login |

Westworld – 2×06: Teddy 2.0

2018. 05. 28. 20:10 - Írta: winnie

54 hozzászólás | kategória: kritika,

She was never convinced this place couldn’t hurt us.

Ööö, most végképp nem nagyon tudok mit mondani, maximum annyit, hogy végre James Marsden csinálhatott valamit (értsd: vághatott másféle arcot), ami szerintem számára is felüdülés lehet. Inkább át is adnám a szót nektek, mert ti talán bele tudtok folyni abba, hogy mi is ez a nagy Mátrix, illetve Bölcső, alias The Cradle, amiben “meglepetés vendégekre” lelhet az ember/android/néző. Lehet is tovább gondolni az utolsó jelenetet, hogy ez mi mindent jelenthet a folytatásra nézve.

Szóval Teddy megemberesedett, Maeve a véres japánkodás gyors elvarrása után boldogságot talált (vagy valami hasonlót) ideiglenesen, mivel nem vetette be az agykontrollját, az apa-lánya egymásra találás hatásos lett, de nem sok kibeszélnivalót hozott (viszont karakterizált! már, akiket lehet karakterizálni), cserébe Bernard golyózása kifejezetten érdekes és biztos, hogy a mitológia kapcsán is leszűrhető belőle ez-az.

Nem mondanám csapongónak vagy átgondolatlannak a részek felépítését, de a visszajelzések alapján még mindig az az érzésem, hogy a készítők abban bíznak, hogy bizonyos külsőségek, a színészi játék és pár érdekes kérdés lebegtetése elég ahhoz, hogy a sorozat lekösse a nézőket heti 60 percen keresztül, és látva az igen vegyes vélemények mellett a nézettség alakulását is, látványosan kitűnik, hogy bizony valamit félrekalkuláltak. Biztos, hogy ez a jó irány?

Arra mondjuk komolyan kíváncsi lennék, hogy a szezont milyen nagy pillanatra akarják kifuttatni a következő pár részben, hogy aztán a zárás felvezesse a harmadik évadot, mert bármennyire is az az ember érzése, hogy kikristályosodnak a fináléra bizonyos dolgok, csak azért unatkozni, hogy utána újabb másfél évet várjon az ember a folytatásra, nem biztos, hogy érdemes. És egyelőre a Westworld még mindig nem jutott el oda, hogy mindegyik történetszálával lekösse a nézők egy részét. Szóval azoknak jó, akiket továbbra is elvarázsolnak a jelenetei.

54 hozzászólás Ne habozz!

Bikuci - 2018. 05. 28. 08:28

A 6. rész visszaültet a vonatra. Cool

JKJ - 2018. 05. 28. 09:56

Még mindig nem értem, miért is kellene hogy érdekeljen bármelyik android sorsa. Főleg, ha bármikor át lehet őket programozni. Miért is kellett lefogi Teddit? Semmi logika vagy átgondoltság nem látszik a sorozaton, pedig kétlem, hogy nincs benne. Gondolom az évad végén sok minden értelmet nyer majd, de addig is kínszenvedés minden androidos jelenet. Hiába van szépen fényképezve és nagoyn szépen kidolgozva minden részlet, ha a karakterek teljesen érdektelenek.

leila - 2018. 05. 28. 12:17

Hoppá. A vége érdekes volt, de valahogy sejteni lehetett, Ford a mátrixban él tovább és onnan irányít.

Nehpéz nyomon követni a sok idővonalat, de bízom benne, letisztul ez majd.

MIB hova lovagol ilyen sokáig, a japánt megjárt hőseink hozzá képest sokkal gyorsabban mozognak egyik helyről a másikra.

Azon se csodálkoznék, ha vagy ő, vagy a lánya mégis robot lenne.

Japánt említve, mekkora ez a park, hogy még a Fuji is elfér benne? Vagy ez az egész egy virtuális valóság?

Új Teddy egy fokkal nézhetőbb, mint a régi volt, még akkor is, ha legtöbbször csak csúnyán néz.

Még valami, szerintem a Ghost Nation nem egyszerű zavarkeltésből van ott, nekik is határozott céljuk lehet, például az emberek védelme.

seven - 2018. 05. 28. 16:59

eddig úyg érzem az összes maeve jelenetet az évadban nyugodtan átugorhattam volna és semmit nem veszítettem volna… minden más jó volt.

dexike3 - 2018. 05. 28. 20:18

én az epizód kezdeti felütése után abban sem lennék biztos, hogy Bernard nem Arnold csak a tudta szétesett mikor fejbe lőtte Dolores. és csak így tudta megmenteni Ford.
azért eléggé lekörözte a céget, hogy képes volt a saját tudatát is átmenteni.

Python - 2018. 05. 28. 20:26

Tévedtem, ez a rész nem lett annyira izgi. Szépnek, szép, de.., ez semmi más nem volt, mint az utolsó 4 epizód felvezetése. Ha a következő 4 rész magasra teszi a lécet, mint a 4. epizód, akkor kár széthúzni 10 részesre a sorozatot. De majd meglátjuk…!

Ford megjelenése nem csalódás, de android testben számítottam rá, mivel Bernard lenyúlta az az emberi tudatra szerkesztett vezérlőegységet. Vagy Fordnál sem működött, és kilökődött, így csak virtuálisan “él” a lementett tudata?!

Python - 2018. 05. 28. 20:28

A Bernard/Alnord kérdéskör még tartogathat meglepetéseket, főleg a 7. trailere alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=VdvwSDtYwkI

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 28. 20:29

tetszett a rész

a bölcső egy érdekes elgondolás

mert innentől kezdve nem csak az a kérdés, hogy “mikor” történik egy jelenet, hanem az is, hogy “melyik valóságban”

sőt, a rész eleji bernard dolores szerviz beszélgetés is meglepett, totál elvesztettem a fonalat, hogy ez mikor lehetett, a céljáról nem is beszélve :)

dexike3 - 2018. 05. 28. 20:37

@Python:
köszi a linket. én is erre gondoltam, de az túl egyszerű lenne, már most ezen agyalunk. azért az íróktól többet várok, de biztos hogy mutyiznak valamit a két karakterrel.

Geza Kovacs - 2018. 05. 28. 21:25

Túltolják a biciklit. Egyrészt ez a kétségtelenül Mátrixra hajazó dolog már ismert sokszorosan filmekből, sőt sorozatokból is, másrészt olyan szinten akarják folyamatosan emelni a tétet, amiből szerintem nem lehet jól kijönni, és nincs is rá szükség. Kiötölhettek volna valami szabadulási sztorit, vagy akciózást, esetleg másik világokba is bekukkanthatnának a nagy elmélkedés helyett. Nehogy aztán sokat akarjon a szarka…

Platschu - 2018. 05. 28. 21:43

2×07
Nem volt rossz, de nem is olyan, ami igazán mély elemzést igényelne.

Amit nem értettem, hogy miért nem támasztották fel a japán lányt, ha egyszer a vezető író és a két technikus is ott van velük? Őszintén szólva a nagy japán kardpárbaj is szépen volt kivitelezve, éppen csak érdektelen volt a sorozat szempontjából.

Az új pszicho-Teddy nem tetszik. S mivel tudja, hogy át lett programozva, így szerintem a Doloressel való kapcsolatának is lőttek. Szó szerint.

Az sem igazán jött be, ahogy Elsie lazán elfogadta, hogy Bernard android, mintha végig tudta volna. S lehet én gondoltam többet bele, de amikor többes számban beszélt, akkor abból az derült ki, hogy ő is az. Másképpen bajosan élt volna túl 2 hetet láncra verve.

Az évad végi tetőpont a zsilip felrobbantása lehet, amivel elárasztják a WestWorld játszótér egy részét.

Platschu - 2018. 05. 28. 21:44

Bocsi, 2×06 az a 2×07… :)

leila - 2018. 05. 28. 21:54

Megfogadtam, hogy nem nézek több előzetest, így Bernald / Arnold vonalon csak tippelek tovább :)

Az elején kiderült, hogy ezt a beszélgetést Dolores rendezte, de akkor még hány ilyen lehet, ahol azt hittük, Arnolddal beszél, és közben az már Bernald volt…

Kérdés még, hogy kinek a tudata lehet a fagolyóban. Fordé?

Nem hiszem, hogy sokat tisztult volna a kép, hogy az első részben kit láttunk a beachen, Bernaldot, Arnoldot, vagy netán Fordot Bernald android testében…

seven - 2018. 05. 28. 22:02

“Az elején kiderült, hogy ezt a beszélgetést Dolores rendezte, de akkor még hány ilyen lehet, ahol azt hittük, Arnolddal beszél, és közben az már Bernald volt…”

Csak egy, a 2×01 elején.
Minden cradle jelenet 21:9-ben van megjelenítve a normál 16:9-hoz képest.

Platschu - 2018. 05. 28. 22:25

Őszintén szólva én egy kicsit tartalmasabb beszélgetést vártam William és a lánya között, pláne, hogy megint elárulta. Nem értem William motivációit, hogy mit akar. Ennyire játékfüggő lenne, hogy mindenképpen meg akarja fejteni Ford összes titkát?

mse - 2018. 05. 28. 22:34

Követem már egy ideje messziről a Westworld véleményeket, és nekem úgy őszintén úgy tűnik, mintha mindenki csoportosan elfelejtette volna, hogy ugyanezeket mondtuk anno az első évadra is. Az persze a hosszas lassú építkezése után szállított egy olyan szezonzárót, ami utólag minden egyes pillanatot érdemessé tett. Nem tudom, hogy ez az évad is képes lesz-e majd egy legalább hasonló lezárásra, de én mindenesetre nem érzem ezt az évadot se nyújtottabbnak az előzőnél, úgyhogy én elvagyok, mint a befőtt a most látottakkal is. Még ha arra a Ghost in the Machine-ra mindannyian eleve számítottunk, hiába volt úgy felvezetve a felfedezése.

hadzsime - 2018. 05. 28. 23:08

Rájöttem, hogy ez a sorozat egy olyan kirakós, ami a végén egy elképesztő dologgá áll össze, de kirakni viszont kurva unalmas.
Úgy érzem, hogy egy hatalmas mindfuck apró kis részei vannak elszórva előttem minden epizódban és majd az évad végén a sorozat készítői kiugranak a függöny mögül azt kiabálva, hogy: “Háhá! Jól beszopattunk ezzel az okos csavarral! Itt volt végig minden a szemed előtt és te észre sem vetted! Háhá!” – és én valószínűleg ott leszek, amikor ez megtörténik, de nem hiszem, hogy ez a csavar annyira jó lesz, elnézzem nekik ezt a többségében gyenge évadot.

Egyébként nem volt rossz rész.
Azt, hogy Ford a “mátrixban” van eddig is sejtettem, de jó volt végre látni és ez a virtuális valóság dolog is érdekesnek hangzik.
A fekete ruhás család is tetszik, csak ez a “keresd a hostot” játék nekem elrontja az egészet, mert végig csak azon gondolkodom, hogy most melyikük lesz a host, ha egyáltalán valamelyikük az lesz.
Erről a “ki félt az elefánttól” kérdésről sem tudtam eldönteni, hogy most MIB azért tette fel ezt a kérdést, mert csőbe akarta húzni a lányát(?) vagy tényleg úgy emlékezett rá, hogy a lánya félt az elefántoktól és nem a felesége.
Maeve továbbra sem tud érdekelni, nem is értem, hogy miért kellett volna meglepődnöm. Nyilvánvaló volt, hogy ha meg is találja a lányt, az nem fog rá emlékezni.
Az indiánokra viszont kezdek felfigyelni. Valami szerepük biztosan van. Az évad elején Dolores rájuk vadászott és most is akartak valamit.

winnie - 2018. 05. 29. 05:47

mse: ” ami utólag minden egyes pillanatot érdemessé tett. ”

ez ilyen bizonytalan önáltatásnak tűnik. nyilván ez a készítői szándék, de az is, hogy az odáig vezető út lenyűgözze az embert minden másodpercben.

mindenesetre szerintem sorozatok esetében ez a leghaszontalanabb és leginkább irtandó dolog – az nem alapkövetelmény, hogy ha valaminek össze kell állnia, akkor az oda vezető útnak nem szabad élvezetesnek lennie. meg aztán nem is nagyon létezik ilyesmi. már persze arra értem, ha valaki szó szerint szenved 8-9 héten át azért, hogy 60 percig jó legyen neki. oké, lehet, hogy ez valakinek megéri, de szerintem a többség azt mondja, hogy fck that, inkább néz olyasmit, ahol 8-9 hétig rohadt jó neki – és a 10. héten is. (nyilván, ha valakinek 8-9 héten át elég jó, akkor nincs semmi gond, de rég megette a fene, ha hetek szenvedését azzal kellene igazolni, hogy utána tök jó lesz egy ideig. TALÁN, mert egyszer már jó volt. ez olyan, mint amikor kínozzák az ember, aztán egyszer csak abbahagyják. az is tök jó érzés, de nem teszi meg nem történtté a kínzást:)

szerencsére mindenki szabadon dönthet arról, hogy mit vállal be, de a legjobb az egészben az, hogy ha valaki úgy dönt, hogy kiszáll, akkor sosem tudja meg, hogy mit veszített, illetve, hogy veszített-e valamit. és ezért is win-win kaszálni egy sorozatot. pont pár napja írtam twitteren, hogy én próbálok akkor kaszálni, amikor még jó emlékeim vannak a sorozatról. inkább szállok ki 1-2 közepes rész után, mint 2 gyenge után keserű szájízzel. de 2, maximum 3 “nem jó” kategóriás rész után tényleg úgy vagyok vele, hogy semmi értelme maradnom, ha összeáll, ha nem. ha az összeállásra vagyok kíváncsi, akkor mindig meg tudom nézni külön is a finálét:)

Árpád - 2018. 05. 29. 06:37

Dolorest látva az jut eszembe a valóságra átvive a történetet. Ilyen alapon dicsőítik a nácik Hitlert és sok orosz ember Sztálint. Mindegyik lemészárolta a saját barátait is, ha a céljai úgy kívánták. Dolores is rondán kihasznál mindenkit, hogy gyilkológépeket csináljon belőlük céljai érdekében. Sztálin ezt művelte az NKVD vezetőivel, majd gyakran eldobta őket, de Hitler is a Gestapoval. Nagyon nem jó ez a Dolores karakterfejlődés.

dexike3 - 2018. 05. 29. 07:11

visszagondolva az első évadra. Ford és Bernard matatott Maeve-en, ezért talán ez az egész képesség, aminek a birtokában van a bölcsővel lenne összefüggésben? nem hiszem, hogy a technikus vagy önfejlődés eredménye, hanem Maeve is egy “bábú” Ford játszmájában.

irgum76 - 2018. 05. 29. 07:56

hát nekem jóval nagyobb WTF volt a kezdéskor Dolorestől a “motoros funkciók állj” mint a végén Ford visszatérése

mondom ezt most hogy, ez most mi, mikor van ez, létezett egy ember Dolores, vagy most mi van?

cherockee - 2018. 05. 29. 09:31

van a kétlábon járó pendrive, aki pont az oravecznóra dolores apja, ezért kell neki. de hát kell a genyóknak is. van egy x*100 km^2-es park, és ezek pont véletlen azt a robotot szúrták ki pendrive-nak, aki kell a csajdiktátornak. értem.

cherockee - 2018. 05. 29. 09:34

@irgum76:

Dolores jelenete szerintem a jelenben volt, Bernard az általunk ismert jelen beli Bernard volt, ez nem egy múltbeli jelenet.

Draco44 - 2018. 05. 29. 10:30

Hopkins visszatérésének nagyon örülök, az ő játéka nagyon hiányzott. De sajnos én is azt érzem, hogy teljesen feleslegesen nyújtják így el a részeket. Az első évadot tudtam élvezni a lassú tempó ellenére is, a felfedezés izgalma, az újdonság varázsa eladta. Itt viszont már jobban kellene pörögnie az eseményeknek.

futu-retro - 2018. 05. 29. 10:41

Egyre inkább beigazolódik számomra, hogy MIB host. Korábban már leírtam az előző rész után, miszerint az 1. évadban többször beszéltek róla, hogy az utóbbi 30 évben szinte minden idejét ott tölti és azt is mondják, hogy valamiért csak ő nem akarja bezáratni a parkot. Ez elég érdekes, mert Ford sem akarta bezáratni, sőt mániákusan ragaszkodott hozzá és megtett mindent azért, hogy senki se hozhassa napvilágra az ő kis ténykedéseit (Theresa megöletése). Nem csodálkoznék rajta, ha az öreg Williamet megölte volna Ford és a másolatának készített volna egy olyan narratívát, amiben az öntudatra ébredés jeleit kell megszállottan keresnie a parkban (mint látható, William még az utolsó esélyt adó lányát is képes otthagyni).
Most pedig a rejtvény oda fut majd ki, hogy Ford szembesíti robot mivoltával. Bár azon se csodálkoznék, ha a dolgozók nagy része és William, meg a lánya is host volna és az egész cselekmény (lázadás, Maevee szál, Bernard szál, MIB szál) csak egy még nagyobb narratíva részeit alkotják. Gigantikus, csavaros, mindfuck lezárásnak tökéletesen megfelelne.

Például Elsie-re rögtön rámondtam, hogy host, mikor megláttam a leláncolt lábbal, meg a kb 4 darab energiaszelet papírjával. Már bocs, de hová ment az utóbbi (legalább) 2 hétben WC-re? Ha ennyit evett volna, akkor már meghalt volna, de minimum az éhhalál szélén lenne. Mit ivott? Nem hallotta mikor Bernard korábban bement a titkos laborba? Ha én le lennék láncolva egy olyan csöndes helyen, akkor tuti hallanám, hogy Bernard ott mászkál és kinyit valami titkos ajtót (elég nagy zajjal nyílt ki).
Amúgy meg anno az 1. évadnál már bekommenteltem, hogy ha fülhallgatóval többször meghallgatjuk és nagyon fülelünk, akkor pár másodpercig “robotmozgás hangját” hallhatjuk, mikor a megsérült William felveszi a földről a temetőben megtalált Maze játékot: https://www.youtube.com/watch?v=S95cIaSnkt0
Véletlen volna? Nem hiszem.

hadzsime - 2018. 05. 29. 12:57

@futu-retro

Nagyon úgy néz ki, hogy MIB tényleg host lesz a végén, de nekem nagyon nem tetszene ez a végkifejlet.
Egyrészt ezt a csavart már egyszer ellőtték Bernardnál és másodszorra már nem szólna akkorát.
Másrészt pedig Dolores az első évadban azt mondja MIB-nek, hogy “The maze wasn’t meant for you.” és én ebből azt szűrtem le, hogy a labirintus a hostoknak lett kitalálva nem pedig MIB-nek, aki ember(?).

Egyébként ebben a részben én is úgy éreztem, hogy arra célozgatnak, hogy MIB valóban egy host. Amikor a lányával beszél azt mondja neki, hogy emlékszik, hogy a lány mennyire félt az elefántoktól, a lánya pedig kijavítja, hogy rosszul emlékszik mert ő imádta az elefántokat és az anyja félt tőlük. Először azt hittem, hogy a fekete ruhás csak csőbe akarja húzni a “lányát” ezzel a kérdéssel, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg nem egy Ford által készített másolat, de utána olyan értetlen arcot vág, hogy már nem vagyok benne biztos.

irgum76 - 2018. 05. 29. 13:38

Futu-retro:

“de hová ment az utóbbi (legalább) 2 hétben WC-re? Ha ennyit evett volna, akkor már meghalt volna, de minimum az éhhalál szélén lenne. Mit ivott? Nem hallotta mikor Bernard korábban bement a titkos laborba?”

mégis honnan veszed ezt a két hetet?
szerintem max pár nap telhetett el amit kilehet bírni egy kulacs vízzel meg pár energia szelettel

azt, hogy mért nem vette észre Bernard bemenetelét egyszerű lehet a válasz, hogy akkor még nem volt odaláncolva

AglioOlio - 2018. 05. 29. 14:03

Az egész részből a következő rész trailere volt a legérdekesebb. :-)

Engem korábban érdekelt Maeve, de ezt a kóricálást a japánoknál eléggé untam. Ahogy korábban más is említette, ott volt két technikus, lazán feltámaszthatták volna a japán kiscsajt a szívkitépés helyett.

Ha pedig mindent Ford irányít minden narratívát és androidot, akkor hol itt az izgalom, értelmét veszti bármilyen küzdelem, akár Maeve-é, akár Doloresé, akár bárki másé.

futu-retro - 2018. 05. 29. 14:27

irgum76:
Azért tippelek kb 2 hétre, mert ebben a részben mondták, hogy 1 hét telt el a lázadás óta (én mondjuk az hittem, hogy csak 1-2 nap) és Elsie az 1. évad 6. részében tűnt el. Az eltűnése és a partyn történt mészárlás között érezhetően több nap telt el, szóval összeraktam a kettőt és úgy gondolom, hogy összesen 10-14 nap telhetett el az eltűnése óta.

hadzsime:
Ez így igaz, de ha MIB csak azért lett teremtve, hogy Ford adjon neki egy narratívát, aminek köszönhetően minden napját megszállottan ott akarja majd tölteni keresgéléssel a parkban, akkor természetes, hogy a labirintus nem neki szól.
Egyébként is fura, hogy az első évadban MIB sokszor beszólt Fordnak és Ford sem volt vele barátságos, de végül is mindkettőjük célja az volt, hogy ne legyen bezárva a park. Ford ragaszkodott a parkjához, MIB pedig a megszállottsága miatt volt a bezáratás ellen.

Egyébként MIB host mivoltát az is igazolhatja, hogy az elmúlt 30 év majdnem minden napját a parkban töltötte. Tehát a megszállottsága (narratívája) tett róla, hogy alig érintkezzen a külvilággal. Talán azért, mert ha több időt tölt kint az emberek között, akkor kiderült volna a turpisság.

Mellesleg azok után, hogy Ford Theresához küldte Bernardot “kémkedni”, majd ugyancsak Bernarddal ölette meg Teresat, simán kinézném Ford-ból, hogy MIB is és a lánya is host, aztán szemtől-szembe tudatja MIB-el a tényeket, aki erre totál kibukik. Az első évadban bebizonyosodott, hogy Ford tárgyként tekint a hostokra és szerintem az évad végén végbement gyors megváltozása csak kamu.

Acheron - 2018. 05. 29. 15:25

Maeve-et nem értettem. Azt a meglepett arcát, mikor a “lányának” megjelenik az “anyja”. Komolyan mire szàmított? Mondjuk én arra, hogy az ő másolata lesz. A 07-dik rész trailere alapján ez a téma elô is kerül.

Fordnak nagyon örültem. A Bölcső (Mátrix) dologgal viszont gyakorlatilag mindent megtehetnek már a forgatókönyírók. Szó szerint minden téren csűrhetnek, csavarhatnak a storyn. Mondjuk eddig is azt tették. Térben, és időben.
Szóval ezért nem tudják meghackelni, mert Ford nem engedi.

A MIB lányáról én eleve azt hittem, hogy host. Mivel említette Delosnak, hogy mindenki meghalt aki közel állt hozzá. De akkor valamit benéztem.
Amúgy is, az, hogy ki host meg ki nem, megint egy másik téma.

Továbbra is tartom, hogy évadonként kellett volna bemutatni a különböző világokat, hogy a végén az utolsó évadban mindenki összeálljon aki számít. Mert ez a Shogun World ebben a formában nagyon vérszegény volt (najó az pont nem, mert fröcsögött rendesen). De egyszerûen a karakterépítés nem működik. Nincs legalább egy valaki akiért úgy igazán szurkolnék. Legalábbis én.

Nem kell ide igazából egetrengető látvány. Lásd mikor a Behind the Scene-be bemutatták, hogy a japán cseresznyefa virágait egyesével ragasztgatták fel. Gyönyörű meg minden, de nem ettől lesz jó a sorozat.

Számomra a két legjobb jelenet az egész eddigi részek közül, mikor Ford-William, és Delo-William beszélgetnek egy asztalnál. :D

Acheron - 2018. 05. 29. 15:34

A rész elején, a Dolores-Bernard jelenet viszont nagy WTF volt.
Valójában ott Dolores az Ford lehetett, vagyis a tudata? (Mondjuk az vicces lenne) vagy Bernard látta Doloresnek? (Ez is vicces)
Vagy csak szimplán a jelenben játszódik, ahol Dolores már fölülkeredett öntudatosan rajta, bár az egésznek nem tűnik, hogy lenne értelme. Minek a színjáték akkor? Nem értem. :O

Shred - 2018. 05. 29. 16:32

Elsie anno mondta is a barlangba érő Bernardnak, hogy milyen szemétség volt tőle X ideig ide láncolni egy vödörrel meg némi fehérjével, de nem emlékszem már, hány napot vagy hetet említett.

Egyébként a hangok tényleg viccesek, amikor Maeve japánul elmélkedik a búcsúzásnál, ott is van egy kis digitális torzulás a szövegében.

irgum76 - 2018. 05. 29. 18:07

Shred:

visszanéztem nem mondja mennyi idő telt el
4 db energiaszelet csomagolás van a földön kb ennyi az infó az eltelt időről ebben a jelenetben

Futu-retro

“Azért tippelek kb 2 hétre, mert ebben a részben mondták, hogy 1 hét telt el a lázadás óta (én mondjuk az hittem, hogy csak 1-2 nap) és Elsie az 1. évad 6. részében tűnt el. Az eltűnése és a partyn történt mészárlás között érezhetően több nap telt el, szóval összeraktam a kettőt és úgy gondolom, hogy összesen 10-14 nap telhetett el az eltűnése óta.”

ez így korrektnek tűnik
de mint azt tudjuk ez nem az a sorozat ahol lineárisan történnek a dolgok
Bernard lehet, hogy a mészárlás másnapján került a barlanghoz és akkor csak pár nap telt el

irgum76 - 2018. 05. 29. 18:39

az öreg Abernathy csak engem emlékeztet William apósára?
amikor rázoomol a kamera a szemeire nagyon hasonló a tekintetük és mindkettő kék szemű

de lehet elkapott a Légiós kór és már mindenben mintázatot keresek :)

irgum76 - 2018. 05. 29. 20:45

Futu-retro:

igaz Elsietől is elhangzik, hogy 7 napja próbálják visszaszerezni az irányítást

mindenesetre evés nélkül 30 napig is kilehet bírni víz nélkül max 3 nap
és elég rossz bőrben volt mikor Bernard “rátalált”

ja és a nyitójelenet is 16:9-ben van de miért lenne egy ilyen nauratíva a Bölcsőben?

Hegedda - 2018. 05. 29. 23:57

A rész végén megnéztem a következő rész betekintőjét, nem kellett volna, annyi látszott lesz WTF rendesen.

Blobov - 2018. 05. 30. 09:23

Mivel a Fuji tuti, hogy nem fér el a parkban úgy, hogy máshonnan nem látszik, erős a gyanúm, hogy a Maeve szál se a valódi valóság…

Mate4182 - 2018. 05. 30. 09:27

Wow … na most rendesen ossze vagyok zavarodva. Eddig azt hittem nagyjabol kepben vagyok (maz nagyjabol) mostanra teljesen elvesztettem a fonalat… ki a host? ki nem az? van nekik szivuk? minek?
na de sorjaban …

A Dolores Bernard jelenet szerintem mindenkepp a multban tortent, a ruhaja is az amit az elso evadban hordott, raadasul a jelenben nincs ekkora nyugi hogy cask ugy lesetaljanak a kozpontba interjuzni

A Shogun Worldre siman rahuzhattak volna egy evadot, vagy legalabb egy felet (a masik felet meg East World/Raja World vagy mi az indiai verzio) mert van benne lehetoseg boven, viszont igy hogy cask par reszben bele-belemutattak nekem cask mezes madzag volt az orrom elott rangatva…

Antony Hopkins visszaterese teljesen hidegen hagy, biztosra volt veheto hogy valamilyen formaban visszahozzak a masodik evadra.

Na es akkor most a gondjaim:
– kurvara nem birom kovetni ki az android es ki az elo ember
– shogun worldben kivagtak egy csaj szivet… igazi ember volt? miert vagtak ki a szivet? android volt? miert van szive?
– vagy a katana parbaj vegen a kez levagas… az egy igazi ember keze volt! (ott felmerult bennem hogy a megcsonkitott ficko, a shogun world MIB-je aki annyira benne van mar a jatekban hogy igaznak erzi)
– most hany ido szal van? mert legalabb 5 helyszin van es szerintem ezzel megegyezoen legalabb 5 (de talan tobb) idovonal is

Osszessegeben meg mindig imadom mert keves sorozat utan bamulom a monitort a gondolataimba merulve …

leila - 2018. 05. 30. 09:41

Még egy kérdés: mi van abban a vászonzsákban, amit a két technikus cipel mindenhova?

Mate4182 - 2018. 05. 30. 09:43

Uh bocs a duplazasert de ezt elfelejtettem:

Szerintem MIB azert lepett le reggelre, mert o tenyleg azt hiszi hogy a lanya valojaban Ford egyik uj trukkre ellene (mondjuk en sem lennek annyira meglepve)

Szoszilany - 2018. 05. 30. 12:25

Elsie sztem meghalt az elsö évadban,és Bernard most csak képzeli öt.
A Dolores+Bernard jelenet nekem annyira nem volt wtf, tudtuk, hogy Dolores tudja, hogy ök nem emberek, és azt is tudtuk, hogy Bernardot egy ember “alapján”készitették. De a kivitelezés azért ütött, h ugyanolyan a modszer, mint Delosnál. Még Delosnál amugy az futott csak át az agyamon, hogy a fiatal Willnek mikor van ideje minden nap eljátszani Delossal ugyanazt a beszélgetést? :) de ez már csak szörszálhasogatás :)

Shred - 2018. 05. 30. 12:39

Szerintem vagy minden hostnak van szíve, hogy tökéletesen hasonlítsanak az emberekre, vagy csak Sakurába tettek, mert az ő (azaz Akane) narratívája tartalmaz egy szívkivágást és temetést.

irgum76 - 2018. 05. 30. 14:37

“– vagy a katana parbaj vegen a kez levagas… az egy igazi ember keze volt!”

én meg pont, hogy a spriccelő vért hiányoltam a kéz-fej levágásnál
artériás vérzésnél pumpálja ki a szív a vért rendesen

Inci - 2018. 05. 30. 15:21

A sorozatból nagyon hiányzik a filozofálgatás,remélem a végére vissza jön.
A sorozat nagy pontja volt az emberi mivolt ábrázolása.Forddal talán visszajön,mert ez így csak próbálkozás,vérfürdővel…

heidfeld - 2018. 05. 30. 20:58

Évek óta halogatom a szemüveg vásárlását, pedig már kellene. De ilyen idióta módon nem viselném, mint Bernard..
Továbbra is Elsie érdekel a legjobban. Az áthozott, Japo-csaj, Mib-lánya is érdekes. Az apja is az lehetne, de 14 évadon keresztül fog még körbe-körbe lovagolni a vadnyugaton, valószínűleg…
Tényleg túlzásba esnek a brutalitás ábrázolásával. Semmit nem tesz többet hozzá a történethez, sőt.

Sunabubus - 2018. 05. 31. 10:10

“Amúgy meg anno az 1. évadnál már bekommenteltem, hogy ha fülhallgatóval többször meghallgatjuk és nagyon fülelünk, akkor pár másodpercig “robotmozgás hangját” hallhatjuk, mikor a megsérült William felveszi a földről a temetőben megtalált Maze játékot”

Szerintem csak a játékban levő golyó (amit végig kell döntögetéssel vezetni az útvesztőn) gurulását és a dobozhoz koppanását halljuk.

Shred - 2018. 05. 31. 10:37

Amúgy tényleg az lenne a legjobb, ha kiderül hogy már egy ember sem él a földön, és Skynet unalmában találta ki a parkot a lustálkodó új terminátor generációknak.

WakeUp - 2018. 06. 01. 22:44

Azért azt ugye tudjátok, hogy a rész végén volt egy apró Magyar vonatkoztatás is.. igaz csak a megjelenő magyar agár kutya formájában de na.. volt :)
Vagy benéztem? Az magyar agár volt.. Szerintem.

Inci - 2018. 06. 02. 07:55

Kutyákhoz nem értek de amennyire utána néztem igen,az volt

P - 2018. 06. 02. 21:55

Szerintem is magyar agár :) De, nem vagyok benne biztos, pont ezen gondolkodtam én is, hogy erősebbnek tűnik az angoloknál.

NatoLocator - 2018. 06. 02. 22:47

Sztem is túl sok a vájölensz a sorozatban. De továbbra sem hagy nyugodni a kérdés: hova járt Elzi kakilni amíg nem láttuk? Vagy visszatartotta? Nem hinném…

Candy - 2018. 06. 23. 22:24

azt említette,hogy volt egy vödör :D

Enzo - 2018. 06. 25. 00:41

2×06 (pótlás 1 héttel ezelőttről)

1. Akkor másodszor is felülbírálom magam ezen a téren: mégis Abernathy miatt jött a Delos felmentősereg, csak aztán elveszett az öreg.
2. Ja hogy MiB azt hiszi, hogy a lánya Ford műve… aztán át is verte rendesen.
3. Ja hogy a csaj ennyire vágja a parkot, akkor ezért tud az indiánok nyelvén is.
4. Akane hogy visszaidézte a mondatot Maeve-nek, amit hallott tőle (“Mindenkinek jogában áll megválasztani a sorsát, még ha az a halál is.”)…
5. Ha már 18+oskodunk, lehetne több meztelenség és kevesebb gore, az jobban tetszene.
6. A “Cradle” terem jelzése CR4-DL, ügyes :D
7. Ez a Coughlin nevű delosos öreg fickó hatalmas, micsoda dumái vannak :D
8. Na szegény Maeve, végre megtalálja a gyereket, erre más az anyukája…

A vége rendesen odavágott…mi az isten lett a vonattal, csak így felrobbant volna mert lement a térképről? :O
És hát a Ford megjelenése a végén, az is ütős volt. “Hello, old friend.”

#hétidézetei:
“-I’m calling for help.
-What? For who?
-For those of us who are tired of having arrows shot at their predominantly mortal heads.” :D /Sizemore/

“-The problem is, there isn’t a problem.
-Brother, that’s got to be the dumbest fuckin’ thing I’ve ever heard, and I’ve been to three inaugurations.” :D /Coughlin/

Pietro - 2018. 06. 30. 03:13

“Akane hogy visszaidézte a mondatot Maeve-nek, amit hallott tőle (“Mindenkinek jogában áll megválasztani a sorsát, még ha az a halál is.”) – mondjuk ez rohadt röhejesen hangzott azok után, hogy egy egész csapatot rávett, hogy megöljék egymást meg aztán magukat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz