login |

Lethal Weapon: vége a 2. évadnak – írta Spyblat

2018. 05. 24. 18:41 - Írta: vendegblogger

23 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Hihetetlen, hogy már ennek a sorozatnak lement a második évadja, pedig csak nemrég rendelték be és vártuk kissé fintorogva a kezdést. Hogy utána nagyon kellemeset csalódjunk. Az első szezon ugyanis hatalmas popcorn meglepetést szállított, és tulajdonképpen a második évadban sem csökkent a színvonal. Mondjuk az élvezetéhez az is kell, hogy a néző bizony el tudjon vonatkoztatni az eredeti tetralógiától.

Azt hiszem, hogy megállapíthatjuk, hogy a sorozat leginkább a karakterek miatt működik, nem a csavaros sztorinak köszönhetően. A két főszereplő között működött a kémia – én legalábbis nem éreztem, hogy az őket alakító színészek között feszültség lett volna.

Nagyon jól építgették a Murtaugh és Riggs kapcsolatát a készítők, nem nagyon kapkodtak. Összeszoktak ugyan már, de érezhető hogy még csak két éve vannak együtt, szóval lett volna hova mélyíteni a partnerséget. Most hamar spoileres leszek a tovább mögött, mert, bár igazából nincsenek akkora csattanók, viszont azok megemlítése nélkül nem nagyon lehet érdemben kitárgyalni a Halálos fegyvert.

Az évad fő csapásvonalát Riggs bebörtönzött, bűnöző apja szolgáltatta, miközben igyekszik normális (jellegű) családot alapítani a gyerekkori barát-csajával, valamint annak fiával. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a csaj exe és Riggs gyerekkori legjobb barátja, aki nem mellesleg képen lőtte Riggs papát, amikor még gyerekkorukban majdnem megölte a még kamasz Riggs-et.  Ennyi dráma pedig elég, hogy táplálják Riggs furcsa viselkedéseit, mert úgy néz ki egy év elég volt, hogy tovább tudjon lépni a felesége halálán.

A többi mellékszereplőről, a parancsnokról, a Murtaugh családról sokat nem lehet elmondani, számomra totál háttérbe szorultak az évad során. Volt egy-két összezörrenés az asszonnyal, a gyerekekkel is akadtak zűrök, de semmi extra. Nem nagyon tudnék részeket kiemelni, de ez nem negatívum. A jó részek hozzáadtak valamennyit a két főhős hülyeségeihez, a rosszabbak meg nem vettek el annyit, hogy nagyon lehúzzanak egy-egy epizódot.

Riggs végül leszámolt apjával, ráadásul visszaköltözik Texas-ba új családjával, Murtaugh-t pedig előléptették. Ez viszont szerintem korai, mármint annyi lehetőség lett volna bennük, hogy nagyon erőltetett volt a lezárás fíling, ami érezhetően sorozatzárásnak írtak egy esetleges kasza esetén – hogy aztán berendelés esetén visszacsinálják. És ugyebár lesz folytatás. És mivel Riggs-et lelőtte a felesége sírja mellett a félrenevelt féltestvére, így sejthetjük, hogy ő bizony meghal. Sajnos.

Az évaddal igazából elégedett vagyok. Csak nagyon kevéssel maradt el az előző szezontól, ami szerintem jó arány egy ilyen klasszikus újragondolásának esetében.

Ami nagyon el tudja rontani az összképet, az a jövő. Clayne Crawfordot a botrányai miatt kirúgták, helyére Seann William Scott jön, aki új karaktert fog alakítani, amivel nem nagyon vagyok kibékülve. Számomra a Halálos fegyver az Riggs és Murtaugh. Nagyon kényszeredettnek hangzik így az egész, szerintem még azt is jobban fogadtam volna, ha az egykori Stifler Riggs karakterét veszi át.

Persze láttunk már ilyet bőven, hogy egy fő karaktert cserélnek, csak hát…, értitek na! Riggs maga a Halálos fegyver. Tudom, be vagyok gyöpösödve. Összességében még mindig egy baromi stabilan a közepesnél valamivel jobb, kellemes kis akciódús nyomozós sorozat a Lethal Weapon. És igen, be lesz próbálva a harmadik évad, mert én akarok a legjobban kellemesen csalódni az új felállásban. Egyszer már megcsinálták a készítők. 7/10.

23 hozzászólás Ne habozz!

Samott - 2018. 05. 24. 18:59

En nagyon untam Riggs nyavajgos reszeit (csalad, mult) tudom, hogy az eredeti filmben is hangsulyos volt a lelki nyavajaja, de en a konnyedebb masodik ket reszt kedvelem a tetralogiabol is. Ott mar nem volt ez az allando szenvedes. En varom a folytatast, sajnalom hogy nelkule, de kapnak egy eselyt.

Arthuro_Adam - 2018. 05. 24. 19:02

Nekem is gondom van, hogy új karakter lesz, ahelyett, hogy Riggs szerepét vinné tovább, ráadásul feltehetően meg is ölték :(
Belenézek, de nem lesz az igazi.

rotinaJ - 2018. 05. 24. 19:03

Riggs vitte a hátán az egész sorozatot. A Murtaugh család teljesen hidegen hagyott, és igazából szükség se nagyon volt rájuk, simán működne nélkülük is. Damon Wayans valószínűleg ugyanakkora szerencsétlen, mint a sorozatban alakított karaktere. Egyébként az első évad szintjét nem hozta, de nem volt rossz évad.
Riggs nélkül felesleges nézni, szerintem nem is fogják annyian, és lőttek a sorozatnak, amint kirúgták Claynet. Az első részt megnézem majd, de számomra így kasza.

Energiavampir - 2018. 05. 24. 19:06

Érdekes, nekem Murtaugh családja okozott agyzsibbadást, azt a ripacskodós unalmas családi kamu drámákat, hihetetlenül untam,
Nekem Riggs karaktere és dolgai sokkal jobban bejöttek.
Nélküle nem biztos hogy folytatom, szerintem Vayans hihetetlenül unszimpatikus ripacs és tehetségtelen..
Sorozat elment ilyen epizodikus/nyomozós haverpoénkodósnak, de a nagy filmekhez neveken kívül köze nem volt.

winnie - 2018. 05. 24. 19:23

igazabol ennel tobb koze nem tudom, hogy lehetett volna:)

dzsoker76 - 2018. 05. 24. 19:52

Én kedveltem Wayanst is,amennyire féltem tőle, hogy fog rá illeni ez az idősebb karakter.Viszont a családi drámázásokat egyik részről sem bírtam.Crawford Riggse mindenképp hiányozni fog,de elvileg csak egy időre parkolópályára teszik.

Thorongil - 2018. 05. 24. 19:55

én jól szórakoztam eddig a sorozaton. de ennek a fő oka Riggs volt, jobban örültem volna ha Murtaugh-t írják ki. kíváncsi leszek milyen lesz a sorozat ezután

Energiavampir - 2018. 05. 24. 20:58

Hát egyik szereplőnél se stimmelt a családi háttér, a korábbi életük, pl Riggs spec katonai kiképzettsége?

heidfeld - 2018. 05. 24. 21:00

Nem volt meg az elsöprő lendület, kevesebb humor, felesleges drámázás.. Kicsit a mexikói is hiányzott.
Seann William Scott akár jól is tehet a szériának.
Kíváncsian várom.

Dave - 2018. 05. 24. 21:38

Az vicc, hogy Stiffler lesz MArtin Riggs? BVAHAHAAA

Bert Maverick - 2018. 05. 24. 22:51

Dave: “aki új karaktert fog alakítani”, konkrétan asszem a tesóját

Bert Maverick - 2018. 05. 24. 22:53

Engem már baromira idegesít Wayans Murtaugh szerepében. Nem emlékszem, hogy az előző évadban is ennyire ripacsra vette-e figurát, de csomószor egyszerűen fáj nézni. Kár, hogy nem őt rakták ki.

spyblat - 2018. 05. 25. 08:30

Bert Maverick:

Függetlenül attól, hogy én is érzem azt a kis ripacsságot, népszerű figura és, ha őt kiírják, akkor az egész családját is ki kell. Ellenben Riggs igazából egyedül van, ráadásul nem csak kettejüknek volt konfliktusa, hanem szinte már az egész stáb nem tudott vele egy levegőt szívni.

Eva - 2018. 05. 25. 13:43

Lehet, hogy fordítva ülök a lovon, de Murtaugh szerepében rettenetesen idegesítő volt Wayans, egyszerű hülye lett egy aránylag kiegyensúlyozott karakterből… Riggs-et én itt jobban csíptem, mint a filmben, ehhez azért tudni kell, hogy Crawford hatalmasat játszott a Rectify-ban, én ott láttam először, nekem ő abszolút hozta az elszabadult hajóágyút. Kár érte…

jenga - 2018. 05. 25. 23:32

En elveztem az egeszet. Semmivel, es senkivel nem volt problemam. Nekem egy percig se jutott eszembe osszehasonlitani, parhuzamot vonni a filmekkel. Nem tudom Ti miert nem tudtok elvonatkoztatni.

Nari - 2018. 06. 01. 10:33

Ha elvonatkozunk a filmektől, nagyon jó kis buddy cop szerű sorozatot kapunk. Ezt a Crafword témát nem igazán értem, ha az egész stáb ellene van, valahol érződnie kéne a ‘vásznon’ keresztül. Most lehet én gondolok bele sokat, de azért, ha valakit nem kedvelek, magam sem tudok perceken keresztül mosolyogni az illetőre. Lehet, hogy tévedek. A gyanúm csak akkor fog beigazolódni, ha visszatér Crafword. Bár nélküle már nem fogom nézni, mert a gerincét ő adta.

rosalee81 - 2018. 06. 01. 22:46

Kijött egy eléggé részletes cikk arról, hogy mi is történt a forgatáson a két színész között:
http://variety.com/2018/tv/news/lethal-weapon-clash-shakeup-firing-video-1202822990/

steelwolf - 2018. 06. 06. 01:27

Rosalee81!

Röviden, tömörön, magyarul leírnád h mi a helyzet?-köszi!
____________________________________

Remélem nem ölték meg Riggs karekterét, és rendeződni fog a viszony és visszajön CC!

winnie - 2018. 06. 06. 05:23

“Remélem nem ölték meg Riggs karekterét, és rendeződni fog a viszony és visszajön CC!”

erre biztos, hogy nem kerül sor.

Dark Archon - 2018. 06. 07. 21:30

Én most értem a 2. évad végére. Nagy kár, hogy a vitájuk miatt ennyire bénára vették a végét, csodálom is, hogy Crawford ezt eljátszotta. Bár bizonyára szerződés kötötte és a bankszámlája bánta volna, ha nem.

S. W. Scott meg a tesóját fogja játszani? A végén kiderül, hogy komplett hadsereget nemzett az apjuk? :-D Nagyon el lett kúrva ez az egész… nevetségesen.

Sokkal jobb lenne valóban, ha Riggs karakterét vinnék tovább egy másik színésszel.

winnie - 2018. 06. 07. 22:17

“Nagy kár, hogy a vitájuk miatt ennyire bénára vették a végét”

a vitának semmi köze nem volt a befejezéshez, hiszen azt már januárban megírták, és amikor forgatták, akkor sem volt szó szankciókról. sima cliffhanger volt, ami után a 3. évadban kiderült volna, hogy nincs semmi gond.

és egyelőre nincs hír arról, hogy kit játszik sws, bár tény, hogy a sajtóban ezt pedzegetik.

Roxi - 2018. 06. 10. 20:29

Én mindkét karaktert egyformán szerettem,remekül kiegészítették egymást. Pont jól ellensúlyozta Riggs családi drámáját,Murtaugh vicces családi gondjai. Ha már a színésszel voltak gondok,szerintem jobb lett volna simán lecserélni ,de a karaktert meghagyni.
Meglátjuk ilyen lesz a folytatás.

kalbalaa - 2018. 07. 07. 15:55

Lehet arról tudni valamit, hogy lehetséges-e a későbbiekben (ha lesz), hogy Crawford visszatérjen? Szerintem hagytak egy kiskaput így az évad lezárásánál. Vagy csak én érzem így? :D
Szerintem a karaktere és Mortaughval való kapcsolata vitte a hátán a sorozatot, ami így nem lesz már meg…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz