login |

Love: a 3. évad – írta Wanderlust

2018. 05. 27. 17:00 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagy meglepetést nem okozott a Netflix-sorozat harmadik, egyben záró évadja. Akik eddig követték a flúgos pár botladozásait, és maradtak a harmadik szezonra is, azok valószínűleg nem csalódtak. A már megszokott szókimondó, bájos elborultság jellemezte a harmadik etapot is.

Mickey és Gus kapcsolata a szezon elején már-már idilli, de nem lenne sorozat a sorozat, illetve nem lenne élet az élet, ha ez így is maradna. Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e ezzel, de nekem eddig az volt az érzésem, hogy Mickey a problémásabb eset a pár két tagja közül, és hogy a kapcsolat túlélése azon áll vagy bukik, hogy ő meg tud-e küzdeni saját démonaival. Nos, ebben az évadban kilábalni látszik a gondokból, és fordul a kocka. Most szembesülünk csak igazán azzal, hogy Gus-nak is bőven van elintéznivalója magával.

Imádnivaló, ahogy a sorozat körbejárja a szokásos kapcsolati buktatókat. Gondolok itt például a betegségre, az esküvőre, illetve természetesen a Crookshank családi hétvégén történtekre. Vannak problémák, nem tökéletesek a szereplők, de bebizonyítják, hogy tényleg jól működnek együtt. És nem is akar a sorozat homályban tartani minket, úgyhogy a szereplők ki is mondják a lényeges következtetéseket.

Fejlődőképes emberekről van szó, akik tesznek azért, hogy boldogabbak legyenek. A sorozat legnagyobb erényének tartom, hogy végig őszinte marad és érvényes kérdéseket vet fel, amelyeken mindannyiunknak el kellene gondolkodnunk.

A mellékszálakról is szólnék pár szót azért. A Bertie-Randy kapcsolat végelgyengülése kissé elhúzódott. Szerintem már az előző évadban véget kellett volna ennek vetni, de végre ide is eljutottunk. Ez a kapcsolat engem mindig is idegesített, és úgy gondoltam, hogy Bertie karakterének több hasznát is vehették volna az írók. A záró évadban ő is kap egy kis háttérsztorit, ami talán magyarázattal szolgál a Randy-vel való kapcsolatra. Chris-szel viszont sokkal jobban működnek, nekem öröm volt nézni a jeleneteiket.

A kisebb szereplők közül Kevin beszólásait szeretem a legjobban, de Arya is színesíti a történetet. Sok élvezetes, vicces, szívmelengető jelenetet rejtett ez az évad is, nekem az egyik személyes kedvencem Gus bandájának fellépése volt.

Azt is nagyon élveztem, hogy szép számmal kapunk visszautalásokat a kezdetekre, például szóba került Mickey és Gus első találkozása. Kicsit olyan érzést kelt ez az emberben, mintha a készítők is büszkén, illetve kicsit csodálkozva néznének vissza, hogy honnan indultak és hova jutottak.

Az írók a lezáró részt kétesélyesnek szánták, nem akarták egyértelműen letenni a garast amellett, hogy mi lesz a kapcsolat sorsa. Nos, az én fejemben abszolút pozitív a történet kicsengése, és hiszem, hogy Mickey és Gus boldogok lesznek együtt. Ezt pedig arra alapozom, ahogyan a felmerülő problémákat kezelték.

A Love tehát idén nem akarta megváltani a világot, viszont végtelenül szerethető és vicces a sorozat maradt, emellett pedig sok tanulsággal is szolgál. I loved it!

5 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2018. 05. 27. 17:13

én is végig nagyon szerettem a sorozatot! a lényeget elmondta az írás. ajánlom mindenkinek.

Wall-E - 2018. 05. 27. 17:30

Elejétől a végéig minőségi, vicces, szórakoztató, a karakterek pedig nagyon szeretetreméltóak. Én imádtam ezt a sorozatot, örültem volna a folytatásnak, de szerencsére egy szép, egységes történetet kaptunk, megélt három évadot, szóval szép emlék lesz mindig számomra.

idioty - 2018. 05. 28. 06:56

Egyetértek én is a “kritikával”. Számomra is nagyon bejött a sorozat. Én még kiemelném a zene válogatást is, hiszen nagyon jó zenéket választottak az egész alá. Nekem is nagyon tetszett a fellépés.
És rettenetesen sajnálom, hogy nem folytatódik tovább.
Tud valaki ajánlani másik sorozatot, ami hasonló és megvan a Netflixen?

winnie - 2018. 05. 28. 09:09

ehhez az kell, hogy megmondd, hogy neked mi definiálja leginkább a sorozat, mondjuk a műfaj, vagy a párkapcsolati stílus, vagy a függetlenebb megközelítés – ráadásul egyébként a netflix a kirendelt kulcsszavak alapján megcsinálja maga is az ajánlást, ami ugyan szennyezve van néhány mesterséges találattal, de viszonylag jó közelítéseket ad. már persze akkor, ha ugyanazt az aspektust nézi.

(de egyébként a netflix kereső is jó pár kulcsszó beírására ajánláshoz.)

idioty - 2018. 05. 28. 19:59

Igazad van. A karakterek jönnek be, az ilyen életkorú emberekről, de nem feltétlen párkapcsolati dolgok miatt, hanem az életszerűség tetszik. Pl nagyon tetszik a Master of None. Ugyanakkor nem vígjáték sorozatot keresek, de nem is drámát.

Bár most ahogy ránéztem a netflixre, egyrészt ott van a “Becouse you watchd Love” szekció. Ugyanakkor most megtaláltam az Atypical, ami amúgy is érdekelt.
De a kínálatból most megtetszett a You Me Her is, lehet bepróbálom majd. Viszont jöhetnek még ötletek! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz