login |

Chicago Fire: vége a 6. évadnak – írta Sue

2018. 05. 28. 14:50 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Befejezték azt az évadot, ami még nálam is kihúzta a gyufát, hogy stílszerű legyek egy tűzoltós sorozatnál. De ne rohanjunk ennyire előre, mert történt pár érdekesség az őszi kezdés óta.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel és azzal, hogy mi történt idén.

Például Hope jött, látott, kavart, ment. Brett régi barátnőjét nem zártam a szívembe. Megnyitott a Molly’s North, ennek régi tulajának lánya, Lily és Otis nagyon helyes pár lettek. Severide és Kidd végre rájöttek, hogy nekik igazából együtt lenne a legjobb, de ehhez szükség volt a vegyvédelmis Zach képbe kerülésére is Kidd oldalán, nem csak arra, hogy Hope és Severide összegabalyodjon.

Otis megsérült egy tűznél, felépülése közben átmenetileg irodai munkára kényszerült. Helyette egy olyan tűzoltó érkezett, akinek közös múltja van Dawsonnal. (Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy már megint Gaby körül van keveredés!) Mindeközben volt egy crossover rész is a rendőrökkel. Hermann-ből kis híján életvezetési tanácsadó lett. Cruznak nagyon nehezen bár, de leesik, hogy szerelmes Brettbe.

Ezek voltak azok az események, amelyek a leginkább kiugróak voltak.

És volt egy olyan haláleset is, ami alapvetően az állandó teamet érintette: egy olyan szereplő távozott a valóságban az élők sorából, aki üde színfoltként, s egy kicsit a csapat anyukájaként volt jelen mindig is. DuShon Monique Brownra, azaz a Boden titkárnőjét, Connie-t alakító színésznőre gondolok, aki március végén hunyt el.

Akkor most elmondom, mi volt a gyufakihúzás tárgya: Gaby Dawson. Nem tartozom azok közé, aki eddig allergiás lett volna rá, de ebben az évadban végképp olyan irányba sikerült elvinnie az íróknak a karaktert, hogy olykor szívlapátért viszketett a tenyerem. Már az évad közben Bria, a bajba került tinilány körüli hajsza is a majdnem sok kategóriába esett, aztán jött Cordova Otis helyére, aki szintén jelentős mértékben bekavart Gaby és Casey kapcsolatába, mert előbbi a lehető legbénábban kezelte a helyzetet.

Majd jött az évadzáró, ahol olyan egyet nem értés alakult ki Casey és felesége közt a gyermekvállalás témában, amiben azt kell mondanom, hogy megint a nő volt a hunyó. Nyilván a véleményemben az is közre játszik ezzel az egész helyzettel kapcsolatosan, amit én erről a témáról gondolok, de ettől függetlenül is nagyon problémásnak gondolom, hogy Gaby nem képes meghallgatni és megérteni Casey érveit.

Gyakorlatilag kizárólag magára gondol, és inkább bevállalná azt, hogy meghaljon, csak saját gyereke lehessen, minthogy egy pillanatra megálljon és elgondolkodjon azon, hogy mindezzel mit közvetít a férje felé, aki inkább az örökbe fogadást preferálná ebben a helyzetben. Ismét igaznak bizonyul a mondás, miszerint a nőknél két dolog van, amiért bármire képesek: hogy legyen gyerekük, illetve hogy ne legyen.

Mindenesetre a karakter olyan mértékben vált irritálóvá az évad végére, hogy már én is hálaimát rebegek, hogy Monica Raymund kiszáll a sorozatból, és végre a többieknek is megint jut majd játékidő, nem minden rész fele a Casey-Dawson drámázásból fog állni.

Azért történt más is a dupla évadzáróban, hála az égnek. Például az ősidőkből visszatért Sarah Shahi által alakított Reneé, aki egy ügye kapcsán Severide segítségét kérte, megpróbál belezavarni Stella és a férfi kapcsolatába, de szerencsére nem sikerül neki. Cruz végre tényleg dűlőre jut saját érzéseit illetően, és elszánja magát arra, hogy szerelmet valljon Brettnek, akit nagyon megvisel egy leszúrt nő elvesztése. Olyannyira, hogy Gaby-vel is jól összevesznek ezek után.

Eközben zajlik az új városi tűzoltókapitányi székért is harc Boden, és a sokkal kevéssé szimpatikus Grissom közt. Bár Severide és Casey szabályosan kampányolnak Boden előléptetéséért, mégsem járnak sikerre, mert Grissom végül egy nem éppen tiszta húzásának köszönhetően elhappolja a főnöki széket Boden elől. Ennek leleplezése Otis-nak köszönhető, aki bár visszatért a vonulós szolgálatba, de továbbra is otthonosan mozog az irodai területen is.

Egyébként Grissom volt a másik olyan karakter, aki kapcsán még viszketett a tenyerem, mert a felbukkanásai rendre nem jelentettek sok jót a csapat számára. Ráadásul a hivatkozási alapja a szennyvíz kevergetéséhez annyi, hogy jóban volt/van Severide apjával. Az nyilván csak rátett nálam, hogy Gary Cole alapjáraton nem szimpatikus számomra, így az általa alakított karakter húzásaitól még könnyebben kezdett forogni a gyomrom minden alkalommal.

Hermann figurája is komoly megpróbáltatásokon ment keresztül az utolsó részekben: először elveszejt egy kollégát, akivel előtte nem sokkal éppen összevesztek a gyerekeik kosárcsapatának edzése miatt, majd szerencsésen megment egy kidőlt fa alá szorult fiút. Mouch meglehetősen kevés szerephez jutott a fináléban, de ez az évad jó résére is áll.

Mindent egybevetve a szerencsés karakterkiírásnak hála még nem búcsúzom el végleg a chicagói tűzoltóktól, hanem megvárom, mit hoznak ki ebből a következő évad elején. Ha tetszeni fog, akkor még maradok. Ha nem, akkor, nem tehetek mást, elbúcsúzom tőlük.

9 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 05. 28. 15:59

Katasztrófa volt ez az évad. Az első fele olyan unalmas volt, hogy altatónak elment volna. A második felére már picit felpörgött, de a dupla finálé megint rettenetesen vontatott lett.

Pezsgőt bontottam, amikor kiderült, hogy Monica Raymund távozik. Nem a színésznő tehet róla, de a karakter olyan szinten kezdett irritálni, hogy reméltem, hogy kinyírják. Ez az évad inkább volt The Dawson Show, mint Chicago Fire. Apropó, a Fire is eléggé hiányzik már a sorozatból.

Szerintem jót fog tenni a sorozattal Gabby távozása, a PD is szuper lett miután Lindsay kikerült a képből.

Connie-t nagyon sajnálom, nyugodjon békében a színésznő. Az évadra 5/10-et adok erős jóindulattal. Innen remélem csak felfelé vezet az út.

LaCRossE - 2018. 05. 28. 16:40

Előző évad végén kaszáltam a sorozatot, de az évadzáró miatt most visszanéztem. Egyetértek a kritikával, Dawson karaktere nagyon hitvány lett. És a sorozat meg mindig ugyanazokat a köröket futja le újra és újra.

Szóval visszatérni biztosan nem fogok. (Egyébként a Medet is kaszálnom a mostani évaddal, szóval már csak a PD marad a Chicago sorozatok közül nézősnek nalam)

z - 2018. 05. 28. 17:20

Amúgy azért kíváncsi vagyok, hogy Dawson nélkül össze tudják-e kapni magukat mert azért a sorozat minden szegletében ott volt… nélküle üresnek hathat és nem igazán tetszik a jövő, amit ez a lépés Casey számára tartogat mármint fixen nem fogja csak úgy lerázni magáról és várható valamikor a karakter halála is feltehetőleg ami újra ugyanezt előhozza…

Ebben a szezonban nekem a Med jött be a legjobban valahogy jobban összeállt… a PD-nél a furcsa kettősség totál kizökkentett mindig mármint Voightot ugye a sárossága miatt hurcolják meg, ami totál érthető lett volna az első évadoknál mikor Voight meg Olinsky ott sarkítottak ahol nem szégyelltek… de most nagyon furcsán állított tükröt, hogy mennyire elcsipegették azt a részét a sorozatnak…

wpetra - 2018. 05. 28. 18:09

még kitartok, bár van egy olyan érzésem,h a következő évaddal kaszálják a sorozatot, eléggé kihangsúlyozták h a Severide-t és Casey-t alakító színész csak 1 évadra írt alá szerződést. Nekem minden attól függ, merre kanyarítják a sztorit, és hiába nem szerettem, amit Dawson karakteréből kihoztak, kérdés, milyen új nőt szereznak a “helyére”, szereznek e egyeltalán. Lelki szemeim előtt megjelent a következő évad végén a jelenet, Monica Raymund visszatér vendégszereplőként, karján a közös gyerekükkel, és ellovagolnak a naplementében… nah, ez már tényleg giccses húzás lenne…

jinjang - 2018. 05. 29. 08:57

Én is úgy döntöttem, hogy ezzel az évaddal kaszálom, az utolsó részeket már gyorsítva daráltam le. Esetleg ha a sorozatot is kaszálják a következő évaddal, még ledarálom majd egyben a végét, mert hülye komplettista vagyok, de szerintem szereplőkiírás ide vagy oda, a Chicago fire-ből ennyi elég volt.

winnie - 2018. 05. 29. 18:59

wpetra: itt igazabol mar csak evadonkent tudnak hosszabbitani, ha nem biztos a stabilitas, szoval elvileg nem jelent semmit, plusz ha egyikuk kiszall, akkor is mehet tovabb. tul jol teljesit a franchise, hogy levagjak a fejet.

wpetra - 2018. 05. 29. 22:35

winnie: igazad van a franchise-t illetően, ugyanakkor sztem ha a Caseyt és Severide-t játszó színészek kiszállnának, eléggé megcsappanna a nézettség az óceán túloldalán. kérdés, h esetleg helyettük találnak e húzó neveket. a sorozat rajongói meg gondolom a boldog végkifejletben reménykednek, ha már 6 évadon keresztül nézték Casey és Dawson “szenvedéstörténetét”…

Edina - 2018. 06. 24. 09:31

Nálunk a férjem tűzoltó, így Őt eleinte idegesítette amit csináltak… De az emberi oldala neki is tetszett. Én nem vagyok nagy sorozatnéző, engem lekötött. Nem tudjátok véletlenül mikor jön a következő évad?

winnie - 2018. 06. 24. 09:36

itt a premiernaptárunk, amiben megtalálhatóak a már ismert bemutatók időpontjai: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/13/2018-as-sorozatos-premiernaptar/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz