login |

Emlékeztető: A Mediciek hatalma 1. évad

2018. 05. 30. 18:53 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány,

Ma. FilmBox. 21:00. Medici: Masters of Florence – 1×03-04 (magyar előzetes + eredeti nyelvű előzetes + 6 perces trailer + szinkronhangok)

Tudom, hogy múlt héten indult a sorozat, de akkor elfelejtettem írni róla, így most adok neki egy posztot, hátha valaki nem tud róla és utólag fel tudja hozni magát.

A Richard Madden és Dustin Hoffman főszereplésével készülő Olaszországban forgatott sorozat egyik készítője Frank Spotnitz (The Man in The High Castle, Ransom), az első évad 8 részes, és a Medici-család felemelkedéséről szól, ahogy kereskedőként nagy hatalomra tettek szert – és rengeteg ellenségre.

Ja, és nem feledni, nemsokára jön a 2. évad Sean Bean-nel, Bradley James-szel és Julian Sands-szel, ami 20 évvel az első évad eseményei után, (szinte?) teljesen új szereplőgárdával fog játszódni. A főhőse Lorenzo lesz, Cosimo unokája, akinek át kell vennie a bank irányítását, miután azt az apja nem kicsit félrekormányozta.

3 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 05. 30. 19:43

A szinkronos előzetes közben kisebb sokkot kaptam, amikor meghallottam, hogy Cosimo nevét lefordították magyarra. Nem tudom, hogy ez csak az előzetesben van-e így, vagy magában a sorozatban is, mert én angol és olasz nyelven néztem anno felirattal, de szörnyen hangzik. Most komolyan, milyen épeszű indok létezik arra, hogy Kozmára magyarítsák egy közismert olasz történelmi személyiség nevét, aki nemzetközileg is Cosimo de Medici-ként ismert?

Tomi - 2018. 05. 31. 10:03

Aki nézi, jó sorozat? Van-e benne erőszak, brutalitás meg szex, mint általában a kosztümös sorozatokban?

speranza - 2018. 05. 31. 11:21

Van, de nem ez a fő jellemzője. Ha a Rómára, a Spartacusra, vagy a Borgiákra gondolsz… na annyi nincs benne. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz