login |

Grey’s Anatomy: vége a 14. évadnak

2018. 05. 23. 18:58 - Írta: Deny

45 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Figyelem! Népszerűtlen vélemény következik. Legalább is, ami a Junkie-s rajongókat illeti.

Túl vagyunk a 14. évadon, ez a szám pedig már nagyon durva, a „körhinta továbbra sem áll meg”, hiszen a Grey’s Anatomy köszöni szépen, jól van, és még mindig tarol ennyi év után is. Ismét a 2. legnézettebb országos dráma lett, csak a This Is Us előzi meg a listán. Lássuk, mit is tartogatott számunkra ez a szezon, amely ismét számtalan változást hozott a Grey-Sloan Emlékkórház életébe.

Röviden: imádtam.

A tavalyi katasztrófa után, amely először rendítette meg a sorozatba vetett bizalmamat, örömmel konstatáltam, hogy nyoma sincs maradandó sérülésnek, ugyanis a Grey’s Anatomy újult erővel (új showrunnerrel), és rengeteg humorral tért vissza, amelyet talán a 4. évad óta nem tapasztalhattunk. Bár alapvetően dráma a sorozat műfaja, idén ismét többet röhögtem rajta, mint sok általam nézett sitcomon, úgy, hogy közben komoly történetekben sem volt hiány.

Nagyon tetszett, hogy visszatért a kezdő szezonokra jellemző vicces hangulat, már hiányoltam, a 13. évad után pedig igazi felüdülés volt ez az etap. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

És most akkor (jó) hosszan: Krista Vernoff visszatért, és eltökélt szándéka volt visszahozni ezt a stílust, amiért szinte kivétel nélkül dicsérték is a nézők, egészen addig, míg váratlanul be nem jelentették, hogy két veterán színésznő, Jessica Capshaw (Arizona) és Sarah Drew (April) távozik az évad végén.

Ettől a pillanattól kezdve Vernoff hirtelen Antikrisztussá vált, talán maga Shonda Rhimes sem kapott ennyi savat, mint ő ebben a pár hónapban. Ezt kicsit túlzásnak éreztem, mert bár valóban igazságtalan a dolog, a távozások és a kiírások teljesen természetesnek számítanak egy ilyen hosszú sorozatnál.

Többen szervezetlennek találták ezt az évadot, viszont én pont ellenkezőleg vélekedek róla. Szerintem ez volt az egyik, ha nem a leginkább megszervezett szezon, ez pedig rendkívül tetszett az idei írásban. Ugyanis a legtöbb főszálat az évadnyitó eseményei indították be, dominóhullám-szerűen.  Gondolok itt arra, hogy Megan visszatérése (amit egyébként sikerült meglepően emészthetővé és egész hihetővé tenni) tette lehetővé, hogy Meredith elvégezhesse azt a műtétet, amiért később Harper Avery-díjat nyert, amely később komoly veszélybe került a Harper Avery-botrány kirobbanásakor.

Szintén ekkor tért vissza Teddy, akiről akkor még nem is sejtettük, hogy az évad egyik kereteként fog szolgálni. Az évad tele volt ilyen pillanatokkal, amelyek először apróságnak tűnhettek, ám később kiderült róluk, hogy rendkívül nagy jelentőséggel bírnak majd. Ha Harper pl. nem jön el a kórházba az évad elején, nem halt volna meg, e nélkül Mer nem nyert volna díjat (ezt a fontos információt sajnos kihagyták a részekből), nem indult volna el a sebészeti verseny, amely nélkül nem kaptuk volna meg a Cerone-drámát és a #metoo-botrányt sem.

A Cerone-sztoriban nagyon tetszett, hogy a történet ismét visszakanyarodott Ellis Grey-hez, aki a háttérben megbúvó bábmesterként rángatja időnként a szálakat, sok évvel a halála után is. Döbbenetes, mennyire gazdag a sorozat múltja, amelyről mindig képesek egy újabb, addig feltáratlan réteget lerántani, ehhez pedig mindig remek forrásnak bizonyulnak az „ősanya” naplói és kalandos múltja.

Az évadot leginkább a „ripped from the headlines” jelzővel lehetne jellemezni, ugyanis nagyon előtérbe kerültek az aktuális társadalmi problémák, és gyakran nyíltan kritizálták az amerikai politikai helyzetet is. Ezek közül volt, amit remekül (rendőri előítéletesség, veteránok és transzszexuálisak helyzete a hadseregben, illegális bevándorlók, hitválság, kiberbűnözés, kuruzslás), másokat kevésbé jól sikerült feldolgozni (szexuális zaklatás, családon belüli erőszak) – utóbbiaknak nem ártott volna egy picit mélyenszántóbb kivitelezés, de összességében szerintem ez nem rossz arány.

Az orvosi esetek terén is gyakran merítettek ihletet a valóságból. Felhívták például a figyelmet az afroamerikai nőket érintő szívbetegségekre, és bemutattak egy megtörtént műtétet is, az új vaginaplasztika eljárást, amelyet a való életben is a páciens segített kidolgozni. Az egyik kedvenc történetszálam, a sebészeti innovációs verseny projektjeinek nagy része szintén valós ötleteken alapult: a Richard által kifejlesztett sejtfelismerő toll például már tényleg létezik, de a többi ötletet is aktuális kutatások ihlették. Ezért az aspektusáért mindig is imádtam a sorozatot.

Az évad legfajsúlyosabb szála egyértelműen April megrendített hite volt, amit egyébként maga Sarah Drew javasolt az íróknak. A színésznőnek volt alkalma még egyszer nagyot villantani a búcsúzása előtt, és ez sikerült is, ugyanis Drew fantasztikus alakítást nyújtott ebben a néhány epizódban.

Ismét sikerült nagyszerű mellék- és vendégszereplőket összeszedni. Greg Germann például zseniális választás volt az iszonyú arrogáns, ám mégis kedvelhető Thomas Koracick szerepére, aki pár epizód erejéig lubickolhatott a seattle-i House doki szerepében. Őt szívesen látnám visszatérőként, Catherine-hez hasonlóan. Stefania Spampinato egy kis olasz pörgéssel dobta fel az évadot, Abigail Spencer pedig azonnal belopta magát a nézők szívébe Meganként.

Hatalmas piros pont, hogy visszahozták az egyik kedvenc vendégszereplőmet az egész sorozatból: Geena Davist, aki méltó búcsút biztosított Arizona számára. Mellettük olyan nevek is feltűntek, mint Matthew Morrison (aki félelmetes alakítást nyújtott Jo erőszakos exeként) Bettany Joy Lenz, vagy Scott Speedman, akit szeretnének alkalmazni a jövőben, ha kiszáll az Animal Kingdomból. Végre megkapja az új szerelmét Meredith, miután a csatorna kiiktatta Riggs-et a képből?

Apropó, visszatérések. Az évad hemzsegett a rég nem látott karakterektől, a nézőket igazi nosztalgiabomba foghatta el a részek nézése közben, hiszen olyan szereplőket láthattunk viszont, mint Olivia nővér, Harper Avery, Matthew, Nicole Herman és Ellis Grey. Végre sikerült egy egész jó gyakornoki bagázst is összegyűjteniük, legalább is az idei újoncokból többekben látok potenciált. Egyelőre „Szemcsis” és „Hellmouth” emelkedik ki leginkább, de van lehetőség a sorozat első muszlim és transzszexuális orvosaiban, Dr. Qadriban és Dr. Parkerben is.

Nem volt azonban tökéletes a 14. szezon.

Számomra az egyik mélypont a Jackson-Maggie páros volt. Nem azért, mert szétszedték Japrilt (soha nem rajongtam a duóért), nem is a „testvéri” viszonyért, amely tényt szerették előszeretettel hangsúlyozni a fanyalgók, hanem mert egyszerűen semmi kémiát nem látok a két színész között, érződik, hogy kínos számukra a szerep, és erről mintha Jesse Williams is így vélekedne a tweetjei alapján.

Ez egyébként azzal is járt, hogy a készítők elkezdték lenyomni a torkunkon Maggie karakterét: mindenbe bele kellett keverni, hogy még inkább megkedvelhessük, nálam azonban pont az ellenkező hatást érték el ezzel, és mára már megutáltam. Mi értelme volt például betuszkolni a kínos flashbackjeit az Alexék múltját bemutató részbe?

A másik mélypont a DeLuca-Bello páros volt, akik csak foglalták az értékes helyet a konstans civódásukkal, de szerencsére ezt a problémát hamar megoldotta a Roswell felélesztése, Bello ugyanis gyorsan kikerült a képből. April távozása is megkérdőjelezhető, ugyanis elég összecsapottra sikeredett. Nem az zavar, hogy összehozták Matthew-val, de emészthetőbb lett volna, ha a képernyőn is látjuk, ahogy újra egymásra találtak, mert ez így elég gyors és „nesze semmi, fogd meg jól” lett.

Szintén apró negatívumnak rovom fel, hogy míg a korábbi évadokra a rétestészta-szerűen elnyújtott történetszálak voltak jellemzőek, idén sok fontos sztorin átsiklottak pár rész alatt, gondolok itt Amelia tumorára, vagy Jo erőszakos exére, akit pikk-pakk elintéztek, ezáltal alaposan csökkentve a szál fajsúlyát. Jó volt, hogy nem kellett bizonyos történeteken sokáig rugózni, de talán nem is kellett volna ennyire drasztikusan lerövidíteni őket.

A finálét az abszurditása és a humora miatt nagyon élveztem (bár simán megértem, ha valaki inkább kínosnak találta), és végre Alexék is megkapták a régóta esedékes hepiendjüket, ráadásul a férfi régóta emlegetett skizofrén anyját is megismerhettük végre, aki elindult a gyógyulás útján. Szerencsétlen párost a 11. évad óta próbálták egybekelteni, de mindig közbeszólt valami kulisszák mögötti dráma (Patrick Dempsey kiírása, Camilla Luddington terhessége stb.).

A cliffhanger érdekes felállást ígér az új évadra, hiszen a terhes Teddy állandó szereplőként tér vissza, ráadásul átmeneti sebészeti főorvosként is. Az összeesküvés-elmélet gyártóknak jelezném, hogy a showrunner egy őszi interjúban tett egy olyan megjegyzést, hogy ha lenne rá pénz, azonnal visszahozná Teddy-t (és Megant) állandóként. Meg is volna a két kirúgás oka?

Összességében elmondhatom, hogy fantasztikusan szórakoztam ezen az évadon, jelentős előrelépés volt az előző katyvaszhoz képest, ugyanis míg tavaly repkedtek a gyenge osztályzatok, idén csak három 6-ost kellett kiosztanom az IMDb-n. Nem egy 10 pontos rész is volt idén (pl. a zseniális 14×10), és jó volt látni, hogy a közönség és a kritikusok is jobb véleménnyel voltak erről a szezonról. Azt még megjegyezném, hogy az évad első fele határozottan erősebbre sikeredett, középtájt volt egy kisebb megbicsaklás pár unalmasabb résszel.

A pontozásaim átlaga 8,1 lett, így akkor 8/10-re értékelném a szezont. Már most tűkön ülve várom a folytatást, és hiszem, hogy a nagy felháborodás ellenére a sorozat valószínűleg sértetlenül fogja átvészelni a két karakter távozását, hiszen a legtöbben még mindig az alapszereplőket kedvelik leginkább. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, minthogy az évad magasan legnézettebb része Bailey szívrohama volt.

Mindenesetre két fontos és közkedvelt karakterrel lettünk szegényebbek, akik a vitatható búcsú (inkább April esetében, Arizonáéra szerintem nem sok panasz lehet, ott még fanservice is volt) ellenére szerintem emelt fővel távoznak a körülményekhez képest, hiszen egyrészt nem hullazsákban, másrészt pedig boldog befejezéssel köszöntek el, ami valljuk be, kész csoda ennél a sorozatnál. És legalább van lehetőség a viszontlátásukra. Nyilván sokkal jobban is meg lehetett volna ezt oldani, de összességében nem panaszkodom. Bízom benne, hogy jövőre is marad ez a könnyed hangulat, mert ennek hála ez az évad bekerült a top 5-ös listám legalsó fokára.

45 hozzászólás Ne habozz!

Anna - 2018. 05. 18. 03:50

Jo és Alex tetszettek, minden más siralmas volt ebben az évadzáróban. Kilenc éven át láttuk küzdeni, fejlődni Aprilt szakmailag ezért??? Egy olyan karakterről beszélünk, akinek még a gyászára is a sebészet volt a megoldás, és ez? Krista teljesen kibelezte a karaktert, szégyellhetné magát. Nem hittem volna, hogy ilyet mondok, de ennél még az is jobb lett volna, ha megölik Aprilt.

Minden más annyira random volt ebben a részben, hogy nem találok szavakat.

andrea - 2018. 05. 18. 05:43

Siralmas rész volt. Én eddig az elejétől kezdve néztem a sorozatot. Nagy GA fán voltam de egy ideje megrekedt, 10 év felett persze, de pl 9 év után behoztak a történetbe egy Japril, egy akárkit, manapság ilyen se történik. Az hogy Japril se sikerült megtartani, így szetvalasztani, kirugtak Saraht,….. Az i re a pont. Nekem az egyik legkevesebb sztori Japril volt annyi minden miatt, őszinte volt leginkább. Sok sorozatot láttam, sok párosom volt akiket szerettem de Japril nekem mindig a legoszintebb volt, ahogy a színészek is játszották csodálatos sztori. Ez már tényleg sok, elkuldeni Saraht aki a legjobb volt színészileg, kedves, bűbájos. Viszlát GA, Viszlát Japril. És úgy h iszonyat szerettek az emberek Saraht mint a színésznő és megkockaztatom a Japril sztori ma a legnepszerubb volt. Ekkora öngólt. Na mindegy. Jó volt, szép volt. Viszlát GA

jessm - 2018. 05. 18. 16:05

Nem láttam a részt , de nem akarom elhinni , hogy April azt a véget kapta ,hogy összeházasodik Matthew-val és kilépe a sebészetből … Másik kórházba is kaphatott volna munkát. Aztán Harriet ugyanugy megjelenhet és eltünhet.

Bird - 2018. 05. 18. 17:01

Pff… ez a rész vmi no name sorozatban még csak csak vállalható lett volna, de egy 14 éve futó top sorozatnál GÁZ.
Előzőben Mer sírásán röhögtem (nem hittem el, hogy ezt nem forgatták újra meg újra míg hihető nem lesz)
Most meg April távozása egy pikk pakk esküvővel..
A jéghegy csúcsa az sms üzi volt amit Arizona kapott Callietől. Gondolom ez nekünk, Calzona fanoknak szólt.

Számomra itt ért véget a sorozat.

Niki19 - 2018. 05. 18. 18:51

Fura volt ez a balhé, katasztrófa, haláleset nélküli évadzáró. Nem volt rossz, kell néha a happy end is, de ez sablonos volt. Amikor Mer Zolának és Ameiliának bizonygatta, hogy boldog gáz volt. Legalább ha nem olyan lett volna a feje, mint aki temetésre megy. A transzplant sebészt kellene visszahozni, ő cuki volt :)
Mióta Krista a vezető író, azóta próbálják Aprilit és mindazt, amit felépített a sárba tiporni. Iszonyat népszerűségnek örvend, ami nem meglepő (szerintem) sokkal jobb színésznő, mint Ellen, sokkal hitelesebb a karaktere, emberibb. A Japril igazi szerelem volt, nem egy olyan bántalmazó kapcsolat mint MerDer, ahol egyik sem akart engedni a másiknak, minden fontosabb volt, mint a kapcsolatuk. A 11. évadot végigbalhézták, azóta meg Mer csak gyászol. Alexnél sem érdekelte, hogy boldog lesz-e, csak ne maradjon egyedül. Gáz …
Arizona valóban kicsit kifulladt, de napfény volt, kellett a vidámsága és derű látása. Az sms gumicsont volt a Callizona fanoknak. Hiányozni fognak Aprillal a beszélgetéseik.
Örülök, hogy April nem halt meg, bár kizsigerelték, szakmailag meggyalázták ezzel a búcsúval.
Ha Teddy Owentől terhes, akkor annak már látszódnia kellene, minimum 3-4 hónapos, ő pedig olyan vékony, hogy ott már lennie kellene egy kicsi pocaknak. Ettől a száltól már sokkot kaptam, pedig még csak belengették.
Voltak hullám hegyek és völgyek az elmúlt 10 évben, mióta követem a sorozatot, de ennyire lent számomra még nem volt. Részemről valószínűleg kasza.

Csilla0422 - 2018. 05. 18. 19:04

Nagyon gyenge rész volt, ezt betenni finálénak. Szégyen és gyalázat.

Az egyedüli értékelhető dolog Amelia, Betty és Teddy volt.

Jot most szét tudtam volna csapni.

Krista azért a végén még egyszer belerúgott Aprilbe és Arizonaba. Hihetetlen, hogy April csak egy rebound boyt érdemel és csak úgy otthagyja a sebészetet, amiért annyit küzdött. Arizona meg pont Callievel kezd újra, amikor ő mindig csak az elnyomott volt? Hol van az önértékelése? Leah vette egyedül emberszámba őt a kapcsolatban. Miért nem vele léphetett le…

Tegnap Sara Ramirez ismét írta, hogy nem fog visszamenni a Grey’sbe.

Csillum0m - 2018. 05. 18. 19:37

hátööööö….
a 23.rész nálam magasan benne van a top10 GA-részekben, de ez a zárórész nagyon elnagyolt volt, nem is a sztorik miatt, mert sokban van potenciál, inkább amiatt, mert ezeknek minimum egy duplarész kellett volna kibontani a dolgokat kicsit rendesebben…
Arizona lezárása nekem tetszett, és végül is Aprilé is, de nagyon össze volt csapva…
Jolexék cukik voltak és most Mer is, az Andrew-csók fura volt mondjuk :D
Nyilvánvaló, hogy a köv évad nagy szerelmi háromszöge az Altman-Owen-Amelia lesz, de valamiért jobban drukkolok Ameliának, ők nagyon jó páros voltak és lennének is újra a “gyerekeikkel”.
A gyakornokok is mókásak voltak most, remélem Mer nagy boldogságratalálása nem a dundi leszbi csajszival lesz, de bevallom még ezt is el tudom képzelni…sajnos…:D

Indie - 2018. 05. 18. 19:46

@Deny: Hát nem tudom, bennem most felmerült, hogy nem ugyanazt a részt néztük. Igen, voltak benne nevetni való pillanatok, de annyira összehányva volt az egész, mint valami béna fanfiction. Vagy mintha kábé Krista írt volna egy listát, minek kell meglennie egy GA esküvőn, és pipálgatta. Eltévedés? Csekk. Eltűnik a vőlegény-menyasszony-2in1? Csekk. Orvosi vészhelyzet? Dupla csekk. Meredith vergődése meg lehetett volna érthető és szimpatikus, de elképesztően gusztustalanul rázta le Ameliát is, és hihetetlenül önzőn döntött az állással is. Meredith marhára nem lenne egyedül, csak ő eldönti, neki ki felel meg társaságnak, aki meg ebbe nem illik bele, annak kuka. Rossz volt nézni.

Szánalmas, számomra tényleg ez a legjobb szó. Szánalmas volt látni, Krista hogy próbálta még az egy résszel előtti dolgokat is lerombolni, erőszakosan a saját képére formálni (Jackson a hitről Maggie-nek a templomban… az a Jackson, aki a 23. rész végén belépett a kápolnába, az nem röhögte volna ki a keresztet), amit April karakterével csinál, az egyenesen kicsinyes és undorító, és ez a Callie végjáték is röhejes volt. DeLuca részegre issza magát, mert annyira nem bírja elviselni, hogy Jo férjhez megy. Mikor lett belé ennyire szerelmes? Mikor Bello után sírt a kanapén? Vagy?? Ha Teddy gyerekének Owen az apja, akkor csatlakozom Niki19-hez, az itt már hónapokkal ezelőtt volt, bőven látszania kellene már. Bár lehet, ennek a szálnak meg pont ez lesz a lényege (ami amúgy akkor meg a Callie-Mark-Arizona szál újra. Megint ismétlünk).

Az egyetlen számomra értékelhető részek Jo és Alex részei voltak. Az egy megérdemelt kapcsolat, egy megérdemelt Happy end, részemről egyébként ezzel az ösztöndíjjal mehetnének is szépen, tök szép lezárást kaptak volna. Nyilván nem fog megtörténni.

Ez a rész nagyon feelgood és vicces akart lenni, de egy iszonyatos káosz és értelmetlen katyvasz lett, tele karakteridegen húzásokkal. Arizona és April pedig egyenesen röhejes búcsút kapott így, őszintén sajnálom a két karaktert és a két színésznőt, nem ezt érdemelték. De ez az egész stáb nem ezt érdemelte, ami itt évadzáró gúnynéven ment. Vagy kösse fel a gatyát a GA, vagy rúgják ki Kristát, de valami történjen, mert így sanszosan a következő lesz az utolsó évaduk, és jelenleg már ezt is soknak tartom.

Deny - 2018. 05. 18. 20:32

Indie: Dehogy lesz a következő az utolsó évad! Az ilyen kijelentések mindig meglepnek. Egyetlen egy távozás sem viselte meg a sorozatot, ilyen számokkal még évekig elélhet. Minimális (és durván konzisztens) az utóbbi évadok közötti csökkenés (7%).

Az emberek hajlamosak a Twitteren, meg a különféle fórumokon megjelenő felháborodásokból következtetéseket levonni, de azok szinte kivétel nélkül vagy külföldi nézők, vagy nem Nielsen-nézők (és ugye csak ez számít.) Nézők milliói adhatják fel a sorozatot csalódás miatt, de amíg ezek nem Nielsen-nézők, addig nem lesz számottevő csökkenés. Akkora meg pláne nem, hogy a 15. évad legyen az utolsó. És a nézettség azt igazolja, hogy az embereket nem igazán zavarják a távozások. Sandra Oh távozása óta minden évben lehetett olvasni a tömeges felháborodást és a “soha többet nem nézem”, “biztos megbukik jövőre, ha XY kiszáll” kommenteket. Ugyanekkora volt a lázadás Dereknél és Callie-nél is, mégsem volt semmi eredménye.

Mellesleg, ha a sorozat most elveszítené a nézők felét, még úgy sem lenne veszélyben, annyira jól teljesít.

Egyébként Ellen már bejelentette, hogy elkezdték megtervezni a befejezést, és hogy közelebb van, mint gondoljuk. Ez persze jelenthet bármit, de én a 16. évadra tippelek egyébként, mert arra már áláírt, és azon felül már nem hinném, hogy folytatni akarná.

Ez csak saját vélemény, de én pont nem szeretném, ha kirúgnák Kristát, mert számomra pont az ő változásai tették élvezetessé ezt az évadot. Itt most nem a két színésznő kiírására gondolok, hanem a humoros, könnyedebb hangvételre. Bár engem nem zavarnak a távozások sem, mert ez egy ilyen hosszú sorozatnál természetes, bizonyára jövőre is lesznek távozók. Gondoljunk csak az ER-ra.

tonks - 2018. 05. 18. 21:48

Bevallom én azt hittem, hogy April és Matthew követik Arizona példáját és új életet kezdenek a keleti parton. Ez is elég nyakatekert és összecsapott lett volna 40 percben, de ez a villámesküvő (khm, házassági engedély, khm) már sokk volt, az pedig, hogy April elhagyta a sebészetet meg végképp. És nyilván Jackson jóságos nagybácsi fejjel végig asszisztálta az egészet.
Callie-t mindig is utáltam (na jó, George-al nem), az sms-ek így nem hatottak meg. De azért a készítőknek nem jutott eszükbe, hogy mennyire szörnyen ciki ez így?

Indie - 2018. 05. 18. 23:30

@Deny: Nem a távozások miatt gondoltam, hogy esne a nézettség, én is tudom, hogy ha Christina és Derek nélkül is túlélt a sorozat, akkor bármit túlél ezen a téren. Én arra gondoltam, hogy ebben az évadban elkezdtek elképesztően ráerőszakolni dolgokat a nézőkre, amik egyáltalán nem működnek, Krista – szerintem – túl öntörvényűen a saját elképzeléseit nyomja a sorozatra attól függetlenül, ennek milyenek a visszarezgései. Nyilván én nem vagyok benne annyi fórumban, mint te, de én sok helyről hallottam az elégedetlenkedést rengeteg olyan döntésre, ami idén sarkalatosan bevezetésre került, pedig nem kicsit volt izzadtságszagú – és nem csak a Japrilre gondolok itt, hanem Maggie indokolatlan nyomatására, Owenék esetlen válására, arra, hogy Aprilen kívül idén a nagyon aktuálpolitikai kérdéseken kívül minden kábé ismétlés volt másokkal eljátszva. Elfáradt a sorozat, én ezt érzem minden porcikájából, és nem jó módszerekkel próbálják feléleszteni. Plusz nem az a gond, hogy távozik Sarah és Jessica, hanem az, ahogy ezt az egészet lekommunikálta Shonda, Krista és Ellen. Nem hibáztatok senkit, de ez objektíven nézve is belátható, hogy nagyon antipatikusan tették, és ezt megérzi egy sorozat. A GA mindig jól rezonált a rajongóira, reagált rájuk. Nem azt mondom, hogy a rajongóknak kell írni a sorozatot, vagy minden áron meg kell felelni nekik, de ilyen sok év után, pláne, ha eddig hozzá voltak szoktatva, hogy rezonált velük a stáb, elég visszás.

De nyilván nem vagyunk egyformák, rengeteg ember tart ki mellette megszokásból, hűségből, illetve nyilván számtalan ember élvezi még mindig. Ezen összeveszni nem fogunk, én csak sajnálom, hogy nem mernek sorozatokat a csúcson abbahagyni. Szebb végszó lenne, de igaz, hogy az a csúcs már jó rég elmúlt.

jessm - 2018. 05. 19. 01:18

Na végre megnéztem a részt és sok minden kavarog bennem a rész után.
Ha őszinta akarok lenni , akkor nehezen tudom ,megbocsátani , hogy Jackson és April nem végezte együtt és ez egy tökéletes vég lett volna nekik!!
A másik részről örülök Matthew és Aprilnek boldogságának, tehát írással ezt is el tudnám fogadni. Plusz Sarah és Justin között van kémia.. Viszont ahhoz teljesen elégedett legyek valamit látnom is kellett volna a kapcsolatból, és Jackson és Aprilt le kellett volna zárni, és Jackson-nak meg kellett volna gyászolni ezt a kapcsolatot , ami nem igazán látunk tőle. Ez a kényelmes vég volt, hogy ha vég a sorozatnak vagy jesse kiszáll akkor akár egy mondattal össze lehet hozni Aprillel , mint Arizona esetében- Ami nagyon olcsó megoldás.
De ez az egész egybe vág azzal, hogy az egész író bagázst és Kristát kellene kirugni Sarah és Jessica helyett.
Mérges vagyok , mert ez az egész évad jó lehetett volna. Elfogadnám, hogy Jessica és Sarah kiszáll, ha ez jól fel van építve. Még azt is elfogadnám, hogy Jackson és Maggie járnak, miután April kiszállt a sorozatból.
Se karakterek nem következetesek se a történetek. Pl nem tudom hány rész elment arra, hogy Ben sebész akar lenni erre tűzoltónak áll, Bailey fönök akar lenni erre lemond, April sebész akar lenni erre elmegy hontalanokat segíteni . Mi van??? Jackson is tök következetlen, hogy látja april ki van bukva és erre elmegy Maggienek szerelmet vallani ,Ráadásul az utóbbi időben Jackson totál átment eye candy-nek, mert sokszor kiemelik , hogy milyen szép. Az rendben, hogy Jesse szép, de Jacksonban mindig azt szeretem, hogy az emberek ezen túl látnak nála.
A történeteknek, meg valahogy vége lesznek mint botnak. Jo férje egy mondattal elintézve, me too egy mondat, April Isten keresése egy mondat, Alex anyja. Semminek nincs súlya következménye. Pedig ez a négy történet mind olyan volt ami jó ötlet volt és egész évadon keresztül futhatott volna.
Az meg hagyán , hogy hol van az a baráti hangulat, ami az első évadokat jellemezte és betegek? Idén csak a rabbi jut eszembe aki nyomott hagyott a többi feledésbe merült..
Talán utolsó részre visszatérek bármikor legyen is , de addig búcsút vettem sorozattól.

Deny - 2018. 05. 19. 01:22

Indie: Á, így már érthető. Azt hittem, csak a távozásokra értetted.

Ezek közül engem Maggie nyomatása volt az, ami zavart, a többivel nem volt gondom. Owenék valóban esetlenek, és ez a csiki-csuki is “vicces”, de nem idegesített. Mondjuk kíváncsi vagyok, ezt hogy oldják meg most, hogy Teddy visszajön.

Igazából a sorozat mindig szerette az “újrahasznosítást”, szerintem ez nem annyira újkeletű. Ez pl. idén nekem a versenynél jutott eszembe, mert egyszer már volt egy hasonló versengés, csak ez most érdekesebb volt annál. De az is igaz, hogy a karakterek általában ugyanazokon a “kalandokon” esnek át, jelen esetben a zűrös esküvőn, csak mindig kicsit mások a körülmények.

Haha az utolsó gondolatodra: hihetetlen, hogy Shonda eredetileg 4 évadot tervezett a sorozatból, csak aztán beütött a siker, és nem lehetett megállni :D Szerintem azt senki sem gondolta volna, hogy a csatorna leghosszabb sorozata (sőt most már a leghosszabb kórházsorozat is) lesz.

Anni - 2018. 05. 19. 13:06

Nos akkor lehet egyedül leszek de nekem tetszett az évadzáró.
Humoros és megható volt. Szerintem 14 év után csoda lenne ha tartaná azt a szintet (vagy csak a közelében lenne) mint az első években.

A körülményekhez képest számomra szép búcsút kapott Arizona és April is. April, hogy ott hagyta a sebészetet ez tényleg bűn rossz írói húzás volt de magánéleti szempontból Matthew volt a legjobb opció ha már Jackson kiesett. Arizona szakmailag megkapta szerintem a maxot az meg, hogy Callihez visszamegy hát most na.. ők voltak az egyik legjobb páros megérdemlik a feltételezett közös happy endet. Sara Ramireztől a The Story c szám pedig nagyon betalált a végén ahh emlékek.. :)

Az biztos, hogy még egy korszak lezárult a sorozatban, szerintem 2-3 évadnál már nincs benne több és ha eddig néztem akkor tuti, hogy végig kísérem már ezt a pár évet.

BubuMaczko - 2018. 05. 20. 13:59

Ez egy vicc volt, nem évadzáró.
Arizona mosolya az sms-ra, miközben Mer az egészséges kapcsolatokról beszél, borzalom. April új állása, esküvője lerombolta mindazt, amit sikerült félpíteni évadokon át. A formálódó szerelmi háromszög, DeLuca egész viselkedése… Szavak nincsenek. Viszlát, Grey’s Anatomy…

Katey - 2018. 05. 22. 08:53

Nagyon nagyon nem tetszett semmaz évadzáró, sem az évad. Talán a 8. Vagy a 9. Volt még meg a derek halála utáni amit ugyanigy vegigszenvedtem.
Nem hagyom abba, mert 1-2 rossz évadon kívül ez a kedvenc sorozatom és tudom, hogy nem lehet mindig a szintet tartani, de.

Évadzáró egyetlen értékelhető része az volt mikor Deluca megcsokolta Mereditht, mert az legalabb érdekes volt, annak ellenére, hogy őt Ameliaval hoznám össze.
De neki is az egész évados repertoarjat elrontottak azzal, hogy behoztak a volt nojet, aki idegesito is volt es nulla kemia volt kettejuk kozott.

De ez most botrányosan rosszra sikerült. És egyetértek egy fentebb szólóval, hogy az egész évad csapongás volt. Az eleve ahogy kezdődött Riggs távozásával, April kicsapongásai, Meredith dramaja az anyja baratnojevel, alex es az anyja, maggie es jackson osszehozasa, amelia es owen kapcsolat alakitas.
Pl. Minek kellett osszehozni a helyes indiai internnel? Mar mogorultem, hogy lesz vmi uj tortenetszala, erre kiirtak es meg gyorsan lefekudt azzal a ronda dokival. Hat őt is miért erőltetik? Annyira idegesítő az a karakteris.

Teddy visszahozására csak annyit tudok reagalni, hogy MIÉÉÉÉRRRTTT??!!! Miért kell szegény nézőket megint ezzel a nővel kikészíteni? Végre elhúzta a csíkot, erre nem szabadulunk tőle…

Bocsanat, ha neha lenaradtak az ekezetek, de telefonrol lusta vagyok normalisan irni :D

Anthonz - 2018. 05. 22. 09:31

Kellett a vérfrissítés, csak pont nem azokat küldték el, akiket kellett volna. A másik, hogy képtelenek voltak évek óta olyan gyakornokokat behozni, akik valamennyire is érdekesek lennének, és előreléphetnének, mint szereplők. Kb. Jo az egyetlen, én őt nagyon kedveltem az elején, de egy ideje már nem annyira.

Page - 2018. 05. 22. 17:35

Arizona nélkül megleszek, April viszont hiányozni fog. Ugyanúgy szerettem a Jackson-April és a Matthew-April párost is, így ha már kiírták számomra megfelelő, hogy Matthew-val megy.

Teddynek viszont egyáltalán nem örülök, nem jöttem még rá, hogy a színésznőt vagy csak a karaktert, de nagyon nehezen viselem a képernyőn. Az meg, hogy Owen ide-oda pattog közötte és Amelia között már a szánalmas kategória.
Egyébként nem értem minek jött vissza, kidobta Owent, mert nem hitte el neki hogy a pasi valóban belé szerelmes, erre most meg egy gyerekkel akarja visszakapni?

Anni - 2018. 05. 22. 18:15

Én örülök nagyon, hogy Teddy állandó lesz újra.
Annak meg még jobban örülnék ha tényleg jönne Abigail Spencer is. Üde színfolt lehet :D

renka - 2018. 05. 23. 15:14

Okè,èn màr csak “katasztròfaturista” vagyok itt😁, de èrdekel a vèlemènyetek:Deluca ès Meredith csak azèrt kapott mostanàban közös jeleneteket (különös tekintettel a finàlèban) mert egyikkel sem tudtak amùgy mit kezdeni…vagy lesz ebből valami?

Attila72 - 2018. 05. 23. 19:18

Épp időben érkezett az írás, pont most értem a végére.
Nem megyek bele részletekbe, nekem is inkább tetszett az évad, mint nem. DE, számomra az egész sorozat legellenszenvesebb és legfeleslegesebb karaktere Teddy, és alaposan tönkrevágta számomra az utolsó rész katarzisát, már előre utálom a jövő évadot emiatt :(((

Csilla0422 - 2018. 05. 23. 19:57

Deny, egyet kell értenem veled. Hiszen jónak és negatívnak is azokat emelted ki, amit én is megjegyeztem az évad kapcsán. Bár én azét szerettem Japrilt és nem csak ezért tartom erőltetett kapcsolatnak Jackson – Maggiet. Krista visszahozta a régi hangulatot, de sajnos az Aprilhez fűződő viszonyát is.

Úgy emlékeztem, hogy az az interjú még a nyáron készült Kristaval. Számomra furcsa volt és nem illett a sorozat körüli imázsba, amit a két színésznővel tettek nőnapon. Majd rögtön jött, hogy nem Ellen emelése miatt, hanem nincs több a két karakterben…

Úgy tudom, hogy Matthew Morrison is több részben lett volna. Gondolom azért lett az a szál összecsapott.

Scott Elrod-nak, aki Dr. William Thorpe volt nagyon örülnék. Ő jobb lenne Mernek, mint DeLuca.

Zsanna - 2018. 05. 23. 20:02

Imádtam ezt a szezont is. Voltak az évek során mély pontok, de valahogy mindig visszakapaszkodtak. Én meg vagyok elégedve. Imádtam, szinte minden részt. Talán a visszaemlékezős annyira nem tetszett. És annyira nem örülök, hogy Ben csak visszatérőként van jelen. Maggie sztem is megosztó karakter. Nekem sem a kedvencem. Idén Pedig különösen nyomták, és valahogy Jacksonnal nem illenek össze. Ezeket leszámítva nem is tudok negatívat mondani. Várom a 15dik évadot. Ja, és nagyon remélem, hogy Scott Speedman visszatér.

irgum76 - 2018. 05. 23. 20:12

“a Grey’s Anatomy köszöni szépen, jól van, és még mindig tarol ennyi év után is. Ismét a 2. legnézettebb országos dráma lett”

egy kis pontosítás: nem dráma hanem kórházas szappanopera néhol sci-fi elemekkel megspékelve
(kiberláb, gondolatvezérlés, májnövesztés stb)

itt mindenki valaki valakijének a valakije és kevert azzal aki kevert már amazzal nemi identitástól függetlenül
az esetek baromira nem számítanak azon csodálkozom, hogy valakit nem vágtak még gerincre egy agyátültetés közben

a fináléról meg annyit, hogy vissza kellet néznem a 23. részbe mert azt hittem kimaradt egy rész akkora váltás volt időben és szituációban
a rész meg egy burleszk volt a kínosabb fajtából

a “kedvenc évadom” az volt amikor a kórháztól kiperelt pénzből megvették az objektumot és mindenki igazgató lett
aztán úgy tűnik az íróknak eszébe jutott, hogy ezek orvosok inkább menjenek műteni ezt az évadot meg felejtsük el…

elnézést a rajongóktól de ez kikívánkozott jó pár évad átszenvedése után

és, hogy akkor miért nézem?
hát nem szabad akaratomból…

winnie - 2018. 05. 23. 20:14

irgum76: nem alműfajok kellenek. valami vagy dráma vagy komédia – nem hiszem, hogy bárki vitatná, hogy szappanos lenne a sorozat (akinek van munkahelye, az tudja, hogy azon belül is elég szappanosak a viszonyok:), a scifielemnek pedig valóságalapjuk (mármint az alap valóságos. utána nyilván úgy használják, ahogy a legjobb a sztorinak), hiszen manapság már az orvostudomány is totálisan scifi, aminek a fejlettségi állapotáról az átlagembernek nem sok fogalma van, épp ezért is érdekesek az ilyen sorozatok.

infinity - 2018. 05. 23. 20:56

Az előző szezon szerintem is siralmas volt, ezért kaszáltam is a sorozatot pedig nagy kedvencem volt. Aztán megtudtam, hogy visszatér Kim Raver, így belenéztem az évadba. Az első részek kifejezetten tetszettek, viszont nekem nem volt olyan erős, bár tagadhatatlan, hogy jobb lett mint min az utóbbi két szezon.
Nekem néhány ügy túl hamar lett lezárva pl a Jo férje sztori, vagy Owen gyereke.
Matthew Morrison és Bettany Joy Lenz szerintem nagyon jól hozták a a karaktereket. Amikor néztem a részt/részeket éppen az jutott eszembe, hogy Bettany mennyivel jobb színész mint Camilla, és nem bántam volna ha kicserélik őket, vagy valami hasonló. :)

Az évadról és az évadzáróról is azt tudom mondani, hogy tetszett is meg nem is, mert néhol nagyon gáznak találtam az egészet, valami pedig bejött.

Én mindig is szurkoltam az Owen-Teddy párosnak, főleg miután Cristina elment, szóval örülök, hogy állandó lesz ősztől.
(Viszont azt is elfogadtam volna, ha Owen Teddy-nél marad és akkor az előbbi is kimegy a sorozatból.)
Sarah-t sajnáltam, mert kedveltem a karakterét, viszont Jessica karakterét sosem bírtam, szóval nem viselt meg a távozásának híre.
Van még néhány karakter akit nem bírok vagy feleslegesnek tartok, de ez van, el kell fogadnom, vagy kaszálni végre a sorozatot.
Ez még a jövő zenéje. Mindenképpen belenézek az új évadba, és remélem a legjobbakat.

Navia - 2018. 05. 23. 21:23

Szerintem is nagyon jó évad volt, és az utolsó részt is imádtam. Főleg a Story c. számot a végén!
Egyedüli negatívum számomra Teddy terhessége. Szerencsétlen Amelianak semmi nem jöhet össze :(

Caroline3813 - 2018. 05. 23. 21:48

Alapvetően szerettem az évadot, elég hullámzó volt a minőség, de April kiírása eléggé megdöbbentett. Azt nyilatkozni, hogy kifulladt a karakter óriási nagy kamu.
Sarah sem akart elmenni, az összes posztjában, megnyilatkozásában látszik, hogy ez nagyon nem rajta múlt és szerinte is April karakterének van még mit elmesélnie.
Én Japril párti voltam, Matthew-val sincs bajom, azzal sem, hogy gyorsan összehozták őket, de, hogy abbahagyja a sebészetet, no way!
Sarah nagyon jól játszott ebben az évadban, nagyon jó történeteket írtak neki, ezerszer jobb mint Ellen. Az a sírás írtó mű és béna volt :D Szerintem mindenki csak röhögött rajta, hogy miért nem vették újra.
Arizonát is sajnálom, mint karakter, de az egész évadban mellőzve volt, így kevésbé érzem indokolatlannak, hogy kiírták.
A gyakornokok meg…az évek során megmaradt Jo és DeLuca. Elég rossz arány. És ez a DeLuca Mer smárolás szánalmas volt. Hozzák már össze Ameliával, mert az Owen-Amelia páros sem működik valami jól. Vagy a régi sorozatából a cuki dokival, aki eljegyezte, és elmenekült előle. Én rá szavaznék, mint régi karakter visszahozása.

kittizsuzsanna - 2018. 05. 23. 22:04

Nagyon tetszett az írásod, szinte teljesen egyetértek vele. Imádtam az egész évadot, sok éve először fordult elő, hogy egy adott rész végén nem sírtam, hanem mosolyogtam, igaz vagy csak 2 résznél, de már ez is valami :D tetszett, hogy ilyen könnyed hangulata volt, de mégis komoly dolgokról is volt szó. Nagyon várom a következő évadot, igaz Teddy-t valahogy nem kedvelem, nem tudom miért

Köszönjük az összefoglalót Deny és az évadközi hozzászólásokat is, még mindig elámulok, hogy mennyire rajongsz a sorozatért és hogy mennyire képben vagy minden háttérsztorival :)

mandarini951 - 2018. 05. 23. 23:28

Nekem tetszett az évad az utolsó részt kivéve. Mint ahogy többen emlegették, eléggé összecsapottnak hatott. Mondjuk nekem nem tetszik a Jackson-Maggie páros, számomra nagyon nem illenek össze. Ebben az évadban Arizonával nem nagyon tudtak mit kezdeni, csak úgy lézengett. April viszont tetszett, bár szerintem Isten elvesztése után elég hamar visszatalált hozzá. Viszont én Őt igazából mindig is kedveltem, Őt nagyon sajnálom, hogy kiírták… (Titkon kicsit drukkoltam a Japrilnek. :( ) Hogy Teddy visszajött… Az egész sorozatban nem kedveltem Teddyt, talán mikor összeházasodott Henry-vel. Az évad második felében Meredith sem találta a “helyét”. Ez a rész jól megcsinálva lehetett volna a legvége is. (Talán úgy jobb lett volna.) Egyáltalán nem vagyok izgatott a következő évadok miatt… :(

Mom - 2018. 05. 24. 07:29

Jackson Maggie páros még mindig nem! (Ezt az írók nem érzik, vagy csak nem akarják meghallani, vagy a “fontos” nézőknek ez bejön?)

Arizona szerintem is kifulladt, de Aprilnél én ezt nem éreztem, azt meg végképp nem, hogy ne lehetne sebész egy másik kórházban Seattle-ben is akár… mondjuk egy egyházi fenntartásúban, vagy ilyesmi. Szerintem ez még illett volna a karakterhez is.
Mellesleg azt lehet tudni, hogy kinek és mi baja volt a színésznővel/karakterrel? Mert olvastam mindenféle teóriát, de Deny Neked nagyobb a rálátásod, mint nekem, hátha… :)

A visszatérők közül nekem Olivia tetszett legjobban. Köré egészen életszagú történetet sikerült kerekíteni. Humoros volt, de őszinte és hihető. Geena Davis nekem erőltetett volt a végén, de én nem kedveltem a karakterét korábban sem.

Sandra Oh egyébként nem tervez/ér rá beugrani, vagy nem hívják? MErt tudom, hogy most fut egy másik sorozata, de azért egy cameó általában bele szokott férni. Mert emlegetni viszont sokat emlegetik.

andrea - 2018. 05. 24. 11:13

Sandra azt mondta sose jön vissza, lezárta ezt és elvileg az utolsó részre sem,ezt elég határozottan mondta pár hete. Lehet neki se tetszik egyesek ámokfutása és ő joba van azokkal a színésznőkkel akiket kirugtak, nagyon negatívan beszélt pár hete.

dbew - 2018. 05. 24. 12:39

Patent évad volt. Nekem még mindig bejön.

Katey - 2018. 05. 24. 14:36

Volt már rosszabb évad is, ennek ellenére ez még attól mindig nem lesz jó.

April és Arizona kiírását elfogadom.
Arizon nem érdekel, de April az egyik karakterem volt. És ha távoznia kellett, örültem, hogy az Matthew-val tette, mert Japril pároson kívül őket is szerettem együtt. De könyörgöm ne hozzák vissza soha többet. Mert az már nagyon durva lenne, ha megint otthagyná szerencsétlent vagy meghalna Matthew…nem kell.

Meredith szál uncsi.
Akex jo szál uncsi.

Jackson Maggie páros egy botrány.
Jacksonnak kell keresni valami érdekes új szerelmet, akivel működik a kémia.

Teddy visszahozatala szintén botrány. Utálom a színésznőt és a karalter, és nem érdekel egyszerűen.
Owent szintúgy csak az előző évadig kedveltem, de ebben az évadban hatalmas nagy csalódás volt.

aki érdekel.
Új gyakornokok. Szerintem cukik. A szemöveges kissrác, a duci szőke csaj is és az indiai csákó meg eyecandy számomra a nem túl szimpatikus indítás után.
Amelia.
Deluca.
Meredith is érdekelne, ha lenne valami kampija.

Richard és Bailey számomra már csak díszlet, a poénok miatt jó, hogy ott vannak, de nem viselne meg a hiányuk.

Mom - 2018. 05. 24. 17:03

@andrea: köszi, az említett interjúról lemaradtam. Ez nekem egyébként mindig elég visszás dolog, persze értem amit írsz (ha tényleg ez van a háttérben), de mégiscsak a nézők teszik naggyá és sikeressé a sorozatokat. A színészek tulajdonképpen ebből élnek. Karakteresen elhatárolódni attól a szereptől, aminek köszönhetően felkerült a térképre… nem túl okos, vagy szimpatikus lépés. Legyen bármi is a háttérben.
Nyilván nem az én véleményem fogja ezt megváltoztatni, de akkor sem szimpatikus :P

Deny - 2018. 05. 24. 17:13

Mom: Én hiszem, hogy lesz az a pénz, amiért bevállalja azt az utolsó részt :) Legalább is bízom benne. Most még érthető, hogy el akar zárkózni, hiszen azért nem olyan rég ment el. Ráadásul úgy tűnik, megtalálta az új sikerszerepet.

Egyébként csak kíváncsiságból kérdezek mindenkit, Kim Ravert miért utálják ennyien? :D Vagy csak a szerepe miatt nem szimpi? Én a Harmadik műszakban ismertem meg, és azóta is nagyon csípem, de talán van valami, amiről nem tudok.

mandarini951 - 2018. 05. 24. 18:21

Deny: Kim Ravent nem utálom, a Harmadik Műszakban szimpatikus volt. Nekem Teddy karaktere nem tetszik, de az nagyon nem. Félek, hogy nagyon el fogják nyújtani ezt az Amelia-Teddy-Owen háromszöget. :(

Deny - 2018. 05. 24. 18:37

mandarini951: Valószínű. Gondolom, mivel terhességről van szó, itt nem tudják gyorsan letudni ezt a szálat. De hátha nem nyújtják el annyira a háromszöget. Végül is a Maggie-Mer-Riggs dolgot se erőltették sokáig.

Mom - 2018. 05. 24. 19:24

Deny: ebben a M-M-R háromszögben igazad van, de az inkább a kivétel volt, mint a szabály, ha a sorozatot nézzük. De azért én is reménykedem, hogy sikerül ezt is olyan éretten lerendezni.

És valóban: van az a pénz :) Bár nekem azért az a “nem olyan rég” már elég réginek tűnik :P

szepi06 - 2018. 05. 24. 21:58

Megint jó kis kritikát írtál Deny. :)
Én amúgy szándékosan szombat kora reggelre hagytam a részt. És hogy mi az oka? A mi esküvőnk is akkor volt és próbáltam ráhangolódni, meg persze aludni sem tudtam. Szerencsére azért a násznép tudta, hova kell jönni :)

Amit nem értek: Owen miért keveredik mindig szerelmi háromszögekbe? És amúgy is, G. I Joeként tetszett, utána meg olyan sótlanná vált. Azt meg magam sem tudom, ki illene hozzá jobban, Amelia vagy Teddy… Bár itt talán csak kisebbik rosszról beszélhetünk. De az tény, hogy amilyen határozott a csávó ha éles trauma helyzet van, hát a szerelmi életében egy balek.

Alexéknek örültem, Maggie – Jackson páros nekem sem jön át, S15-ben egy bostoni melót (kiemelt búcsúrész nélkül persze) el tudnék nekik képzelni.
Aprilt meg már majdnem kezdtem kedvelni, erre leszedik a falvédőről.

Deny - 2018. 05. 24. 23:48

szepi06: Sok boldogságot! :)

Tényleg jó kérdés, hogy ki illik Owenhez, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel a lépéssel Teddy lesz az endgame. Aztán ki tudja, lehet meglepődünk. Mondjuk nekem Ameliával is szimpatikusak.

szepi06 - 2018. 05. 25. 22:06

Deny, Köszönöm :)

Chloe Price - 2018. 05. 28. 19:22

Nem tudom, hogy írta-e valaki, de Jesse Williams egy PS játék főszereplője. Végig néztem és nagyon élethű, mintha csak őt látnám. Igazi dráma, sírtam a végén.

Aquatic - 2018. 05. 28. 23:21

Nekem nem fog hiányozni April, az EGYETLEN, ami érdekes volt benne, az volt, hogy néha szexeltek a filmvásznon Jacksonnal és így láthattuk egy kicsit Jacksont (fél)meztelenül. :D :D :D
De az állandó picsogása és az, hogy örökké magával volt elfoglalva, rém idegesítő volt, úgyhogy pápá April!

Arizona szerethető volt, amíg Callie-vel együtt volt, cuki páros volt, de az utolsó érdekfeszítő rész, amiben valami izgalmasat produkált a karaktere, az a gyerekelhelyezős epizód volt, azóta unalmas… Szóval nem vágok eret miatta sem.

Meredith-t szeretném már valami pasival látni, mert ez így siralmas, a transzplantos pasi tényleg visszatérhetne, de ha aztán őt is elküldik a fiók aljáról előrángatott exnőjével a tengerpartra, akkor irgum-burgum!

Deny - 2018. 05. 29. 11:34

Na, Scott Speedman felszabadult, úgyhogy ha vissz akarják hozni a transzplant dokit, akkor itt a lehetőség. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz