login |

iZombie: vége a 4. évadnak – írta Necridus

2018. 05. 30. 15:10 - Írta: vendegblogger

16 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Úgy tűnik, az iZombie minden évben ugyanolyan hatással van rám: a szezon elején felkelti az érdeklődésem, majd csalódást kelt, és felteteti velem a kérdést, miért nézem még egyáltalán, végül a finálé körül ismét visszahúz a képernyőhöz. Vajon az ötödik és egyben utolsó évad is ilyen lesz?

Mert bizony a rettentő ígéretes évadnyitó miatt alig vártam a 4. évad részeit, azonban az új felállás egyáltalán nem fokozta a szeretetem a sorozat iránt, hiszen ez a szezon tele volt olyan lehetőségekkel, amik teljesen új szintre emelhették volna az iZombie-t, azonban a készítők nem éltek velük. A tovább mögött spoileresen írok az évadról.

Az évad elején belebegtetett zombivallás odáig jutott, hogy kellemesen megvacsoráztak hetente egyszer Blaine éttermében, így Angus karakterét annyira meggyengítették, amennyire csak lehetett. A szezonzáróban azonban belebegtették az ötletet, miszerint kimennek a falakon túlra, s elterjesztik a zombivírust. A tervük azonban kudarcot vallott, s Angus is egy elég gyenge haláljelenetet kapott.

Blaine sem kapott idén túl sok szerepet, ráadásul Peytonnal sem tudtak igazán mit kezdeni az írók, de olyannyira, hogy az évad közepén elküldték más városba, így nem foglalkozva vele, majd, amikor visszatért, mindenki mellett csak állt és bámult maga elé, s néha beleszólt a társalgásba.

S habár Ravi zombisága miatt rettentő dühös voltam az írókra, hiszen az ő karaktere emberként volt a leghatásosabb, be kell valljam, hogy bejött, amikor ismét agyevő lett. Simán ellopta magának azt a pár részt, amiben ő volt a furcsán viselkedő élőhalott. Feltalálta végre a zombiellenszert, aminek alapanyaga egy lány agya, aki immunis volt a zombiságra. Az oka pedig mindvégig rejtély maradt, amit inkább ötlettelenségből adódó hibának rónék fel az alkotóknak.

Idén végre egyre kevesebb nyomozást kaptunk, s Clive-nek helyettük idén egy szerelmi szál jutott, ami egy közepes történetnek ment el. Liv (Rose McIver végre eldobhatta a fehér testfestéket és a szörnyű parókát huzamosabb időre) pedig azzal foglalkozott, hogyan csempésszen be embereket Seattle-be és változtassa őket zombivá, hogy a zombiközösségben élhessenek. De ez nyilván illegális, így a Filmore Graves őt és szerelmét, Levont is ki akarta végezni.

Major karaktere egyre szánalmat keltőbb, kíváncsi vagyok, miért tartják meg az írók, mert eszméletlen felesleges és ötlettelen szereplővé vált, aki néha szerelmes Livbe, néha pedig megkéri, ne találkozzanak többet. A 4×12 volt az a rész, amit azóta se tudok hova tenni, hiszen kaptunk közel 40 percet Major és Liv lángoló szerelméből elég bugyuta stílusban, miközben előtte a srác eltaszította magától, a lány pedig másba volt szerelmes. A minden felvezetés nélkül felbukkanó szerelem azonban azzal ért véget, hogy Liv bezárta két zombival Majort a pincébe, hogy visszamehessen a városba megmenteni Levont.

El is gondolkoztatott, hogy milyen hősies értékeket képvisel egyáltalán Liv, hogy ott hagyta Majort meghalni, hogy mást megmentsen. Az utolsó részben azonban rájöttem, s így szerencsére sikerült nem megutálnom a főszereplőt: Liv feladta az emberlétet, s inkább Bozzio ügynöknek adta az ellenszert, hogy gyereke lehessen, így Clive álma is teljesül. Az önfeláldozás, amire Liv képes volt, az teszi igazán hőssé a karaktert, hiszen megfáradt, kimerült, s menekülni akart, de mégis más boldogságát tette a magáé elé.

Hogy mégis miért nem fogom kaszálni a sorozatot? (Egyrészt, mert már csak egy évad van, s a kitartásom mellett kíváncsi vagyok, miképp lehet egy zombis dramedyt lezárni.) Mert minden évad utolsó részében valami olyan drasztikus esemény tárul a szemeim elé, ami nem hagyna nyugodt szívvel kiszállni. Az elején a boltos mészárlás, majd később a Max Rager parti, idén pedig a zombik elszabadulása, ami akármennyire is csalódást keltően rövidre sikeredett, mégis komolyabbá tette a sorozatot.

Ebben az évadzáróban még láthattuk Clive és Bozzio esküvőjét, Major full zombie módba lépését, ahogy kivégezte Chase Graves-t (miért kellett azokkal az elsötétített képekkel feldarabolni és elszúrni a jelenetet?), ahogy a Filmore Graves új parancsnokaként alkut köt Blaine-nel, s ahogy Liv-et elismerik, mint Renegade, s emberek és zombik százai ünneplik.

Sajnos nem győzött meg idén sem az iZombie, s továbbra sem érzem többnek egy közepes sorozatnál – ezért is csak 5/10 az évad. De azért maradok az utolsó évadra az előbb említett okok miatt. Annak ellenére, hogy mennyi csalódást jelentett a negyedik szezon, hogy idén a kedvenc karaktereim egyáltalán nem lettek mozgatva, s a többieket sem sikerült megszerettetni velem.

16 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2018. 05. 30. 15:39

Clive az egyik legunalmasabb karakter a sorozatok történelmében.

winnie - 2018. 05. 30. 15:42

konkrétan miatta (és az unalmas ügyek miatt) kaszáltam: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/03/26/izombie-mas-szemszogbol/

“Azonban a nyomozó valami hihetetlen színtelen, pedig kap jó dumákat, így ezt a színész számlájára írom.”

de azt hittem, hogy a 4. évadra már jobb a megítélése. bár gondolom, ez szubjektív.

Wall-E - 2018. 05. 30. 20:56

Sokkal jobb lett a színész, jó a karakter.

Egyébként érdekes, nekem az évad eleje volt totál érdektelen és kellett 3-4 rész, hogy ismét élvezzem a sorozatot, onnantól rengeteg nagyon szórakoztató rész volt.

Mom - 2018. 05. 30. 21:09

Hát gondban vagyok… Az előző évad végéig nagyon szerettem a sorozatot, mint szórakoztató baromkodás. Aztán a negyedik évadnak már az eleje elbizonytalanított, és a közepétől már a kaszát sem bántam volna. A végére picit javított, de összességében elég gyászos az idei tetszés-indexe nálam.

Még mindig nem tudom, mi a fene történt a 4×5 elején, ez kiderült azóta? Kivágtak egy kulcsjelenetet az 4×4-ből?

Az meg, hogy Livnek minden évben van egy új pasija, aki aztán meghal valami bizarr játéka az íróknak. Nem csodálom, hogy szeretné már ezt az életet maga mögött hagyni.

Igyekszem a továbbiakban a pozitívumokra fókuszálni.
Isobel karaktere és maga a színész (Izabela Vidovic)is egy nagyon üde színfolt volt és sajnálom, hogy nem tartott tovább. Remekül passzolt a csapatba és iszonyatosan megkedveltem már az első részben, a második legfájóbb halál volt számomra az övé.

Ravi és Liv közös jelenetei a későbbi részekben újra lendületet kaptak és amikor Peyton csak ácsorgott mellettük, nekem akkor is passzolt az összképbe. Kifejezetten örülök neki és Ravinak.

Mayor motivációi mostanra gyakrabban cserélődnek, mint másnál az alsónemű. És hogy ennyi idő alatt miért lett ő a legalkalmasabb az egész katonai szervezet vezetésére… rejtély számomra.

Végezetül a nyomozó… A kapcsolata a főnökével még érzelmek kiváltására is alkalmas volt helyenként, de ez az ‘összejöttem mással, a szakítás után kettő perccel, mert tőle lehet gyerekem, majd megkérem a kezed, mert nem is kell annyira az a gyerek’ nekem kissé hiteltelen volt, a színész meg most kezdett el idegesíteni. Eddig nem zavart a sótlansága, meg ahogy kezelték a karaktert, de ebben a szezonban, valószínűleg a többi hiányosság miatt jobban kiütköztek a hibái. Amíg a körítés jó volt, nem érdekelt, de így már bosszantóvá vált.

Mivel az ötödik évad az utolsó lesz, nem is kell gondolkoznom, ott leszek a végéig, és remélem tudnak még szépíteni, mert az előző évad végén fájó szívvel, de szép emlékekkel fejeztem volna be, most azonban nyugodt szívvel, de rossz szájízzel lett volna vége. Bízom benne, hogy az ötödik évad inkább a harmadikat fogja hozni érzésben, nem ezt.

Csilla0422 - 2018. 05. 30. 23:19

Ha az 5. évad nem az utolsó lenne már bele sem kezdenék. Ez nagyon elvette a kedvemet.

Azt nem tudom, hogy Clive szerepe szerint ilyen a kollégákkal, mert Dale anno többször is mondta, hogy milyen jó fej, jó humorú pasi. Ez a kapkodós esküvő idén több sorozatra is jellemző volt, hasonlóan béna körítéssel.

Major miért van még itt? Csak elveszi a játékidőt a sokkal jobb karakterektől pl. Dale, Liv, Blaine…

Szegény Liv már a harmadik pasiját ölték meg. Bezzeg az idióta, unalmas Major még itt van.

Nekem a Payton – Blaine páros működött.

Ravi embernek jó.

Levendula - 2018. 05. 31. 06:54

Teljesen véletlenül találtam meg ezt a a sorozatot. Az első 2 évad nekem nagyon tetszett a 3. eleje már nem az az atuto siker, de meg mindig odakotott a képernyő elé a vége pedig abszolút kiesett, nem is emlékszem ra, hogy mivel zarodott le. A4. évadba pedig bele sem kezdtem. :(
Nekem nem jott be az a vonal, hogy elterjedt a zombisag, es az, hogy a zombi let olyan normálisnak es elfogadottnak szamit, mint egy natha. Sajnálom, hogy ebbe az iranyba ment el, de arra gondoltam, hogy ha lezarul az utolso évad, akkor megnezem maratonkent a kimaradt reszeket. (bar az itteni kommentek nem gyoztek meg arrol, hogy ez jo ötlet lenne :) )
Karakterek kozul, aki szamomra a legszerethetobb az Ravi es Blaine.
Mindketten nagyon jol belepasszolnak a hozott karakterbe. Major eleinte szimpatikus volt, de aztan ez a huzavona erdektelenne tette szamomra, nem ertem, hogy vegul miert nem hoztak oket osszs veglegesen es miért volt arraszukseg, hogy Liv kb reszenkent mas pasival kavarjon.
Tehat osszesegeben ez egy egyedi es jo sorozat lenne, de sikerült a 3.evad kb kozepetol ellapositani, amit sajnalok. Remélem az 5.evad ugy zarul le, hogy az e.mber azt mondhassa: ez jo volt, bar voltak unalmas reszek, de tenyleg joooo volt!!!! :)

Sancho Pansa - 2018. 05. 31. 08:14

“Az első 2 évad nekem nagyon tetszett a 3. eleje már nem az az atuto siker,”

Én is így voltam vele. Kazsáltam is a francba a 3. évad elején, és ahogy belenéztem a negyedikbe, nem is tettem rosszul.

Sunabubus - 2018. 05. 31. 09:50

Ez a sorozat addig volt jó szerintem, amíg nem próbálta komolyan venni magát. Egy zombifilm karikatúra volt, úgy, hogy közben néha jobb volt, mint egy rendes zombis film (Jane, the virgin is hasonló kategória, hiába ragad meg néha komoly témákat. A meleg testek hasonló feeling volt zombitémában, szerintem az is jó volt, bár az ugye film). De ez… így… :/

Sunabubus - 2018. 05. 31. 09:52

Amúgy nem szoktam nézni, hogy hányadik évad hányadik része, és mennyire van közel az évadzáró, nekem itt pl. fel se tűnt, hogy ez évadzáró lenne. :D

Sunabubus - 2018. 05. 31. 09:54

(ELEVEN TESTEK, (Warm Bodies), :D Elnézést, évek óta hadilábon állok a magyar címekkel. )

Dalmayr - 2018. 06. 02. 11:30

Nálam tovabbra is guilty pleasure az iZombie, teljesen hullámvasút az egész, néhány szuper (Ravi, Blaine) és néhány botrányos (Peyton, Clive, Major) karakterrel, sok jó párbeszéddel, és egyre rosszabb sztorival. Azt, hogy Liv aktuális pasija meghal borítékolni lehetett, ami főleg azért idegesít, mert így egyre inkább azt látom, hogy végül Major mellett köt majd ki. Pedig minden eddigi barátja 100x jobb karakter volt.

Major - 2018. 08. 07. 12:48

Valaki nem tudja e esetleg lesz e 5 évad? Elejétöl nézem és nagyon meg tetszet a sorozat peddig egyáltalán nem szoktam sorozatokat nézni köszönöm a választ.

winnie - 2018. 08. 07. 12:57

zombisokat, képregényeseket vagy krimiket?:)

ha egy sorozatról érdekel az infó, hogy mi a sorsa, akkor a poszt címe alatti címkére kell klikkelni, és az kilistázza az összes posztot az adott szériáról, amik között általában ott van, hogy kapott-e újabb berendelést vagy elkaszálták. erre gondolok: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/izombie/ – mivel ez a legfelső poszt, egy kicsit lejjebb kell görgetni, gondolom.

tonyrulez - 2018. 08. 07. 21:28

Major: ajánlott ilyenkor rákeresni Google-ön a “sorozatcím episode list”-re, és az *angol* Wikipédia cikket megnyitni, ahol mindig le van írva szinte bejelentés után azonnal hogy mikor rendeltek be új évadot vagy kaszálták. Jelen esetben:

“On May 11, 2018, The CW renewed the series for a fifth and final season, set to premiere in early 2019.”

Enzo - 2018. 09. 25. 17:43

4×13 (pótlás múlt hét hétfőről)

Érezhető volt, ahogy szépen felépítettek mindent, hogy egyszerre történjen, aztán a tetőpontot a kivégzéssel sikerült nagyon furán, elkapkodva vágni ezzel a sok villódzással, nem annyira jött át, végül kaptunk egy egész hosszú, majdhogynem sorozatzárónak is beillő ünnepélyes lezárást. Alapvetően egy elég komoly hangulatúra sikeredett az évadzáró, nem volt meg a szokásos vicceskedés…na jó, kivéve a végén, Clive-ék esküvőjének teljes szövegkönyvét fel lehetne írni #hétidézetének, utána pedig Liv felajánlása amikor leesett, azon már-már elérzékenyültem, annyira megható jelenet lett – és hát így meg van oldva, hogy a következő évadnak is legyen értelme :D

Darabkák:
– Justin rég volt már, most hogy behozták középpontba.
– Azt hittem, Ravi valahogy a gyógymódot fogja használni Liv megmentésére, bár ez egy kezdetleges ötlet volt a fejemben :D
– Lol, a fura emós infós csávó a pap :D
– Szóval Dale neve Dallas. Jó tudni.
– Blaine-ék szála annyira nem jött át, én elsőre a kimenekítési pontnál mikor megláttam a katonákat, azt hittem, hogy Blaine átverte a fatert…

#hétidézetei:
“Then by the power vested in me by the Temple of Ms.Oolachurch.com, I pronounce you husband and wife.” :D

Viki - 2019. 05. 01. 09:00

Nagyon szeretem Rob Thomast, valamint a zenéit. Nem gondoltam volna, hogy írni fog. Sokat nevettem a sorozat alatt mi kén, valahogy mindig felhozták a nevét, majd fellépést a zártkörű partin, majd zombivá lett… Szánalmas, de azért meg nézem az utolsó évadot nehogy lemaradjak valamiről… 🤣

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz