login |

Pilot: Patrick Melrose

2018. 05. 25. 21:20 - Írta: human

47 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, minisorozat, pilot-mustra,

Szóval a Patrick Melrose többek között a gyerekbántalmazásról és a drogfüggőségről szól? Gondoltam, belenézek, az eddig kijött két rész simán lecsúszott, de ezt a sorozatot csak darálva nézném végig, hetiben már esélye sincs.

Ezt úgy értem, hogy ebben a pillanatban még nézném tovább, de a lehúzó hangulata miatt esélytelen, hogy minden héten rá tudjak hangolódni. Ez ugye a The Handmaid’s Tale kapcsán is aktuális téma, sok helyen olvastam, hogy a túl sötét tónus a kárára van. Mondjuk a Patrick Melrose-ban van humor is bőven, bár éjfekete, de a túlszaturáltan fényképezett csillogás árnyékai is olyanok, akár a korom.

A történet középpontjában egy drogfüggő író áll, aki az apja hamvaiért New Yorkba utazik, ami még a szokásosnál is erősebben előhozza a gyerekkori traumáit. A folytatás pedig egy flashback formájában el is repít minket azokba az időkbe, amikor az apja minden elképzelhet rosszat megtett vele 5 évesen. És az életében levő összes emberrel is szadistaként bánt.

Úgysem számít, ami a gyerekkorban történik velünk.

Az előbbiek a tényleges történtek, de ezek mellett még rengeteg mindenről szól a Patrick Melrose, például az osztályok közötti különbségről, a bántalmazó párkapcsolatokról, és még lehetne sorolni párat. Pont ezek miatt nem is gördül olyan gyorsan előre, nem ragad el sztori, hiszen a karakterek mélyére merülésről van itt szó.

Ami külön gyomrost visz be a látottak mellett, hogy a sorozat alapján jelentő könyvek írója, Edward St Aubyn a saját élményeit idézte fel bennük. Amit látunk, az nagyjából megtörtént a valóságban. Így még nehezebb a szörnyű karaktereket elnézni a képernyőn.

Mondjuk a castingosok igyekeztek javítani a helyzeten, hiszen az első részt Benedict Cumberbatch viszi a hátán, teljesen átadva a mélyen sérült karaktert, sokszor a Fear And Loathing in Las Vegas-ból merítve a drogozós részekhez, míg a másodikban Jennifer Jason Leigh és Hugo Weaving brillírozik.

Még kiemelhetném a rendezést, fényképezést, igazi peak tv, mondjuk a minisorozat volta miatt ez azért várható volt, de valahogy mégis inkább érdekes a végeredmény, mint magával ragadó. Azért egy 7/10-et simán megadok a kezdésre, mert mint említettem, most végignéztem volna, de ide visszamerülni nem biztos, hogy lesz kedvem, szemben a rá valamiért nagyon hasonlító Trust-tal, ami sokszor beugrott a nézése közben.

47 hozzászólás Ne habozz!

Andris - 2018. 05. 25. 21:32

Én csak egy előzetest láttam erről még régebben, szóval nem vártam tőle semmit. Alapvetően tetszett az első rész (még csak azt láttam), de nagyon komor volt a hangulat, szóval engem kicsit megfeküdt, vagy hogy mondjam.
BC játéka természetesen nagyon király volt, mint ahogy azt megszokhattuk tőle, szóval nézős lesz majd, ha kijön az összes rész.

Egyébként ez is ilyen mini sorozat/film ugye? Azt hiszem olvastam róla valamit, hogy csak egy évados, mint a Terror.

Alain Prosztó - 2018. 05. 25. 21:49

Nekem a pilotról a Trainspotting jutott eszembe helyenként.

mollyhooper - 2018. 05. 25. 21:54

Szuper sorozat! Kámberbecs atom király, ahogy ezt ő szokta. valami jellemfejlődés lesz a sztoriban, a pali felülemelkedik a múlton majd, bár ezen nem tudom hogy lehet… De a többi rész is várós.

Aredhel - 2018. 05. 25. 22:13

Benedict Cumberbatch zseniálisan játszik (mint mindig), de ritka ellenszenves figurát alakít. Gyerekkori trauma ide vagy oda, nehezen találok bármi szimpatikusat a karakterben, nemhogy szerethetőt.

nargli - 2018. 05. 25. 23:21

Tudom, írjátok, de azért nem árt többször megjegyezni: A sorozat Edward St. Aubyn önéletrajzi ihletésű művei alapján készült, Patrick Melrose történetébe saját traumatikus gyerekkorát, alkohol – és drogfüggőségét írta bele, és azt, hogyan lábalt ki mindebből. Úgyhogy a sorozatnak lesz értelme,megtudjuk, mi lesz Patrickkel. Az első rész (még csak azt láttam) valóban sokkoló volt és durva, de valahonnan el kell indulni, hogy legyen kifutása.

najk - 2018. 05. 25. 23:40

Nagyon komor sorozat, zseniális színészi alakításokkal (B.C újra briliáns). Megvolt a második rész is, ami könyvben az első, Lelkileg eléggé megviselt (a könyv talán még jobban)

Geza Kovacs - 2018. 05. 25. 23:59

Az első rész érdekes volt, sajátos, még tetszett is igazából, a 2. viszont nagyon nyomasztó, unalmas is erősen, szóval azt már nehezen néztem végig, mivel én Cumberbatch-es sorozatra készültem, a 2. rész pedig nem az volt. Remélem több ilyen nem lesz.

DelMaar - 2018. 05. 26. 00:22

piszok erős 2 rész volt! BC és Weaving előtt is le a kalappal, de tényleg.

a Trust-tal érdekes az összehasonlítás, egyrészt mert az is brutáljó, másrészt nagyjából ugyanabban az időben játszódnak, és ez a hangulatra is hatással van.

Jack Bauer - 2018. 05. 26. 02:37

Második rész is elég beteg, még jó, hogy minisorozat.

Dalmayr - 2018. 05. 26. 04:23

A második rész majdnem jobban tetszett mint az első. Hugo Weaving szuper (és BC is természetesen) de Jennifer Jason Leigh annyira jól hozza a gyógyszerfüggő, rettegő, depressziós anyát, hogy nálam ő volt a kedvenc a második részben. Ja és a gyerek Patricket játszó kissrác. Ő is nagyon jó volt. Sosem értem ilyen kicsi gyerekek hogyan tudnak ilyesmit ennyire hitelesen visszaadni amikor nincs tapasztalatuk (remélem). Én pont fordítva vagyok ezzel a heti/dara dologgal, nekem egyben túl tömény lenne, így heti 1 órában nem annyira hoz le az életről.

winnie - 2018. 05. 26. 07:39

Andris: a terror nem egy évados (de különállóak az évadok), de itt ott van a kategóriáknál, hogy minisorozat.

Kraye - 2018. 05. 26. 09:57

Első részt sem bírtam végignézni, eluntam.
BC király, ez nem kérdés, de semmi szükségem egy ilyen szinten drogos, szánalmas figurára.
Ennyi volt, nem baj.
Belenéztem, mert így legalább tudom, milyen.

speranza - 2018. 05. 26. 12:49

Az első rész után még én is azt gondoltam, hogy ha ez végig a függőségről fog szólni, bármilyen jó is benne B.C., nem nézem tovább. Örülök, hogy nem adtam fel. A második résznek már a képi világa is szebb, de tényleg nagyon jó benne a kissrác is, illetve tulajdonképpen mindenki. Nem tudom, hogyan lehet egyáltalán feldolgozni a feldolgozhatatlant, de drukkolok, hogy sikerüljön Patricknek az ötödik rész végére továbblépnie.

Andris - 2018. 05. 26. 13:30

A Terror nem egy évados? :O Hát mit tudnak még arról elmesélni? Szerintem lezártak minden szálat, nem?

SPOILER

Jó talán akiket ott hagytak a hajón, azokkal lehet kezdeni valamit. De egyébként a keresőcsapat is elvégezte feladatát igazából, a kapitány is maradt inuitok között, és ennyi. Mindenki más meghalt. Tényleg nem jut eszembe semmi, amit arról még ellehetne mesélni. Na mindegy, így annál kíváncsibb vagyok miről fog szólni akkor a második évad.

Andris - 2018. 05. 26. 13:31

Ja most esett le, hogy írtad, hogy különállóak az évadok. Mondjuk továbbra is marad az, hogy mit lehet erről még elmondani?
Esetleg előzményekről tudok valamit elképzelni, másról nem igazán.

gevin - 2018. 05. 26. 18:31

Nagybetűs KARAKTERDRÁMA.

Az első epizód alapján féltem, hogy valóban csak egy rich-Trainspotting kerekedik ki belőle – persze annak is rohadt szórakoztató -, de a második rész biztosított róla, hogy itt sokkal többről lesz szó, mint egy arisztokra trip.

BC baromi jó, látszik, hogy élvezi a szerepet, és a blockbusterek után szüksége volt már egy efféle lehetőségre.

Egy véleményt tennék ide, amit az egyik kisregényről írtak, ami szerintem baromi jól lefedi, hogy miről is szól leginkább a PM.

“Seems to explore the unstated hypothesis that having to earn a living is what distracts most people from destroying their children, themselves, and everyone around them.”

A rendezés nem mondanám, hogy nyúl Danny Boyletól, de mindenképpen érződik valamiféle átfedés, ennek ellenére rettentően élvezem a kivitelezést. A hanghatásokkal való játék, a vágások, gyíkok (kaméleon?) a falon, és persze a félelmetes Hugo Weaving, akinek mindig valamelyik zsebében lapul egy efféle figura baromira jók.

Még az is lehet, hogy újranézem egyben az egészet, amikor kijött az 5. rész is.

PS: a gyerekszínészt én is megdícsérném, mert eszméletlen jól mutatja ki az érzéseit, remek játékot nyújtva.

perelli - 2018. 05. 26. 20:19

Nekem a második rész sokkal jobban tetszett. A pilot jutalomjáték, abban erős is, de elég egysíkú. Viszont a folytatás igazán ütős lett, néztem volna tovább rögtön.

Shannen - 2018. 05. 26. 23:17

Nálam eddig magasan az év újonca, még ha ez csak “mini” is.

Alapvetően nem szeretem azt mondani egy filmre vagy sorozatra, hogy “fontos”, de itt tényleg olyan témáról van szó (elsősorban a gyermekkori bántalmazásra gondolok), amiről még mindig nem beszélünk eleget, és tök sok tévhit van ezzel kapcsolatban az emberekben. Itt viszont igényes, művészi szinten, emberi módon, hitelesen van bemutatva, hogy mit tesz egy gyerekkel, ha bántalmazó, elhanyagoló környezetben nő fel.

Igen, brutális volt mindkét, de főleg a második rész, többször összeszorult a gyomrom, és nem csak, akkor amikor becsukódott az ajtó. Épp ezért én biztos nem tudnám ezt darálva nézni, pont jó így hetiben. Így is az első perctől kezdve leköt és beszippant, aztán a rész vége után még jó darabig nem enged. De legalább van egy hét feldolgozni a látottakat.

A színészek csodásak persze, a kissrác telitalálat volt, Cumberbatch rég nem volt ennyire elemében, Weving-től pedig most is kiráz a hideg.

Még megvárom míg lemegy minden rész aztán szerintem beszerzem a könyveket. Magyarul egyébként az első rész (3 novellával) augusztusban fog megjelenni.

Siliana - 2018. 05. 28. 09:43

Az első rész után el akartam engedni én is… de szerencsére a másodikat megnéztem és szerintem folytatom is, mert nagyon fontos téma. Nem csodálkoznék, ha Eton-be(/ba?) is belelátnánk majd kicsit.

Viszont azt ebben a helyzetben egyelőre nem teljesen értem, az anya miért nem fogja a gyerekét és tűnik el, hiszen neki van pénze és a pasasnak nincs. Nem? Vagy fél, hogy utána megy? Mert sem anyagi sem érzelmi függőséget nem látok, “mindössze” félelmet.

CB miatt kezdtem bele, de furcsa mód egyáltalán nem várom, hogy megint lássam…

Anics - 2018. 05. 28. 15:19

Nagyon vártam, az első részt megnéztem.
Hatalmasat alakít a pasi, ettől függetlenül a vége felé kicsit untam. Azt hittem le fogom darálni, most viszont másként vélekedek.

speranza - 2018. 05. 30. 17:27

Eaton-re én is kíváncsi lennék. Anno a Csengetett, Mylord? c. brit sorozatban is szóba került az Eton College egy arisztokraták közötti beszélgetés során, amikor is célozgattak rá, hogy a homoszexualitás ott mindennapos volt.

Néma Harcsa - 2018. 06. 01. 07:36

Év újonca az eddigi 3 résszel (elképesztő alakítások BC-től HW-en át JJL-ig, de egyébként is úgy jó az egész, ahogy van.) És igen, ritka nyomasztó, az American Crime Story s2-t is felülmúlja e tekintetbne. Főleg a 2. rész, a többiben azért sokszor oldják humorral, ha szarkasztikussal is. Kíváncsi vagyok, hová fut ki.

gevin - 2018. 06. 03. 12:33

1×04 –

Cumberbatch csúcs! Talán a legjobb alakítást ebben a részben nyújtja, egyszerűen hidegrázós, minden mozdulatában, gesztusában csordultig ott vannak az érzelmek.

Az biztos, hogy idén eddig ez a legjobb újonc, amit láttam. Alig várom a finálét.

Best episode so far.

Caeiro - 2018. 06. 04. 08:09

Nagyon nehéz nézni ezt a sztorit, az első rész drogos őrülete után a második szörnyűsége….Valami hasonlót érzek, mint tavaly a Handmaid’s Tale-nél, de itt még ott van az is pluszban, hogy ez nem fikció, hanem valós esemény. A harmadik részt szerintem halasztom.

Néma Harcsa - 2018. 06. 04. 18:01

A 4. rész is hibátlanul kíméletlen, kivételesen nem fogok háborogni egy esetleges (fél) happy enden.
(JJL-nek meg díjakat.)

Shannen - 2018. 06. 04. 21:26

A 4. rész is brutál erős volt.
Ilyen az, amikor a legelső perctől a legutolsó érződik, hogy egyrészt valóban hozzáért emberek dolgoztak a sorozat (vagy akár film) elkészítésén, másrészt a szívük-lelküket beleteszek, mert fontos nekik, hogy elmeséljék az adott sztorit.

Cumberbatch pedig nem hiába akarta évek óta eljátszani ezt a figurát, minden porcikáján érződik, hogy ez nagyon neki való szerep. Elképesztő, hogy miket művel, és most már tényleg teljesen magabiztosan állíthatom, hogy nagyon régen nem volt ennyire kimagaslóan jó, mint most ebben.

Jack Bauer - 2018. 06. 07. 16:25

Nekem kissé döcögött az új rész de BC tényleg őrületes.

Várom a finálét.

speranza - 2018. 06. 09. 16:08

Én egy kicsit hiányolom a történetből azt, hogy Patrick apjáról, pontosabban a múltjáról szinte nem tudunk meg semmit (legalábbis eddig). A neveltetése miatt lett bántalmazó apa, vagy alapból volt ekkora szemétláda?

gevin - 2018. 06. 10. 13:39

A finálé is megvolt.

Az év sorozata (minije) eddig.

9/10

Ezek után pedig az augusztusban megjelenő könyvet is meg fogom venni.

Néma Harcsa - 2018. 06. 12. 18:41

Csatlakoznék, 9/10 nálam is.

Tulpa - 2018. 06. 13. 12:15

Zseniális volt az egész évad, csont nélkül az év legjobbja és legnagyobb meglepetése számomra! Az utolsó rész odavert… Azt sajnálom, hogy csak 5 részes volt, de így volt kerek egész 9.5/10

Caeiro - 2018. 06. 13. 15:51

A harmadik részt nem tudom hova tenni, volt benne egy ütős beszélgetés Patrick és Johnny között és kb. ennyi. Az első két rész után valahogy üresjáratnak tűnt az epizód.

Néma Harcsa - 2018. 06. 13. 22:05

@Caeiro: nekem az a rész kifejezetten szellemes volt (meg kellemes a top-nyomasztó 2. után), persze ott főleg az angol arisztokrácia kapta az ívet elég súlyosan. A 4. ep. picit szétesetebb a többinél, ahogy fentebb írták, viszont azt elvitte az átlagon szokásosan messze felüli színészi játék.
Hugo Weavingnek meg véletlenül se legyen spinoffja, így volt okés az alak.

bvr - 2018. 06. 14. 14:25

A teaser-trailer alapján nagyon vártam és teljesen másra számítottam (nem olvastam utána milyen könyvön alapul), hát az elején néztem nagyokat hogy miről van szó (akkor már két rész lement, azokat néztem meg egyszerre, és utána aztán olvasgattam némi háttérinfót. Utána már vártam hogy jöjjön az új rész. Nagyon durva hogy mindegyik rész egészen különböző hangulatú volt, és nagyon jól megvolt a ritmusuk ahogy következtek egymás után)
Nagyon jó és csúcsminőségű sorozat (színészi játék, fényképezés, vizualitás), egyúttal iszonyúan felkavaró. Külön szerencse hogy britek csinálták, így 5 tömény, intenzív részt kaptunk (simán lennének készítők akik ami itt egy-egy rész, azt elhúznák egy-egy évadra, ami hatalmas hiba lenne, pár rész után biztosan kaszálnám)
Ez olyan sorozat volt amit mindenképpen érdemes volt megnézni, de a közeljövőben a magam részéről biztosan nem szeretnék hasonlót.

Jack Bauer - 2018. 06. 17. 17:36

Sok kérdőjel maradt de jól sikerült a zárórész is.

A sorozat meg alulértékelt, gondolom a téma miatt.

MadAve - 2018. 06. 18. 17:43

A hétvégén ledaráltam, miután a kommentek nagy részét elolvastam. Az első rész közben filóztam, hogy ugyan már, ez nem is annyira komor, mint amennyire beállítják, de a 2. résztől már én is éreztem. Néhol majdnem megkönnyeztem, máshol enyhén szólva ingerült lettem a kegyetlenségek láttán, annyira sikerült beleélni magam, köszönhetően persze a nagyszerű színészi játéknak és a komoly témának.
Érdekes, hogy én vmiért csak az első részben találtam humoros elemeket, a többiben nekem egy darab vicces mozzanat nem volt.
Nálam ez alap darab lett, és nyilván sokakat sokkol a téma, van, aki képtelen lenne ilyet végignézni, de szükség van rá, mert sajnos rengeteg gyerek van még ilyen köcsög szülőkkel. Emészteni kell, az biztos, nagyon sokat lehetne beszélni minden egyes jelenetéről.

@speranza:
az apa is biztosan defektes volt, mert említette Patrick, hogy szeretné már megszakítani a generációról generációra öröklődő gyülöletet, neheztelést, stb. Szóval tuti vele is volt vmi, de nem tudni pontosan mi. Persze ez akkor se jogosítja fel semmi ilyesmire. Igazából nekem az jött le h az egész brit arisztokrácia mentálisan beteg: vagy isznak, drogoznak, gyógyszereznek, perverzek, vagy beteg, torz jellemek.

jesustomer - 2018. 06. 18. 19:32

Ez az év sorozata. Bármennyire nyomasztó, bármennyire gyomorforgató.
Benedict megint alkotott (a többiek is, sőt de nem véletlenül ő a főszereplő), a Sherlock egyes évadai elbújhatnak emögött, merem állítani, hogy akár a Game of Thrones is. Szeretnék még több sorozatot vele.

DelMaar - 2018. 06. 18. 21:34

hát én nagy örömködve ülök a gép elé h itt az új rész… erre fapapucs. így jár aki nem figyeli hol a vége :)

BC ezzel lett igazi kedvenc. őstehetség a pali.

hbal - 2018. 06. 19. 21:44

Csatlakozom a dícsérők táborába, nekem is egy 9/10-es sorozatélményt adott, nagyszerű színészi játékokkal, megvalósítással, és kemény témával megspékelve.

Ripazha - 2018. 06. 28. 00:08

Az első részt megnézve úgy voltam, hogy ezt soha nem fogom folytatni, egy kicsit se jön be… Egy offline nap végett ott volt előttem a második és harmadik rész, gondoltam, hna jó nézzük.
Második rész kicsit bosszantott, hogy egy egész flashback-et kapunk… A harmadik, végül bejött, nem igazán tudom megmondani miért. végül annyira elkapott a hangulat, hogy mondtam, oké legyen befejezzük… szóval most jönnek a maradék részek…

andator - 2018. 07. 11. 16:58

Két nap alatt néztük meg az öt részt. Iszonyatosan megviselt, ami ezzel az íróval történt. Nagyon sok rossz dolog történik a világban, ilyen szörnyűségeket, hogyan lehet feldolgozni?! Eszem megáll!!! Két fiú gyermek édesanyja vagyok. Végig nagyon drukkoltam Patrick-nek, hogy rendbe jöjjön! j
Jó filmnek találtam minden traumájával, sötétségével, rettegésével. Benedict végig szarkasztikus, vicces és a legszomorúbb beszólásánál is röhögtem. :-)
Már az első rész odavágott. Ahogyan a drogok hatásait eljátszotta BC…:-) Zseniális volt! Kíméeltelnül bemutatja annak minden valóságát. Tű, ilye vuvv, olyan cucc.
Hugo Weaving nekem mindig is ijesztő ördögi figura volt, így végig rettegtem, amikor Patrick visszagondolt a gyerekkorárára és eszébe jutott az a beteg f@sz apja. A kisfiú tekintete annyira megrázó és hiteles, hogy néha azon kaptam magam, hogy arra gondolok, vajon most csak annyit mondott neki a rendező, hogy játszd el, hogy nagyon félsz egy ijesztő szörnytől???Hogyan tudnak ennyire hitelesen visszadni valamit a gyerekek a filmvásznon? A második rész…gyönyörű francia vidék…már megfogott. Az anyukát játszó Jennifer…brutálisan bemutatja a kort, hogy gazdag arisztrokrata, vagy akár újgazdagok nem VÁLNAK el, pedig szenvednek. Mert az nem illendő. Hiszen David okos, gyönyörű és emnyire szépen játszik zongorán. Ja, b@zd meg, csak folyamatosan kínoz mindenkit. És a kisfiú Patrick ahogyan szeretné az anyját….Patrick apjának beteg barátja…áááá, nem normális világ az, ahol úgy akarnak valakit férfivá és emberré nevelni, hogy fájdalom útján? AZ Anne-t játszó színésznőt már a Game of Thrones-ból kedveltem. Most is remekel.
A 3.4. és 5. részek sem laposodtak el, hiszen egyre több gusztustalanság és titok derült ki. A zenéket szerettem…bár én lehet, hogy az 5. rész végére tettem volna be Nina Simone feeling good számát. Nem a korábbi 4.-be.
Kiváló alkotás.

dori - 2018. 07. 12. 08:21

Olyan szinten felkavaró a történet, hogy az egyes részek nézése közben el sem tudtam vonatkoztatni a színészi játékra vagy a csodás operatőri munkára. Most láttam az utolsó részt, ami egy kis továbblépést ad, így egyben nézve már zseniális alkotásnak tartom.
Viszont (!) nem mostanában fogom újranézni..

bara - 2018. 07. 22. 22:54

Aki nézni akarja, annak érdemes tudni, hogy gyerekkori bántalmazás és következményei a téma, ráadásul valós történeten alapul, szóval igen, felkavaró.
Én sajnos nem osztom a rave-elést a történet alakulásával kapcsolatban — SPOILER ne vicceljünk, hogy ez egy életét rendbe rakó ember története, a kilábalás nem ilyen, ez egy felkavaró történet lehangoló kifejlettel. Ilyen a túlélés, veszteségekkel, diszfunkcionális felnőttként, kapcsolatra képtelenül, szar apaként. Ha meghal az első részben, esküszöm, sokkal kevésbé lett volna lehangoló, mert a túlélés ára elég durva, és a saját gyerekére ugyanúgy negatív hatással van. — SPOILER vége

flora - 2018. 08. 29. 14:42

Én csak most kezdtem el nézni, és a fentebb felsorolt erényekkel egyetértek (kivéve talán a gyerekszínész-választást), meg nekem gyomrom is van az első részhez, szóval a depresszív hatás nem gond, de egy alapvető plot-ot nem értek.

A 2. részben járok, és nem érthető, hogy a feleség ezt miért tűri? Anyagilag nincs kiszolgáltatva (sőt, ő van fölényben). Nem angol, tehát az se foghatja vissza, hogy jaj kitagad az arisztokrácia, ha szembeszállok a férjemmel. A 80-as években vagyunk, nem az 50-es években, amikor még esetleg az “elvált nő”-nek rossz, erkölcstelen csengése volt, tehát nincs morális vetülete egy válásnak. Nézem az epizódot, és nem értem, hogy ha alázni próbálják, mért nem támad vissza? Nekem a David Melrose figura nem félelmetes, inkább nevetséges, ahogy próbál mini-zsarnokként emberkedni, de a hatalma csak onnan származik, hogy senki nem szól neki vissza, hogy elküldje a fenébe.

A fentiek miatt az egész sztori kétségessé válik (annyira, hogy szinte ott tartok, hogy az is kétségessé vált számomra, hogy ez így valóban megtörtént a valóságban), pedig ennek a hihetősége kell ahhoz, hogy kövessük, miért lett elcseszve a főszereplő gyerekkora.

Jack Bauer - 2018. 09. 02. 23:30

@flora: Azért a 80-as években sem volt annyira sima ügy a válás. Ráadásul nem volt minden rendben az anyukával sem, ez azért látszott. Hamarabb le kellett volna lépnie a gyerekkel. Az életben – ha jól olvastam – a szülők végül elváltak amikor Patrick 8 éves lett. A könyvek és a sori kicsit ‘színezettek’. Nekem is sokszor hihetetlennek tűnt az egész történet és felfoghatatlan egyben de nem hiszem, hogy az ellene elkövetett bűnöket St. Aubyn kitalálta volna.

Snoopyzit30 - 2018. 09. 29. 19:27

Ma én is eljutottam oda, hogy ledaráljam. Hihetetlenül nyomasztó történet, respect az írónak, hogy a saját életéről ezt megírta. Annak ellenére, hogy szinte minden perce földbe döngöli az embert, mégis eléri, hogy egy-egy jól megírt poénnál hangosan felröhög az ember. Le a kalappal Benedict Cumberbatch előtt, zseniális színész most újra bizonyította. Ha ez a színészi játék nem ér Emmy-díjat, akkor nem tudom mi. Jennifer Jason Leigh és Hugo Weaving is jók voltak persze, de az ő játékuknál nem voltam meggyőződve róla, hogy a színész adta el jól a karaktert vagy ennyire jól volt megírva, itt hajlok a második felé.

Nem az a típusú sorozat, amit az ember szívesen újranézne, de tény, hogy zseniális sorozatról van szó.

Réta - 2020. 12. 29. 14:23

BC fan vagyok, ezért adtam egy esélyt a sorozatnak, de nem ragadott meg a történet. Sajnos a napi munkám része, hogy szembesülök a gyerekbántalmazás következményeivel, ezért nem tudok ilyesmit nézni még a szabadidőmben is. Az arisztokrácia dekadens világa pedig nagyon is kézzelfogható a Szájer-ügy kapcsán. Nem kellenek nekünk hercegek és grófok, az újgazdag oligarchák és a politikai elit is szállítja a sztorikat. Szóval nagyon irigylem, akinek ez csak fikció, de nekem inkább egy dokumentumfilmnek tűnik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz