login |

Finálé előtt: Siren

2018. 05. 22. 15:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: video,

Nekem kifejezetten tetszett a Siren kezdése, bár eléggé tipikus volt, azonban az 1×03 már nem jött be annyira, szóval le is parkoltattam a sorozatot, ami a héten kap még egy esélyt a finálé előtt, és akkor kiderül, hogy maradok vagy kaszálom. Nálatok hogy vált be az első szezon, hogy alakult a minőségi görbe? Megvolt már a nagy durranás, vagy csak a fináléban következik?

A tovább mögött az idei zárás előzetese – jövőre pedig már 16 résszel tér vissza Ryn.

7 hozzászólás Ne habozz!

zero - 2018. 05. 22. 16:23

Nem hittem, hogy lehet jó sorozatot csinálni erről görög mitológiai lényről. Végignéztem. Úgy tűnik beigazolódott a sejtésem: ez a sorozat, olyan hihetetlenül buta és következetlen, hogy az már fáj. Nemcsak borzalmas rossz a színészi teljesítmény, de a sztori is tökéletesen érdektelen. Összevissza akcentusok, helyszínek, távolságok logikátlan átugrása…stb.
Jellemfejlődés az van. A gonoszból jó lesz, a jóból gonosz, többször, ide-oda.
A jellemfejlődést előidéző logikus és meggyőző érvrendszer kb így hangzik: “You just have to trust me” azaz “Csak bízz bennem”.
Az emberek között soha nem tartozkodó lények, olyan sebességgel tanulnak meg kommunikálni (15 perc?), hogy…ááááá….nem, erre nem tudok már mit mondani.
Nem tudja eldönteni magáról ez a sorozat, hogy mi legyen. Horror, dráma, erotikus film, rejtélyes valami….ezek az elemek mind előjönnek random módon, összefüggéstelenül, amitől egészen idióta lesz az egész. Legalább humoros…oh wait! Nos, nulla azaz nulla humor van benne, ami miatt esetleg nézhető lenne. Az a durva, hogy tényleg komolyan veszi magát!
Most olyanokba nem megyek bele, hogy a szirén az ember-madár keverék (baszki sikerült összekeverni a “sellővel” már a címnél…istenem…)

speranza - 2018. 05. 22. 16:25

Az elején még érdekesnek tűnt, de hamar alábbhagyott a lelkesedésem. Hét epizód után az a benyomásom, hogy nem lehet túl nagy a széria büdzséje és ez rányomja a bélyegét a készítők lehetőségeire. Bár Ryn állítása szerint sokan vannak hozzá hasonlóak, ennek nem láttam a nyomát az idő múlásával sem. Összesen sincs túl sok szereplő az egész sorozatban. A katonákkal való összecsapást ügyesen megspórolták azzal, hogy ott hagytak egy lándzsát, meg némi vért a fedélzeten. (OFF: Ezt a pénztárca kímélő trükköt a Trónok harcában is láttam már, ahol a csaták elején leütik a törpét, és mire ő magához tér, vége a harcnak.) A halászhajó elleni „nagy” támadáskor is összesen 2 (azaz két darab) lény vett részt, igaz, ekkor végre feltűnt az első hablegény is a színen!!! Ryn fejlődése az, ami miatt még nem kaszáltam, mert kíváncsi vagyok, hogy tulajdonképpen hova fut ki az első évad. Az várható volt, hogy az élelem lehalászása miatt konfliktusok lesznek az emberek és a mermaidek között, illetve az is kiszámítható volt, hogy idővel alakul majd valami Ryn és Ben között, szóval eddig nagy meglepetés nem volt. A maradék pár részt még megnézem, de ha ezután sem lesz, én nem maradok a folytatásra.

winnie - 2018. 05. 22. 16:28

“Most olyanokba nem megyek bele, hogy a szirén az ember-madár keverék (baszki sikerült összekeverni a “sellővel” már a címnél…istenem…)”

a sorozat nem mitológiára építkezik, hanem saját lényük van, amit több jellemzőből gyúrtak össze.

Yooha - 2018. 05. 22. 20:51

Szerintem az emberek 99%-ának a sellő/szirén/hableány ugyanaz. Nekem is. Ezen kár fennakadni. Főleg hogy ezek _kitalált_ lények, nincs olyan melyik az “igazi” jelentés :).

Anthonz - 2018. 05. 23. 09:59

Sajnos elég bugyuta sorozat, az évadot befejezem, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogom folytatni.

speranza - 2018. 05. 25. 23:16

Most már biztos, hogy számomra a Siren az évadzáróval véget ért.

Dorka - 2018. 05. 30. 21:37

Egyrészt, nagyon megfogott engem Eline Powell az első részben, de nagyon következetlen, hogy a nővére semmiben nem hasonlít rá. Miért választanának egy ennyire különleges színésznőt, hogy mintegy közölje velünk, na, így néz ki egy szirén: sápadt, beesett arcú, kicsi, vékony, kiugró arccsontok, nagy kék szemek, vastag száj, kicsi áll, ha ezek után rögtön a nővére teljesen elmenne normál embernek, meg a másik kettő is, akivel taliztunk az évad vége fele. Pláne, hogy semmi értelme az csak akcentusának sem, mert a nővérének nincs, és egymással, kettesben, miért olyan nyelven beszélnek, amin elvileg nem is tudnak – ezek nekem nagyobb rejtélyek, mint amiket a sztori felvet. Pláne a tudományos megközelítésnek sincs így értelme sem, hogy ilyen könnyen váltanak alakot, stb. Ez a sorozat addig jó, amíg nem gondolsz bele. Az meg, hogy Ryn és Ben között végül 10 részen keresztül alakult a semmi – ne is beszéljünk róla. Nekem ebből szerintem egy évad elég.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz