login |

Superior Donuts: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2018. 05. 22. 19:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Most nézem, hogy a mai nap kritikák szempontjából elég lehangoló, hiszen ez már a harmadik sorozatzárós írásunk, és azt hiszem, hogy én is beállok sorba, miszerint egy ilyen finálé, vagy záró szezon után nem is akkor baj a kasza.

A CBS többkamerás fánkboltos többkamerás szitkomjának az étvágygerjesztő díszlet mellett az volt az erőssége, hogy egy csomó aktualitással foglalkozott, ahogy a Mom próbált az addikciókkal kapcsolatos komoly témákat előtérbe hozni, úgy ez a sorozat is belekapott mindenbe, kezdve a dzsentrifikációval, egészen az utolsó részekben feldobott deportációs sztoriig, amit az egyik főszereplő IRL tapasztalatai ihlettek.

Mondjuk a fináléban pont ez a topical szál lett nagyon elmaszatolva, hiszen a hangsúly a romantikára, és az évad átívelő szálának csúfolt Tavi-s sztorira került (Tavi nélkül), hogy a végére mindenki rádöbbenjen arra, hogy mit érez – még Arthur is, aki produkált egy lezárásként és cliffhangerként is kezelhető húzást. Minden más (ld. a koldusos szál) elég lehangoló volt, mint ahogy mindig lelombozza az embert, ha pont a fináléra jut valami maradék sztori és összekapargatott, újrahasznált poén. (Arról nem is beszélve, hogy mintha a vágásra sem maradt volna idő.)

Nyilván ez elég szubjektív, de a legnagyobb bajom még mindig az a sorozattal, hogy vannak karakterek, akik nem működtek, például Sweatpants totál hit or miss volt, és Randy teljesen elszürkült, Katey Sagal nem ezt érdemelte volna. És míg az S1-ből kukázták az oda való karaktereket, az újonc Sofia sem váltotta meg nálam a világot. Aranyos volt, nem több. Azért az olyan veteránok, mint Maz Jobrani vagy David Koechner mindig hozták magukat.

Maga a sorozat a gyengébb szezon ellenére még így is a jobb többkamerás, vagyis élő közönség előtt felvett komédiák közé tartozott, amit olykor nem volt rossz előkapni 20 percre, de annyira jó sem volt, hogy heti nézős legyen.

A Superior Donuts ugyan nem családi komédia volt, hanem munkahelyi, de talán a The Carmichael Show-hoz hasonlított a tematikus tagoltságának köszönhetően, s bár mindkettőben egy fekete standup komikus volt a lead, utóbbi azért természetesen szerzőibb megközelítéssel élt. Azt viszont sajnáltam, hogy ez a szitkom közel sem kapott a kritikusoktól annyi elismerést, mint a TCS. Pedig, főleg eleinte, megérdemelte volna.

11 hozzászólás Ne habozz!

Stuffy - 2018. 05. 22. 20:22

1,évad?**

winnie - 2018. 05. 22. 20:29

erre nem tudok válaszolni.

Stuffy - 2018. 05. 22. 21:06

úgy értem a címben 2.évad van írva, de a sorozat csak egy évados vagyis jelen pillanatba ennyit élt meg

zolkó - 2018. 05. 22. 21:14

Stuffy

Én ugyan egyetlen részét sem láttam, de két évados volt Az s1 13 részes volt, az s2 pedig 21 részes.

winnie - 2018. 05. 22. 21:22
Stuffy - 2018. 05. 22. 21:28

oh,elnézés,tényleg,hm,hát ez gáz nekem,még egyszer bocsánat

pody - 2018. 05. 22. 21:38

en nagyon szerettem, bar ez a finale valoban baromira felrement. Mintha gyorsan osszedobtak volna egy lezarast. Nekem hianyozni fog, Middle azert jobban

galocza - 2018. 05. 22. 22:45

pocsék, de vmiért kedveltem.

wirth6 - 2018. 05. 23. 02:22

Szerintem pont a topical szálak erőltetése volt a leggyengébb oldala a sorozatnak. Például amikor a beszállító kosárlabdáról meg hasonló témákról próbált beszélgetni Francoval, és ez annyira borzasztóan sértő volt, hogy inkább beszállítót váltottak. Illetve szerintem Sweatpants nem annyira hit and miss, inkább miss and miss volt. De Maz Jobrani és Judd Hirsch karakterei nagyon működtek (néha Tush is, de azért az ő szálán időnként túl sok volt a kínos humorból), és Katey Sagalt is jó volt megint sitcomban látni. Azt mondjuk sajnáltam, hogy a társát kiírták.

winnie - 2018. 05. 23. 04:51

wirth6: valóban nem 50%-os a ráta, inkább miss and miss and miss and miss and hit and miss nálam. emlékszem, hogy itt volt egy poénja, ami jó volt, csak képtelen volt úgy előadni, hogy mosolyogjak, cserébe az lejött, hogy leírva nagyon vicces volt, amit mondott.

winnie - 2018. 05. 23. 07:56

ja, az kimaradt az írásból, hogy elég kapkodósnak tűnt az egész, többször is elég sután volt vágva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz