login |

The Flash: vége a 4. évadnak – írta Necridus

2018. 05. 23. 20:25 - Írta: vendegblogger

42 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Barry Allen négy évvel ezelőtt még vendégszereplőként tűnt fel az Arrow-ban, majd hamar megkapta saját spinoffját, ami aztán villámsebesen túl is nőtte anyasorozatát és máig a legnépszerűbb. Az első két évad remek kritikákat kapott, azonban a harmadik már meggyengült, s sokan kiszálltak, végül pedig ezt is elérte a 4. évados átok. Mert amennyire potenciállal teli szezonnak ígérkezett az elején, annyira csalódást keltővé vált.

Hiszen remek ötlet volt az új főellenség, aki végre nem egy Speedster, s az is újítás volt, hogy hamar megtudtuk, ki az, s nem egy csapattag valamilyen változata, de talán még jobban élveztem az új (busz)meták felbukkanását. Mert egy halom új karakter jött új képességekkel, melyeknek bemutatása mindig is a The Flash egyik erőssége volt.

És persze itt volt az évad (és a sorozat) legjobb karaktere számomra Killer Frost, aki idén végre maximális erőbedobással szuperhősködött, s így lopva el magának a crossoverepizódot is. Danielle Panabaker karaktere ment át idén a legtöbb változáson, az ő világát részletezték leginkább, s az ő szála volt leginkább élvezhető.

Az évadzáró előtti részben belebegtettek a karakter segítségével egy gamechanger pillanatot…, amivel viszont az évadzáróban nem kezdtek semmit. Caitlin esetében lehet szándékos, de már többször is észrevettem, hogy az írók mintha megfeledkeznének egy-egy történetszál folytatásáról.

De sajnos ez nem egy Killer Frost-sorozat, hanem a The Flash, ami bárhogy is nézem, idén nem állta meg a helyét.  A tovább mögött már kissé spoileresen folytatom.

Mert idén is megkaptuk az erőltetett Iris-féle drámát, aki kipróbálhatta, milyen is Flash-nek lenni egy napra (úgyis egész évben azt mondogatta, hogy az egész csapat a Flash, és nem csak Barry…komolyan?!), de mellé társult, hogy Cecille karakterét túlzásba vitték, s már szinte komédiává alakította a műsort.

Joe idén kevesebbet szerepelt, szinte csak Cecille miatt volt jelen, ahogy Cisco is kezd kifulladni, hisz ugyanazt a humort kapjuk tőle, mint az elején, s idén érzékelhetően nem tudtak vele mit kezdeni az írók. Harry (mármint az Earth-2-s Harry, idén nem érkezett egy negyedik) idén visszatért, s míg az évad első felében csak önmagát adva bunkózott, addig az évad végére az agysejtjei pusztulásával egy a többiekéhez képest nem is olyan rossz történetet kapott.

Mellettük két részt is kapott Tom Cavanagh, ahol más univerzumok Wells-eivel találkoztunk. Az évadzáróban sikerült megállítani az agyának károsodását, viszont átlagember lett belőle, akit már az érzelmei vezérelnek, ezért elhagyja a Flash csapatot, hogy ismét lányával lehessen a saját földjén. De ne aggódjanak a Cavanagh-rajongók, jövőre új Wells-szel visszatér, ahogy azt már megszokhattuk…

Nagy szívfájdalmam volt, hogy Julian Albert nem tér vissza, s mellette Wally West is átpártolt a Legendákhoz (érthető módon), de szerencsére megkaptuk idén Ralph Dibny-t, vagyis Elongated Man-t, aki rövid idő alatt nagy közönségkedvenc lett. Mert komoly karakterfejlődésen ment keresztül: míg az elején egy önző, lusta és lecsúszott nyomozó volt, aki félt kiállni az ellenség ellen, addig az évad közepére egy valódi szuperhős lett belőle, akit viszont hamar elvettek tőlünk.

Ezért nyilván Clifford Devoe-t okolhatjuk, aki ígéretes ellenségnek indult, de annyira klisés lett, hogy nem tudtan nem csalódni benne. Mert néha lehetett izgulni azért, hogy vajon melyik buszmetát szippantja magába, s annak, hogy használja fel az erejét (az A.R.G.U.S.-ba való betörése azért állat jelenet volt, nem?), de amikor elértünk ahhoz a ponthoz, amikor már kezdett belebolondulni a gonoszságba, s felesége is elhagyta, akkor egy hangos „ne már!” hagyta el a számat.

Komolyan, egy remek villain lehetett volna belőle, de annyira megszokott történetet kapott és annyira kiszámítható volt minden mozdulata már az évad felére, hogy hamar lelappadt a lelkesedésem iránta.

És az évadzáró kapcsán kapcsolatban ugyanúgy csalódtam. Barry ugyan Cecille segítségével bekerült Devoe elméjébe, s ott megtalálta Ralph Dibny-t, majd egy Matrixos, ezeremberes jelenet és szörnyű CGI után kikerült onnan, de ez cseppet sem érződött „a nagy összecsapásnak”. Túl könnyen győzték le azt a zsenit, akit egy éven keresztül építettek, s részről részre hatalmasabbnak mutatták be.

Devoe legyőzésében természetesen (értsd: klisé) Marlize Devoe is segített, aki miután a zseni elméje tovább élt a technológiában, nemes egyszerűséggel kihúzta a generátort, s ezzel végleg elpusztította a The Thinkert. Ennyi? Szerencsére nem, mert a felküldött szatellit zuhanni kezdett egyenes Central City központjába, ahol David Singh kapitány, Elongated Man és Vibe segítettek evakuálni a várost, miközben Barry az ismeretlen lány segítségével elpusztította még a levegőben a zuhanó szerkezetet.

Az ismeretlen lány pedig többé már nem ismeretlen, mert ő Nora West-Allen, Barry és Iris jövőbeli lánya, aki valami hatalmas hibát követett el, ezért segítséget kér a Flash csapattól. Teljesen egyértelmű volt, hogy milyen kapcsolatban áll a csapattal, sokkal jobb pillanat volt, amikor Cecille gyermekének ünneplése közepén Wally West is felbukkant, s hogy Ralph újra jelen volt, aki remélem, marad jövőre, és nem válik ki a csapatból off-screen, ahogy Julian esetében történt.

This house is bitchin’!

Barry Allenről, a főszereplőről viszont alig tudnék valamit mondani idén, hiszen semmit nem változott. Még mindig ugyanaz, aki elvakultan követi szeretteit és azok parancsát, s semmi újat nem tanult idén. Bár megjárta a börtönt, összeházasodott élete szerelmével, elvesztette barátját, de mégis ugyanaz a személy állt előttünk az évad végén, mint az évad elején.

A The Flash habár idén nem brillírozott, szerintem még van benne potenciál, s ki tudja, láthattuk testvérsorozatát is feltámadni a hamvaiból az ötödik szezonjában, talán ez a sorozat is visszatalál ahhoz, ami valóban szórakozást nyújtott a nézőknek. Az évadra jóindulattal is csak 6/10-et tudok adni, meglátjuk, milyen lesz jövőre.

42 hozzászólás Ne habozz!

jesustomer - 2018. 05. 23. 08:05

Huh hát ez ööö ..
Remélem, hogy a következő évad témája jobb lesz mert ennél Savitar is jobb volt. Szegény színészeknek csak ennyi jutott, én inkább lelépnék a süllyedő hajóról bár látszik, hogy élvezik, de ennél többre termettek minthogy egy tini dráma csatornának dolgozzanak.
De egyébként én úgy gondolom, hogy részemről ennyi volt, követem majd az 5. évad posztjait meg amit írtok de ez nekem elég volt és szerintem nekik is.

DarkEagle - 2018. 05. 23. 14:38

Oké, ezzel vége egy förtelmes évadnak. Több szempontból is felháborító befejezés volt. Nyilván fényévekről lehetett látni hogy Gumiember visszatér és hogy Harry visszakapja az eszét vagy legalábbis egy részét, ez utóbbi meglepett, ez bevallom, mert azt vártam hogy 100%-ban visszakapja az IQ-ját. De az ahogy legyőzték Thinkert az enyhén szólva is idegesítő. Egyébként nem lepne meg ha visszatérne elvégre a tudata a székben van és felesége meg kitépte a kütyüt a gépből szóval bármikor előkaphatják majd. Maga az egész harc a fejében röhejes volt mert ott beszélgetnek a kapu előtt és ahelyett hogy kihagynák ezt a béna CGI-os Mátrix harcot azonnal elrohanhattak volna a kapuig de akkor fele ilyen rövid lett volna a rész.

De ami ennél is jobban zavart, hogy semmit se tudtunk meg arról kb hogy miket makogott Barry az évad elején. Oké rájöttük talán hogy kitől hallotta a “This house is bitchin’” monológot és mintha valami hatalmas csavar lett volna kiderült hogy az új csaj a lányuk, Nora. Megjegyzem azért lehettek volna hűek a képregényhez mert Barrynek egyetlen Nora nevű lánya volt de neki semmi köze Irishoz mivel Nora Jessica Cruiztól volt aki Zöld Lámpás volt. De nyilván anyuci után elnevezni egyszerűbb, mint megadni a comic fanoknak azt amire vágynak. Elvégre kb senki se képregényhű karakter. De egy ilyen tré évad után legalább tehettek volna annyi szívességet hogy Dawn Allen lesz a lányuk neve.

És akkor a legszebb, hogy húztak egy újabb idővel babrálást. Nyilván azzal hogy besegített az apjának megváltozott a jövő. Miért is ne legyen újítás, ugye? szerintem ezzel nyugodtan kijelenthetjük, hogy jövőre nem lesz nézős a Flash.

_Peter - 2018. 05. 23. 18:57

Az a baj a fináléval nagyjából bejött amit hetekkel ezelőtt spekuláltam.
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/10/17/the-flash-kezdett-a-4-evad/
_Peter – 2018. 04. 28. 11:26
_Peter – 2018. 05. 10. 18:26

Nem leptek meg. DeVoe felesége átállt, segített Harry fején is, a lányuk mézesmadzag nem érdekelt, Dibny benne van még és visszacsinálják, DeVoe egoja lesz a veszte, ész helyett érzelmi megoldás lesz, ezeket mind régóta látni lehetett előre! Sajnos.

Az évad első felében volt pár poénos rész amikor Flash burleszk elcsúszott, a szakítódobozok, Ralph hülyéskedései. Amikor drámáznak akkor gyorsan nézhetetlenné válik a sorozat és sajnos megint átbillent a hangsúly a nyálra. Nincs a sztoriban több mint 20 részre elegendő anyag.

szotyi - 2018. 05. 23. 20:04

a véleményem erről az évadról: tiszta szégyen. jó hogy vége, remélem összekapják magukat a folytatásra.

Anonymus - 2018. 05. 23. 20:41

Nálam ez a sorozat a 3. évad végén olyan hatást váltott ki, hogy kicsit se bánom a kaszát (meg se fordult a fejemben, hogy valaha is folytassam, igen ritka eset nálam), de ahogy látom a minőség ettől függetlenül maradt a 3. évados.

nish - 2018. 05. 23. 20:45

Star Wars :D
Amúgy ahogy Harry búcsúzkodik, vártam volna egy közeli képet egy sejtelmes mosolyról hogy DeVoe, és akkor föld2-re megy. mert Marlize adta a cuccot-
ez lehetett volna a másik cliff mert ugye 2t mondtak
—>

Marvel és DC Univerzum
facebook

“Azt mondtátok, lesznek majd a következő évados gonoszra utaló jelek a fináléban.
Sajnos az történt, hogy túl sok mindent forgattunk le az évadzáróhoz, így volt, ami a vágószoba padlóján végezte. De mindenki megnyugodhat, az évad előtt el fogjuk árulni, legyen az online forma vagy esetleg a júliusi Comic-Con.”

Mate815 - 2018. 05. 23. 20:51

DarkEagle: See you in October :D

nish - 2018. 05. 23. 20:54

Star Wars :D
Amúgy ahogy Harry búcsúzkodik, vártam volna egy közeli képet egy sejtelmes mosolyról hogy DeVoe, és akkor föld2-re megy. mert Marlize adta a cuccot-
ez lehetett volna a másik cliff mert ugye 2t mondtak
—>
Marvel és DC Univerzum
facebook

“Azt mondtátok, lesznek majd a következő évados gonoszra utaló jelek a fináléban.
Sajnos az történt, hogy túl sok mindent forgattunk le az évadzáróhoz, így volt, ami a vágószoba padlóján végezte. De mindenki megnyugodhat, az évad előtt el fogjuk árulni, legyen az online forma vagy esetleg a júliusi Comic-Con.”

Szaby59 - 2018. 05. 23. 20:56

Devoe és Marlize az elején nagyon jó volt, egy jelenetben több kémia volt közöttünk mint Barry, Iris között 4 év alatt. Aztán persze le kellett butítani őket…
Mondjuk színészileg így is felmosták a padlót az egész szereplőgárdával, szóval nálam mindenképp pozitívum volt mindkét szereplő.

Killer Frost, Amunet volt még akit bírtam, bár utóbbi elég sokszor “too much” volt. Cecile a képességével egész jó lett volna, de volt pár túl idétlen jelenetük Joe-val.

Barry, Iris továbbra is idegesítőre van megírva.

spyblat - 2018. 05. 23. 21:01

Hát… Jah…

Boci - 2018. 05. 23. 21:07

A harmadik évadot rengetegen szidták, én is láttam a hibáit, idegesítettek is, de kitartottam. Aztán jött ez az évad még borzalmasabb kezdéssel, majd pedig DeVoe megjelenése reményt adott, de már nem bírtam, a karácsonyi szünettel kiszálltam.
Azt remélem, hogy Cisco-t valahogy összerakják a legendákkal, mert az ő karakterét bírtam a legjobban és a LoT-ot még nézem. Wally ott jobb, mint a Féashben, de továbbra sem kedvelem a karakterét.
Nagyon nem bírtam Iris-vonalat, ami úgy látom csak rosszabb lett. Ez a Nora West-Allen szál meg nagyon vacakul hangzik.
Ha jó kritikákat olvasok majd a következő évadról, lehet visszatérek, de ez most kasza. Nagyon kár, mertaz első évad miatt kedveltem meg Flash karakterét. Korábban nem kedveltem: ”oké, gyorsan rohangál…és?” volt a véleményem róla…

Rammsch31n - 2018. 05. 23. 21:56

Nálam lógott a sorozat fölött Damoklész-kardja, most lesúlyt… az 5. évadra én már nem jövök vissza… az elején ez egy aranyos, szeretnivaló vicces sorozat volt… most meg valami nyálas tragikomédia (rád nézek Iris)… meg én úgy érzem a karakterek teljesen ki vannak fordítva magukból (Wells, Barry, meg talán Caitlyn is egy kicsit)… ráadásul nem hiszem, vagy nem tudok hinni a készítőknek, hogy jobb lesz az 5. évad… ez van.

lacus - 2018. 05. 23. 21:58

Devoe jó gonosz lett volna, ha a végén nem cseszik el az írók, egy ideig szépen építették, a színész is nagyon jó volt

Egyébként ez az évad nekem bejött, az üres drámázós párbeszédeket persze áttekerem
Egy kicsit kevesebb Iris és Barry kellene bele, az Újonc Ralph nagyon bejött, több Cisco, Harry és Killer Frost jót tenne a sorozatnak

Aldo - 2018. 05. 23. 22:03

Engem ez a kritika sem győzött meg, hogy visszatérjek. Még az Arrowba és a Supergirlbe sem bírtam belekezdeni idén.

Capri - 2018. 05. 23. 22:15

Észrevettétek, hogy idén a főbb szereplők + Cecile is járt a pszichológushoz?

Tomtaker - 2018. 05. 23. 22:23

Amilyen jól indult és ment a 10. részig kb, úgy hanyatlott az egész. Az évadzárót mindig összecsapják és elrontják, nagy csalódás lett főleg az utolsó pár rész miatt. Azt hiszem, most jött el az ideje, hogy kaszáljam. Nevetséges, hogy egy karaktert sem képesek beáldozni a dráma kedvéért (az évadzáróban vagy a környékén).

De még ha csak ez lenne a baj… :D

Tish - 2018. 05. 23. 22:49

Ha Irist meglátom azonnal görcsöt kapok. Egy nulla a karakter, a színésszel se vagyok kibékülve. Hogy lett a csaj a csapat vezetője, aminek a tagjai meták, ő meg “csak” egy ember, aki ráadásul roppant idegesítő.

Barry is lecsusszant kicsit, kiszámítható teljesen.. Remélem változtatnak ezen, mert sokakat el fognak (ezután is) veszíteni.

A gumisrácot bírtam, üditő színfolt volt. Marlize is tetszett.

Ciscoval is lehetne többet foglalkozni, szerintem adja.

iampanka - 2018. 05. 23. 23:33

Én elég nagyot csalódtam ebben az évadban.
Már a kezdetektől nézem a sorozatot, még talán a 2.évad tetszett, de a 3.tól nagyon elromlottak a dolgok nálam, ez az évad pedig már kritikán aluli volt.
Pedig nagyon sok jó lehetőség volt benne, mert nekem nagyon tetszett a Thinker karaktere meg Marlize is (eleinte ők dobták fel a részeket), de az ahogy a fináléban lerendezték ezt a dolgot nagyon nem volt méltó hozzájuk.
Ralph volt még aki feldobta az évadot, és bár sejthető volt, hogy nem halt meg, sajnos ő sem tudta elvonni a figyelmemet arról, hogy maga a csapat mennyire idegesítővé vált számomra.
Iris alapból irritáló, Cecile meg a képességei szintén, Cisco már kezd unalmas lenni, ahogy Barry is…
Az pedig, hogy megjelent a lányuk egyáltalán tartja fent a lelkesedésemet, így valószínűleg az 5.évadra nem pazarolom az időm, csak talán, ha valami csoda folytán összeszedi magát a sorozat, akkor ledarálom.

energy - 2018. 05. 24. 00:25

Kiszálltam a 3. évad felénél… Ahogy olvasom Iris elviselhetetlen… Nem bántam meg.

JKJ - 2018. 05. 24. 06:12

Én anno a 3. évadban abba hagytam, de belekezdtem ebbe is, hátha. Meglepően jól szórakoztam. Eyecandy Iris sem zavart és nem értem miért zavar Ő sok embert. KEdves, csinos és más dolga nincs is. Azért ő lett a csapatvezető, mert mindenkinek lettek képességeiés seni nem maradna a központban. Az azért furcsa lenne.

Azon meglepődtem, hogy az író szerint killer frost a legérdekesebb karakter, mikor nekem Ő a legérdektelenebb. Egy mellékszereplő mellékszereplője. Mindenképpen megnézem az új évad elejét, hogy kiderüljön ki kicsoda, de kétesélyes. A gyerek a jövőből sztori simán kliségyanús…

Pocok - 2018. 05. 24. 07:14

Az évad fénypontját értelmetlenné tették azzal, hogy visszahozták.

Amúgy jó volt az évad, kivéve Iris… és a legutolsó rész. NAGYON ROSSZ VOLT.

Szula - 2018. 05. 24. 07:28

Évad végére már csak röhögtem Marlize és Iris jelenetein. Konkrétan a közös jeleneteik alatt Kim Engelbrect (Marlize) úgy lejátszotta Irist abban a pár részletben hogy öröm volt nézni. Ezt szerintem még Candice Pattonnak (Iris) is kínos volt visszanézni. :)

Amúgy mikor Cecile elkapja Caitlin kezét és azt mondja neki hogy Thomas közeledik erre ő meg elrohan akkor kire gondolhatott? Mert úgy tünt hogy azt Killer Frostként mondta neki.

Alexejevic - 2018. 05. 24. 07:29

Felesleges szépíteni…Iszonyat gyenge évad volt, minden tekintetben. Nálam a leggyengébb DC sorozat idén, bár még lehet a Supergirl “megelőzi”. Rengeteg logikátlanság, klisé, semmi humor, nulla karakterfejlődés, buta befejezés…Óriási csalódás. Ettől csak jobb lehet.

highwaycat - 2018. 05. 24. 08:53

Évad elején még én is reménykedtem, hogy végre lesz valami érdekes villain, de ahogy írod te is, nagyon elrontották valhol félúton. Arrow is nálam idén jutott el a kaszáig. Nem tudom miért lett ismét közönség kedvenc eza zévad abban, számomra majdnem olyan gyenge volt, mint az előzőek. Flashnél meglátjuk köv. évad elejét, tud-e valamit lépni, és az dönt a személyes kaszáról. Supergirl is mióta CW angyon durván erőltetett PC vonalra lépett a történet és szereplők rovására, szintén abbahagytam. Legends az egyetlen, ami habár szintén érződik, hogy CW, még kellemes popcorn legalább. Pedig mindegyik sorozat olyan szépen indult, anniy lehetőséggel…

PositiveRush97 - 2018. 05. 24. 11:26

Hű, úgy tűnik csak nekem jött be ez az évad :D
Az előző évad kritikájával egyet értettem, ott tényleg voltak elég hülye húzásaik, valamint a sok mentsük meg Iris-t drámázás, az nekem sem tetszett, de ezt az évadot én különösen élveztem, talán az 1.-2.évad óta nem élveztem ennyire ezt a sorozatot, nekem valahogy bejött a humora is, Ralph is nagy kedvenc lett, az évad első felében szerintem nagyon jók voltak azok a részek ahol egyenként megismerhettük a buszos metákat, az 1.évados dinamikát tükrözte, hogy 1 rész csak 1 metahumánra koncentrált és annak legyőzésére, Killer Frost-ot imádtam és nem értem mi baja van mindenkinek Irissal, most ez elég nagy lépés volt persze, hogy bevették a csapatba, korábban külön követhettük az ő életét is, a munkahelyi problémáit, de nekem így sincs vele bajom, nem éreztem túlzásnak a drámázást, tavaly sokkal rosszabb volt, az évadzáró viszont valóban szokatlan lett, de valamilyen szinten örültem is, hogy nem bonyolították túl, minden esetre én így érzek ezzel az évaddal kapcsolatban de hát ahány ember annyi vélemény, nem voltak nagy elvárásaim, de nekem 45 perc pihenésre tökéletes volt idén is a sorozat, idén nem bosszantott semmivel, tavaly rosszabb volt.

Vas - 2018. 05. 24. 14:56

Nekem Dibny sem jön be, ez az Elongated Man valahogy nem klappol a sorozatba, bár a személyiségével nincs gond. Iris nélkül jobb lenne, kaphatna többet Caitlin és Cisco, elvégre ők az alap csapat. Barry meg lehetne az a Flash, aki Wally lett a Legendákban. Nagyon jót tett neki a váltás, sokkal jobb Flash, mint Barry jelenleg. Ez az évad a részeket nézve volt a legrosszabb. Egyetlen része volt, a Flashtime-os, ami igazi Flash rész volt. A többi kuka. Ahogy az idei sztori is.

Ennn - 2018. 05. 24. 15:31

Hát nem értek egyet az kritikával meg egy rahedli kommnettel sem…
Cecile jó volt, néha kicsit sok, de jó
A két fő gonosz pedig színészileg felmosta a padlót mindenkivel
Iris pedig azért, jó, hogy a csapat élére állt, mert 99%ban ő az aki sosincs terepen de ő az is aki könnyebben meg tudja tanulni a technikai dolgokat. Ezzel lett a csapat része.
Úgy éretm… kettő nem meta/szupertudós főszereplőnk van.
Joe több okból nem lehet ott, akkor marad Iris. Ha viszont ezt sem csinálja akkor marad a csini lány akit meg kell menteni 0 funkcióval. Így azért kicsit több. Nekem sem ő a kedvencem, szerintem sincs kémiája Barryvel de ha már mindenképp ott van akkor legyen ott így és ne olyan Savitarosan.

Amúgy meg… most mondjon nekem valaki egy olyan ” közkedvelt szuperhős csaja” szereplőt akit nem gyűlöl egyként a világ.

Ugyan ez volt az Arrowban is. Mindenki utálta Laurelt, Felicityt akarták. Meghalt Laurel, jött Felicity, most meg őt gyűlöli mindenki. Ugyan így Lana Lang és Loise Lane.
Marvelbe is ugyan ez.
Az írók nem tudnak olyan női karaktereket írni a szuperhősök mellé amkitől az emberek ne kapnának heveny agyérgörcsöt rövid időn belül.

Mom - 2018. 05. 24. 17:35

“Az írók nem tudnak olyan női karaktereket írni a szuperhősök mellé amkitől az emberek ne kapnának heveny agyérgörcsöt rövid időn belül.”
Gondolom nem ilyen példára számítottál, de én Dean Cain mellett kedveltem Teri Hatchert :P

Azzal viszont egyetértek, hogy a két főgonosz színészileg nagyon ott volt. Még ha a szálaik elvarrása szembe…ta is az egész évadot, legalább ezzel emlékezetesek maradnak. Illetve nem tudom, hogy a tápegység kikapása a székből mennyiben tekinthető lezárásnak…

A lányuk szálával nincs bajom, adok neki egy esélyt, bár már megint speedster szál lesz, ha jól sejtem.

Engem a Joe-Cecil kapcsolat most jobban untatott, mint az Iris-Barry. Sőt szerintem a házasságkötésük óta valamelyest kezdem megszokni a párost, pedig nem éreztem köztük azt a mély szerelmet, amit igyekeztek lefesteni az írók (és Barry korábbi kémiája Caitlinnel még mindig köröket ver erre).

Az évadzáró egyébként szerintem is borzalmasan összecsapott volt, de én még nem mondok le róla, hogy a következő évadban esetleg kellemesen meglepjenek.

Papp Gica - 2018. 05. 24. 19:53

Én az összes klisét és kiszámíthatóságot elnéztem volna az évadnak, ha emellett nem lett volna ott Iris borzasztó karaktere. Volt sok jó pillanata a 4. évadnak Killer Frosttal, Ralph-fal, Tom Cavanaugh-t sosem tudom megunni, bármelyik Wellst is játssza, de Cisco és Jo is mindig szerethető számomra. Barry, mint Flash kezd felemésztődni Iris által. Ahogy minden körülötte forog annak ellenére, hogy tökéletesen haszontalan és epizódról epizódra idegesítőbb szerintem egyszerűen megöli a sorozatot, a 4. évadot pedig különösen. Mindenképpen el fogom kezdeni az 5. évadot, de ha nem vesznek vissza Irisból, úgy érzem nem én leszek az egyetlen elégedetlen rajongó.

Mate4182 - 2018. 05. 25. 02:39

Erdekes mennyire utalja mindenki Irist (szinte mindenki) :D
Nekem akkoriban volt sok amikor nyomta a We are the Flash marhaságot, de azt a készítők is érezték hogy nem jön be senkinek ezért hanyagoltak is. Nekem mar reg nem sok Iris (azt se mondom hogy keves persze :D)
Azzal viszont egyet ertek hogy az evadzaro osszecsapott volt, de en igy is visszaterek a következő evadra az tuti

_Peter - 2018. 05. 25. 10:25

Iris probléma: hogy érdemi szerepe legyen, Barry-t le kellett butítani. Első évadban még a többiek néztek mit talál ki Barry, hogyan oldja meg a helyzeteket és kapja el a rossz metákat. Most kiszalad terepre és rádiózik: srácok mit csináljak? Iris: hiszünk benned! Barry-t elkalapálják, gonosz elmenekül (a labor alatti börtönt mióta nem használták) és újabb Iris-Barry nyálas szenvedős beszéd. Kettejük drámája mellé még behozták mindenki más magánéletét is.

Valószínűleg Patty és Linda is el lett volna rontva, ha évadokik maradnak. Az Iris-t játszó azzal dolgozik amit az írók csinálnak. Amikor a másik Földön doppelgänger Iris volt látszott nem a színész hibája teljesen jobb volt az összhang. Az írók már egy jelenetbe se merik Caitlint írni Barry-vel, nagyon látszana a kémia különbség.

Gerusz - 2018. 05. 25. 10:43

Nagyon rühellem az olyan “szuperintelligens” gonoszokat, akiknek a valódi szuperképessége az, hogy előreolvasnak a forgatókönyvben, és/vagy az, hogy az ellenfeleik IQ-jából gyököt vonnak. Mert így nem is igazán Flasht láttunk, hanem Idiocracyt: egy teljesen átlagos képességű ember köröket ver egy bolygónyi idiótára. És az ilyen “mindenttudó” gonoszok (akik olyan információval is képesek számolni, amit nem tudhattak előre) mindig úgy buknak el, hogy valami hibát követnek el, nem igazán a “hősök” győzik le őket.

További probléma: túl sok a karakter, még úgy is, hogy Wallyt átpakolták a Legendsbe. Irist ezért kellett berakni a csapatba (ha újságíróként dolgozna, nem lehetne eleget a képernyőn), de ez azzal járt, hogy mindenkinek le kellett hülyülnie. Az előző évadokban csak ahhoz kellett a csapat segítsége, hogy Barry valami újfajta módon használja a képességeit. Most viszont Iris effektíve Pokémont játszik a csapattal.

És még egy probléma: az írók nem tudnak a dobozon kívül gondolkodni, ezért a karakterek sem. Mindent csak a lehető legfrontálisabb módszerrel próbálnak megoldani. Az egyetlen minimális kreativitást DeVoe mutatta, amikor betört az ARGUS-ba (de ahhoz is az kellett, hogy az őrök IQ-ja szobahőmérsékletű legyen).

Ha javítani akarnak a következő évadon, akkor először is nagyon meg kéne tizedelni a karaktereket. Wells #4 és Snow maradhatnak (utóbbi addig, amíg vissza nem szerzi a képességeit), de Cisconak, Cecile-nek, és Ralphnak mennie kell. Irisnek pedig vissza kell mennie újságot írni, mert pokémon-mesterként elég idegesítő.

Sheen - 2018. 05. 26. 16:22

Az első két évadot imádtam. Igen, a másodikat is, Barry az utolsó epizódig fejlődött (bármikor szívesen visszanézem amikor Zoom végigighúzza a városon akár egy rongyot. A második évadban tanult meg villámot dobni, majd “időmaradványt” létrehozni és feláldozni. Aztán az évad végén black flash és flashpoint, én meg alig bírtam a harmadik évadig.

Ahol kaptam nyálat, Irist, commodore64-es grafikájú emo barryt főellenségnek, egy harry potter gyereket meg nagyon sok Joe familyt.

A negyedik évadban pedig egyáltalán nem is volt flash. Lelkizés, még több nyál, gumiember burleszk, picsogó Barry, szőrös Barry, okos Harry, hülye Harry, egy villamosszékben ücsörgő, székrekedéses arcú főellenség akinek a felfoghatatlanul bonyolult terve az volt hogy legyen mindenki hülye. Amikor már egyébként is mindenki az volt. De Barry gyereket akart, ezért lett is neki rögvest, olyan aki a kávét is kifizeti.

Bevágnám egy zsebdimenzióba ezeknek az évadoknak az íróit Iris karakterével együtt, hogy szenvedjenek úgy ahogy azok a nézők akik sírva kapcsolták ki évad közben ezt a kolosszális marhaságot hogy soha ne lássák többé.

Eszem ágában sincs visszatérni a következő évadra, inkább bepótolom a Legends of tomorrow kimaradt részeit (első évad után kaszáltam de jókat hallottam a folytatásról).

jessm - 2018. 05. 26. 16:37

Ez már a 3 gonosz, amit totál elszúrnak. Ez a évad jobb volt mint a 3. ,mert ott nagyon unalmas volt ” mentsük meg Irsit” project.
Akármennyire nem megy a hős szerelméneknak írása egyik Arrowverse sorozatban sem , de többiben legalább van kémia szinészek között, itt meg nincs … Mindenesetre miután Iris lejött ” we are the flash ” szövegről ,azután elviseltem.
Az utolsó részekben a ” hova tűnt Killer Frost?” című mellékszál sokkal de sokkal jobban idegesített.
Szeretem Tom-ot, de azért kissé nevetséges ez a Harrison Wells mánia.

A cliff-ről meg csak annyit, hogy tegye fel a kezét aki , nem tudta,hogy lányuk lesz Nora?

komolyan az hogy agonosz agyában szaladgálnal elég nevetséges módja legyőzásnek. A baj azzal van, hogy nagyobb volt az elvárás ezzel az évaddal és nagyobb lett a csalódás. Szóval nekem ez így kasza.

Sheen - 2018. 05. 26. 17:02

jessm, még a mentsük meg Irist project is ezerszer jobb volt mint a nyálban úszó “We are the Flash”.

jenga - 2018. 05. 27. 22:33

Az evad pozitivumai:
-mrs thinker,
-iris(nekem o pozitiv a csapatban, mert igy legalabb kapcsolodik a tortenethez es nem kulsoskent vonja el a figyelmet),
-frost,
-….
negativumok:
-thinker,
-cisco,
-wells(utalom a bandas jeleneteit, a sorozat melypontjai)
-barry….

Kar, hogy mrs thinker tul okos a csapathoz ezert nem csatlakozhat, mert feleslegesse tenne par karaktert

Silver-sama - 2018. 06. 02. 14:19

Az én véleményemet beküldtem posztnak.

zolij - 2018. 06. 02. 18:20

Wells leépülve honnan tudta hogy Noranak nem kéne ott lennie?

Barry - 2018. 06. 21. 00:08

Nem értek egyet veletek.
Szerintem pont így volt jó, hatalmas gonosz, aki annyira meg akarta változtatni a világot, hogy így könnyen legyőzhetővé váll. Barry még mindig potenciál, karakter szempontjából, Killer frostban van lehetőség. S a lányuk Nora pedig érdekes dolokat hozhat a következő évadra.
Igaz remélem kapunk már egy godspeed-et, de én Savitart is imádtam. Rossz oldalát nézitek a dolgoknak az a baj ;)

Isaac - 2018. 08. 21. 19:01

Na most, hogy a Shootert kaszálták hozzák vissza Shantel VanSanten-t a Flashbe és Iris mehetne,sértődötten egy másik földre ;)

slamovics - 2019. 03. 05. 23:28

Jó kis sorozat ez csak a főhős túl sűrűn nyúlbéla :).
Kicsit olyan mint a Gyűrűk urabán amikor Frodó végig nyivákolja a hegyen átkelést. Köbö félóra után simán Szauronnak szurkoltam , hogy intézze már el végleg a hisztiző kis hobbitot :)).
De a többiek szerintem jók, Ciscó meg Wells pedig 9/10-esek. :)

Fehér Szabolcs Kristóf - 2021. 06. 16. 16:40

Én nem tudok haragudni a sorozatra, persze voltak logikai bakik az évadokban, de imádok minden percet amit a sorozat nézésével tölthetek. <3

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz