login |

Shadowhunters: vége a 3. évad első felének – írta Zsanna

2018. 05. 29. 21:54 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Szóval. Kezdem a lényeggel. A szezonkezdésnél megelőlegezett bizalmamat nem vesztette el az íróbrigád. Mondhatnám, hogy csúcsponton vagyunk. Na jó, voltak azért elhibázott húzások most is, de azt hiszem, enélkül nem is lenne a sorozat az, ami.

Ez most egy kicsit spoilerezős írás lesz, szóval csak az olvassa a tovább mögött, aki kedveli az ilyet vagy látta a félévadzárót.

Volt itt minden, mint a búcsúban. Először is kiderült, hogy Lilith egy igazi, szeretetre képes, védelmező anya, aki azért jött a Földre, hogy visszahozza az élők sorába egyetlen fiát, Jonathan/Sebastiant. Ezért azonnal kihasználta a halálból visszatért Jace gyengeségét, és megfertőzte egy démonnal, aki így vált a gonosz Bagollyá. A Bagoly Lilith parancsára tiszta szívű embereket fertőzött meg, akik egy szerettük halálával áldoztak Edom királynőjének, majd a vérüket adták J/S feltámadásához.

Erről persze a többiek mit sem sejtettek, és nagy erőkkel üldözték a gonoszt. Alec és csapata az új megszállott személyek és az új démonok után nyomozott, míg Luke és társa az eltűnteket, és az egyre gyarapodó halott családtagok gyilkosát kereste. (Plusz kiderült Raphael titka is, méghozzá, hogy suttyomban kísérletezett Simon bébivámpírján, de hiába, nem lett Napjáró. Azonban a mesterkedéseire rájött Izzy, aki száműzte őt a városból.)

Magnus és Alec kapcsolata is meginogni látszik. Úgy tűnik, itt visszanyúltak a könyvekhez, amit korábbi, talán első évados kritikámban említettem, méghozzá azt, hogy kettejük közötti feszültség forrása Magnus halhatatlansága, és számtalan szerelmének emlékei. Fel is tűnt, egy szexi árnyvadász csóka, aki elég segítőkész Alec-kel, nyilván a két szép szeméért. Mert azt meg kell hagyni, hogy Matthew Daddario eléggé megmozgatja az ember (lányának) fantáziáját.

Simon elüldöztetett a farkasok csónaktárolójából a Tündérkirálynőtől kapott jel miatt. Ugyanis, aki rátámad, az eléggé megjárja. Ezzel kapcsolatban végül kiderül, hogy Káin jeléről van szó (Lucifer után szabadon).

Kapcsolatuk Maia-val elég jól indult, egészen Jordan felbukkanásáig. Jordan az a vérfarkas, aki korábban Maia pasija volt, és aki irányíthatatlanná vált első átváltozásaikor, így megfertőzte a lányt. (Azt itt megjegyezném, hogy nem egészen tiszta, hogy ha ők a tengernél éltek együtt, akkor Luke, aki végig New Yorkban volt, hogyan találhatta meg Maiát rendőrként a támadás után. De kicsire nem adunk.) Jordan egyébként azóta megtért, és a Preator Lupus tagja lett, akiknek fő feladata a segítségre szoruló alvilágiaknak útmutatást adni. Jordan feladata Simon védelme.

És el is érkeztünk a fő szálhoz. Persze idén is megpróbálkoztak a lehetetlennel, méghozzá hogy kicsiholjanak némi szakmát Katből és Domból. Ez több-kevesebb sikerrel, azt hiszem, össze is jött. Sajnos Dom nem remekel, míg Kat látványosan fejlődik.

Lényeg a lényeg, hogy főhőseink szerelme nem igazán teljesült be, hiszen következményei voltak Clary kívánságának. Egy darabig próbálták elhitetni velünk, hogy Jace kezd megőrülni, de úgy 2 perc alatt nyilvánvaló volt, hogy ő a Bagoly. Clary mindent megtett, hogy megmentse őt, angyalt idézett, betört Alicante fegyverraktárába, segítséget kért a Jem Carstairs alias Zakariás (Néma) Testvértől, de minden hiába. Lilith még a gyanútlan Magnus bájitalával azt is elérte, hogy Jace kiszeressen belőle.

Szóval, úgy tűnt, visszafordíthatatlan károk következtek be kapcsolatukban. Jace még egy épület tetejéről is lehajította Clary-t, ami eléggé meglepett, mert itt általában szokott következni a béna fordulat. De nem volt! És ez piros pontot érdemelt. A sorozat egyik, ha nem a legnagyobb hibája a kiszámíthatósága, és most az egyszer kihagyták a romantikus ziccert, amit alig akartam elhinni.

Tehát Jace egy elég komoly démon porhüvelyévé vált, és bár a többiek (Alec, Izzy, Magnus) is megtettek mindent a saját fejében lévő ketrecből való kiszabadításáért, mégsem tudták elejét venni az általa csapott vérengzésnek (ld.: kinyírta saját nagyanyját, megfertőzte Luke társát, Olliet, aki így Lilith szolgálja lett, megölt jópár árnyvadászt és Prator Lupust).

Clary aztán szokásához híven bevállalta a csapatért a börtönt és a büntetést, ami – számára is meglepően – a halált jelentette volna. De csak volna. Mert a jövendölésem ezen a ponton bejött, ugyanis mikor már minden puskaport ellőttek, akkor jön Valentine és a Kör. Clary annyira penge már a rúnarajzolásban, hogy simán kitalált egy zombi-rúnát, és felélesztette Valentine-t. Hála Istennek csak 20 perc erejéig, mondjuk az aggodalommal tölt el, hogy testének megsemmisítésére nem került sor, így még az évad második felében, vagy a továbbiakban is feltámadhat.

Hogy erre mi szükség volt?

Hát ez egy jó kérdés. Szerintem ez a csavar nem kellett volna, enélkül is jól meg lehetett volna oldani a történetvezetést. Ennél nagyobb fejtörést már csak az okozott, és azóta sem hagy nyugodni, hogy amikor Lilith megszerezte a szerelem elfelejtős bájitalhoz Clary lelkének egy darabját, akkor mégis mi a francért nem vitte magával a csajt? Mit szenvedett a bájitallal, ha simán hozzá férhetett, és elrabolhatta volna, ha úgyis kellett a teste J/S feltámasztásához, és így simán távol tarthatta volna Jace-től? Egészen pontosan ezekre gondoltam a logikai hibáknál.

A finálé utolsó 10 percében mindenki feláldozott valamit, mindenkit valamilyen veszteség ért. Úgy hogy most “nagyon” izgulunk augusztus 15-ig 2019-ig, amikor is folytatódni fog a harmadik szezon. Ja, nem. Mármint a szezon folytatódik, csak izgulni nem fogunk.

Gyors összefoglalom ezt is, mert végülis itt lesz a bazi nagy cliffhenger.

Bagoly Jace összecsapott Alec-kel, és szíven szúrta a saját nyilával. Nem tudni, Alec túléli-e. Magnus visszatért Edomból, ahol alkut kötött apjával, Asmodeusszal, hogy kiűzhesse Jace-ből a démont. Az alku alapján elvesztette minden erejét. Simon családjára rátámadt a bébivámpírja, így kiderült, hogy mi is ő, azonban az anyja nem bírta a szitut, így kénytelen volt megigézni, így a nő most azt hiszi, halott.

Egyébként Maia is elment, mert nem bírja feldolgozni, hogy Jordan jó útra tért, csak őt hagyta el. (Itt a könyveseknek megjegyezném, hogy Bat is feltűnt egy snitt erejéig.) Luke ellen belső vizsgálat indult, felfüggesztették. Izzy nem randizhat a mondén dokival, mert csak hazudozik neki. Maryse haszontalannak érzi magát, miután száműzték és elvesztette a rúnáit. Jace helyzete a legrosszabb, hiszen emlékszik minden rémtettére, amin nem változtathat, plusz elveszítette Clary-t is.

Ugyanis Clary és Simon meghekkelte a rendszert, és elhitették Lilith-tel, hogy rátámadtak J/S-re. Lilith így megtámadta Simont, aki kirepült az ablakon. Clary pedig hiába rohanna utána, J/S már fel is éledt, elkapta a kezét, így együtt robbantak fel Lilith-tel.

Tegye fel a kezét, aki izgul, hogy bárki, ismétlem, bárki, meghal / komolyabb bajba kerül!

Tény, hogy merészebbeket, váratlanabbakat húztak idén, de most meg hirtelen mindenki gödörbe került, de annyian, hogy azt sem tudom, kiért aggódjak. Ja, hogy az előbb megválaszoltam, hogy senkiért? Kicsit súlytalan lett, pláne a kiszivárgott forgatási képek miatt. Mindenesetre nem vagyok elégedetlen, a fejlődés jeleit látom több fronton is. Szurkolok, hogy a cliff feloldása ne legyen gagyi. Merész vagyok, és azt mondom 6/10.

10 hozzászólás Ne habozz!

RavagedSeducer - 2018. 05. 29. 23:19

Egyébként Bat már a 2.évad második felében feltűnt és azóta is fel-felbukkan.
Ha csak a 3.évadra gondoltál az “egy snitt erejéig” jelzővel, akkor nem szóltam.

LambSkewers - 2018. 05. 30. 13:23

Nekem tetszett az évad első fele, aztán megint elkezdtek az írók mindent összecsapni és a karakterek ooc döntéseket hozni. Nem titkolom, én csak Malec miatt szenvedem végig a 40 perceket. Clace egyszerűen nézhetetlen. Az bejött, hogy elég sokat külön voltak idén, ezerszer érdekesebbek így. A finálé egész jó volt, de nem értem miért nem próbáltak a könyv Edom szálához nagyjából hűek maradni. Az Edom rész a kedvencem és szerintem az egyik legizgalmasabb történetszál is. Helyette elvették Magnus erejét, amit néhány részen belül biztosan visszaszereznek. Az a bosszantó, hogy megint feleslegesen megy majd a drámázás Malec körül, és baromira belefáradtam már abba, hogy elővesznek egy problémát, aztán 2 rész után dobják, mintha meg sem történt volna.
Úgy láttam Alec aktiválta a gyógyító rúnáját, nem lesz komoly baja, Clary meg úgy tippelem Edomban van Jonathan-nel.

“Ennél nagyobb fejtörést már csak az okozott, és azóta sem hagy nyugodni, hogy amikor Lilith megszerezte a szerelem elfelejtős bájitalhoz Clary lelkének egy darabját, akkor mégis mi a francért nem vitte magával a csajt?”
-Igaz, most el is gondolkodtam rajta. Lehet, hogy nem akarta, hogy az egész Shadowhunters brigád Clary keresésére induljon. Akkor a tervét megakadályozhatták volna.

Köszi a kritikát!

Zsanna - 2018. 05. 30. 18:27

RavagedSeducer

Igen, vágom, hogy volt már Bat. De azt hittem, hogy a Jordan-es sztori miatt nagyobb szerepet kap, de úgy tűnik, nem akar beérni. Majd a második felében az évadnak…

LambSkewers

Szívesen

Nekem is sokszor eszembe jut, hogy miért nem használják a csavarokat a könyvekből. De ahogy korábban kifejtettem, próbálom külön entitásként kezelni ezt a sorozatot, ahol csak a szereplőket használják fel a saját történethez. Arról nem is beszélve, hogy Cassandra húzásai a végén már nem nagyon jöttek be.

Malecékkal kapcsolatban pedig biztosan nagyobb szerep jut a hirtelen feltűnt nagyon kedves és segítőkész meleg Árnyvadász fiú.

De ezt mondom, mind előre tudjuk, hogyan alakulnak a dolgok… Á! Na mind1. :D

takiko - 2018. 05. 30. 19:45

Én elolvastam a TMI-sorozat hat könyvét, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindenféle változtatást szívesen fogadok, amit a sorozat írói eszközölnek a sztoriban. Egyrészt, mert sosem voltam a könyvek nagy rajongója, másrészt mert legalább kicsivel kiszámíthatatlanabb lesz tőle az egész.

Szerintem a látvány, és a többé-kevésbé váratlan fordulatok szempontjából jobb, a párbeszédek és „meaningful” jelenetek terén szegényesebb lett a sorozat a 3. évadban. Láthatóan nagyobb a keret a költségesebb CG megoldások kivitelezésére; a warlock jelek, mint például Magnus szeme, Lorenzo „pikkelyei”, Catarina kéksége szépek lettek, a boszorkánymester mágia kifejezetten pretty, Lilith is egész pofás démon lett,valahogy mégis úgy tűnik nekem – és ebbe sok kedvenc sorozatom belefutott, ami kettőnél több évadot megért – ,hogy hiába szép a CG, félelmetesebb a főellenség (na, erre még azért visszatérek!), az igyekezet miatt, hogy mindig nagyobbat, többet, jobbat akarnak alkotni, néha valahogy kezd elveszni a… varázs. A varázs, amiért megszerettem az adott sorozatot.

Malec a szívem csücske, nem tagadom, hogy főleg miattuk nézem a sorozatot, de épp náluk érzem azt, hogy a 2. évad (vagy akár az elsőt is említhetném) ikonikus jelenetei (esküvő, első randi stb.) óta mintha kifogytak volna az ötletekből velük kapcsolatban. Mindig ugyanazokat a köröket futtatják velük újra és újra. Mondjuk, nekem személy szerint kifejezetten tetszik ez a „Magnus elvesztette az erejét” dolog, mint ahogy a halhatatlanság-vita is tetszett. Ennek a konfliktusnak így is, úgy is elő kellett jönnie valamikor közöttük, és ha már előjött, örülök, hogy többé-kevésbé értelmes emberek módjára vitatkoztak róla, nem úgy, ahogyan a könyvben. Főleg azért érdekes ez az egész, mert annyi halhatatlanság-vita után végül feje tetejére állt az egész helyzet. Kérdés, hogy Magnus „mágiátlansága”, egyben azt jelenti, hogy halandó is lett? Vagy Asmodeus csak korlátozza valahogy az erejét, hogy ne tudja használni? Amennyiben halandó lett, az komoly Magnus karakterfejlődést jelenthet a 3b-ben, illetve érdekes dinamikához vezethet a kapcsolatukban. A 3a-ban egyébként a 2. és 3. rész könnyedebb Malec jelenetei tetszettek legjobban (Alec-Lorenzo-Magnus, családi vacsora stb.), de utána mintha kicsit fonalat vesztettek volna az írók velük kapcsolatban.

Kifejezetten jót tett az évadnak, hogy a Clary-Jace duónak nem volt módja sokat romantikázni, mert szomorú, de igaz, hogy Clace párosa annyira klisé, hogy már szinte fáj. Én például több kémiát érzek akár Malec, Simon-Maia, Clary-Simon, Simon-Jace (nem romantikus értelemben) vagy bármelyik másik két karakter, mint Clary és Jace között, holott elvileg ők a fő párosítás. Az Owl=Jace szál kicsit tovább lett húzva, mint feltétlenül szükséges. Onnantól kezdve, hogy a nézőknek is egyértelműen megmutatták az Owl kilétét, már kicsit felesleges időhúzásnak éreztem, hogy a sorozat többi szereplője továbbra sem tud róla.

Ami a legnagyobb bajom volt a 3a-val, az Lilith. Ő a fő-BOSS, a sorozat húzó erejének kellett (volna) lennie, minden körülötte forog. Ehhez képest ez a karakter egy nulla volt. Anna Hopkinst eleve nem találtam túl jó választásnak a démonanya szerepére, egyszerűen nem elég karakteres hozzá. Ellibegett a templom-díszletben szép, hosszú ruhákban, csinosan kisminkelve, néha el-elvágta egy-egy statiszta torkát, de annyira nem volt félelmetes, hogy semennyire. Valentine legalább olyan kis gané volt, hogy sose lehetett tudni, mire számítson tőle az ember, de Lilith kimerült abban, hogy simán csak… gonosz. Jobb is lehetett volna, ha tényleg ijesztő jeleneteket írtak volna neki. Vagy ha nem csak off-screen öldöste volna az embereket. Oké, nem akarom, hogy folyton csurogjon a vér, de ha a főgonosz folyton csak fenyegetőzik, de sosem csinál semmit a szájjáratáson kívül, akkor az nem túl hihető. Valentine hidegvérrel hasbaszúrta a saját fiát. Lilith legundorítóbb on-screen tette eddig az volt, hogy lesmárolta Jace-t. Ja, és megölt egy angyalt, amit egyébként senki nem reagált le sehogyan sem. Csak úgy túltették magukat rajta. De a legnagyobb WTF számomra az volt, hogy csak úgy besétált Magnushoz, aki elvileg egy top-kategóriás warlock, és el kéne hinnünk, hogy Lilith nem tűnt fel neki? Mert csak odadobtak egy mondatot, hogy palástolta az erejét, de… Ő MINDEN DÉMON ANYJA! Egy ilyen szintű power-levelt hogy lehet csak úgy palástolni? Akkora kisugárzása kéne legyen, hogy csak na!

Egy szó, mint száz (bocsánat a litániáért ^^’), a 3a első fele kifejezetten tetszett, aztán kicsit leeresztett a dolog, de határozottan kíváncsi vagyok, hogy hogyan folytatják, mert éppen minden karakter a padlón van mindenféle szempontból. Remélem, nem söprik félre az egészet egyetlen rész után.

RavagedSeducer - 2018. 05. 31. 11:48

Zsanna: Ja értem, ebben igazad van.

Egyébként, egyetértek azokkal, akik szerint a sorozat mindig valami nagyot akar húzni, és végül elég szánalmas lesz a végeredmény.
Mondom ezt úgy,hogy az 1×01 óta nézem hűségesen, többször újranéztem, megrendeltem a DVD-ket a német amazonról stb..
Szeretem a szereplőgárdát, szóval mindenképpen maradok, de sokszor ki tudnak akasztani néhány kiszámítható és felesleges húzással.
Nekem az első 8 rész tetszett nagyon, Lilith is bejött, de az utolsó kettő nagyon nem.
Főleg Valentine miatt, ahogy a kritika is írja, teljesen felesleges volt visszahozni, a kivégzősdi nem tetszett, a végletekig utálatosnak mutatja a konzult meg a Klávét, és bár nem tökéletesek persze, de nem tudom.. Mutathatnának többet Alicantéból is.
A cliffhanger sem tetszett, vajon Clary él-e? Mindenki izgul.. persze. Illetve nekem jobban tetszett volna ha a végén Jonathan mást visz magával és nem Clary-t (könyv spoiler), de hát mindegy. Magnus mágiájának elvesztése szintén nem tetszett, szerintem teljesen felesleges húzás ez is.
Nem akarom isteníteni a készítőket, mert nagyon sokszor hibáznak, és bár néha felelősséget vállalnak érte, sokszor csak ők magasztalják a saját munkájukat ami hagy kívánnivalót maga után.
De reméljük a 3B jobb lesz, akkor is ha úgy néz ki végeznek mind a 6 könyvvel a címek alapján, szóval nem tudom mi lesz utána. Jobb vagy rosszabb…

LambSkewers - 2018. 05. 31. 14:08

@Zsanna
“Malecékkal kapcsolatban pedig biztosan nagyobb szerep jut a hirtelen feltűnt nagyon kedves és segítőkész meleg Árnyvadász fiú.”
-Gondolod? Anyám borogass. Nem tudom hogy oldják meg 10 rész alatt. Ja igen..ahogy szokták. Összecsapva.

@takiko
Én is olvastam a könyveket és nem igazán nyerte el a tetszésem. Nem zavar, hogy sokat változtattak a történeten, de egyetlen egy dolgot nagyon szerettem volna látni a képernyőn, és az pedig Magnus Edom-ban. A halhatatlanság vita a legfontosabb fordulópont a kapcsolatukban, de gyakorlatilag 2 rész alatt lezárták, pedig simán átvihették volna szépen 3b-be az Edom szálnak köszönhetően ÉS szuper lett volna a cliffhanger. Tippelem, hogy visszahozzák ezt a kérdést 3b-re, de mennyi idő lesz Clary eltűnése, Jace bűntudata, az új árnyvadász pasi és Magnus erejének visszaszerzése között, bezsúfolva 10 epizódba? Nem tudnak az írók 1 dologra koncentrálni, nekik minden kell egyszerre. Finoman belebegtették, hogy Jace fontosabb Alec számára mindenkinél, mármint Magnus gondolja ezt. Kíváncsi vagyok, hogy ezt is feloldják-e, vagy a szőnyeg alá lesz söpörve, mint tucatnyi más dolog is.

“örülök, hogy többé-kevésbé értelmes emberek módjára vitatkoztak róla, nem úgy, ahogyan a könyvben.”
Nekem is tetszett, hogy például Alec azonnal bevallotta, hogy belenyúlt a dobozba és Magnus sem haragudott. Viszont megint az a problémám, hogy Alec kért bocsánatot a reggelizős eset miatt (is), pedig ott Magnus igencsak ráförmedt és olyan dolgokat mondott, ami miatt én is pipa lettem volna. Nem emlékszem, kért Magnus valaha bocsánatot? Valahogy úgy érzem, Alec az a karakter, aki folyton elviszi a balhét ebben a kapcsolatban. A könyvben forgattam jó párszor a szemem, de ott mindketten, főleg Alec, nagyon sokat fejlődtek, ezt nem látom a sorozatban. Inkább lassan kezdik elveszteni azt a meghatározó karakterességüket, ami annyira vonzott az első 2 évadban.

@RavagedSeducer:
“Illetve nekem jobban tetszett volna ha a végén Jonathan mást visz magával és nem Clary-t (könyv spoiler), de hát mindegy.”
-Ugye? Same. Főleg, ha bejön a tippem és lecserélték azokat a karaktereket Clary-re.

Erii74 - 2018. 06. 02. 23:28

@Zsana, köszi a kritikát :-)

@LambSkewersA szőke sráccal kapcsolatban ha megnézitek az Imdb-n a neve mellett a 3.14 és a 3.15 rész is szerepel, szóval majd kiderül de attól, hogy összecsapják Én is tartok. Amit a bocsánatkérésről írtál, teljesen egyetértek veled! Az egész sori alatt Magnus egyszer sem kért bocsánatot. Velük kapcsolatban nekem a könyvek annyiban tetszettek, hogy ott a felszín alá lehetett látni Magnus érzéseivel kapcsolatban és ez sok mindent megmagyarázott. A soriban mostanában úgy tűnt mintha csak Alec tolná a szekeret. Mivel Én is jobbára miattuk nézem az egészet fájó volt nézni, mintha “kihűtötték” volna őket. Gondolom a közönség életkora miatt nem akarták túl erőltetni a szexi vonalat de azért a korábbi szenvedély hiányzott a jeleneteikből, ami azért is kár mert a két srác nagyon jó együtt. @Zsana, amit M.D.-ről írtál abszolút osztom, bár szerintem H.S.jr se rossz és véleményem szerint messze ő alakít a legjobban.
Én viszont mindenképpen a sorozat javára írom, hogy annak ellenére, hogy elkapkodják, vagy a szőnyeg alá söprik a felhozott problémákat igyekeznek megmutatni egy kapcsolatot, amiben vannak problémák de a két fél próbál ezeken túllendülni. Ez pedig szerintem a mai “cseréld le ha gond van” világban komoly erény és törekvés.
Amúgy egyetértek az előttem szólókkal, az évad első részei nagyon jók voltak Alec és Magnus jeleneteivel.
Nekem mindent összevetve bejött ez a fél évad kíváncsi vagyok, hogy mi várható még.
Még csak annyit, hogy pont most olvastam el az Árnyvadász Akadémiás novellákat és pl. azt, hogy Alec kezdeményezi az Alvilágiakkal való kommunikációt ezekből vették.

winnie - 2018. 06. 03. 07:52

” szőke sráccal kapcsolatban ha megnézitek az Imdb-n a neve mellett a 3.14 és a 3.15 rész is”

ezzel nem kell foglalkozni, mert még a színész sem tudja, hogy melyik részbe kerül bele végül a vágás során, nem hogy valaki, aki csak random felhasználóként frissíti az oldalt. fix infót a szereplők kapcsán csak utólag, illetve sajtóközlemények alapjn lehet kapni arról, hogy ki melyik részben van benne, de a freeform nem ad ki részletek közleményeket, így marad az utólag.

Erii74 - 2018. 06. 03. 10:35

@winnie köszi az infot!!!!

Zsanna - 2019. 03. 11. 23:02

@takiko

Végre valaki, aki velem együtt nincs oda a könyvekért, és az abban történt agymenésért. Pontosan ugyanezért vagyok megbocsátó én is, ha nem éppen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ott. Azonban sajnos nem minden megoldás tetszik, sőt!

A sorozat egyik legnagyobb gyengesége a főszereplő páros, akik között semmi kémia nincsen, és sajnos színészkedni sem tudnak. Mindketten nagyon szépek, és nagyon hasonlítanak a könyves karakterekre. És ennyi.

Magnus mágiájának elvesztése egy vicc, ahogy az egész démondimenziós kiruccanást kiherélték. Ráadásul ezzel a gyors lezárással szerintem kb 2 rész és Magnus újra varázsolni fog.

Lilith-tel kapcsolatban egyet kell, hogy értsek. Abszolút kihasználatlan maradt a karaktere, és róla is annyit tudok elmondani, hogy végig nagyon csinos volt minden ruhában, és nagyon tetszettek a ruhákhoz passzított sminkek. De nem lehetett komolyan venni, logikátlanul cselekedett, és egyáltalán nem volt félelmetes. Szintén igazat kell adjak neked, Valentine sokkal inkább bad ass volt, még a tök béna csernobili jelenteknél is.

@LambSkewers
A szőnyeg alá lesz söpörve, ahogy egy csomó minden más is.

@Erii74
Nagyon szívesen. Nem menekültök. A sorozat végéről is írni fogok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz