login |

Man with a Plan: vége a 2. évadnak

2018. 05. 23. 22:09 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Oké, hogy nyugdíjas csatorna a CBS a klasszikus műfajt képviselő, élő közönség előtt felvett komédiáival, de azt nem értem, hogy miért nem tudnak mit kezdeni olykor a szitkomjaik a gyerekszereplőkkel? Ha pedig nem tudnak, akkor miért vannak? A Life in Pieces remek példa náluk arra, hogy igenis, lehet a sorozat nem lehúzó, csak helykitöltőnek szánt ifjakat is írni.

Matt LeBlanc szitkomja mondjuk egy fokkal jobban használta a család gyerekeit, mint Kevin James elkaszált Kevin Can Wait-je, de itt sem túl hasznosak, pedig annak idején a sorozatnak volt még iskolai szála is. Amiből később az írók átmentettek egy szereplőt (Chad-et, ugyebár, khm), mert rájöttek, hogy túlbecsülték magukat, amikor azt hitték, hogy rendszeresen tudnak “Joey a suliban”-sztorikat írni. Hát, nem.

A Man with a Plan-ről már többször leírtuk, hogy nem kínos vagy pocsék, egyszerűen csak szürke sorozat humor tekintetében, és bár nyilván sokan szeretik, vagy nézegetik jobb híján, ez szerintem csak és kizárólag a két főszereplőnek, illetve a közöttük lévő elég jól működő viszonynak köszönhető. LeBlanc és Liza Snyder ugyan nem mindig kap jó poénokat, mások pedig ugyanazok jutnak nekik, de mégiscsak ők a sorozat lelkei.

Pedig tele van veteránokkal a gárda, s míg Swoosie Kurtz és Stacy Keach szülőként hozza magát, azt vettem észre, hogy az eleinte általam lelkesen fogadott Kevin Nealon az egyszólamú, totál kottázható figurájával számomra nagyon lehúzza az összképet, bőven a közepes alá.

Nyilván Don karakterét nem nagyon lehet kiírni, de talán az évadzáró nagy irányváltással háttérbe lehet szorítani. Főleg, hogy ez az irányváltás azzal is kecsegtet, hogy többet kaphatunk abból a fent említett, elég jól működő Adam/Andi-dinamikából, és akkor talán a 3. évaddal komolyan nézőssé is válhat a sorozat.

3 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2018. 05. 23. 23:00

“miért nem tudnak mit kezdeni olykor a szitkomjaik a gyerekszereplőkkel?” –> olvastam erről egy cikket, hogy multikamerás sitcomot gyerekekekkel forgatni még nehezebb, mint bármilyen sorozatot mert a) sokszor rontanak, sokat kell ismételni velük; b) élő közönség előtt megy sokszor a felvétel, az idő pénz; c) a gyermekmunka ellen bevezetett törvények korlátozzák a gyerekek forgatási idejét; d) nagyon nehéz olyan kicsiket találni, akik gyorsan tanulnak szöveget és hiteles színészek egyben.

cherockee - 2018. 05. 23. 23:02

Nem nézek komédiákat, nem szoktak lekötni, big bang theory-t megszokásból berakom háttérbe, jóbarátok TV-ben, lehet emiatt is, de ez tetszik, heti egy részként. Az évadzárón nagyon jókat röhögtem, kifejezetten vicces lett szerintem, gyerekekről tényleg lekerülhet nyugodtan a hangsúly, akárhogy eredetileg úgy indult a sorozat, hogy otthoni apu lesz, helyette sokkal jobbak azok a részek, amikor öregapó és a két hülye sráca, vagy anyu és apu szivatják egymást.

Aki nem nézte még, az 2. évad záró epizód szerintem egyik legjobb volt.

goodjohnwin - 2018. 05. 24. 08:52

Megvan a Jim szerint a világ utóda, egy kicsit kevésbé szexista kivitelben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz