login |

Délelőtti videó 3.: Take Two

2018. 05. 23. 11:30 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: video,

Ehh, pedig az ősz legjobban várt sorozata lehetett volna részemről… 06.21-én kezd az ABC krimisorozata, a Take Two, ami a Castle készítőjétől, Andrew Marlowe-tól érkezik. A széria még ősszel kapott pilot nélküli sorozatberendelést Eddie Cibrian és Rachel Bilson szerződtetése után (nem sokkal a The Rookie előtt), bár akkor még azt hittük, hogy az egyik tuti őszi befutó lesz. Ki tudja, hogy a nyári időpont taktika-e vagy kritika. (Egyébként nemzetközi a koprodukciós, előre eladták több országba, ergó a sok évad szinte biztos.)

A könnyed nyomozós sorozat egy korábban sikeres krimisorozat főszereplőjéről szól, aki az elvonóról kikerülve egy kemény magánnyomozó mellé szegődik, hogy visszatéréséhez szerezzen ismeretanyagot. És ebben a szerepben kifejezetten hasznosnak bizonyult színészi és 200 résznyi nyomozói tapasztalatának köszönhetően. (Eléggé olyan a sztorija, mint a Carter-nek. Hátha ez jobb lesz.)

Az első előzetes a tovább mögött. Igen, valóban vicces akciókrimi lesz, kétség kívül. További szereplők: Xavier De Guzman és Alice Lee.

24 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2018. 05. 23. 11:57

Szoval castle forditott szereposztasban. 😆
Dupla eyecandy, nyarra jol fog esni. 😎🍹🍨

Kati néni - 2018. 05. 23. 12:01

Érdekes, de Eddie Cibrian messzs nincs olyan jó és karizmatikus színész, mint Nathan Fillion.

Eny - 2018. 05. 23. 12:04

@Kati néni – tudod inkább mi az érdekes, hogy szerintem pont fordítva van :P

winnie - 2018. 05. 23. 12:12

“Szoval castle forditott szereposztasban. 😆”

a castle-ben egy magánnyomozó segített egy színésznek a munkájában?

Mikilós - 2018. 05. 23. 12:19

Gondolom, majd a 2. évad felénél, majd kezd lenni köztük valami, 3. évadnál a csávó, vagy a csaj összejönn valakivel, de a másik féltékeny lesz rá, így tehátvl összejönnek és a 4. évadra már eljegyzik egymást. 5. évad esküvő lesz, de ott az egyiket lelövik vagy elrabolják, és a finálé happy end lesz.

Annyira tipikus, már most látni a végét.

Deny - 2018. 05. 23. 12:23

Rachel Bilson miatt kötelező. A nézettségre mondjuk kíváncsi leszek, mert a Match Game mögött nem számítok jobbra 0.4-nél.

ThomassLord - 2018. 05. 23. 12:25

@Mikilós: az ügyeket is meg tudod mondani előre? Mert akkor tényleg nem próbálom be.

winnie - 2018. 05. 23. 12:27

“Annyira tipikus, már most látni a végét.”

ööö, kit érdekel a szappan egy kriminél?:O az, ha lesz, részenként pár perc, a lényeg a többi 35-40.

juhaszvik - 2018. 05. 23. 12:28

nem értem. amikor egy zsáner kezd veszteni a népszerűségéből (külsős besegít), nyitnak egy újabb zsánert a már meglévőn belül (színész besegít). persze úgyis a sztorin/karaktereken múlik majd a siker, de nekem ez így olvasva is unalmas.

Aldo - 2018. 05. 23. 12:30

A Carter várós volt, de hatalmas csalódás lett. Azt a színvonalat nem lesz nehéz túllépni. A főszereplő párost bírom, remélhetőleg az ügyek sem lesznek unalmasak. Bár sokszor nem sok jót jelent, ha egy sorozatot áttesznek nyárra, vagy midseasonra.

winnie - 2018. 05. 23. 12:41

juhaszvik: ez ugyanaz a zsáner, a külsős besegít – az, hogy most színész a külsős, nem oszt vagy szoroz, plusz a berendelések alapján nem úgy tűnik, hogy veszítene a népszerűségből.

bár magánnyomozós, amiből azért elég kevés van, szóval szigorúan véve mégiscsak másik a krimin belül. bár az előzetesből nem jött le, hogy magán a nyomozó, szóval csak bizakodom benne.

jesustomer - 2018. 05. 23. 13:09

Kate Beckett 0.5 avagy csaj backett frizuval

gole11 - 2018. 05. 23. 13:16

Vagy Rachel Bilson a saját hajával.

DarkEagle - 2018. 05. 23. 13:22

Jesszus. Nagyon csípem Rachel Bilsont de még egyszer nem fogom az időm pazarolni egy Marlowe sorozatra. Épp elég volt hogy elb.szta a Castle-t is. És Winnie-vel ellentétben én elvárom, hogy a karakterek és a köztük levő kapcsolat is jól legyen megírva és nem csak a nyomozás és az ügyek. Ugyanis pont ez utóbbi adja el a sorozatot és nem az ügyek. Ha nincs kémia a szereplők közt vagy szarul van megírva a magánéletük akkor az egész sorozat úgy ahogy van, kuka.

Benjy - 2018. 05. 23. 13:52

Nekem arra válaszoljon valaki, hogy miért érzi a legtöbb sorozatkészítő, hogy bele kell erőltetni előbb-utóbb a magánnyomozós szériákba a főhősök közötti románcot? Anélkül is lehet tök jó dinamikát kialakítani köztük. (Lásd: Elementary,Monk,stb..) Arról nem is beszélve, hogy engem hamarabb zavar el a fantáziadús esetek hiánya, mint a főhősök közötti huzavona. És azért valljuk be, a Castle az első pár évad után nem igazán volt erős a heti ügyekben.

winnie - 2018. 05. 23. 14:06

DarkEagle: a karakterek közti kapcsolat az nem a szappan. az nem a kimaradó 5 perc, az abban a 35 percben jelen kell, hogy legyen, lehetőleg folyamatosan, a procedurális részeket azzal kell feldobni, nyilván anélkül nem működik, ld. kábé az összes krimikritikám. az izombie-nál is elviseltem volna a béna ügyeket, ha a nyomozó egy cseppet is érdekes lett volna. vagy a private eyes-ban nem biztos, hogy ütősek a nyomozások, de a két főszereplő remek, ha már magánnyomozós sorozatokról van szó.

engem az nem izgat, hogy ki szerelmes vagy házasodik. másnak meg rögtön ez jut az eszébe. nyilván mindenki mást vár el.

winnie - 2018. 05. 23. 14:09

Benjy: wish fulfilment? rajongók röghöz kötése?

egy idő után lehet, hogy egy fan elkezd ábrándozni arról, hogy mi történne akkor, ha a két kedvence közeledne egymáshoz. meg, ha nincs sorozatgyilkos, akkor ez átívelő szálnak megteszi.

hát, igen, merészek az írók, akik meg merik húzni, hogy nem közelítik a karaktereiket.

abba - 2018. 05. 23. 15:17

Őszi sorozatként rosszabb esélyei lennének (legalábbis nálam), de könnyed nyári szórakozásnak simán megteszi, ha magával ragad a pilot.
Engem amúgy sem zavar, ha sok hasonló zsánerű sorozat van, hiszen annyi apró különbség lehet köztük (volt hogy simán lement egymás után egy jobbfajta Castle meg egy Elementary, az egyik ezért, a másik amazért).

Kicsidelfin - 2018. 05. 23. 15:33

Ezt bepróbálom.
Engem nem nagyon érdekelnek a heti ügyek, inkább a szereplők a kapcsolata, a mellékszereplők és a humor a fontos.

Neoprimitiv - 2018. 05. 23. 16:31

Passz, a számomra a Marlowe-Miller páros önmagában elég, hogy a közelébe se menjek.

Azt, hogy mennyi lesz benne, én nem merném biztosra fogadni – a nemzetközi koprodukció elosztja a költségeket, de ha a készítők abban bíznak, hogy pusztán Marlowe miatt majd az összes Castle rajongó automatikusan nézni fogja, akkor szerintem optimisták.

Neoprimitiv - 2018. 05. 23. 16:39

Benjy: azért erőltetik bele, mert a legtöbb nyomozós sorozatban nulla idő marad a főszereplő páros nyomozáson kívüli életére. Ha a két főszereplő vonzó ember (külsőre és személyiségre is), akkor viszont a cölibátus elég nehezen hihető. A néző pedig szeretné jobban megismerni őket, így aztán marad a kézenfekvő megoldás, hogy ha már amúgy is állandóan együtt vannak, akkor alakuljon ki köztük valami. A Columbo felesége felállás ma már nem működik, hogy egy offscreen szereplővel tudják le a hátteret.

Az Elementary és a Monk is elég súlyos személyiségzavarral terhelt főhősökre épült, náluk ez volt a “mentség”.

winnie - 2018. 05. 23. 17:22

“Az Elementary és a Monk is elég súlyos személyiségzavarral terhelt főhősökre épült, náluk ez volt a “mentség”.”

plusz, mint az instinctnél, mindnél elég keményen meghúzták a vonalat már kezdésnél. monknál a halott feleség miatt, az elementarynél a sherlock/watson-ban miatt. de ahol nem húzzák meg, ott tényleg egy idő után, még ha nem is volt szándék, felmerül, hogy ugyan, adjunk ennek is esélyt.

egyébként ma már sajnos elég sok nyomozósban azért megvan az otthoni élet, ezért volt anno forradalmi law and order és utána a CSI, hogy ott aztán nem karakterizáltak szkriptben, mindent a színészekre bíztak a figurájuk kialakítása kapcsán, és minden egyes karakterizáló elemet a procedúrának rendelték alá, vagyis például kikérdezésnél a kérdésfeltevés módja és a reakciók jelezték a karaktert, illetve az egymáshoz való viszonyt. de utána csi is elkezdett magánéletezni – amikor a nézők megszerették a skicckaraktereket és elkezdte őket érdekelni, hogy mi van mögöttük.

Neoprimitiv - 2018. 05. 23. 17:32

winnie: én még azt is hozzávenném, hogy amióta a közösségi média előtérbe került a sorozatok promóciójánál, azóta még nagyobb a nyomás a készítőkön. A “shippereknél” lelkesebb és aktívabb ingyenes reklámozó kevés van.

LaCRossE - 2018. 05. 23. 19:18

Ha nem nyári sorozat lenne, nem férne bele, de így adok neki egy esélyt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz