login |

Blue Bloods: vége a 8. évadnak – írta wpetra

2018. 05. 31. 20:00 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A Blue Bloods idén sem adott sem többet, sem kevesebbet, mint tavaly. Nem nevezhető tipikus nyomozósnak vagy akciósorozatnak, hiszen nem viszik túlzásba, nincsenek nagyszabású set piece-ek benne, ugyanakkor nagy romantikus, lelkizős szerelmi jelenetek sem, igazán egy középen lavírozó, az egész család számára nézhető bűnügyi tematikájú sorozatként jellemezném.

A fentiek értelemszerűen álltak az idei, 8. évadra, és valószínűleg a jövőben sem térnek el tőle, hiszen tudjuk már, hogy a 9. évadot is berendelték. Az idei szezonról bővebben, spoileresen a tovább mögött folytatom.

Amikor nekiálltam az írásnak, bevillant, hogy a Blue Bloods talán az egyetlen (általam nézett) sorozat, amiben egyenletesen foglalkoznak az összes szereplővel akár egy-egy részen, akár az egész évadon belül. Nem igazán billen senki javára a mérleg. A családi ebédek pedig még mindig a központban vannak. Így kezdődött az évad, és így is folytatódott.

De most térjünk ki az egyes családtagokra külön is: az évad egy nagy bummal kezdődött, hiszen a legnagyobb titokban a Reagan család egy fontos tagját megformázó szereplő, Amy Carlson kilépett a sorozatból, így az évad nagy részében Danny szála felesége (képen kívüli…) elvesztését boncolgatta.

Ezt a sztorit nem vitték túlzásba, visszafogottan kezelték, nem voltak nagy sírások, de az S8-ban mintha a nyomozót eleve körbelengte volna egyfajta melankólia, szomorúság – vagy ezt csak én beszélem bele így utólag. Kíváncsi vagyok, hogy mi történik vele jövőre, mennyire viszik tovább a gyászoló özvegy sztorit, esetleg felteszik a “milyen nehéz újra randizni”-lemezt.

Nyomozások jöttek-mentek, nem mondhatnám, hogy minden heti ügyre teljesen emlékszem, volta ami jobban megmaradt, volt ami kevésbé. Például előkerült ebben a sorozatban is a nagyvilágban épp aktuális “me too”-jelenség Nicki gyakornoki munkája közben. (Épp az aktualitása miatt maradt meg emlékeimben a rész.) Nem futtatták ki teljesen a történetet, de talán nem is volt erre szükség, elég annyit tudni, hogy a lány főnöke több munkatársát letámadhatta.

Előtérbe került a magánszféra és annak védelme is – kérdés volt, hogy a feltételezett terroristák mobiljai legálisan, a rendőrség által feltörhetőek-e. Frank közben tovább hadakozott az éppen aktuális polgármesterrel; az Arrow-ból is ismert David Ramsey már az évad elején távozott, helyére egy időre a Rizzoli & Isles-ból ismert Lorraine Bracco érkezett, aki pár rész után szintén munkahelyet váltott.

A következő évad egyik nagy kérdése talán, hogy ki lesz a következő polgármester és ő vajon hány részig bírja a munkát és Franket. Sziporkázott a többi vendégszereplő is, Whoopie Goldberg felbukkanása és színészi játéka üdítő jelenség volt, akárcsak Kevin Dillon megjelenése – Danny sógora nagyszerűen hozza a balszerencsés lúzert, akit aztán rendre a zsaru húz ki a bajból. Treat Williams is látogatást tett az évad vége felé.

Erin-re rájárt a rúd idén: 2 barátját is megölték, viszont újra összemelegedett az ex-férjével, több-kevesebb sikerrel, talán ezt a romantikus szálat is folytatják a következő évadban.

Ami az idei évadban kifejezetten tetszett, az Danny és Anthony kapcsolata volt. A 2 férfi többször volt kénytelen együtt dolgozni, nemtetszésüknek hangot is adtak, nagyon jól működött köztük az “adok-kapok“. A többi mellékszereplő sem maradt tétlen: Garrettet megtámadta a SWAT (rossz fülest kaptak), Bake munkahelyváltási válságba került, Reagan nagypapa pedig szemtanúja lett egy gyilkosságnak.

Amire pedig a legtöbb Blue Bloods-rajongó talán már várt: Jamie és Eddie kapcsolata kanyarokat vett ebben a szezonban. Először Eddie múltja került előtérbe, majd új pasira tett szert. A járőrnőre rá is lőttek, ami elindította a történéseket, amik az utolsó rész végén csúcsosodtak ki. Miután az évadzáróban Eddie megmenti Jamie-t, a nagy családi ebéden bejelentést tettek: eljegyezték egymást.

Ahogy a készítők nyilatkozták, ez megfelelő keretet ad az évadnak, hiszen az első részben egy személlyel kevesebben ülték körül a Reagan asztalt, az utolsó részben új taggal bővült a család. A stáb igyekszik megnyugtatni a rajongókat: a friss jegyesekből nem lesz rózsaszín szemüveget viselő hősszerelmes duó, továbbra is hangsúlyozni fogják, mennyire kiegészíti egymást a két karakter.

Összegezve ez egy jó évad volt, még ha néha be-becsúszott egy-egy gyengébb rész is, szóval, ahogy az elején írtam: hozta a sorozat a kötelezőt. Én továbbra is várom a Reagan család kalandjait és azokat a vasárnapi ebédeket, egyértelmű, hogy ősszel is velük tartok, amikor kezdődik az új évad.

5 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2018. 05. 31. 22:05

Az utolsó 5 perc elég wtf volt. Kicsit gyorsak voltak, nem?

wpetra - 2018. 05. 31. 22:28

mondjuk, ha azt vesszük,h az első csók óta eltelt közel 4 évad… :D

Geza Kovacs - 2018. 06. 01. 03:18

Nagyon nagy kedvencem ez a sorozat, pedig a 3. écadig a szirupos amerikaias jófiússága miatt utáltam. Igazából Frank szála a legérdekesebb nekem, esetleg még az ügyészségi talán. A legutóbbi évadban Franknek egész sok konfliktusa volt politikai körökkel, csodálkoztam is. E téren vált leginkább sci-fibe, hogy még mindig megtűrik, pedig akár a kormányzóig jut a feszkók során, meg 73 éves is már. Remélem a Supernaturalhoz hasonlóan még sok évad várható.

fefe - 2018. 09. 22. 02:18

Szinten remelem lesz meg jo par evad…..

MaTi - 2018. 10. 25. 18:47

Az s08 haza premier dátumáról, lehet tudni valamit ?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz