szerelmi vallomás, hogy Roy soha többet nem hagyja magára Thea-t, mit sem ért?

A legnagyobb bánatomra Paul Blackthorne is távozik a sorozatból, aki a legerősebb karaktert keltette életre. Quentin Lance a legvalódibb érzelmekkel teli, legreálisabb figura volt az Arrow-ban Laurel Lance mellett, kár, hogy ugyanolyan kissé nevetséges módon halt meg, mint anno lánya.

A karakter búcsúztatására vissza is hozták a legendák vezetőjét, Sara Lance-t, hogy… nem tudom, miért. Bejött, a folyosón beszélt Sirennel, majd közölték vele, hogy apja elhunyt. Nem tudott édesapjával beszélni, nem is küzdött Oliver oldalán, csak úgy bejött, és sírt.

Black Siren, vagyis az Earth-2-ról származó Laurel Lance ment át azonban a legnagyobb változáson idén. Hiszen a velejéig gonosz, mindenkit elpusztító gyilkosból átalakult egy érző lénnyé, aki képes lett szeretni. Eddig Quentinhez való érzései kötötték a sorozathoz, de most igazán kíváncsi vagyok, mit kezdenek vele az írók, hiszen már van egy kanárink Dinah Drake személyében. Talán csatlakozhatna Sarah-hoz és a legendákhoz? (A hírek szerint Katie Cassidy marad itt állandó szereplő.)

Az évad végi cliffhanger azonban bármennyire is tűnik gagyinak, bejött. Nyilvánvaló, hogy Oliver nem a börtönben fogja tölteni az egész évadot, de mégis érdekel, hogy ha kijön, akkor hogyan teszi? Mert az egész világ tudja már, hogy ő a Zöld Íjász, ami kétségessé teszi, hogyan fogja élni életét, miközben menekül az FBI elől, s hogy sétálhat az utcán úgy, hogy mindenki tudja, hogy egy gyilkos?

Egy hatalmas hullámvasút volt ez az évad, viszont nálam mégis hatott, odáig merészkedek, hogy még egy 7,5/10-et is megajánlok neki, s a zárás kíváncsivá tett. Vajon mi lesz ezután Oliverrel, Black Sirennel, az íjász csapattal, Ricardo Diazzal és a visszatérő Roy Harperrel.

45 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2018. 05. 18. 12:01

A fináléval egy problémám van: jó volt.
Ez azért probléma, mert így sem tudok örülni neki, mert az évad még nem volt jó, és ha az eddigiekhez mérjük, akkor ez nem csak egy jó, de egyben furcsa finálé is volt. Ha az évad nem úgy alakult volna ahogy, akkor ez az évadzáró egy király lezárás lett volna. Így viszont olyan, mintha vették volna egy 180 fokos fordulatot, és kicsit hiteltelenné vált nálam ez a negyven perc.

DarkM - 2018. 05. 18. 14:49

Sziasztok! Csak én hallottam félre, vagy tényleg volt egy kis Prison Break OST cameo a rész utolsó másodperceiben?

Alexejevic - 2018. 05. 18. 17:02

Merészet húztak a készítők. Alig várom a következő évadot. Nem tudom miért, de a CW sorozatai közül az Arrow stílusa és csapata jön be a legjobban… Jöhet Gotham, Batwoman, és akár több nagyfiú…:)

DarkEagle - 2018. 05. 18. 17:07

Az nem PB ost volt hanem Arrow csak remixelve. Nem mellesleg nagyon jóra sikeredett. :D

Amúgy sajnos egyet kell értenem LaCRossE-al. Nagyon jó volt a finálé de nem tette jobbá az évadot. Ráadásul nem zártuk le még mindig Diaz dolgot sem szóval jövőre tuti, hogy visszatér. Ami valljuk be nem nagy plusz pont. Még akkor sem ha írógárda váltás van és végre eltűnt a képből Guggenheim uraság.

Amúgy csak nekem tűnik úgy vagy Oliver nem csak szimplán bekerült a dutyiba hanem üzletet kötött az FBI-ja olyan Szökés módra? Mármint nekem nagyon gyanús hogy csak így lecsukták és nyilván jövőre úgyis visszatér szóval szerintem valakit le kell rendeznie a börtönbe. Persze lehet csak túl sok Szökést láttam. :D

Lance papi kiírása nem meglepő elvégre ősszel új sorozata lesz, vagy mid-seasonben? Mindegy. Viszont még így is azt mondom, hogy látni fogjuk még őt. Egyébként végre megint jó volt az egész banda. Ebből is látszik, hogy nem a színészekkel van itt a probléma, hanem az írókkal.

terminadmin - 2018. 05. 18. 19:46

Szerintem korrekt rész volt, úgy, ahogy az eddigiek is. Kvázi ugyanaz a minőség, mint az egész évadban végig. Konkrétan ugyanolyan rész volt, mint a többi… sőt igazából unalmasabb, mint egy átlag rész. Kövi évadban gondolom Diazt lerendezik az első pár részben plusz lesz egy kis prison break.

Bár jöhetne az igazi prison break is lassan :)

Mate815 - 2018. 05. 18. 20:34

Bravo! Így kell felcsigázni a következő évadra! Végre valami radikális változás jön a sztoriban!

LaCRossE - 2018. 05. 18. 22:04

Mivel Felicity elég sok gyűlöletet kapott korábban, és nekem sem volt mindig szívem csücske, ezért fontosnak tartom elmondani, hogy szerintem mára már egyáltalán nem idegesítő, sőt, az egyik legjózanabb karakter az évadban.

Ezen kívül még jó pár ponton bajom van a kritikával, nem tudok egyetérteni a mondanivalóval, de mobilról lustva vagyok többet gépelni.

UI. Ha az autocorrect javít helyettem valami hülyeségre, bocsi.

FP Jones - 2018. 05. 18. 23:35

nem volt rossz ez az évad. de a Flash mit kap majd, kritikát… fúúúha :D borzalmasan gyenge volt, pedig én még védtem a 3.-nál nagyon, de itt nem fogom. bár annak a fináléja még hátra van, hátha nagyot üt

energy - 2018. 05. 19. 00:48

En mar abbahagytam a sorozatot, csak idonkent visszanezek…erdemes-e visszaterni… NEM.
Sajnalom, hogy a romantikaval es egyebekkel igy elszurtak ezt es a flash-t is:(

Kati néni - 2018. 05. 19. 00:51

Néha belenézek, de ez egy ritka elfuserált sorozat lett. Nulla színészi játékkal. Képregényes keretek között egyszerűen semmissé tehető egy csomó megtörtént esemény, így Olie “vallomása” is. Elég Barrynek belekavarnia az idővonalba. Vagy a Legendáknak.

- 2018. 05. 19. 01:18

Ez a CW rendre tönkrebassza az első évadokkal még igen nagy potenciállal induló DC sorikat. Arrow 2. évada pedig mennyire zseniális volt már :( Egyáltalán nem bántam meg a kaszákat.

Tyberius06 - 2018. 05. 19. 01:42

Elolvasva a kritikát meg közbe néha beleolvasva a kidumálóba, nem bántam meg, hogy kaszáltam valamikor évad elején. A 4-dik évadnál kaszáltam a sorozatot, de az 5-dik fogadtatása visszahozott, hogy a 6-dik évaddal végleg eltaszítson.
Az egyedüli ami marad az a Legendák a CW-s DC vonalból, mert az még fun és nincs oly mód elbaszva, mint a Flash-Arrow-Supergirl trió…

Ennn - 2018. 05. 19. 01:48

Pffff… hát nekem nem jött be ez és az, meg hogy kiírták Lance-t na mindenki menjen a ….ba!
Miért kellett?
Hegy elmondhassák magukról, hogy igen idén is kinyírtunk valakit?

KG - 2018. 05. 19. 06:29

Szerencsére sikerült az évad közepén kaszálnom. Rengeteg logikai bukfenc és annál is több szenvedés. Pedig az 5. évad tényleg jó volt

heidfeld - 2018. 05. 19. 06:39

6. Évad elején szálltam ki, végleg. Sokadjára néztek bolondnak..
Ha azt mondom, hogy borzalmas volt, enyhén fogalmazok.
Soha többet, Arrow!

winnie - 2018. 05. 19. 07:12

“Lance papi kiírása nem meglepő elvégre ősszel új sorozata lesz, vagy mid-seasonben? ”

azért lesz új sorozata, mert úgy döntöttek, hogy kiírják. legalábbis ezt mondták.

winnie - 2018. 05. 19. 07:14

“Végre valami radikális változás jön a sztoriban!”

ismerve a tévésorozatokat, vagy akár a dc-seket, erre nem vennék mérget.

nzoli17 - 2018. 05. 19. 07:36

Szep es jo,ahogy veget ert, de ezt gondolom jovore fel ora alatt feloldjak, mint a flashnel is a flaishpointot. Varta mindenki milyen jo sztorit hoznak ki belole, aztan semmit se kaptunk :dd

Benjy - 2018. 05. 19. 09:33

Na akkor valaki tegyen helyre mert érdekelne, hogy mennyire volt rossz a szezon. A tavalyinál nyilván, azt több helyről is hallom. De a viszonyítási alap az lenne, hogy a 3.-4. évados szenvedés szintjére tértek vissza, vagy csak tavalyhoz képest eresztett le. Habár amilyen sok jó sorozat indult mostanában, lehet nem is akarom így sem ledarálni. :D

Balumedve - 2018. 05. 19. 09:48

Én minden évben elkezdem nézni, aztán 5-6 rész után abba is hagyom. Idén sem volt ez másképp. Viszont ez az évad alatt elvesztettem minden kötődési pontot a sorozattal. Rájöttem, hogy senkit nem kedvelek a sorozatból, senkit. Olivert pedig egyenesen utálom. Azzal tud a legjobban kiakasztani, amikor átverik vagy sarokba szorítják és mit csinál? Mély hangon ordibál! Komolyan, ez a legtöbb amire képes? Ordibálni? Ha üvöltöző féleszűeket akarok látni, majd nézek Jersey Shore-t.

Szaby59 - 2018. 05. 19. 10:07

Borzasztó csalódás volt ez az évad. A “fő gonosz” kb. nevetséges, még ha a színész viszonylag jól is próbálja alakítani a semmit…
Lance helyett pedig valakit a csapatból kellett volna kiírni, az én szavazatom Diggle lenne, ő az aki abszolút semmit nem tesz hozzá a sorozathoz, gyakorlatilag annyi a szerepe, hogy hívja az Argusos feleségét. Ráadásul színészileg is elég ciki néha.

anatolyknyazev - 2018. 05. 19. 10:54

Azért a vége nem sikerült rosszra.. :) Nekem is hasonló gondolataim támadtak, mint a kommentek elején, akik a Prison breakre célozgatnak.. Nagyot dobna a sorozaton, ha jönne Scofield és kihozná Olivert, nem tudom mennyi esély van erre, vagy hogy egyáltalán beleszőnek egy kis Szökés vonalt, remélem, hogy ez megtörténik, mert akkor még hozhat izgalmakat ez a sorozat.

Balumedve - 2018. 05. 19. 15:00

anatolyknyazev: ez nem tudom mennyire lenne kivitelezhető, főleg, hogy a szökéses karaktereknek már vannak saját karaktereik az Arrowverse-ben. Ez már Deadpool szintű meta lenne.

Aldo - 2018. 05. 19. 15:35

“mennyi esély van erre, vagy hogy egyáltalán beleszőnek egy kis Szökés vonalt”

Nem tudom, hogy magyaráznák, hogy az Arrowerzumban a Wentworth Miller által alakított Fagy kapitány hirtelen átvedlene Michael Scofiedlbe. Nem egy univerzum, nem egy csatorna, stúdió, semmi közös nincs a két sorozatban.
Amúgy szerintem az lesz, mint a flashpointban. Mindenki várta a nagy durranást, aztán egy rész után minden visszaállt a régibe.

Árpád - 2018. 05. 19. 17:46

Számomra a legjobb karakter a Black Siren volt, aki kiderült, hogy bizonyos kötelékek révén, amit Lance papa gyakorolt rá megunta gonosz énjét és korábbi bűnöző társai ellen fordult.
A főgonoszt Diazt sem utáltam, mert elég jól alakította a karaktert. Természetes, hogy egy film ennyi évad után már egy kicsit kifullad.
Nekem Cayden James kicsit furcsa volt, mert egy másik filmsorozat révén ismertem meg a színészt, ahol egy abszolút jót alakított. Bár ott is, itt is számítógépes zseni volt. Valahogy korábbi alakításától nem tudtam elvonatkoztatni.

motch - 2018. 05. 19. 19:00

Könyörgök ne hozzanak vissza még egy karaktert egy másik dimenzióból, ez a leg rosszabb dolog amit el lehet követni és a DC rendszeresen elköveti ezt a hibát, nekem már ez a másik Laurel is sok volt ő meghalt kész vége zárjuk le jöjjön valaki más vagy a stúdió ennyire spórol az új színészeken hogy inkább a régieket hozzák vissza? Számomra ezzel a hülye módszerrel vált a flash az egyik kedvenc sorozatomból a legrosszabbra, egyszerűen hányok az ilyen olcsó töketlen megoldásoktól.

Necridus - 2018. 05. 19. 19:06

Vagy csak belátták, mekkora hiba volt Laurelt megölni, és valamilyen módon kárpótolni akarnak minket az írók ;) Katie Cassidy elég nagy rajongótábornak örvend, s sokan csak miatta kezdtél el újra nézni az Arrow-t

anatolyknyazev - 2018. 05. 20. 13:17

Sajnos en sem latok sok eselyt egy Prison Breakes osszejovetelre, egyreszt az altalatok emlitett dolgok miatt, meg nem tudom, hogy a CW es FOX egyuttmukodes mennyire menne… Valoszinuleg semmi nem lesz ebbol, csak kivancsi voltam mennyi eselyt lattok ra…

“Cayden James kicsit furcsa volt, mert egy másik filmsorozat révén ismertem meg a színészt, ahol egy abszolút jót alakított.”
Szerintem aki latta a Celszemelyt, annak o mindig is Harold Finch marad :DD Nagyon orultem annak, hogy feltunt mert nagyon szerettem a PoI-ban is, kar hogy olyan hamar kiraktak innen…

winnie - 2018. 05. 20. 13:43

“Szerintem aki latta a Celszemelyt, annak o mindig is Harold Finch marad :DD”

szerintem aki látta azt a sorozatot, még annak is jó eséllyel Benjamin Linus marad a lostból:)

Aldo - 2018. 05. 20. 16:07

Nekem inkább már Harold Finch. Igaz, 2010 óta nem sok Lost rész néztem újra.

Aldo - 2018. 05. 20. 16:16

“Vagy csak belátták, mekkora hiba volt Laurelt megölni, és valamilyen módon kárpótolni akarnak minket az írók ;) Katie Cassidy elég nagy rajongótábornak örvend, s sokan csak miatta kezdtél el újra nézni az Arrow-t”

Ugyanakkor mennyien rühellték, főleg a korai évadok során. Amikor kiszállt az előző évadban, akkor sem csappant meg drasztikusan a nézettség és szerintem lényegesen kevés olyan néző van, aki egy bizonyos színész miatt kezd bele egy sorozatba, sőt marad benne hosszú évekig.
Ha pedig annyira akarnák, akkor visszahozhatnák az eredeti Laurelt, mást nem a Legendák visszautaznak az időben, ahogy azt tervezték is, csak jött egy ilyen erőltetett magyarázat, hogy nem lehet. Vagy a Lázár kutakkal is visszahozhatnák, de ezt az opciót sem játsszák ki.

Bazsa - 2018. 05. 20. 20:34

Végig olvasva a postot meg fogom nézni a finálét, habár én kaszáltam az Arrow-t… én 7,5-et nem adnék rá max 6-ot, igaz csak 5 részt néztem az évadból, de elég is volt

Mate4182 - 2018. 05. 21. 12:50

,, szerintem aki látta azt a sorozatot, még annak is jó eséllyel Benjamin Linus marad a lostból:) ” Ámen

Nekem bejott az evadzaro.
Szerintem az uj evad egy fel eves csusztatassal kezdodik majd, Star cityben aktivkodik a NewArrow team es Oliver probal eletben maradni a bortonben. Az en tippem hogy csak a Harmadik reszben mentik ki/szokik meg/engedik el/stb

Nem reg olvastam vmit Stephen Amelltol amiben azt mondta, ahetedik evadban egy egeszen uj fajta tortenetmeselest probalnak majd ki es nagyon lelkes a dologgal kapcsolatban. Orulnek ha ez arra utalna hogy szakitanak a cw hagyomannyal es jo par rszre elnyujtjak a bortontemat

elvis - 2018. 05. 22. 13:34

Kb. úgy az Oliver-Diggle vita óta kapott erőre az évad.
Utána nem kiemelkedő, de erős részeket hoztak. Bármennyire is kapott negatívokat, Diaz nem volt rossz ellenség, kinyírt bárkit akivel találkozott. Kirk Acevedot a Fringe óta gyenge színésznek tartottam, de ezt a Diazt igen jól hozta. Az összecsapott háttértörténet sem zavart, bőven kiderült a motivációja.
Ezzel szemben Cayden James vonala a tavalyi felvezetés után csalódást keltett, belőle többet néztem volna ki.
Összességében nem ez az évad volt a legrosszabb.
Remélem jövőre túllépnek azon, hogy minden rész elején, amikor Oliver elmegy ijászkodni, William ugyanazzal a szomorú arccal duzzog egyet, és kéri, hogy jöjjön vissza. Ritka idegesítő lett a kiskölyök.

Tomtaker - 2018. 05. 23. 22:31

Egyedül az évad első részét, meg az évadzárót néztem meg, és úgy éreztem nem sok mindenről maradhattam le. Kifejezetten untatott és gyenge gagyi volt a vége, sablonos, kiszámítható, az a gonosz meg nevetséges volt így az utolsó rész alapján.

Szabados - 2018. 05. 25. 21:00

A legutolsó részben a börtönös résznél amikor az őr rácsap a cellára nem azt mondja hogy “takaroggyál vissza”? :)))

jessm - 2018. 05. 26. 18:11

szerintem az évad záró mentette az évadot.
NEw arrow team elég idegesítő volt az évad során , de most utolsó részben megint jók lettek.
NEm igazán értettem Oliver kételkedését saját magában, mert inkább többi csapat tag viselkedett óvódás csoportként. remélem egy kicsit értelmesebb csapatot és olivert írnak.
Ez a Felicity gyülölet már megalapozatlan, már 2 évada nem csinál semmi olyat ami miatt , kiváltotta a rajongók haragját a 3. és 4. -ben. Szerintem sokan rávetítik azt , hogy Laurelt akarták Oliver párjának.
Fogadjátok el, hogy egyenlőre ez így marad, én is elfogadtam, hogy Katie-től nem tudunk megszabadulni.
William sem volt gond,érthető aggályokat fogalmazott meg.

Összeségében nem olt erős az évad, de komoly gond se volt vele. A zárás pedig felcsigázott. Ideje volt már ezt meglépni, már ugyis mindenki tudta , hogy Oliver a Green Arrow.

lethal - 2018. 05. 26. 20:20

@jessm
“Szerintem sokan rávetítik azt , hogy Laurelt akarták Oliver párjának.”

Ez az egész Felicity & Oliver románc olyan, mintha a Smallville-ben meghagyták volna Lanát Clark párjának. A Flashnek is van kismillió hibája, de ott legalább képesek voltak a párost illetően hűségesek maradni. Az Íjász mellé vagy a Kanári való, vagy senki. Ennyike.

xkristian84 - 2018. 05. 27. 22:26

nekem jobban tetszett, mint az 5.évad. Az utolsó 3 rész már komoly szinvonalat hozott. Oliver rájött, hogy mennyit hibázott és helyrehozta azokat. gazából imár ideje volt, hogy nyilvánosan is kiderüljön, hogy ő a Zöld Íjász. Ezt a témát már régóta huzták. És ne felejtsük el, hogy az elején szinte mindenkit megölt, aki azon a bizonyos listán volt. Amikor ezzel felhagyott, utána vált igazi hőssé. De a korábbiak miatt jogos a börtön. Szerintem nem fog megszökni. Elképzelhető, hogy egy új nagy ellenség felbukkanása miatt beveti az FBi, mert a többiek nem tudják megállÍtani.

Silver-sama - 2018. 06. 02. 23:01

WoW.
Nemrég végeztem a darával. Egyelőre nem írok évadkritikát, mert esélyes, hogy poszt legyen belőle. Csak egy kérdésem lenne… ki is támasztotta fel az Earth2-es Laurelt?

lethal - 2018. 06. 03. 01:52

meg se halt

Silver-sama - 2018. 06. 04. 13:38

Dehát Lance lelőtte. Úgy emlékeztem, hogy meghalt, és mutatták, hogy valami alak kézrátétellel felélesztette.

lethal - 2018. 06. 04. 13:49

jó, de hát ha lelőnek valakit, az nem feltétlenül hal bele a dologba. csak úgy látszott a dolog. aztán jobban lett.

Petyko891 - 2019. 01. 19. 13:31

Mikor várható szinkronnal? :)

Kexo - 2022. 03. 24. 17:17

Most néztem meg a 6. évadot, hosszú kihagyás után. (Eddig vártam a szinkronra, mostanra feladtam, jó lesz az felirattal is.) Nem volt rossz évad, jó volt Laurelt újra látni, de sok dolog zavart engem részeken át.
Az FBI csak addig vizsgálódik Star Cityben, amíg Oliver Queen bűnösségét akarják bizonyítani. Az, hogy támadás éri a rendőrség épületét, illegális tevékenységeket végző gyárakat robbantanak fel, az már egyáltalán nem is érdekli őket, csak, ha a végén Oliver feladja magát. Oliver és csapata többször is megállíthatta volna Diazt és Anatolijt, akár végérvényesen, mégis futni hagyták őket. Ahogy azt sem értem, hogy „önbíráskodó hősök” nem ölik meg az ellenség embereit, csak jól elverik, elkábítják, miközben a főgonoszokat futni hagyják. Mire számítanak Oliverék, hogy az elvert fegyveres bűnözők mondjuk a PTSD miatt legközelebb már nem támadnak rájuk és nem védik a gonosz főellenséget a továbbiakban, aki egyébként tudvalevő, hogy sakkban tartja a testőrségét? Elverik és utána már nem kell velük küzdeni többször Mint a számháborúban, ha leolvasták a számodat, kiestél?
Olivert életfogytiglanra ítélik, miközben a város lakossága még jól emlékszik a korábbi főgonoszra, Damien Darkra és a többi tömeggyilkos nevére, akitől Oliver megmentette a nemcsak a várost, de az egész világot – a DC Univerzum szerint. Mégis elítélik önbíráskodásért Star Cityben?! Miközben a hivatalos rendvédelmi szervezek tehetetlenek, nem lehet rájuk számítani. Magyarán, ha Oliverék nem önbíráskodnának, akkor esély sem lenne pert indítani, hiszen a gonosz réges rég győzött volna és elpusztult volna a városuk, világuk. A másik, Oliver barátai pedig nyilván nem jönnek át Star Cityn segíteni, ahogy Villám sem teszi, hiszen Star Cityt csak Oliver tudja megmenteni vagy elveszteni?! A szuperhősök nem zavarhatják meg egymás territóriumát, még azon az áron sem, hogy hagyják, barátaikat elhullani a csatában, pl. anno Laurelt a 4. évadban. Sara is már csak kórházba ért be a 6. évad végére, Quentin halálára és Oliver letartóztatására. Amikor az apja élet-halál között lebegett, akkor hirtelen el tudták érni, előtte meg nem vagy nem is akarták?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz