login |

New Girl: vége a 7. évadnak. És a sorozatnak is.

2018. 05. 29. 17:03 - Írta: Shannen

9 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Nobody leaves until we celebrate this place.

A New Girl zárásával egy újabb, hosszú ideje futó komédiától búcsúzhattunk. Ugyan már a tavalyi évad befejezése is jó sorozatzáró lett volna, a készítők végül megkapták a lehetőséget, hogy egy utolsó, mindössze 8 epizódos szezonnal (amit végül 6 hét alatt ki is pörgettek) elköszönhessünk Jess-től és a csapattól. Szerintem ugyan jobb lett volna összesűríteni a látottakat egy 2 órás filmmé, de a dupla finálénak köszönhetően az utóbbi évek legjobb New Girl-részeivel búcsúzhattunk el a sorozattól.

A kezdeti lelkesedés a nézők, és a minőségi szórakoztatás a készítők részéről sajnos az évadok számának növekedésével folyamatosan csökkent. (A 2.évados kibeszélő még közel 200 kommentet generált, a zárószezon hetet.) Pontosabban hullámhegyek és hullámvölgyek váltogatták egymást, utóbbiak olykor akár félévadokra is kitartottak.

És, hogy akkor miért is tartottam ki a végéig? Mert ha a poénok időnként el is maradoztak, a lelke, azaz a karakterek, mindvégig megmaradt a sorozatnak.

Igaz, az a furcsa helyzet állt elő már a legelejétől, hogy a címszereplő lett a legkevésbé jól megírt karakter. Ez semmiképp nem Zooey Deschanel hibája, ő mindig jól hozta a hebrencs, kicsit (nagyon) fura Jess figuráját, az írók viszont valahogy nem tudtak szórakoztató sztorikat írni a számára. Ha a többiekkel volt interakcióban, az már jobban működött, de összességében nélküle is bőven szuperált volna a sorozat.

A Nick-Schmidt párosra viszont még biztosan sokáig fogunk emlékezni, ahogy Winston tréfáira is (ami persze, hogy a fináléra lett csúcsra járatva). És bár kellett hozzá egy kis idő, végül Cece is “felnőtt” a többiekhez. Ez a zárószezon pont arra volt jó, hogy mindenki megkapja a maga kis boldog, kerek befejezését. A tovább mögött erről röviden spoileresen folytatom.

Nem vártam csodákat a 7.évad kezdetekor a sorozattól, de hiába volt jó újra látni az ismerős arcokat, komolyan aggódtam az első pár rész után, hogy bár érezhetően próbálkoztak az írók, a nosztalgia faktoron kívül sajnos sokra nem jutottak. És ez utóbbi sem működött mindig. Például a Nick-Coach viszály nekem egy kicsit túl volt tolva, ellenben a Ferguson-tól való búcsú kifejezetten jól sikerült.

Mivel ugye 3 évet ugrottunk az időben, így (részben) új élethelyzetekben láthattuk a szereplőket. Ebből is kiemelkedett Schmidt-ék családja.

Azért külön jár a piros pont, hogy Schmidt lett az otthon ülő apuka, aki ráadásul nem kényszerből, hanem tényleg teljes szeretetből akart otthon maradni a lányával. Apropó, nem tudom mikor láttam utoljára ilyen remek castingot egy 3 éves szereplő esetében (pontosabban duplát, mert ikrek voltak), de több epizódban is magasan a legjobb pillanatokat Ruth szállította a beszólásaival és grimaszaival.

Az évadok elteltével a Winston-Aly páros is remekül összeállt, velük például, és persze a kis Dan Bill-el, simán megnéznék egy külön sorozatot.

Nick és Jess pedig… Hát, ők Nick és Jess. Mondhatnám, hogy a hét év alatt felnőttek, de maradjunk annyiban, hogy valamelyest megkomolyodtak. Az eljegyzés körüli huzavona tipikus Nick-Jess probléma volt, amiről persze senki nem feltételezte, hogy ne következne be. Viszont jó volt, hogy az esküvőt az utolsó előtti részben letudták, így a finálé tényleg mindenkire egyformán tudott fókuszálni.

Ahogy már mondtam, évek óta nem szórakoztam olyan jól New Girl-részen, mint most a befejezésen. Nyilván volt bennem is egy nagy adag nosztalgia, amit a korábbi epizódok kellékei, a flashbackek és persze a True American-őrültség valamint az azt követő flashforward hozott ki. Winston húzásánál a rész végén pedig már tényleg folyt a könnyem. Most komolyan, ki látta ezt előre?

Összességében szerintem a finálé méltó volt a sorozat kezdeteihez, amit bármikor szívesen előkapnék, hogy nosztalgiázzak.

9 hozzászólás Ne habozz!

gevin - 2018. 05. 16. 18:10

Egyszerűen siralmas ez az évad…

Hálisten, hogy befejezik. Még erre a kevés részre sem bírtak írni egy normális évadot. Olyan, mint valami színházi paródia. Volt kb két jó poén eddig.

WillTraveler - 2018. 05. 16. 20:16

Borzalmas évad volt, ezért kár volt lezáró évadot kapni.. Záró duplarész azért egy fokkal jobb volt, párszor mosolyt csalt az arcomra, de ennyi. Ennyit tudott felmutatni az egész évad..

winnie - 2018. 05. 29. 17:07

én szerettem, vagyis nem voltak nagy negatív érzéseim. most viszont kíváncsi leszek arra, hogy lesz-e időm nyáron a kihagyott szezonokat (az S1-S4 nagyja) megnéznem. legalább egyet.

Dalmayr - 2018. 05. 29. 17:43

Az évad felejthető volt, viszont a lezárás tényleg jól sikerült. Az utolsó rész alatt végig a True Americant vártam, nekem az egész sorozatban az egyik kedvenc visszatérő elem volt. Sosem értettem mi a lényege de baromi vicces volt :) A Nick-Schmidt-Winston trio hiányozni fog.

len90 - 2018. 05. 29. 17:45

Én a harmadik évad elején szálltam ki, számomra is meglepetés szerűen mert egészen a második évad végéig hihetetlen nagy kedvenc volt, és azokat a részeket bármikor újranézném (monkey-cracker commercial, Nadia and her “left turn in her vagina” :D), de a harmadik évadban Coach értelmetlen visszacibálása (a Pilotban még működött a karaktere, de Winston végül jobb választásnak bizonyult, pedig kényszeredett csere volt, a Coach-ot játszó színész évgül inkább a Happy Endinghez igazolt, és annak a kaszája után csábították vissza a New Girl-be), valamint az, hogy két évadnyi will they – won’t they után kb. 6 rész alatt szét is szedték Jess-t és Nick-et, ezekkel annyira megborítva a status quo-t, ami egész addig működött, hogy tényleg szenvedés volt minden rész, utána már nem tudtam magma rászánni, hogy visszatérjek a sorozathoz…

És ratings-wise is beszédes, hogy a 3.0-2.8-as tartományból zuhant gyakorlatilag két évad alatt a tizedes tartományba, azért ez jócskán túlmutat az általánosan megfigyelhető live nézőszám csökkenésnél, persze azért voltak akadályok a sorozat útjában, pl. amikor Zoey-t ki kellett írni egy darabig a terhessége miatt, plusz azt hiszem nem volt az egyetlen évad, ami midseason-ba kényszerült, azért ezek is elég ratings gyilkos húzások voltak…

Natale - 2018. 05. 29. 17:52

Eleg lapos lett ez a par befejezo resz, de az elso par szezon iranti szeretet miatt vegigneztem. A finale maga eleg aranyos lett (bar ez az impromptu wedding akkora kozhely, nem ertem miert kell minden sorozatnak egy, meg ez a lakasban nosztalgiazas sem igazan jott be, ez nem a Friends, eleg sok idot toltott a sorozat a lakason kivul).

Na mindegy, a sorozat maga akkor is nagyon sok remek emlekkel ajandekozott meg. Nick es Schmidt remekul megirt es eljatszott karakterek. Nicknel foleg a karakter maga, Schmidtnel a szinesz kiemelkedoen jo, es egy ido utan Winstonnak is rettentoen vicces sztorikat irtak. Es amig lathatoan tele voltak kreativ poenokkal az irok addig ez egy kivetelesen jo sorozat volt, rengeteg hangosan rohogos pillanattal.

Winnie, pont azt hagytad ki amitol jo a sorozat :D Nekem az elso, a masodik es a negyedik evad van elteve, azok zsenialisak. A harmadik valahogy nem az igazi.

Mom - 2018. 05. 29. 18:44

Az évad nekem sem igazán tetszett, sőt azt is mondhatnám, hogy egyedül azért kezdtem el végül, mert csak 8 rész és mert utolsó volt.
A nosztalgiázás már csak emiatt sem érhette el nálam a kívánt hatást, de ettől még a csapat derekasan igyekezett. Én egyedül a True Americant tudnám csak kiemelni, amit szinte kötelező elemként vártam is és be is talált. Ez vajon egy létező játék, vagy ide találták ki?

Az évadról még pár szóban: Schmidték kislánya tényleg baromi cuki volt. Jess és Nick sokkal kevésbé idegesített így együtt, mint az utóbbi pár évadban külön. Kellemes megeleptés volt és én az eltelt 3 év off camerás karakterfejlődésére fogtam. (Különben joggal kérdezhetném, hogy miért nem sikerült elsőre ugyan ilyen szerethető párost írniuk). De sajnos egyet kell értenem a kritikával, hogy Jess lett számomra is a feketebárány. Nem tudták jól megírni.

Na mindegy, összességében nem bántam meg, hogy megnéztem még ezt a 8 részt, de az old time favourite epizódom továbbra is a 4×06 marad a kristálymeth-el, ellenben a legkedvesebb New Girl pillanatomat mai napig ez a videó szállította: https://www.youtube.com/watch?v=CAXDRlPiJq0 Azóta is csomószor megnéztem, köszi, hogy évekkel ezelőtt felhívtátok rá a figyelmem :D

gevin - 2018. 05. 29. 19:34

Borzalmas évad volt, mondjuk az ötödiknél nem rosszabb.

A True Americant szerintem mindneki várta, ez az egy tényleg pozitívumnak számított.

De sajnos a finálé csak egy más sitcomokból összelopkodott katasztrófa lett poénok és érzelmek nélkül.

Nick-Schmidt duó miatt néztem csak végig, az első két évadot milliószor láttam, de sajna ebben az utolsó szezonban (többek közt) sem tudtak igazán mit kezdeni velük.

Winston macskájának halála, és a “temetés” meg egy újabb mélypont volt a sorozat történetében. Kb olyan, mint amikor valamelyik évadban azon kellett volna nevetnünk, hogy Jess nekimegy egy lámpaoszlopnak…

Remélem Meriwether nem égett még ki teljesen, és összehoz még egy jó sitcomot.

Kissur - 2018. 06. 11. 09:20

Az utolsó évadból Ruth és az utolsó 2 rész volt értékelhető.
Nekem is megragadt valamiért az, hogy Jess nekiment az oszlopnak. De valószínűleg azért, mert az volt poén szintjén a sorozat mélypontja. A következő már az lett volna, hogy elcsúszik egy banánhéjon. Valamiért az első 3 évadban nem volt ennyire irritáló a karaktere.
Imádtam az első 2 évadot, de azóta egyre csak zuhant a színvonal. Megan Fox kicsit megmentette, de Zoey visszatérésével megint kihalt a NG. Nem fogsz hiányozni!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz